Препоръчайте климатик

• 209 875
  • 809
  •   1
Отговори
# 195
Сложете подов климатик, ако може.

# 196
Здравейте момичета. Ето че  и аз искам да се допитам до вас. Моля да ми препоръчате климатик за стая от 15 квадрата. Всички  мнения ще са ми от полза. Лошото е че при нас климатика ще е точно срещу леглото на детето. Моля за вашите предложения. Благодаря.
Ами и при нас беше долу-горе така.Където и да сложехме климатика все имаше легло или под него или срещу него  Crazy Просто в стая 13 квадрата съм натъпкала,една спалня-170/200,едно единично легло с ракла зад него-82/190,кошара 170/140голям скрин плюс два по-малки ,и една кошара за игра 100/100 Crazy Crazy Crazy
Но така съм ги наредила,че не е натъпкано и си има място за минаване.Но с климатика се падаше,че или ще духа на бебето ,или на спалнята.
И понеже няма как да махна единичното легло,защото в хола е другото легло,плюс пиано,плюс холова,компютър и секцийка  Crazy ..... предпочетох просто да разменя местата на кошарата със скриновете,че поне тя да не е под климатика.а пък спалнята да е обдухвана.
Но се оказа,че когато климатика работи на нощен тих режим,той въобще не духа толкова силно.А когато му обърна крилото да духа надолу,изобщо пък не се усеща никъде,а само над скрина.Така че не беше необходимо да размествам,просто бутам крилото надолу и всичко е абсолютно ок  Peace

# 197
  • под течащия покрив
Здравейте момичета. Ето че  и аз искам да се допитам до вас. Моля да ми препоръчате климатик за стая от 15 квадрата. Всички  мнения ще са ми от полза. Лошото е че при нас климатика ще е точно срещу леглото на детето. Моля за вашите предложения. Благодаря.
Климатиците Даикин имат т.нар.интелигентно око.С тази функция, въздушния поток се изпраща в зона, различна от тази, в която в момента се намира човек. Ако в стаята са засечени двама души, сензорът за движение, заедно с режима комфорт (охлаждането е насочено към тавана, затоплянето към пода), ще се погрижат въздушния поток да е далеч от тях. Ако не са засечени хора, климатика автоматично ще превключи на енергоефективна настройка.

# 198
Е тъкмо си взехме панасоника и вие почнахте да  хвалите дайкините. Thinking

# 199
Мъжът ми е обикаля да избира климатик това което са предложили фирмите е :
DAIKIN FTX50,DAIKIN FTX50G,Daikin  FTXN50K,panasonik E12,Fuji   RSB-12LDC ,Mitsubishi GE35.
Приемам съвет кой да изберем като  помещението е почти 35 кв.

# 200
Който и да е Дайкин или Мицубиши-то.

# 201
Здравейте. Стаята ни е 15 кв. Спрели сме се не Мицубиши или Дайкин. Моделите, които ни предложиха са:
DAIKIN - FTX25JV
DAIKIN - FTXS20J
MITSUBISHI - MSZ-GE25VA
MITSUBISHI - MSZ-GE35VA
Моля зе мнение и препоръки. А също така може и за друга марка или модел. Благодаря ви.

# 202
Зависи дали стаята е студена или топла.

# 203
Апартамента е нов. Не сме живяли в него, но в момента в него не е студено. Това ме кара да мисля, че ще е сравнително топло.

# 204
Еми значи и по-малкия дайкин ще ви свърши работа.

# 205
Здравейте. Стаята ни е 15 кв. Спрели сме се не Мицубиши или Дайкин. Моделите, които ни предложиха са:
DAIKIN - FTX25JV
DAIKIN - FTXS20J
MITSUBISHI - MSZ-GE25VA
MITSUBISHI - MSZ-GE35VA
Моля зе мнение и препоръки. А също така може и за друга марка или модел. Благодаря ви.

Ние също ще купуваме 2 бр. климатици, за 2 стаи/ 12 кв. и 17 кв./. От фирма Вимакс ни предложиха за по-малката стая освен горепосоченото Mitsubishi Electric GE25VA, също и Panasonic CS/CU-E09MKE-3 - Econavi 2011, а за по-голямата- Fujitsu 12LE и Daikin FTX35JV. Ходихме на място и разгледахме, и се спряхме на Mitsubishi, и за двете стаи. Моля за отзиви за конкретния модел Mitsubishi.
И още нещо- разгледах в нета и видях, че официален дистрибутор на Mitsubishi за България е ClimaCom, и се питам дали е най-добре да купим от тях въпросния модел или няма значение от коя фирма  Thinking . Има доста фирми, които продават Mitsubishi и съответно има и съществени разлики в цената. А дали някои от вас са купували климатици през Програмата за Енергийна Ефективност и колко време ви отне цялата процедура по одобряване и закупуване на климатиците?
 Благодаря предварително  Simple Smile.

# 206
  • София
  В четвъртък на обяд отскочих до Булклима и си взех офертата да избраният от мен климатик. То си е на една специална бланка ако ще кандидатстваш по тази програма. Плюс проформа фактура. От там до офиса отскочих в клона на Райфайзен, не ги харесвам много, но са една от двете банки работещи по тази програма, а и там ми се превежда заплатата и ни знаят нашата фирма.
  Един час попълвах документи за кредита. В петък по обяд ми се обадиха да ми кажат че съм одобрена, както и че е минало предварителното одобрение от REECL. Днес трябва да подпиша договора, после ще преведат паричките на фирмата и ще се уговорим за оглед и монтаж. После след монтажа знам че трябва да подам молба за възстановяването на парите до четири месеца.
   Ще докладвам как ще завърши цялата тази врътка. Кредита може да се покрие още след първата вноска. На мен не ми  трябва, а тегля кредит само заради връщаните пари по програмата. Избраният от нас климатик с монтаж е около 2,8 хил лева. Тоест трябва да върнат евентуално до 280 евро или 550 лв някъде.

# 207
  • с/у ОколоМръсТното
Мъжът ми е обикаля да избира климатик това което са предложили фирмите е :
DAIKIN FTX50,DAIKIN FTX50G,Daikin  FTXN50K,panasonik E12,Fuji   RSB-12LDC ,Mitsubishi GE35.
Приемам съвет кой да изберем като  помещението е почти 35 кв.

35м2 в никой случай не могат да се топлят с 12-ка... Ако ще и по 5см. изолация да имате.
Поне 18-ка...

taniuha, вземете Панасоник-а Е09 МКЕ, няма да съжалявате.
silvia_b, поне 9-ка за стая от 15м2.
Aila, на какво се спря?

# 208
  • София
  Последно мъжът ми настоя за плазмата така че ще сме с нея, не с нокрията.
  Кредита е подписан, днес или утре трябва да се усвои и преведат парите на фирмата. Да видим след това кога ще се уточнят нещата и ще се монтира.
  Всъщност засега с това топло време изобщо не ми се налага да отоплявам хола и дори сме на отворени отгоре прозорци. Все пак ще съм по-спокойна, ако имаме вече климатик и не ни притесняват ниските температури.

# 209
taniuha, вземете Панасоник-а Е09 МКЕ, няма да съжалявате.

Защо, бе, Шани, какво му е на Митцубиши-то?  Mr. Green
Дай ми аргументи, моля те Mr. Green
Гледам характеристиките на Панасоник-а и освен йонизацията на въздуха и сензора за движение, друго кой знае какво като разлика не виждам /с Митцубиши-то имам предвид/  Thinking. Нямам претенции, че разбирам, но бих се радвала да ми се обясни  Mr. Green. Благодаря ти предварително!  Peace
Aila, поздравления ! Peace Утре и ние ще попълваме документите, и се надявам така бързо да стане и при нас.

Общи условия

Активация на акаунт