Косопадът

• 110 008
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
echolalia как ме подсети, преди години ползвах хининова вода доста, май пак ще си взема  Simple Smile
сега съм си купила вода от маточина, на нея пишеше че помага при пърхут, но се надявам да окаже влияние и на косопада
междувременно си купих втората опаковка мерц, дано спре косопада

# 46
  • на терасата
За сезонния косопад тази есен приложих следните неща:

1. Бирена мая SOMA, 2х2 на ден
2. Шампоан Прегаин и Фитоциян, редувам ги.
3. Смесвам 2 с.л. готова маска за коса с чесън (от Ремедиум) с 2-3- с.л. рициново масло и си правя загряващ компрес за 1,5-2 часа.

Има ефект, косопадът драстично намаля и напоследък почти спря.

# 47
  • в 1001-та нощ
5 алфа редуктазата е ензим, който с появата си в организма действа в посока превръщането на тесторетона в дехидротестостерон, това води до мъжкото опелшивяване, но засяга и жени
именно за тази цел са продуктите на наноген - които коментирахме, ползват се и от жени

това е един вид хормонално обусловен косопад - за установяването му се изследват тези хормони ?(тестостерон и дехидротестостерон) и според нивата им се преценя има ли такъв проблем

изявата е - изтъняване на косъма и постепенно оредяване на косата - нали се сещате как се оплешивява - космите стават едни тънки - причината е фиброзата на космения фоликул - той се свива, капсулира – втвърдява и изхвърля косъма нагоре - и той пада

също хормонално обусловен е при ниски нива на прогестерона, което идва с напредване ан възрастта - и се наблюдава с наближаване на менопаузата при жени над (около 40) но е индивидуално кога, тогава често ползват прогестогел, който е предназначен за гърдите, но го ползват за скалпа

сега да не излезе, че на някого препоръчвам или предписвам нещо; винаги подкрепям съвместна работа със специалист

за шитовидната жлеза - не знам какъв е точно проблемът, но при аденом на хипофизата, заболявания на яйчниците, стрес се стига до високи нива на пролактина, който пък води до прогестеронов дефицит ....

уф…яд ме е, че като пиша в темата все малкия нещо църкам и пиша ан бързо и все нещо се изпусна …..

темата е много хубава, благодаря на авторката за нея и споделящите

имате ли опит с добри дерматолози, ендокринолози – с комплексен поглед по темата – не отгоре-отгоре и да те хвърли сам да се оправяш ,…..а да потъне в проблема и да се заеме в дълбочина?

П.П – упойките са били отдавна, за да имат ефект на 18г до сега

# 48

имате ли опит с добри дерматолози, ендокринолози – с комплексен поглед по темата – не отгоре-отгоре и да те хвърли сам да се оправяш ,…..а да потъне в проблема и да се заеме в дълбочина?

П.П – упойките са били отдавна, за да имат ефект на 18г до сега

И аз искам такъв доктор, ако има, моля ви се, издайте го!!!!!

Алена, ти си герой, изписала си толкова много с този дребчо покрай теб. От къде знаеш толкова много, лекар ли си или имаш сходен проблем? Според теб удачни ли са продуктите на Наноген, доста са скъпи, ама....какво да се прави

# 49
  • София
аз попадам все на доктори, които ме хвърлят сама да се оправям...последния ми каза да започвам противозачатъчни и всичко ще ми се оправи..."косата ще ти расте, расте"...цитирам.....
Дори не ме попита за рак  в рода.... Rolling Eyes Нарочно нищо не казах докрая да видя дали изобщо ще се сети. Това беше миналата година, бях на 38......за възрастта също нищо не спомена....без думи!

С прогестогел действам засега. Планирала съм ендокринолог първо, но чакам за направление.

# 50
  • в 1001-та нощ
да, мила71 - при теб явно е прогестогенов дефизит - щом прогестогелът действа, вече въпросът е да се установи какво води до този дефизит, дали с възрастта или е друго - желая ти успех - къде ще се преглеждаш

понеже видях, че raja_nikol е изследвана като за нНАСА - пролактинът по какъв начин го гледаха? чела съм, че се хваща само на резонанс, а не като другите хормони (ако той е виновникът)
дори да е генетичен - както ти казваш  - то си има причина и е важно да се знае какво се пренася с гените

а не говорихме и за другия тип косоапд - при скъсяване ан жизнения цикъл на косъма, тогав акосата опада пак равномерно - просто 1 косъм се задържа по-малко на главата от обичайни 4години живот (граници 2-8г), той пада за 2 и по-малко години, а за ввсеки косъм са заложени около 25 цикъла

срещу това се действа с прокапилови препарати и възстановяване храненето на косъма, скалпът трябва да е в добра кондиция, за да живеят добре корените в него, да са добре кръвоснабдени и в организма да има достатъчно важни вещества за космите и растежа им

# 51
Алена, ти си съкровище бе, само кръв ми вземаха, не знам какво е резонанс. Кажете ми лекар, на който да се доверя, тук при нас няма такива....
Лошото е, че още не съм чула за лекар, който да е преборил този кошмар.

