Препоръчайте климатик

• 209 870
  • 809
  •   1
Отговори
# 210
  • с/у ОколоМръсТното
Нищо му няма...
Просто аз се заклевам в работата на Е09 на Панасоник. Пък и до 60м. гаранция на компресора не е маловажно все пак.
МКЕ е серията от 2011г. и тя още не е "зимувала", та нямам съвсем преки впечатления. освен спомената от теб йонизация има и 2-ри сензор за движение и присъствие.
Но LKE (от 2010г.) е страхотна. Мина една зима и има чудесно поведение.

Aila, мерси за отговора.
Нокрията е и си остава моят фаворит.  Peace С този СОР...

# 211
Здравейте. Стаята ни е 15 кв. Спрели сме се не Мицубиши или Дайкин. Моделите, които ни предложиха са:
DAIKIN - FTX25JV
DAIKIN - FTXS20J
MITSUBISHI - MSZ-GE25VA
MITSUBISHI - MSZ-GE35VA
Моля зе мнение и препоръки. А също така може и за друга марка или модел. Благодаря ви.
за дайкините - и двата модела са добри, но профешънъла/FTXS/ работи по-добре, малко по-мощен е на отопление /въпреки че като размер се води по-малък, сравнете параметрите на 2та модела/ и по-икономичен и съответно повече си заслужава, но е и по-скъп, разбира се, иначе от класа на FTX25,   е и тази Тошиба: http://www.climastyle.net/product.php?id=270, която също е добър вариант, но е с 2 години гаранция и се прави профилактика /платена/ след изтичане на първата, докато Дайкините в тази фирма са без задължителна горишна профилактика Wink Ето и още един дайкин, който е доста добър : FVXS25F /подов/: http://www.climastyle.net/product.php?id=277.
а ето и параметрите на FTX25: http://www.climastyle.net/product.php?id=112 и FTXS20 http://www.climastyle.net/product.php?id=293

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 08:16 от Naaq

# 212
Мъжът ми е обикаля да избира климатик това което са предложили фирмите е :
DAIKIN FTX50,DAIKIN FTX50G,Daikin  FTXN50K,panasonik E12,Fuji   RSB-12LDC ,Mitsubishi GE35.
Приемам съвет кой да изберем като  помещението е почти 35 кв.

По-добре Дайкин /FTX50/ има око, като на по-високия клас, тъй като другият /FTXN50/ го сглабят в китай виж:http://www.climastyle.net/product.php?id=110, инче мицубишито също е много добър вариант, а също и тошиба... задължително да ви направят оглед преди да си купите климатик  Wink

# 213
Айла, и ние ще кандидатстваме по програма енергийна ефективност и от банката /прокредит/ казаха, че ако до 6-ия месец изплатим сумата,  дължим неустойка на програмата  Rolling Eyes

Иначе сме се спрели на daikin ftx 35j/rx35j за хол 17 квадрата, към който има и бокс 4кв. м. Разположението е Г-образно, общо 56 кубика го смятам.

# 214
  • София
Айла, и ние ще кандидатстваме по програма енергийна ефективност и от банката /прокредит/ казаха, че ако до 6-ия месец изплатим сумата,  дължим неустойка на програмата  Rolling Eyes

Иначе сме се спрели на daikin ftx 35j/rx35j за хол 17 квадрата, към който има и бокс 4кв. м. Разположението е Г-образно, общо 56 кубика го смятам.

Много интересна информация... Нищо такова от Райфайзен не са ми казали... Ще питам и ако има нещо ще преценя кое ми е по-изгодно да не плащам лихва или някаква неустойка. Много е глупаво накрая основното субсидиране излиза че е за банката, а не за на....
   Вчера ми монтираха климатика. Освен че ме вбесяват тръбите които се виждат и кабелите, и как външното тяло е точно под отваряемият ми прозорец, за да било лесно за обслужване, мисля че става. Реално не го ползвам засега, вчера го пусках колкото да видя как работи, но още нищо не съм му разучила.

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 16:58 от Aila

# 215
  • под течащия покрив
Айла, и ние ще кандидатстваме по програма енергийна ефективност и от банката /прокредит/ казаха, че ако до 6-ия месец изплатим сумата,  дължим неустойка на програмата  Rolling Eyes

Много интересна информация... Нищо такова от Райфайзен не са ми казали... Ще питам и ако има нещо ще преценя кое ми е по-изгодно да не плащам лихва или някаква неустойка. Много е глупаво накрая основното субсидиране излиза че е за банката, а не за на....

Като питаш свиркай, защото ние също мислим да вземем така климатик

# 216

Извинявайте, че се цитирам.
На мъжът ми от някакъв магазин сега му казали, че не бил хубав.  И нали знаете колко му трябва на човек, вече пак е в чуденка. Работата е там, че този климатик ни го предлагат за 1300 лв с включен монтаж, а Фуджицо-то ни идва доста по-скъпо.

