Коледно настроение! - 2

  • 116 221
  • 755
  •   0
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 387
За сега само да се запиша, но скоро ще се включа и аз с някои от сладките!

# 46
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 782
Леле, темата е вече на 4 страница.... #Crazy

И за да не се записвам без нищо, за тези, които искат да пробват желирани бонбони, не знам каква е рецептата на Ети, но може да погледнете и моята в раздел бонбони - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=532194.msg16565468#msg16565468

Ети, твоите изглеждат прекрасно! Hug

Аз съм този уийкенд на работа, но другата седмица също започвам една част от меденките, защото тук за Св. Никола се раздават сладки чорапчета за децата, та освен бонбоните и шоколадите, всяка година им слагам и меденки.

# 47
  • Мнения: 2 309
Колкото и да го мразя това и аз искам да направя един гол запис в темата  Rolling Eyes засега с празни ръце.

# 48
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Ето рецептата за бонбоните: Ябълкови желе бонбони

Приготвят се само от ябълки и захар и се желират заради голямото количество пектин, който съдържат ябълките и който знаете е супер полезен Peace.

# 49
  • София
  • Мнения: 3 635
Засега съм в процес на набавяне на нужните продукти и другата седмица мисля да започвам правенето на меденките на Джули,ванилените кравайчета и шоколадови бисквити "Трюфел"
Нали няма да е прекалено рано за тях,защото сега съм отпуска и имам повече време,а през декември ще съм по ограничена откъм време.
Относно глазурата на меденките имам притеснение,че се прави със сурово яйце(имам предвид тази шоколадовата,с която се намазват още топли) и понеже ще престоят месец и нещо,та незнам доколко ще е безопасно за децата.Миналата година намазах няколко,но не посмях повече,а си станаха по хубави с нея. Thinking
Впечатлиха ме рецептите на желирани бонбони и понеже и моите са им фенове,та ще взема да им спретна малко домашни  chef

# 50
  • Ispania
  • Мнения: 4 501
Ехааа, ве4е и нова тема има Mr. Green.
Благодаря на авторката  Hug Hug.

Онзи ден и аз се сдобих с разли4ни "4аШки" за мьфини от Икеа, някой даже ги беШе пуснал по напред сьЩите Simple Smile. И форми4ки за меденки с форми на елен4ета, елхи4ки и всякакви такива коледни красоти Laughing.

Видях, 4е някои от вас Ще по4ват правенето на сладките другата седмица. Не е ли оЩе много рано newsm78?
Да по4вам и аз ако не е рано Crazy

# 51
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 782
Засега съм в процес на набавяне на нужните продукти и другата седмица мисля да започвам правенето на меденките на Джули,ванилените кравайчета и шоколадови бисквити "Трюфел"
Нали няма да е прекалено рано за тях,защото сега съм отпуска и имам повече време,а през декември ще съм по ограничена откъм време.
Относно глазурата на меденките имам притеснение,че се прави със сурово яйце(имам предвид тази шоколадовата,с която се намазват още топли) и понеже ще престоят месец и нещо,та незнам доколко ще е безопасно за децата.Миналата година намазах няколко,но не посмях повече,а си станаха по хубави с нея. Thinking
Впечатлиха ме рецептите на желирани бонбони и понеже и моите са им фенове,та ще взема да им спретна малко домашни  chef

Това ме подсети -  тези дни си купих едно списание тук с рецепти за различни видове меденки и в него има друга глазура с която се мажат меденките и която не е с яйце (аз си правя тази с яйце и няма проблем - мисля, че е е достатъчно че се маже на горещите меденки и тънко, за да не е сурово яйцето). Не съм я пробвала, но се надявам да е точна.

Черна медена глазура за намазване на меденките след изпичане

Продукти:

2 с.л мед
1 с.л черно качествено какао
1 с.л вода
1 ч.л масло (може и повече по усмотрение)

Приготовление:

Меда и водата слагаме на котлон и бъркаме до пълното разтопяване на меда. Внимателно прибавяме какаото и разбъркваме добре, за да не остават бучки. Накрая за блясък прибавяме маслото.

В рецептата пише, че тази глазура има много хубав блясък.



Между другото има и рецепта за безглутенови меденки, ако някой се интересува, мога да я напиша.

Ети, твоята рецепта звучи още по-добре, че няма желатин, а и пектина е наистина много здравословен! Heart Eyes



# 52
  • София
  • Мнения: 2 649
liani, трюфел сладките не ги прави сега, а последните дни преди Коледа, те са хубави, докато са мекички. Да не са повече от три дена минали преди да ги раздаваш!

# 53
  • София
  • Мнения: 3 635
Благодаря,natalyna Може би ще се спра на нея,едва ли ще е много по-различна от другата,пък и за меденките,медена глазура Hug
Относно времето остава да разбера,дали няма да е прекалено рано.Все пак на ванилените кравайчета пише 1м-1,5м така,че се надявам да нее Praynig
petia_tag,благодаря,но дали говорим за едно и също.Аз имам впредвид това:http://ilrai.blogspot.com/2008/12/200-90-110-3-1-210-25-12-34-o.html

# 54
  • София
  • Мнения: 2 671
aveili, много ти благодаря, знаех си, че има тънкости  Simple Smile
А от карамела не остава ли, вижда ми се достаза 6 ябълки само...

liani, точно за тези и аз мисля като Петя - не повече от няколко дни.

# 55
  • София
  • Мнения: 2 649
Благодаря,natalyna Може би ще се спра на нея,едва ли ще е много по-различна от другата,пък и за меденките,медена глазура Hug
Относно времето остава да разбера,дали няма да е прекалено рано.Все пак на ванилените кравайчета пише 1м-1,5м така,че се надявам да нее Praynig
petia_tag,благодаря,но дали говорим за едно и също.Аз имам впредвид това:http://ilrai.blogspot.com/2008/12/200-90-110-3-1-210-25-12-34-o.html
да, тази рецепта се подвизава във форумите под различни наименования, но е една и съща. Определено миналата година беше фаворит за всички, на които подарих. От вътре стават меки и пухкави и ако престоят повече, губят това си качество. Като изсъхнал кекс са.

# 56
  • София
  • Мнения: 3 635
Супер,много благодаря  bouquet Тамън едно нещо за правене по-малко през другата седмица Party

# 57
  • Мнения: 88
Здравийте, за а не ви изпусна запис от мен.
Само да кажа пробвах ванилените кравайчета, имам забележка към себе си. Не смлях на много ситно орехите и много ми се ронеше сместа, но иначе бяха супер вкусни. Сама си ги ометах. Blush

# 58
  • Мнения: 899
Аз избягвам винаги, когато е възможно, глазурата от белтък и си правя от пудра захар и прясно мляко. Слагам в купа пудрата захар и по малко добавям мляко (по чаена лъжичка, докато ми хареса на гъстота), разбивам с миксер, став агъсто и лепкаво, идеално за ирсуване на контури с фунийка, ето така изглежда:

http://farm5.static.flickr.com/4042/4356270295_6250de9710.jpg

Не е перфектният контур, но това го отдавам по-скоро на моите треперещи ръце  Laughing . С белтък обаче си става най-гладко и равно.

# 59
  • Мнения: 427
А след като украсиш с нея, тази глазура изсъхва ли?Аз нещо не се справям с белтъчната.Рядка става и това е.....

Общи условия

Активация на акаунт