# 52
  • в 1001-та нощ
т.нар анормален пролактин - с по-дълга верига на аминокиселините, който не се установява с хормонални изследвния през кръвта, а с ЯМР (ядрено-магнитен резонанс)  Peace

# 53
Моля те, ако си лекар, дай координати, ако не- издай кой ти ги каза тези работи , моля те.....     Praynig

# 54
  • София
Аз ще отделя някой лев и ще се доветя на наногена. Като начало мисля един шампоан и капсулите. И комлектите не са лошо, но не знам 140лв кога/дали ще мога на към да дам. Виждам, че доставката е 9.90, в салона на ДимаСтил има ли ги, поне тези пари да си спестим?

# 55
Идея нямам, ако разучиш, пиши!

# 56
Винаги съм имала косопад, та дори и сега. В момента е много по-засилен от преди и не знам какво да си слагам вече на косата,за да спре да пада. Ще следя темата ви с интерес и дано открия решение за себе си. Използвам и преса за коса почти всеки ден и може би една част се дължи на това.

# 57
  • в 1001-та нощ
Klemy - звънни и питай, на мен от там ми ги взеха и ми ги донесоха, но беше преди доста време

raja_nikol - за съжаление не съм лекар, но откакто при мен се появи проблема – след операции,упойки,стрес....започнах доста да чета - защото посетих няколко уж светила, които ме пратиха за зелен хайвер - веднага ми заявяваха, че нищо ми няма, е аз без коса ли да остана, за да взема мерки  newsm78 #2gunfire

знам за още няколко много добри лекари, които са ми препоръчвани за мои близки - единия за сестра ми - имаше упорито акне от пубертета - по тялото - направо ужасно....обаче имам чувството, че и дерматолозите си забиват в една област и са добри в нея - затова не знам този лекар дали ще ти е полезен, д-р Тонкин се казва - препоръча ми го лекар, който е светило в своята област и няма да ми препоръча лаик, а и той наистина диагностицира правилно - оказа се, че има множество микрокисти - наложи се паралелно да се гледат и яйчници и зъби .... ще видя за телефона му и ще ти го пусна на ЛС

но да не се отвличам - още един много добър лекар ми препоръчаха в мед.акад-я - с някакво много странно име - млада жена - на племенницата един лишей - упорит - все не успяваха да му повлияят, та тази лекарка се справи и сега комшийката с много труден скалп, проблеми, омазняване, пърхот, косопад и тя там ще ходи, та ще видя и нейните отзиви и името на лекаря - работи и по каса и приема без час

а аз последно ходих при един лекар на Раковска над Сливница, не си спомням името - уж много голяма работа и в момента, в който ме погледна ми каза, че нищо ми няма, изписа ми някакъв лосион, който се прави в аптека и .... тогава започнах да чета много

мисля, че при лекарката в МА ще е най-добре, че там е и апаратурата и т.н.,но като имам отзиви ще пиша, но може би и ендокринолог  трябва да те види
докато напиша това ставах 5 пъти поне, сори,  ако ми е накъсана мисълта

# 58
  • София
a.l.e.n.a , аз ще чакам отзиви. Но като цяло се ориентирам към наногена, ще пия хапчетата 3 месеца и ще докладвам.
Като те видят лекарите, че имаш коса на главата и за тях нищо ти няма... ooooh! Като кажа, че ми пада с шепи и не ми вярват.

# 59
  • в 1001-та нощ
точно същото - аз като видях ка пада - и още стрес си докарах

за наногена - мисля по-добре лосионите, от колкото шампоана, шампоанът е хубаво да почисти скалпа, но активните вещества не са много и се отмиват, а в лосионите - остават по скалпа

има един комплект дневен и нощен + още един нощен и се слагат по-схема; ще пиша по-късно, че трябва да ставам  Peace

Последна редакция: пт, 26 ное 2010, 16:16 от a.l.e.n.a

Общи условия

Активация на акаунт