Машина за хляб-40 част

  • 58 611
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • Добрич
  • Мнения: 757
Благодаря ви момичета  Hug
Аз нещо не съм се изразила правилно относно тестото, трябва ми рецепта за тесто за пържени питки/мекици/
благодаря за линковете

# 541
  • Мнения: 1 111
Здравейте, хора!
Уф, машината ми нещо се скапа. Хлябът бухва достатъчно, но е неизпечен - и вътре, и отвън. Нищо не съм променяла в съставките. Снощи така се получи и тази вечер. Някой има ли идея или да ходя в сервиза Sad
Мулинекс 2000 е бракмата.

на мен ми "намирисва" на проблем с машината... Peace  Преди пекла ли си с нея и как се получаваше хлябът ти?

# 542
  • Варна
  • Мнения: 1 887
От три години пека и досега не съм имала никакъв проблем с нея  Tired

# 543
  • София
  • Мнения: 62
Момичета и момчета!
На вниманието на тези,които се интересуват !
В момента в "Лидъл" има хлебопекарни по 89.99лв,с данни:850W,с две бъркалки и размер на хляба до 1250гр.Марката е "Silver Crest".
Аз си купих миксер от тази марка.Супер е!

# 544
  • Мнения: 2 654
Мисля да направя днес в машината ето този хляб но без закваската.



Моля дайте съвет дали да променям нещо.

Разтворената жива мая къде се слага? Върху брашното или на дъното на съда с водата?

# 545
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Кой?

Маята я слагам на дъното, заедно с течността.

# 546
  • Мнения: 2 654
http://www.kulinarno-joana.com/2008/11/multigrain-rye-bread/

Мисля да направя днес ето този хляб но без закваската. Моля кажете какво според вас трябва да се промени така че да е адаптиран за правене в машина.

Живата мая върху брашното ли да сложа или разтворена във вода на дъното на съда?

# 547
  • Мнения: 3 428
Просто си слагаш всички съставки взети заедно - и от закваската и от семената и добавките
При това си спазваш последователността- течност/оставяш си 30 мл за маята/, брашно, отгоре разтворена в 30мл топла водичка - мая, за това количество брашно ще стигне 8гр жива мая.
И си следиш да ти се получи хубава топка.Нека е леко лепкава, че имаш царевично брашно и овесени ядки, които ще поемат още вода при втасването.Успех

# 548
  • Мнения: 2 654
Благодаря мама Тин. Така ще направя. А колко от ч.л. е 8 г мая?

# 549
  • Мнения: 3 428
Благодаря мама Тин. Така ще направя. А колко от ч.л. е 8 г мая?

8 грама жива мая е 1/5 част от кубче жива мая, аз си го тегля обаче на електронната си везна.

# 550
  • Мнения: 0
Здравей те!
Аз съм новак в тази тема... newsm78 ...Моята машина е някакъв измислен модел от ...Нямам програма
за кекс, а за сметка  на това имам някаква за тесто за макарони...Направо  Joy Незнам на каква програма да се пробвам за козунак...Моля дайте съвет!!! Ето ги и моите програми:
1 Normal Нормална
2 Baguette френски хляб или каквото значи там около 3 часа
3 Wollkornbrot
4 Сладък хляб
5 Хляб с кисело мляко
6 Schnel
7Nudel Teig
8 Marmalade
9 Teig Kneten
10 Basken

Моля и за някаква рецепта за 7 програма!
Предварително Ви благодаря!!  bouquet  bouquet  bouquet
 

# 551
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
  • Мнения: 5 182
Аз моя козунак го правя на програма 3,50 за 900г.,но общо взето го изключвам десетина минутки по-рано,защото много се препича.Определено виж някакси да си преведеш наименованията на програмите,така ще ти бъде по-лесно да се ориентираш.Направи проверка коя програма колко е дълга.

# 552
  • някъде из облаците
  • Мнения: 507

все пак можеше да пробваш и да се похвалиш с резултата   bouquet

 Пробвах, готовия микс на Софиямел  с отложен старт, преди не бях сигурна маята в брашното и при допир с водата, как ще се държи, е стана страхотно хлебчето. Спокойно може да се оставя машината на отложен старт.

Да се похваля, правих козунака на МАКС МАМА и по описанието на Гала, стана невероятен, просто такъв козунак Laughing,толкова пухкав Laughing. От години меся козунаци, вярно само за великден и в общи линии винаги са ставали доста сполучливи, но никога не съм постигала този резултат.
Благодаря Макс мама за рецептата и на Гала за подробните обяснения.   bouquet  Вчера правих и по рецептата на майка ми - тя е почти същата като на Макс мама, само млякото е малко по-малко и съответно брашното. Станаха също страхотни, е друго си е с машинката, пекох ги във фурната.
Много съм щастлива  Grinning , вече в къщи ще си месим козунаци мнооооого често, няма цапане, няма месене на ръка.  С една дума страхотен резултат с много малко усилия.

Здравей те!
Аз съм новак в тази тема... newsm78 ...Моята машина е някакъв измислен модел от ...Нямам програма
Незнам на каква програма да се пробвам за козунак...Моля дайте съвет!!!
 

Аз моя козунак го месих веднъж на програмата за месене и след като свърши месенето, рестартирах машинката и пуснах на  френски хляб, при мен тя е 3.20. меси малко около 5 минути, почива 5  и после меси към 12 минути, втасва за 1.05 и меси 2 сек. и пак втасва 1 час и пече. Аз я изключих след първото втасване, оплетох и в тавата, втасване към 1 час във фурната на 50 градуса и после печене на 180 около 30-35 минути.

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 16:13 от valha

# 553
  • Мнения: 1 111
може ли да ме насочиш към рецептата ?

# 554
  • някъде из облаците
  • Мнения: 507
може ли да ме насочиш към рецептата ?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=453544.msg13460359#msg13460359  това е описанието на Гала
а рецептата е в темата само за рецепти http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.195 бърз козунак - той е с едно втасване, след месенето втасва 10 минути и после в тавата си втасва около 1 час, аз си го направих с две втасвания около1 час в машината и 1 час след като го сложих в тавата.
Успех и да се похвалиш с козунака Laughing

Общи условия

Активация на акаунт