Машина за хляб-38 част

  • 50 239
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
# 601
  • Мнения: 22 867

Днес правих италиянско хлебче с доматено пюре, лук, подправки, чесън и маслини, много вкусно и ароматно, направо манджа не му трябва!  Peace Grinning



Още едно клипче със сплитане на 6 фитила.

И всякакви плетки за козунаци, може би на някого ще са полезни. Peace

# 602
  • Добрич
  • Мнения: 797
labrex каква е рецептата за това така добре изглеждащо хлебче,и вкусно сигурна съм?

# 603
  • Мнения: 7 779
един пълнозърнест хляб от мен с брашното на Panino
 
 

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 22:59 от bongo_2007

# 604
  • Мнения: 22 867
labrex каква е рецептата за това така добре изглеждащо хлебче,и вкусно сигурна съм?

Mars ♥, ето рецептата, от руски сайт е:

Вода – 230 мл.
Брашно – 500гр
Суха мая – 1,5 ч. л.
Захар – 2 с. л. (аз сложих 1 л)
Сол – 1 ч. л.
Зехтин – 2 с. л.
Доматено пюре – 2 с. л. (разбърква се във водата)
Подправки (Kamis) – 2 ч. л. (при мен – чубрица, мащерка, риган, бял риган, босилек)
1 глава червен лук, запържен в зехтина на полукръгчета (аз сложих обикновен)
2 скилидки чесън (пасиран, слага се накрая в запържения лук, разбърква се и се сваля от огъня)
Аз добавих и нарязани маслини.

Пекох на основна програма.
Някаква феерия от аромати и вкусове се получава, страшно много ми хареса хлебчето! Peace


bongo_2007, много хубаво хлебче, ама къде са ти добавките към него? Grinning

# 605
  • Мнения: 7 779
bongo_2007, много хубаво хлебче, ама къде са ти добавките към него? Grinning
какви добавки търсиш бре ? newsm78
нали съм писал  пълнозърнест хляб .........
иначе съставките са най-необходимите за получаването на хляб  + лимонов сок
добавките ги слагам на масата като си хапвам топлото хлебче  hahaha

# 606
  • Мнения: 22 867
bongo_2007, много хубаво хлебче, ама къде са ти добавките към него? Grinning
какви добавки търсиш бре ? newsm78

Абе нали обичаш порязаници със сиренце и шарена солчица...... Grinning Аз добавките ги набутах в хлебчето и си стана хлебче с манджата направо! Peace

# 607
  • Мнения: 7 779
Абе нали обичаш порязаници със сиренце и шарена солчица...... Grinning Аз добавките ги набутах в хлебчето и си стана хлебче с манджата направо! Peace
да, обичам ги . но ги добавям на масата с хляба.  Laughing
аз обичам винце и ракийка  и ако ги добавя към тестото , ако прибавя и салатката  машинката
ще започне да ми изнася концерт вместо да прави хляб  hahaha

# 608
  • Мнения: 0
един пълнозърнест хляб от мен с брашното на Panino
 
 

Много добре изглежда!Сигурно и вкусът му е хубав.

# 609
  • Мнения: 383
Някои от вас ползвал ли е тази мая http://lh5.ggpht.com/_-wrLPmQMxRs/TUAyGuzqp6I/AAAAAAAAAa0/YTEwv0 … gA/Suha%20maq.JPG
Как трябва да я съхранявам, понеже е голям пакета.


това е доста известна френскя мая.
съхранявай плътно затворен и без достъп на въздух  в капака на хладилника, аз например останалата суха мая я съхранявам/събирам във едно малко бурканче със капаче, който буркан е винаги в хладилника .също така изглежда че Количеството е много, затова съветвам да се разпредели на няколко порции, едната порция в хладилника а останалите порции може на сухо, тъмно и хладно и плътно затворени.

Edit1: Бонго, sory, да уточня, турската мая се чете като юва, преведено на бг начи Гнездо, Семейство

 Поздрави
 Hug

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 07:04 от Ердинч

# 610
  • Мнения: 7 779
Edit1: Бонго, sory, да уточня, турската мая се чете като юва, преведено на бг начи Гнездо, Семейство
Поздрави
 Hug
Peace

# 611
  • Мнения: 481
bongo_2007   Пробвай сега с този линк, че в гугъл само с регистрация те пуска.
http://dox.bg/files/dw?a=fc3241f642

Ердинч Благодаря за съветите.    bouquet Аз я взех, защото уж щяхме да си я разделяме ама накрая си останах сама с 500 гр. пакет мая.
Само да пипитам в хладилника не се ли овлажнява, дори и да е добре затворено бурканчето  newsm78

# 612
  • Мнения: 7 779
Само да пипитам в хладилника не се ли овлажнява, дори и да е добре затворено бурканчето  newsm78
не , не се овлажнява.
студа изсушава. влагата замръзва по стените на хладилника или фризера  и остава сравнително сухо въздушно пространство   bouquet


пп. bongo_2007   Пробвай сега с този линк, че в гугъл само с регистрация те пуска.
http://dox.bg/files/dw?a=fc3241f642
то и тук иска регистрация в abv.bg
за мен лично е все едно , но не всеки може да има регистрация там   bouquet

# 613
  • София
  • Мнения: 465
labrex каква е рецептата за това така добре изглеждащо хлебче,и вкусно сигурна съм?

Mars ♥, ето рецептата, от руски сайт е:

Вода – 230 мл.
Брашно – 500гр
Суха мая – 1,5 ч. л.
Захар – 2 с. л. (аз сложих 1 л)
Сол – 1 ч. л.
Зехтин – 2 с. л.
Доматено пюре – 2 с. л. (разбърква се във водата)
Подправки (Kamis) – 2 ч. л. (при мен – чубрица, мащерка, риган, бял риган, босилек)
1 глава червен лук, запържен в зехтина на полукръгчета (аз сложих обикновен)
2 скилидки чесън (пасиран, слага се накрая в запържения лук, разбърква се и се сваля от огъня)
Аз добавих и нарязани маслини.

Пекох на основна програма.
Някаква феерия от аромати и вкусове се получава, страшно много ми хареса хлебчето! Peace


bongo_2007, много хубаво хлебче, ама къде са ти добавките към него? Grinning
това ще се бърка задължително! Значи на първа програма,така ли? а какъв грамаж става Rolling Eyes?

# 614
  • Мнения: 3 695
kokoshinkata, oткъде купи този голям пакет мая и колко струва?
Благодаря за линковете с плетенето!   bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт