Косопадът

• 108 285
  • 749
  •   1
Отговори
# 30
  • в 1001-та нощ
Пише да не се използва от жени, това видяхте ли го? И сгъстява ли се косата, т.е. пониква ли нова или ...? Доколкото разбрах не, щом действието му спира като се спре, значи ли това, че цял живот трябва да се ползва?

Да,видях го! В горните постове съм отговорила. Peace

И да,някой го ползват цял живот.

за жените напротив, ама да не четем различни неща  newsm78
после като седна ще пусна цитат направо
и да - пише, че се ползва "до живот", е за оплешивяващите мъже се отнася  Peace на един познат му поникна нова коса от това, но пи и таблетките - ползва всичко

# 31
Моята коса винаги е била средно дълга и средно гъста....подържах я със маслата на икаров тривитаминола от време на време.През лятото ми порасна много най-дългата и дължина отзад ми стигна почти до кръста и бях много интусиазирана да засиля домашните маски за да порасне по-дълга.И тук да отметна , че винаги се постригвах сама имам фобия от салони и мразя да ми пипат косата направо тръпки ме побиват....Всичко се породи от най-реалния ми спомен от детството имах много дълга коса и ме постригаха на черта! Ауууу няма по-голям кошмар!
Та преди два месеца се престраших да ида и да ми вземат връхчетата , през цялата процедура ме полазваха тръпки от звука на ножицата.... от тогава насам като започна един косопад само змии по земята (с черна коса съм)  Cry правя си какво ли не тривитаминоли в седмицата по 2 или 3 пъти само домашни маски но даже и май се засилва ....виждам си чак главата толкова стана рядка а в същото време много бързо расте.... нищо не помага скоро с това темпо ще съм плешива  Sad Вече неиздържам и имам час за лекар утре дано поне той ми помогне да се пребора с косопада.  Praynig Praynig Praynig

# 32
 Не е от постригването със сигурност, пиши после какво са ти казали Peace

# 33
в момента се боря с косопада с дражета Мерц
мисля да изпия още една опаковка и ако не спре да мина на други

# 34
в момента се боря с косопада с дражета Мерц
мисля да изпия още една опаковка и ако не спре да мина на други

Аз преди пиех фитовал 2 месеца но нямах косопад тогава и немога да определя дали има ефект но шампоана на фитовал ми правеше косата много мека и лъскава.
А сега идея си нямам с какво да спася косата си ...истински феномен е  Grinning дебел косъм , расте с скороста на светлината , а пада като ненормална.... Дано утре след срещата с чичо доктор да установи причините  Praynig

# 35
Аз ползвам или тривитаминол или себорал форте.... И двете имат ефект при мен.

# 36
При различните хора, факторите са различни... при някои са хормони, при други външни влияния или проблеми със скалпа... така, че според мен е е най- добре да се изследва причината за косопада и след това да се действа, а не просто проба- грешка... Особенно когато не е сезонен или моментен проблем.

# 37
Да не мислите, че не сме се изследвали? Според мен няма човек, който страда от това и да не е ходил по доктори. Аз лично знам, че генетичния косопад не се лекува, вече съм убедена в това, за съжаление от собствен опит. Правиха ми изследвания като за НАСА, всичко ми е наред, но...той продължава. Все още няма лекарство, което да го спре, камо ли да предизвика появата на нова коса.

Препоръчайте доктор, който е помогнал на някой, ще съм адски благодарна....

# 38
Споделете за какви изследвания става въпрос!

# 39
При мен- гинекологичен преглед, зъболекар, щитовидна жлеза, хормони.

# 40
Преди 2 месеца правих профилактика при генеколога ми, точно приключих и със зъболекаря, но никога не съм изследвала хормони. Благодаря Рая, ще взема да го планирам!  Wink

# 41
  • в 1001-та нощ
Да не мислите, че не сме се изследвали? Според мен няма човек, който страда от това и да не е ходил по доктори. Аз лично знам, че генетичния косопад не се лекува, вече съм убедена в това, за съжаление от собствен опит. Правиха ми изследвания като за НАСА, всичко ми е наред, но...той продължава. Все още няма лекарство, което да го спре, камо ли да предизвика появата на нова коса.

Препоръчайте доктор, който е помогнал на някой, ще съм адски благодарна....

е, той може да е генетичен, но какво го поражда - 5 алфа редуктазата ли?

Laughing трябва да се върна назад и да видя дали тук съм писала това, което съм открила за косопада до момента  Hug

прилагали ли са ти упойки, и ползваш ли противосъсирващи, противоревматични или антихистаминни препарати?

# 42
  • София
Аз съм с косопад вече 2 години. Ама зверски, половината ми коса отиде. Confused
Пускала съм 3 пъти хормони за тези години, единствено тестостеронът е на горна граница, даже последния път от позволени до 2, той е 1,4(забравих мерната единица). Последно изследвах ДХЕА-С, е той е маалко над горна граница.
Ходила съм два пъти на ендокринолог, първият път ми изписаха аспирин протект за пиене и аспири разтворен в шампоана за всяко миене + глюкофаж, понеже можело да имам инсулинова резистентност и от там увеличено прозиводство на мъжки хормони. Е, да, ама аз нямам наднормено тегло, пих го 2 месеца и спрях (глюкофажа). Разлика в косопада нямаше.
Втората ендокриноложка ме прати директно д си ходя, защото сега всички жени били с повишен ДХЕА-С и не било причина. Нищо ми нямало. Е, как да ми няма, като косата ми пада с шепи????
Хормоните и антителата на щитовидната също са в норма.
Т за себе си аз намирам причината в ДХЕА-С. И се ориентирам към продукти от сорта на миноксидил-а. Още не съм си купила, проучвам откъде ще ми излезе по-евтино и така. разгледах и сайта, който сте пуснали по-напред, с природния аналог.
За момента слагам Себорал форте само.
Иначе е излищно да казвам, че съм ползвала от Фитовал (шампоан, таблетки и лосион), през Ревалид, Пантогар, даже прехвалените приорин, ампулите на Виши и Дюкре, абе...каквото има на пазара от сорта  - всичко. ooooh!

# 43
е, той може да е генетичен, но какво го поражда - 5 алфа редуктазата ли?

Laughing трябва да се върна назад и да видя дали тук съм писала това, което съм открила за косопада до момента  Hug

прилагали ли са ти упойки, и ползваш ли противосъсирващи, противоревматични или антихистаминни препарати?

Първото, за което говориш, дори не знам какво значи, ако не те затруднявам- обясни моля те.

Упойки- колкото искаш имам, правиха ми 3 операции на крака в периода 12-14 години. Никакви препарати не пия. А проблемът започна може би към 18- годишна възраст още.

# 44
Аз имах косопад през септември и октомври. Купих си шампоан Фитовал против косопад и хининова вода. За около 3-4 седмици напълно изчезна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт