Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 84-та тема

  • 161 812
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 2 126
Галина,моля те за подорбности от прекрасно изглеждащият козунак Praynig Може и на лични,ако е възможно искам подробно да ми опишеш кое как правиш.

Пъстра картофена супичка с магданоз:


Пица - постна и традиционна Mr. Green

# 571
  • Мнения: 901
Рибни пръстчета с картофена салата



и Печени репички

# 572
  • Мнения: 1
Момичета благодаря за хубавите думи за козунака ми.Рецептата я имам от майка ми, а тя от своята майка, изпитана и винаги успешна/поне при мен/.
В пълния вариант е с 30 яйца така я прави мама, аз правя с една трета от нещата и ще ви напиша нея.
10 яйца
1/2 кг. захар
1/2 л. прясно мляко
1/3ч.ч олио
1ч.ч. мас
1ч.л. сол непълна
2кг. брашно за предпочитане тип 450
100гр. мая
16мл. коняк и 20 да са няма да е фатално
1/3 лимон настъргана кора и сок
Маята се подбърква с част от затопленото прясно мляко, 1ч. захар и брашно да стане като боза и я оставям да се надигне.Правя от пресятото брашно кладенче, в което слагам всички продукти без маста.Смаста измесвам тестото.Оставям да втаса.Оформям козунак или кифлички, втасват още веднъж, мажа с жълтък, ръся захар и пека в загрята на 200 градуса фурна.
Днес месих тестото в машината, като предварително разбих яйцата и захарта с 1/2кг. брашно защото толкова събира контейнера ми като втаса иначе ще тръгне да ме търси. Joy.На програма за тесто пуснах машината, като връщах три пъти да меси и след това втаса в машината.Оформих,козунака сложих го в тава 36 см. във формата на подкова, доста я поизпълни  като втаса.
Да ви е сладко!

# 573
  • Мнения: 9 453
Гъбена супа за вечеря



Шкембе чорба за утре

# 574
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Здравейте момичета Hug

Страхотни изпълнения отново, няма да изброявам да не изпусна някого, но последните страници преливат от вкусотии.
Браво на всички майсторки  bouquet  bouquet
От мен омлет, тортелини в бульон, баничка, палачинки с течен шоколад и ягодово сладко, пица и от останалото тесто изпържих малки пици които гарнирахме с доматен сос, риган и пармезан

 

 

 

Лека и спокойна вечер на всички и приятен уикенд  bouquet

# 575
  • Австрия
  • Мнения: 28
Здравейте и от мен.
 
Днес бях на работа и не готвих много.
Показвам един хляб с пармезан и малко сусам от машината. Прекрасен на вкус и ухаещ на пармезан.




торта , която правих вчера но разрязохме днес.



# 576
  • Мнения: X
Матце,благодаря за рецептата на кюфтенцата,вече е изпробвана-страхотни са,но снимките ще покажа по-нататък,че напоследък времето не ми достига!  bouquet
Диана Лободова, лимоновата кора с картофките е вече също проверена комбинация,мноооого ни хареса,ама и тук снимките ще се забавят по същите причини!  bouquet
Луча,много добре ти се е получило рулото с крема-сирене,както и кюфтенцата!Благодаря за доверието,много ме зарадва!:peace:
Пепи,Нанита,Ивка27,Мина,Иланг,Юлка,близначе,purple tulips,Apr,Мадла-благодаря ви ,момичета,за всяка мила дума,изключително ми е приятно да ги прочета! Hug Heart Eyes
Вени,надявам се вече лошото да е зад гърба ти и да се радваш на добро здраве! Praynig

Ще си мина пак без подробен коментар,че прегледах повече от 10 стр.,но съм си набелязала доста неща за правене,което значи,че както винаги всички сте невероятни домакини и кулинари!

От мен едно кремче :



и отново ароматни карета



Спокойни и уютни почивни дни! Hug






# 577
  • Мнения: 148
Много е вкусно тук както винаги.Сега ми остана малко време и ще пусна някои неща от изминалите дни.Простички и бързи неща поради липса на време.




и тортата за РД на голямата ми дъщеря

# 578
  • Мнения: 1 777

Pety, макароните на фурна ги правя на принципа на тази млечна баница, като макороните се сваряват наполовина в подсолена вода, след което се измиват. Отделно в  тава се карамелизира захар, макароните се изсипват отгоре след като е застинала, заливат се със смес за крем карамел и се пекат на водна баня.

Венета благодаря за рецептата. Аз не съм направила още макароните,но направих млечната баница с карамеления сос.Много ни хареса,благодаря за споделената рецепта.  bouquet

# 579
  • Мнения: 132
МАги, а ягодите гумени ли са, или хубави вече? НЕ съм купвала още  newsm78
Пепи, аз вече съм забравила какъв е вкуса на не гумените! Sad Въпреки, че тези не бяха никак лоши!
Аелис, marabu, esy, verabel, megansg, благодаря ви за одобрението!  Hug
Сиер, мъфините ме очароваха! Simple Smile
nadeto_sp много ми харесват твоите арабски вкусотийки! Салатата е просто 6! Simple Smile

# 580
  • Мнения: 74
Момичета, някой от вас пекъл ли е козунаци в силиконова форма? Има ли нещо специфично при печенето?

# 581
  • София
  • Мнения: 1 832
Момичета, някой от вас пекъл ли е козунаци в силиконова форма? Има ли нещо специфично при печенето?
да, виж темата за козунаците - там ти отговорих.

Юлка, аз се чудя за днес между сирене по шопски и пица!
как така  Sunglasses нали сме се разбрали в петък риба  Laughing а в неделя пица  Laughing
но виж сиренето може и всеки ден нали е полезно, а и е лесно  Simple Smile

Петък,  петък, ама пици.... С кашкавал, сирене, маслини и гъби и още една със същото + спанак и яйца.

Приятен ден!

# 582
  • Мнения: 899
Тук отново е много, много вкусно! Всички сте приготвили страхотни неща   bouquet .

От мен поредната репетиция за Великден с рецепта за немски козунак:

Сладки великденски бретцели



 Рецептата

# 583
# 584
  • Мнения: 234
от мен едни гевреци симит Simple Smile

симит

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 22:31 от lux

Общи условия

Активация на акаунт