Машина за хляб-40 част

  • 58 656
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна.....
  • Мнения: 1 753
Специален въпрос към Гелева- видях из темите, че си правила гризини- мога ли да помоля за рецепта /днес обядвах в италиански ресторант и сервираха като разядка, която ужасно много ми хареса/.   bouquet

# 526
  • Мнения: 1 295
А вие пресявате ли брашното преди да го кложите в машината? Аз винаги го пресявам със сито, но рекох си, ако има по-мързелив начин... Joy

# 527
  • Мнения: 1 698
А вие пресявате ли брашното преди да го кложите в машината? Аз винаги го пресавям със сито, но рекох си, ако има по-мързелив начин... Joy
Аз за хляб никога не го пресявам, само за пити и козунаци.

# 528
  • Мнения: 1 295
Могло значи и без допълнително обременяване на процеса, благодаря ти за отговора Peace

# 529
  • София
  • Мнения: 3 874
tais, не знам дали са същите като тези, които си хапвала в ит. ресторант, но са вкусни. Simple Smile
Заповядай, тук е  рецептата. Hug

# 530
  • Варна.....
  • Мнения: 1 753
Могло значи и без допълнително обременяване на процеса, благодаря ти за отговора Peace
Във всички случаи пресяването подобрява хляба.

Гелева, наистина съм ти много, много задължена!!!!   bouquet

# 531
  • Мнения: 7 779
Здравейте, момичета.
Записвам се и ............quote]
да не би да си мъжемразец  #2gunfire

# 532
  • гр.ВАРНА мммм... някъде на гребена на вълната
  • Мнения: 355
Здравейте нямам време често да ви чета и пиша,но в събота правих кифлички по рецептата на
magarica и всички в нас са очаровани затова хиляди благодарности от нас  bouquet

# 533
  • Мнения: 7 779
Здравейте нямам време често да ви чета и пиша,но в събота правих кифлички по рецептата на
magarica и всички в нас са очаровани затова хиляди благодарности от нас  bouquet
а почерпи де  Joy

# 534
  • Мнения: 22 867

Ей това млечно хлебче си изпекох днес. Не знам да си казвам ли, да не казвам ли......как го пекох. Embarassed Хайде да си призная, сложих по рецептата продуктите и се захванах да правя един изварен сладкиш. Така се заплеснах, че забравих машинката. Като погледнах, беше започнало втасването, ама, като не знам дали ми се е направила правилната топка, ко прайм са newsm78. Изключих я, пуснах отначало на основната програма и се оказах права, някъде към половин чаша брашно добавих, за да стане както трябва топчицата. Така силно мажеше, че........ Зарязах го пак да се пече и, като отидох да го видя, той се опрял о стъклото и напира да вдига капака. Е, вече не знаех какво да правя. Стоя, гледам и чакам да се покаже навън. Grinning Ама не успя да повдигне капака, така се опече. Малко му плоска главундерката, но пък стана много пухкав хляб. Хареса ми и се чудя: дале стана така от повторното включване на програмата, дали маята му дойде много, но май не ще да е тая причината. Иначе брашното е 500 грама + добавката, млякото 350мл. Дали пък не дойде големичко за моята машинка, на която габаритите са до 900-грамово хлебче? newsm78 Направо като небостъргач стана, хлебче-дългуч! Grinning

# 535
  • Варна
  • Мнения: 1 887
Здравейте, хора!
Уф, машината ми нещо се скапа. Хлябът бухва достатъчно, но е неизпечен - и вътре, и отвън. Нищо не съм променяла в съставките. Снощи така се получи и тази вечер. Някой има ли идея или да ходя в сервиза Sad
Мулинекс 2000 е бракмата.

# 536
  • Добрич
  • Мнения: 757
Здравейте, искам да задам няколко въпроса:
1. Като се ползва жива мая къде се поставя в казанчето, пак върху брашното ли и разтваря ли се предварително в малко водичка  newsm78
2. Искам да направя тесто за питки, мога ли да ползвам рецептата, която е в кнжката към хлебопекарната за тесто за пица или ако не е удачно споделете изпитана рецепта за питки
3. Търся и сполучлива рецепта за козунак, тези от книжката не ми допаднаха след като видях колко малко захар се слага  ooooh! Ако се сложи повече какво ще стане?
Извинявам се за многото въпроси, но от понеделник съм с хлебопекарна и съм в една еуфория, и все пека нещо, днес направих и лимоновия сладкиш, стана сравнително сполучлив, но не стана пухкав като хляба, не беше много сбит, незнам защото е с бакпулвер, а не с мая, затова ли става така  Thinking
4. Пълнозърнестият хляб нормално ли е на следващия ден да се рони?

# 537
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
mari6a, а опита ли да допечеш хляб? На каква коричка го слагаш?
Аз съм със същата машинка и ми се получава така, ако съм сложила програмата на най-светла коричка и/или не съм затворил добре капака на хлебопекарната.
Весси, рецептата за тесто пица определено не е удачна за питка. Имам си рецепта за питка, следвам инструкциите за подготовка на продуктите и ползвам машинката за първоначлното замесване на тестото. След това го вадя и го довършвам на ръка.

# 538
  • София
  • Мнения: 62
Здравейте, хора!
Уф, машината ми нещо се скапа. Хлябът бухва достатъчно, но е неизпечен - и вътре, и отвън. Нищо не съм променяла в съставките. Снощи така се получи и тази вечер. Някой има ли идея или да ходя в сервиза Sad
Мулинекс 2000 е бракмата.
Нищо не пречи да звъннеш в сервиза и да обясниш какъв е проблема.

Весси,разтвори живата мая във водичката.
Страхотни рецепти за питки и козунак има на първа страница ,в темата с рецептите:  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.195 Ето и един важен линк със съвети относно правенето на козунаци: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=379179.msg10471166#msg10471166
Аз най-често правя "Сполучливото тесто на labrex: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg16516761#msg16516761 От него може да оформиш питки и така да ги изпечеш.
За проблема със сладкиша-не мога да помогна.Аз не съм правила сладкиши в машината.
А ето тук може да потърсиш отговор на въпроса за ронливия хляб: http://forumbabgmama.blogspot.com/
labrex, страхотно хлебче-направо отличник Hug!

# 539
  • Варна
  • Мнения: 1 887
mari6a, а опита ли да допечеш хляб? На каква коричка го слагаш?
Аз съм със същата машинка и ми се получава така, ако съм сложила програмата на най-светла коричка и/или не съм затворил добре капака на хлебопекарната.
На най-изпечена коричка го слагам. Ама проблемът е, че вътре си е тесто, а коричката е съвсем леко твърда - като втвърдено тесто Sad

Общи условия

Активация на акаунт