# 217
  • Пловдив
А на колко време им се прави профилактика?

# 218
Малко пост след пост, ама големи трепети за единия му климатик  Laughing
Последно ни зарибиха за  fujitsu asya 12 lkc

И в този ред на мисли, Айла като минала вече по пътя да питам нещо. На мъжа ми са му обяснили от банката, че кандидатстването за кредит си е съответно и кандидатстване по програмата за енергийна ефективност. В смисъл - кандидатстваш за кредит за климатика с вече избран такъв, за да може той предварително да бъде одобрен. От твоя пост останах с впечатлението, че едното няма нищо общо с другото  Rolling Eyes

# 219
здравеите. бихте ли ми препоръчали климатик за стая 50квадрата .благодаря много.спешно е.ако може да е от техномаркет.

# 220
  • София
  Значи още преди да подадете молбата за кредит, трябва да отидете във фирмата която сте си избрали и те да ви попълнят една табличка с параментрите на климатика, той трябва да отговаря на определени изисквания, те си ги знаят както и да ви издадат т.нар Проформа фактура. Вече с тези неща отивате в банката и там си кандидатствате за кредита, а паралелно с това от банката си подават документите и по REЕCL програмата. На мен още на следващият ден ми се обадиха да ми кажат, че и по двете точки съм одобрена, тоест аз кредита и от REECL. После се уговорихме за монтажа след като се извърши трябва отново да вземеш някакви документи от фирмата от която сте ги закупили заедно с оригиналната фактура и да се върнеш в банката и да подадеш вече официално да ти изплатят въпросният процент. Ние в момента сме на този етап, но тази седмица не съм имала възможност да отида да взема документите от фирмата и да подам във банката, най-вероятно ще е другата седмица. След това ще докладвам как са се развили нещата. Засега идеята ми е когато и ако ми преведат парите от програмата да изплатя и кредита, като ще питам за неустойките които споменаха по-горе. Ако е въпрос изцяло изплатен кредит, може да го погася евентуално почти целият и да оставя още няколко месеца докато минат шест минимална сума.

# 221
  • с/у ОколоМръсТното
Последно ни зарибиха за  fujitsu asya 12 lkc

Сравнително лощи са му параметрите.
По-добре заложи на серия LEC . Peace

tandonova79 - на 12м. (11-13м.)

# 222
здравеите. бихте ли ми препоръчали климатик за стая 50квадрата .благодаря много.спешно е.ако може да е от техномаркет.
Ако искаш да си купиш качествен климатик и да получиш компетентен съвет по време на покупката, както и коректно отношение след това, не си купувай от техномаркет, технополис, зора и т.н. там само гледат да си продадът боклуците, без да ги интересува, че може да не е подходящо оразмерен или, че като даде дефект поредната измишльотина, която са внесли, после клиентът стои 1 месец на студено докато го отремонтират и после пак и пак...

# 223

Извинявайте, че се цитирам.
На мъжът ми от някакъв магазин сега му казали, че не бил хубав.  И нали знаете колко му трябва на човек, вече пак е в чуденка. Работата е там, че този климатик ни го предлагат за 1300 лв с включен монтаж, а Фуджицо-то ни идва доста по-скъпо.
Именно за това откакто пуснаха комфортната серия на Дайкин, фуджицу не се продава много... Ако е чешкият вариант на комфорта - няма проблем, само внимавайте да не са от китайската серия, защото са енергиен клас "Б" /моделът е FTXN и са значително по-евтини/.
А за хол от 17 квадрата по-добре вижте от професионалната серия на Дайкин FTXS 20 или 25 - кое от двете да кажат техници след оглед  Wink По-скъпи са, но са много по-икономични, имат сензор за движение и др. екстри, може също и Тошиба 10 или 13, както и Шарп - въпреки че не са много известна марка, са доста добри като климатици и са с японска технология- ето този модел е добър и на доста добра цена: SHARP AY-XP12LSR за 1239.00 лв. с монтаж ..

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 12:07 от Naaq

# 224
Ная, 21кв е цялото помещение. Просто голямата част е 17м2, но тя по никакъв начин не е отделена от бокса /който е на Г/
От Дайкина окончателно се отказахме. Въпросът сега е кое Фуджицу ще изберем.
На мен много сериозно ми гръмна главата. В който и магазин да отидем всеки ни казва различно. На всичкото отгоре има и големи разлики в цените на един модел в различни магазини.

Айла нищо за проформа фактура не са ни казали нито в банката, нито в магазините  Rolling Eyes
Имаме само от тези бланки, които попълват в магазина /Между другото имаме цели 3 броя и два дена да решим. В понеделник ще се ходи в банката вече Laughing /

Общи условия

Активация на акаунт