Косопадът

• 108 277
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Моля те, не се извинявай, ценя всеки твой пост, да знаеш!

При теб има ли полза от нещо? Откри ли своя лек? При мен ги има и всички тези фактори, освен наследствения - преживях огромен стрес малко преди да родя, братовчедка ми почина при катастрофа, после раждането, което само по себе си също е причина, умора колкото искаш...абе от всичко си имам. Но определено след второто раждане вече е ад, преди не е било чак толкова зле, като си гледам снимки отпреди...чак ми се плаче.

Д-р Тонкин- чела съм за него /що си мисля, че е нея???/, нещо не ми допадна, имаше много лоши отзиви, ще изчакам, дано намериш другата лекарка, за която пишеш. Моля те, дръж ме в течение, радвам се, че се включи!

# 61
Аз ще отделя някой лев и ще се доветя на наногена. Като начало мисля един шампоан и капсулите. И комлектите не са лошо, но не знам 140лв кога/дали ще мога на към да дам. Виждам, че доставката е 9.90, в салона на ДимаСтил има ли ги, поне тези пари да си спестим?
Този салон не е ли на бул. България малко след Джъмбо?Май там съм виждала един newsm78

# 62
Аз пък ползвам тези продукти: http://apteka.framar.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1% … 0%B5%D0%BB/bilka/гати дългия адрес Shocked/   и си правя маска с коприва и чесън...Чела съм,че маслата действат зле в такива ситуации/понеже някои пробвата такива маски/

# 63
  • В къЩи.
Довлна ли си от тях? Отдавна заглеждам тоника .

# 64
  • sofia
Някой има ли усещане за чувствителен,често болезнен скалп и това дали има общо със засиления ми косопад?
Аз съм такъв "някой". Скалпът ми е чувствителен. И се дразни особено много от шампоани със сулфати. Направо рани ми стават (докато спя се чеша или пък денем докато се усетя и вече съм се почесала). Скалпът ми става един особен - отделя течност, но не мазнина или пот, има един фин бял филм на места, който като засъхне се рони като пърхут, а отдолу - зачервено... НЕ са гъбички - ходила съм при кожни лекари. КАто спра шампоаните със сулфати и подобрението е рязко. Също не трябва да има и етерични масла, защото и те ми дразнят. ИЗводът е мек шампоан без сулфати, етерични масла и други агресивни съставки. И никога балсамът да не стига до корена.
........

Prolet, ще съм ти много благодарна, ако дадеш пример за такива шампоани? Peace  bouquet
Аз иначе да питам, типа на водата, с която си миема косите, може ли да окаже влияние (негативно) върху нея или скалпа? Пример - твърда вода, варовикова вода?

# 65
Довлна ли си от тях? Отдавна заглеждам тоника .

да! Не очаквах такъв резултат...,но все си мисля,че повече ми помага отварата от коприва с чесън/вече е време да пробвам да поразредя ползването й-от 2 м почти я правя всяка седмица,като редовно си мия косата с този шампоан и междувременно пръскам и тоника/Косопадът не е спрял изцяло,но 2/3/образно казано/спря-влезе си в нормата за мен/а какво беше....оле,майко!/.   Simple Smile

п.с: от този шампоан косата става стегната и жилава и със блясък Heart Eyes

# 66
  • В къЩи.
Я кажи повече за тази отвара?
А, и лосиона на Билка омазнава ли косата? Как го полваш?
Благодаря ти предварително   bouquet

# 67
 Simple Smileами- да кажа първо,че има чесън и си понамирисва/но само докато се нанесе по корените на косата/. Варя корени и стебла с листа коприва- това 15-20мин.Изключвам котлона и продължават да си се киснат там.Като изключа котлона настъргвам 2-3 големи скилидки чесън/аз ползвам китайски някакъв/и ги слагам в чаша...доливам почти вряла/но  не!/отвара до половината и малко отгоре в чашата и захлупвам с чинийка за да си пусне екстракта чесъна.Като поизстине/до поносимо топло/с памуче се втърква в корените на косата това нещо,слагам найлонова торбичка,отгоре хавлия и стоя така-до 2ч.Вначалото се усеща едно парене,което отминава след 10ина мин/по моему точно то е меродавно за ефекта /.След това се отмива,измива се косата с въпросния шампоан/като с него също стои косата 5мин.,обливам с останалата отвара,събирам косата докато си измия тялото и чак анкрая подсушавам...Това е процедурата  Simple Smile
 Лосиона не омазнява косата- нищо не променя в нея,като изсъхне,но допълва,мисля ,действието на шампоана/тия трябва да ми плащат за реклама,май Rolling Eyes Crazy/ Grinning

# 68
Аз също имах много стресиращ косопад.
Започнах от 2-3 месеца правене на маската с тривитаминол + масла...
Ползвам шампоан против косопад + ампула против косопад/сипвам я в шампоана/.
Като лосион след слагам същия на Билка или ампула за възтановяване/сменям ги/.
Определено косопада е овладян, но трябва постояннство.

