Машина за хляб-38 част

  • 50 250
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • Мнения: 22 867
labrex каква е рецептата за това така добре изглеждащо хлебче,и вкусно сигурна съм?

Mars ♥, ето рецептата, от руски сайт е:.............
това ще се бърка задължително! Значи на първа програма,така ли? а какъв грамаж става Rolling Eyes?

Сега ме хвана неподготвена Grinning newsm78, не е много голямо, не повече от 900 гр., може би и малко по-малко. Моята първа програма е 3 часа. Peace

# 616
  • Мнения: 481
bongo_2007 мисля, че който има желание ще намери начин да ги изтегли клипчетата от където и да се намират. Исках да помогна просто.
Линковете ще си останат активни, така че все на някого могат да помогнат. bouquet

Ама аз защо си мисля, че за втория линк не би трябвало да иска регистрация в абв.бг  newsm78  

tini-mini
http://tealandbg.com  - Магазина се намира във Варна. Цената е 7.50 лв.

# 617
  • Мнения: 7 779
bongo_2007 мисля, че който има желание ще намери начин да ги изтегли клипчетата от където и да се намират. Исках да помогна просто.
Линковете ще си останат активни, така че все на някого могат да помогнат. bouquet
Ама аз защо си мисля, че за втория линк не би трябвало да иска регистрация в абв.бг  newsm78  
аз само констатирах   bouquet
поне на мен ми искаше регистрация. благодарско за предоставената възможност   bouquet

# 618
  • София
  • Мнения: 565
Досега ползвах универсалното брашно на София мел- с бяло- синята опаковка. Сега е с променена опаковка. Два пъти вече правя хляб с него и двата пъти не става добре- не бухва както преди. Не съм правила никакви  промени по рецептата. Има ли някой подобен проблем и можете ли да ми препоръчате друго брашно?

# 619
  • Мнения: X
Досега ползвах универсалното брашно на София мел- с бяло- синята опаковка. Сега е с променена опаковка.

Какво пише на пакета? София мел имат няколко вида бяло брашно. Не съм забелязала да са сменили нещо. Също фирма aro пакетират брашно на София мел, то е с пепелно съдържание по-малко от 0,65, но също е хубаво (поема малко повече вода). Във веригите Европа има брашно в тъмносиня и жълта опаковка (последното не съм пробвала). Сега погледнах, че също са на София мел. Те също стават. Най-много харесвам брашното тип 500 Класик в чували от 25 кг (купувам от Метро). Цената му вече е малко над 20 лв., а преди година беше около 12-13 лв.

П.П. За брашната във веригите Европа съм чула различни отзиви, но не съм попадала на лоша партида.
Другото, което исках да допълня е, че в dox.bg линковете за споделяне между нерегистрирани потребители се трият след 14 дни (засега е така).

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 15:53 от Анонимен

# 620
  • Мнения: 804
И аз да питам нещо - отдавна се каня да си купя хлебопекарна,но идеята ми е да я ползвам всеки ден.Та питанката ми е - ще издържи ли и Вие колко пъти ползвате вашите на седмица да речем?
Според съпруга ми ,ако я ползвам всекидневно,няма да оцелее дълго хлебопекарната ми.

# 621
  • Мнения: 547
 newsm78
Аз не очаквам нещо да ми служи много по-дълго, отколкото е дадения от производителя гаранционен срок. И толкова ако оцелее ще е супер. Поне такива са ми наблюденията върху техниката в последно време. А до преди 10-15 години не беше така Sad
Иначе - правя хляб през ден.  Peace

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 16:05 от tortoise

# 622
  • Мнения: X
И аз да питам нещо - отдавна се каня да си купя хлебопекарна,но идеята ми е да я ползвам всеки ден.Та питанката ми е - ще издържи ли и Вие колко пъти ползвате вашите на седмица да речем?
Според съпруга ми ,ако я ползвам всекидневно,няма да оцелее дълго хлебопекарната ми.

Съпругът ти не е много далече от истината. Пека всеки ден. Контейнерът сдаде багажа след 1 година. Купих нов и засега нямам оплаквания. Обаче през почивните дни ползвам втора машина, която е в другата ми къща.

# 623
  • Враца
  • Мнения: 3 844
Експлоатирам я интензивно всеки ден, понякога по два пъти.
Не мисля да я жаля, има гаранция все пак 2 години.  Peace

# 624
  • Мнения: X
Експлоатирам я интензивно всеки ден, понякога по два пъти.
Не мисля да я жаля, има гаранция все пак 2 години.  Peace


И аз така, не я жаля, ама контейнера не ми го смениха, защото гаранцията не го покрива.  #Cussing out

# 625
  • Враца
  • Мнения: 3 844
Никога и за миг не си помислям,
че гаранцията важи за нещо,
те винаги имат оправдание  Laughing
Така , че ползвам с пълна пара,
пък каквото дойде!

# 626
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Първата ми машина- Северин- е от 2004 година. До преди година инещо се експлоатираше усилено. Сега имам нова, а старата я ползва сестра ми, но не ежедневно. Нищо и няма.

А като казвам усилено, по Великден колко козунака е омесила за единд ен само тя си знае. Laughing
През останалото време меси или тесто, или пече хляб. ПОнякога по 2 пъти на ден, понякога си почива.

# 627
  • София
  • Мнения: 4
Днес си направих експеримент. Имах топъл билков чай със захар, сложих от него 300 мл в машината, вътре накиснах около 200 гр. ръжено брашно около 10 минути, отгоре сложих 4-5 с.л. царевично олио, 1/8 пакетче жива мая, около 200 гр. типово брашно и 1 ч.л. сол. Пуснах го на базовата програма, като стана топката беше прекалено мека и добавих бяло брашно докато ми хареса. Стана един страхотен хляб- не е много бухнал, но е много черен, вкусен и един такъв...крехък /може би от чая/ и мирише страхотно. Не успях да снимам, защото още врял беше лишен първо от двете крайчета, после и от долната кора.../грозно, но вкусно  /:D
За брашната- ползвам възможно най-евтините от Метро и те обикновено са "Панино", "Перса" и още такива непознати имена. Машината ми е от 55 лева, но от 4 месеца пека всеки ден и съм безкрайно доволна.

# 628
  • Мнения: 804
Благодаря Ви дами,за отговорите!
Вече съм почти убедена,че си заслужава тази финансова операцийка.А и имам приятелки,според които,бързо си избиваш дадените пари.И най-важното - винаги консумираш пресен и топъл хляб.

# 629
  • Мнения: 481
Да определено е добра инвестиция. Хляба може да не излиза по-евтин, но поне знаеш какво има в него!

Общи условия

Активация на акаунт