Машина за хляб-40 част

• 58 607
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • София
може ли да ме насочиш към рецептата ?

Влез и в нашия блог, ето тук http://forumbabgmama.blogspot.com/search/label/%D0%97%D0%B0%20%D … D0%B8%D1%82%D0%B5 - подробно за козунаците. Успех

# 556
Да си покажа хлебчето с масло и мляко, по рецептата от книжката

# 557
  • Балчи-Варна
Върнах си Zelmera-даде дефект.Взех си парите назад и снощи си купих от Лидъла-Варна.Днес ще го пробвам.

# 558
valha, каква е машината ти.... и баба Станислава,благодаря за напътствията,ще се възползвам и ще се похваля после....това ще вторият ми опит за козунак, първият беше много сполучлив, но по друга рецепта...ще ми се до Великден да изпробвам няколко варианта и да видя,кой вариант най-много ще ни допадне Peace

а като говорим за втасване /понеже видях,че козунакът на valha втасва близо 2 часа/ - може ли да ме ориентирате кога тестото /било за пита,било за козунак/ е превтасало,как му се отразява това /т.е. какво е значението дали ще превтаса/, как се познава кога тестото е добре и достатъчно втасало,за да започнем да го печем...

gul4i, дано новата машина работи добре и без дефект...

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 10:43 от tuly

# 559
  • Варна
Уф, на моята май програматорът й е полудял  Crazy
Ще ми се обадят да ми кажат колко ще струва ремонта, ама ... ако ще сменям програматор май е по-добре да купя нова машина  Tired

# 560
  • Балчи-Варна
Пуснах машината,ама не меси.Първо трябва да загрява ли 15мин?Който я има от лидъла да ми каже така ли трябва да е.Програма 2 пуснах с рецепта от книжката

# 561
Гюлчин, сигурно има подгряване. Моята машинка също е немска и има между 15-20 мин подгряване.
Ако до половин час не почне да бърка и меси, тогава си е за притеснение.

# 562
  • Балчи-Варна
меси вече,благодаря ви. Ще видим какъв ще бъде резултатът накрая

# 563
  • някъде из облаците
valha, каква е машината ти....  Peace

а като говорим за втасване /понеже видях,че козунакът на valha втасва близо 2 часа/ - може ли да ме ориентирате кога тестото /било за пита,било за козунак/ е превтасало,как му се отразява това /т.е. какво е значението дали ще превтаса/, как се познава кога тестото е добре и достатъчно втасало,за да започнем да го печем...

Машинката ми е мулинекс 5023, прочети блога дето баба Станислава ти го е дала, прочети и форума за козунаци. Сега как да разбереш тестото дали е втасало или превтасало, ами от години меся, но честно казано ми е трудно да ти го обясня  Laughing , може би ще се включи някой професионалист да ти каже. Това, което аз направих:
1. затоплих си всички продукти - брашно, олио, яйца, мляко, докато втасваше маята аз ги сложих във фурната на 50 градуса да се затоплят,  млякото е лесно може и на котлона. Винаги предварително съм си затопляла продуктите, даже и на ръка като месех.
2. Според мен е много важно олиото, как се слага - това е мое мнение, аз го слагах по много малко. Капна малко и оставя да меси машината, пак капна и пак меси и така може би поне 10 пъти, а може и повече, последния път сложих точно преди да спре машината. Машината също я бях затоплила, преди да започна да меся.
И все пак мойта кухня е с южно изложение и е много топла през деня. Просто втасването е процес зависещ най-вече от температурата. Тестото докато беше в машината се надигна двойно, после в тавата като го сложих половината я зае, докато втасваше - почти 2/3 от тавата, а докато се печеше я изпълни.
Май стана доста дълго  Thinking, дано съм била полезна

# 564
  • София
Пуснах машината,ама не меси.Първо трябва да загрява ли 15мин?Който я има от лидъла да ми каже така ли трябва да е.Програма 2 пуснах с рецепта от книжката
Вчера си купих такава машинка от "Лидъл".
И аз така реагирах сутринта Shocked!Грабнах книжката и видях,че има 15 мин.подгряване.
Работи страхотно!От сутринта изпече два хляба.Резултата е чуден!

# 565
  • Балчи-Варна
cayman от рецептите в книжката ли ги прави?Сложих програма 2 .тъмна кора и мерките от книжката за бял хляб и чакам,работи си де.

# 566
  • Пазарджик/Лондон
Да си покажа и аз първото хлебче - вчерашно и вече отдавна изядено Wink:

Струва ми се, че съм сложила повечко брашно, но отчитам опита като успешен, защото хлебчето си беше вкусно Wink.Трудно излезе от контейнера, малко се притесних по едно време Joy.Сега пека някакъв бърз хляб за 1ч.20 мин., ако стане - ще се похваля Flutter.

Много благодаря на Бонго, Лабрекс и Мариета, които ми помогнаха с ценни съвети Hug Hug Hug.

И да попитам нещо - схванах как трябва да изглежда тестото за хляб, а това за кекс как трябва да изглежда?И при кексовете ли трябва да се оформи хубава топка?

# 567
  • София
cayman от рецептите в книжката ли ги прави?Сложих програма 2 .тъмна кора и мерките от книжката за бял хляб и чакам,работи си де.
Не съм правила рецепта от книжката.
Правих хляба с айрян на Полин(програма 1),френски хляб (програма 2)от книжкато с рецепти на "Медея"-та и пълнозърнестия хляб на tanita на кратката програма за пълнозърнест хляб.
gul4i,надписите на твоя дисплей на гръцки ли са?

# 568
  • Пазарджик/Лондон
Да си покажа снощното бързо хлебче :

Много вкусно стана, доволна съм от резултата.А и изглежда по- добре от първото Joy.

# 569
Леле, както сега ставам Laughing това хлебче направо в нас ми замириса на прясно опечено. Много съм гладна Joy
Аз скоро не съм пекла, че все с малкия се разправям, ама усещам, че вече ме сърбят ръцете Laughing

Общи условия

Активация на акаунт