Първата брачна нощ и обичаите...

• 39 452
  • 150
  •   1
Отговори
# 120
На 4 сеп.беше сватбата и нямаше романтична брачна нощ.Точно тогава за лош късмет бях неразположена. Mr. Green
По повод обичая с кръвта по чаршафа...Когато загубих девствеността си нямаше капчица кръв и тъй като не се считам за изолиран случай  Mr. Green ми е любопитно.Как ли са процедирали навремето в такава ситуация.Уж девствена пък няма кръв а трябва да показва чаршаф обагрен newsm78
Е, как, бастисвали са петела от вечерта над чаршафа Peace
Ще скандализирам авторката, за което се извинявам предварително.

# 121

Свекървата отивала да лови гълъб под сачаците на плевнята и после доде е жива натяквала на снахата.

# 122
Добре и какво го правят тоя гълъб.. Като имам нужда от това нещо щото сме го правили с моя приятел и сега дойде време да се оженим а не искам да разочаровам нашите... Sad

# 123
Добре и какво го правят тоя гълъб.. Като имам нужда от това нещо щото сме го правили с моя приятел и сега дойде време да се оженим а не искам да разочаровам нашите... Sad

Я пак? От какво имаш нужда? Какво ще разочарова вашите?

# 124
не ти трябва да обезглавяваш гълъби. купуваш една кървава пържола от месарницата и я плясваш на чаршафа. ти спокойна, вашите неразочаровани и доволни.

има един сериял Клонинг. мисля беше бразилски. потърси го в нета и виж как се прави.

# 125
Наистина ли има родители, които в днешно време очакват децата им да са девствени на сватбата си?
Всъщност има, в някои крайно религиозни помашки села, както и сред определени ромски кланове. Такъв ли е случая?

# 126
Ако се смяташ за достатъчно голяма, за да създаваш семейство, трябва да спреш да мислиш за това как ще приемат вашите нещата. Не сте в детската градина все пак.

# 127
  • София
И как по-конкретно ще се разочароват родителите, ще им показвате чаршафите от брачната нощ ли?

# 128
Препоръчвам порция сурови охладени пилешки дробчета. Или в краен случай - порастване и поемане на отговорност като възрастни хора.  Rolling Eyes

# 129
За мен спазване на традиция, извадена от контекста на епохата си, е безсмислена. Така и за жена ми.
Откъде да крада булка, като живеем в един дом?
Каква "първа брачна нощ", като съм правил 200 пъти секс с булката преди сватбата?
и т.н. и т.н.

Не може хем да те е страх от бърз брак и да искаш да живееш с някого N години преди да се престрашиш, ама и да пробваш как е в розовата част, т.е. всичко да си си проверил да не се прецакаш, хем после на сватбата да спазваш традиции от времена, когато хората са влизали в брак девствени и често не особено добре познаващи се. Просто избираш едното. Тъй го виждам аз.

Последна редакция: ср, 07 мар 2018, 18:11 от nofelet

# 130
  • Най-красивата страна
Ние спазихме единствено обичая всеки да спи в къщата си в нощта преди сватбата.
Първата брачна нощ прекарахме в ресторанта ,а после и в дискотеката.В хотела имахме на разположение 1час да се преоблечем .После ни изпратиха на летището и заминахме на меден месец.Спахме в самолета.

Колкото до обичаите с окървавените чаршафи и магарето-до преди 100години са ги практикували.Сега може би са запазени в някои помашки села,като Рибново например,незнам.Без магарето.

В някои европейски страни през феодализма е съществувал много интересен обичай,който според мен е доста по-ужасен от развяване на окървавения чаршаф и разходката с магарето.
Правото на господаря да спи с булката през първата брачна нощ.
тоест селянките са минавали първо през господарското легло.
http://bukvarche.com/2017/09/28/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D … %B5-%D0%B2%D0%B8/

# 131
  • Пловдив
По повод обичая с кръвта по чаршафа...Когато загубих девствеността си нямаше капчица кръв и тъй като не се считам за изолиран случай  Mr. Green ми е любопитно.Как ли са процедирали навремето в такава ситуация.
В романа "Иван Кондарев" се споменава такъв момент. Майката на една от героините по същата причина не могла навремето да докаже на мъжа си, че е била девствена, съответно той си останал завинаги с подозрението, че май не е, и цял живот женицата си мислела нещо от сорта: той човекът е прав да се съмнява, пак добре, че не ме върна на нашите, ами аз трябва нещо да съм съгрешила, щом Господ ме наказва така, да не мога никога да докажа девствеността си. Само дето не знаела за какво точно Господ решил да и прати такова наказание.

# 132
  • ВАРНА
 Скоро гледах фолклорно предаване по темата и там казаха,че рядка са връщали младоженката на родителите и.Просто към зестрата се е добавяла я нива,я пендари.Имало и случай на върната младоженка,като дефектна понеже нямало кърваво доказателство.И,какво било очудването на свекърите,когато след втората и сватба развели чаршаф и се оказал проблема в първия младоженец.

# 133
Aми ,то не е много трудно да си организираш доказателство,ако си знаеш миналото.Предполагам,че е имало и тотално изненадани и съответно,неподготвени.

# 134
Е не, чак пък да не знаете, че ако си убодеш пръста с игла ще пусне няколко капки кръв...... И къде да ги размажеш после 😀

Общи условия

Активация на акаунт