# 69
  • в 1001-та нощ
момичета  Hug , аз мисля, че косопадът, който ни поразява в поселдните месецие сезонен и си отшумява, независимо то мерките, но е хубаво, че сме ги взели, не навреждат Peace

отварата от корени на коприва е сред чудодейнте рецепри на мария требен, но май има потъмняващо  действие и мисля рисокоските ползват лайка  Peace

чувала съм от приятелки, ч втривснето на суров чесъм също помага, но запопарен - не зная  newsm78

djona, каква ампула против косоапд сипваш в шампоана? повечето са за ползване на измита коса с втриване?

raja_nikol - лекарката, за която ти писах се казва д-р Горанова, от ВМА - ДКЦ, приеам само сряда отъ 16 до 18ч, без час - отиваш и те приема -  желая ти късмет и да докладваш  Peace

за твърдата вода и косопада - да  Peace има връзка, разбира се, варовикът, улепен с всякакви други боклуци и стилизанти се циментира в порите на скалпа и затруднява дишането на кожта, микроциркулацията .... затова в случаи на такава водаа се ползва шампоани за почистване на скалпа, а в някои случаи и терапии за деминерализация на  косъма(става твърд, безжизнен и чуплив)

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 21:20 от a.l.e.n.a

# 70
  • sofia

за твърдата вода и косопада - да  Peace има връзка, разбира се, варовикът, улепен с всякакви други боклуци и стилизанти се циментира в порите на скалпа и затруднява дишането на кожта, микроциркулацията .... затова в случаи на такава водаа се ползва шампоани за почистване на скалпа, а в някои случаи и терапии за деминерализация на  косъма(става твърд, безжизнен и чуплив)

Аленка  bouquet

А можеш ли да ми дадеш пример за такъв шампоан, почистваш скалпа - и колко често е добре да се ползва.  bouquet
А, между другото, тези шампоани за почистване на скалпа подходящи ли са чувствителен такъв? Confused

# 71
a.l.e.n.a ,
ето този шампоан ползвам/то си пише и в упътването да се слага ампулата/.

http://www.parfumsbg.com/2009-02-19-09-28-11.html?page=shop.prod … mp;category_id=20

ампулата е от същата серия

http://parfumsbg.com/2009-02-19-09-28-11.html?page=shop.product_ … p;product_id=1851

# 72
  • в 1001-та нощ
Silence, разбира се, че бих дала  newsm78 от известно време ползвам самопрофесионални продукти за коса, затоваи предложенията ми ще са такива; струва ми се, че в бг най-достъпни са продуктите на Лакме и като цена и като разпространение, затова ще дам примери с тях, но такива продукти имат повечето професионални серии - и Лореал, и Керастаз, и ?Редкен...и Шварцкопф

за почистване не скалпа - http://www.lakme.bg/index.php?m=320&lang=1&category=982&pc=982 - това, че пише против пърхот - да не ви озадачава - простотогва има нужда също от почистване - обърнете внимание , че шампоаните са разработени в два варианта - за мазна или суха коса; разбира се - този шампоан не е за ежедневна употреба или на всяко миене, но през няколко миенеия е добре - зависи от състоянието на скалпа и средата

за чувствителен  скалп - са други серии - ето пак пример с Лакме - http://www.lakme.bg/index.php?m=320&lang=1&category=985&pc=985 - трябва нежно да галят скалпа

имайте предвид, че енергизиращите шампоани против косоапд и повечето лосиони имат за цел да дразнят скалпа, за да провокират кръвообращението

djona, за ампулите е обяснено да се ползват на измита коса и така би трябвало; това с шампоана много ме оздачава - да не е грешка в превода; иначе - защо нужните съставки да не са в шампоана и да се добавят - при положение, че е за косопад, а после с него се и отмиват, нещо не ми се връзва  newsm78

# 73
a.l.e.n.a ,
има логика в това, което казваш, но като съм се хванала като удавник за сламка с този косопад спазвам всичко, което пише.
Другия вариант е ВСИЧКО ЗА ПАРИ вместо да купиш 1 ампула ще купиш 2 с тези упътвания.
Третия е да има грешка в превода, /това лесно ще се провери/, но на всички пише така/поне 3-4 шишета съм използвала до сега/.

Знам ли...? newsm78

# 74
  • в 1001-та нощ
хм, щом и на шишетат го пише... newsm78 аз търсих друг сайт с описание, но не намерих; на твое място бих ползвал шампоана чисто и ампулите след измиване  Peace

Общи условия

Активация на акаунт