Машина за хляб-38 част

  • 50 297
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 726
един пълнозърнест хляб от мен с брашното на Panino
 
 

Каква ти е рецептата за това хлебче, моля  Hug

# 631
  • Мнения: 7 779
Благодаря Ви дами,за отговорите!
Вече съм почти убедена,че си заслужава тази финансова операцийка.А и имам приятелки,според които,бързо си избиваш дадените пари.И най-важното - винаги консумираш пресен и топъл хляб.
и момчетата ти отговарят  #2gunfire
успех с покупката   bouquet

# 632
  • Мнения: 804
Моля за извинение - Благодарско и на момчетата!  Peace
Със сигурност ще ми излиза по евтин хляба,тъй като не купувам брашно,пък то какво друго му трябва - малко мая,сол,захар и вода.

# 633
  • София
  • Мнения: 565
Досега ползвах универсалното брашно на София мел- с бяло- синята опаковка. Сега е с променена опаковка.

Какво пише на пакета? София мел имат няколко вида бяло брашно. Не съм забелязала да са сменили нещо. Също фирма aro пакетират брашно на София мел, то е с пепелно съдържание по-малко от 0,65, но също е хубаво (поема малко повече вода). Във веригите Европа има брашно в тъмносиня и жълта опаковка (последното не съм пробвала). Сега погледнах, че също са на София мел. Те също стават.

 Ползвах брашно, като от тази реклама. Клипчето излиза на бутон "продукти"(незнам защо линкът не е точен). А преди си правех хляба с тип 500 и не пишеше "универсално" на опаковката. В Кауфланд, откъдето пазаруваме, на мястото на тип 500 са сложили универсалното, а другото въобще липсва. Confused Помислих, че са променили опаковката, но ровейки се в сайта на София мел сега видях, че го има като продукт.  newsm78

# 634
  • Мнения: 481
Утре мисля да опитам една рецепта за багети с ленено брашно.
До сега багети не съм правила. На програмата за френски хляб ли трябва да пусна машинката?
А дали ще стане добре ако опека в машинката, ще стане с форма на тухличка или е по-добре да оформя багетите и да ги опека във фурната?
Благодаяр ви предварително за съветите момичета и момчета.   bouquet

Да ви покажа и самата рецепта

1 ч.ч. ленено брашно
2 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. вода
2 ч.л. мая
2 с.л. мед
2 с.л. олио
1 ч.л. сол
1 с.л. слънчогледово семе

за поръсване: ленено и маково семе

забележка: рецептата е за ръчно месене по-принцип и печене във фурна, но това едва ли е от голямо значение (поне според мен)

# 635
  • София
  • Мнения: 254
Bongo, пълнозърнестото хлебче само с пълнозърнесто брашно ли е или има и бяло?

# 636
  • Мнения: 7 779
Bongo, пълнозърнестото хлебче само с пълнозърнесто брашно ли е или има и бяло?
не, има и бяло.
понеже не го меря незнам колко му е грамажа , но на око мисля че е някъде около 50 : 50   bouquet
само с пълнозърнесто не би трябвало да се надигне толкова.

# 637
  • Мнения: 69
Здравейте! Скоро не съм се включвала да пиша /но иначе редовно ви чета/. Не че не правя нищо в машината ,напротив всеки ден правя хляб но според мен не е много за показване не е така бухнал като летния ми хляб /искам си го летния хляб  #2gunfire/
Но днес правих "Козунака на бащата" на Ердинч.

Ердинч, да ти е жив и здрав и още много сполучливи рецепти да дава!  bouquet
 А относно въпроса за съхранението на френската мая,аз я съхранявам така:

# 638
  • Мнения: X
Утре мисля да опитам една рецепта за багети с ленено брашно.
До сега багети не съм правила. На програмата за френски хляб ли трябва да пусна машинката?
А дали ще стане добре ако опека в машинката, ще стане с форма на тухличка или е по-добре да оформя багетите и да ги опека във фурната?


Ако машината ти има приставка за багети, можеш да пробваш и там, но в рецептите за багети в машината брашното е около 250 г.
Вариант ІІ: Пусни си тестото на програма тесто+втасване, после оформи багети, нека втасат при 50 градуса Ц във фурната и после си ги опечи във фурната.
Но ако просто исташ да опиташ вкуса на това тесто, тогава пусни на програма за бял хляб, на по-малък грамаж.

А преди си правех хляба с тип 500 и не пишеше "универсално" на опаковката.

Явно не съм забелязала разликата в опаковките. Виж какво пепелно съдържание пише на опаковката. Ако е 0,5, значи наистина са сменили опаковката. На сайта им в клипчето е УНИВЕРСАЛНОТО, а в потребителски продукти си е предишното. Според мене, само се чудят как да заблудят клиентите, че са "измислили" нов вид брашно.

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 21:41 от Анонимен

# 639
  • Мнения: 22 867

bolqrka64, страхотен козунак!  bouquet  chef И на мен ми стои в списъка на рецепти за проба, ама много станаха, не знам коя по-напред......... Laughing

Днес правих френски хляб с лук и червен пипер, също много ми хареса. Peace

 

# 640
  • Мнения: 0


Днес правих френски хляб с лук и червен пипер, също много ми хареса. Peace

 
[/quote]
Страхотно изглежда,сигурна съм ,че сте го изяли вече.Някой познава ли маята на Лидъл?Жива мая е ,на кубчета с немски етикет?

# 641
  • София
  • Мнения: 478
Днес правих пица, като тестото беше по рецептата на Ердинч. Много ми допадна, ще го правя така, още повече, че е постно. Благодаря за рецептата  bouquet

# 642
  • Мнения: 3 428
Лабрекс, а лука сушен, пържен или суров беше?

# 643
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, а лука сушен, пържен или суров беше?

mama Tin , при мен пържен, но може и сушен да се използва. Просто аз нямам такъв. Peace

# 644
  • Мнения: 481
alys благодаря за съветите. Машинката ми няма приставка за багети. Да исках да опитам вкуса най-вече.
Ако не ми избяга музата до утре може да си го умеся и на ръка, ако ли не ще го метна в пекарната както си ме посъветвала. Ще показвам и в двата случая резултата.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт