Бебета родени в чужбина - Тема 9

• 20 324
  • 713
  •   1
Отговори
# 705
Копирам си част от поста от френската тема да ви кажа как мина доктора! Файн сме Joy
Благодаря момичета за отговорите. Той като я видя направо каза , че на кине ще ни прати, слуша, бърка, светка, ама няма нищо освен леко зачервено гърло, дробовете са ок - няма трупнато нищо там, което е супер. Показа ми обаче една техника два пъти на ден как да почиствам с физиологичния разствор - стисвам я легнала на една страна и цялото количество бухам в едната ноздра, от другата всичко изтича - просто се одзверихме и двамата какво излезе, а аз преди да тръгнем чистих с помпата хахаха. После се повтаря с другата страна. Аз до сега все легнала по гръб впръсквам и после седнала - тегля с помпата. Естествено тя не го одобри метода, но се ококори като започна да диша чисто и взе да прави ъхъ ъхъ ъхъ ама няма какво да изкара.
Даде ни едно сиропче за червеното гърло, каза, че няма нищо обезпокоително (дробове, нито алергия...при нас бая прсх напоследък - имаме каменоломна отворена до нас и много се дразня от количествата прах, които чистя всеки ден като луда калинка).
Та така с Леичка. Ще се борим!

Цветелиноооооо , я се стЕгни! Какви са тия дрехи, дето не стават? Ми нови бре жена, за разкош! Я не се ядосвай! Аз си накупих нови дрехи, и после взех че заслабнах! За пигментацията - аз още си имам линия негра, да не забравям колко ми беше корема - гледах си снимки вчера - тюлен и половина!

Маги, Джърни, мерси за инфото за зъбите Wink ние с Леа след всяко ядене си замиваме муцуната в банята пред огледалото и после патето си отваря устата и се четкаме/чешеме! Мноооого е смешна и много обича.

Олди, мерси за инфото за водата! Аз като стигна май Девин ще си давам, розовата. Чешмяната май зависи от района - при вас е хубава, в Красна поляна също, но в Лозенец е отврат. Не зная (не съм се интересувала де) от кой водоизточник е, но не е вкусна.
На всички благодаря за отговорите за водите. Наистина във всички държави е много различно!

И аз като Менти ще чакам Солей и Клер да споделят как се пренася човек с бебе;-) ние ще пращаме сгъваемото легло, с камиона ще пътува текущото, а докато литнем ще спи на голямото с нас. Надявам се да се организираме така, че да има 2-3 дни дупка.

Друг въпрос сега - бебетата, които спят с чувалчета - какво ше препоръчат мамите с по-големи (с опит през летния сезон) - чувал нормален или с крачоли?

# 706
цвети и боби,аз линия негра май нямам вече,но д ане ви казвам къде съм пигментирана....ами “там“ на онова място...сещате л исе? оле след тази бременност и раждане съвсем съм с епигментирала и много м ие гадно.по принцип това се свързва със старите жени и остаряването:( дали мога да се надявам,че като спра с кърменето ще се поизсветли незнам,но едва ли......
и аз си купувам нови дрехи...в момента. разбих кредитната карта на мъжа ми и незнам до къде ще ни доведе това.козметика,дрехи,нови бижута...ментета де,но лапа пари.

Алето от доста време (почти два месеца) спи без нищо.без завивки и без чувал.това е така,защото обича да сменя пози,върти се като ненормален нощем и чувала му пречи да го прави,одеалата автоматично отпадат.те пък хептен работа не вършат в случая,най–много верно да се удуши с тях и спи одвит! незнам как се чувства,но щом спи толкова дълго време така значи м уе добре.

# 707
Боби, аз не съм виждала спални чували с крачоли, но за жегата има съвем леки памучни чувалчета, без подплата...евентуално те стават. Аз миналото лято моето коте го завивах през кръста с една пелена, но при нас беше адска жега ( за Гърция говоря). За това лято не се притеснявам, защото се примирих и сложихме климатик, та ще охлаждаме страстите...
За местенето с бебе - и на нас ни предстои нанасяне в друг апартамент, но вече съм претръпнала, само искам майка ми да е наоколо няколко дни, за да мога да разопаковам на спокойствие  Peace
Всички болни и сополиви - бебета и майки, да оздравяват по най-бързия начин! Praynig

# 708
Лепри, няма ги на сайта. Но можеш да ги почнеш, че от горната страна има 4  кръгчета във всеки край, те не че са отворчета, ами такива някакви нещица цепнати,  в които могат да се натикат краищата на мокрите кърпички. Как хубаво обясних, а? Mr. Green
Само гледай отдолу да няма залепена гъба.

Боби., това е много интересно. Какво количество впръскваш? да опитам и аз, че Оливър хърка повече от баща си. Crazy

# 709
Лепри, няма ги на сайта. Но можеш да ги почнеш, че от горната страна има 4  кръгчета във всеки край, те не че са отворчета, ами такива някакви нещица цепнати,  в които могат да се натикат краищата на мокрите кърпички. Как хубаво обясних, а? Mr. Green
Само гледай отдолу да няма залепена гъба.

Боби., това е много интересно. Какво количество впръскваш? да опитам и аз, че Оливър хърка повече от баща си. Crazy

цялотоооо! Те нали са дозички, май по 6 мл, една в едната ноздра, една в другата, намерих и начин - увита яко в хавлията, като повито бебе, да не ти шава и действаш!

За моп-овете - и аз с такъв точно вършея у нас, Карфурски, сгъваем, 6 кинта.

Олди, мерси, една приятелка ме е снабдила с такива памучни тънички (БГ производство), ама Леа така рита и си пери краката, че сегашните чували са и тесни и са и нагърчени ужасно сутрин, как на главата не си ги качва не знам. Иначе като ходих да зяпам за столчето, видях такива с крачоли и ми се стори идейно, ама има ли смисъл, чудя се  newsm78 А помня, че Звезди беше казала, че нейния си се разхождал барабар с чувала ... та да я улесня хихихи

# 710
  • Edinburgh-UK
Мамчета на мене не ми остава време да се разпиша,в търсене на легло сме че люлката почна да ни е тясна вече,много бързо растем,обаче скоро не са ни теглили и мерили,понеделник уж докторката ще идва в къщи ще доживеем да видим дали ще го претегли или и нас ни забравиха,то нали всичко е файн тука няма нужда да идват,добре че и се обадих и я попитах кога ще ни посети иначе направо сме забравени
може ли и мене в списъка в бг ще сме края на август и септември,вече го решихме окончателно,ще се в софия за няколко дена,и на моренце за няколко дена,много ще се радвам да се срещна с някоя от вас
за водата аз не давам вода още,то тука няма и нужда с нашите 9 градуса навънка  Cry,тези дни е голям студ и много духа,днеска се постопли а лятото е 18 градуса -но на мене лятото тука ми допада повече от бг-то че там не мога да издържам на жегите
за пигментацията още съм като петниска хиена  Cry и по краката си седят по-тъмните и светли петна,дано някой ден се оправя че не съм за къси дрехи,добре че тука не ходя с къси дрехи
за цените в бг-няма нужда да коментирам,ужасна скъпотия е,чудя се как живеят хората там
тука пюретата и бебешките неща са много евтини ,аз мисля да правя пюренца отначало и понякога  ще купувам да разнообразявам менюто че не ми се седи в къщи да готвя по-цял ден за бебо за нас и т.н
за чистенето в къщи това ми е болната тема,постоянно чистя , може да няма нищо за ядене но трябва да е чисто,обаче ще се наложи малко да се взема в ръце и стига съм се вманиачавала ....
бързо да се оправят болните
боби бързо да се оправя малката сладуранка
цвети дано скоро се почувстваш по-добре,при нас доктора каза че акото е файн  Laughing
cutty бързо да оздравяваш
отивам да свърша нещо докато не ми се е доспало и на мене

# 711
Поизчетох ви, ама много повърхностно да знаете  Blush .

Местенето с бебе е кофти, ама се преживява. Ние още сме в хаос, ама нещо ни е хванал мързела  Embarassed .

Вода, едва сега започнах да предлагам. Тук са големи жеги, а миналото лято беше извънредно топло, кърмата му беше достатъчна. Сега пак са големи жеги, май е около 30 градуса, не знам точно, но е много топло, вода предлагам, но интерес нямаособен, по-скоро се вълнува от чашата  Laughing.
Нищо не изварявам и не съм изварявла, при все, че ползвах помпа доста дълго време, за мен е излишно упражнение.

Алек също много се врътка нощем, направо не се спира, спи с тънко чувалче, не му пречи на акробатиките.

Ние май си взехме билети за Бг  Mr. Green , което ме подсеща, че не съм получила нищо от  Олди . Олди, ако си пратила инфото за списъка, да знаеш, че е изчезнало някъде по трасето  Thinking .

# 712
  Светле при нас не идват след първия месец, чак ме учуди, че при вас трябва да идват, сигурна ли си  newsm78 Има си Бейби клиники и ти трябва да си го водиш при нас. Нито някой те вика за преглед, нито нищо, сам си ходиш, когато имаш желание или проблем. 
  Чувал имам един материята му е като на боди, памучно много тънко. Мисля да го взема него, да не отвиква да спи с чувал, иначе и само боди с крачоли все същата работа ще ми свърши.
  Маритке къде се удари дребния  Hug

# 713
Рекох да ви пусна НОВА ТЕМА, в случай, че европейките много се развихрите в писането в съботния ден, да имате поле за изява  blahblah lalalala

Хайде, заповядайте в 10-та "л"юбилейна на чужбинските бебоци http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=570950.new#new

Общи условия

Активация на акаунт