Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 078
  • 936
  •   1
Отговори
# 240
maiadate успешно и бързо възстановяване.  А защо ще пропускате плаж - за 10 дена децата се възстановяват, към края на юли или август защо да не ходите? Браво на момчето че вече хапва. Моите по 5-7 дена не искаха почти нищо да хапнат, едвам течности поемаха. Мария се беше обезводнила накрая.

# 241
  • Варна

Ние го направихме в Писанец, от пръстчето взеха кръв. 

Къде е това Писанец ?

# 242
  • Пловдив

Ние го направихме в Писанец, от пръстчето взеха кръв. 

Къде е това Писанец ?

Напиши Писанец в Google и ще ти излезе сайта с тел.,адрес и т.н...

# 243
Да, и трите извадихме. Сега обаче друг проблем - поддържа температура. От третия ден - 37,2-37,7. Снощи дори стигна 38,2. Говорих с доктора - кажа, че било нормално, но максимум до 4 ден, след това трябвало антибиотик. Сега ще го водя да го прегледа и да каже какво да правим  ooooh! Мислех, че трябваше да приключим с антибиотиците, а то какво... Дано само му мине!
За плажа - вярно е, че ни казаха 2 седмици, аз му ги удължавам на 3 Simple Smile После ще видим. Да минат болките, че е непоносимо да го гледам така  baby_neutral

# 244
Ами да , и при нас беше така - висока температура, болки, ужасен дъх и бели налепи по оперираната площ. Следи го ако нещо те тревожи води го да го гледа опериращият лекар. Те пишат формално 2 контролни прегледа, но аз ги водих почти всеки ден защото баткото беше с температура, болки по ставите, ужасни кръвоизливи в очите, Мария и тя не беше хич добре. За около 7 дена се възстановяват. Но и двете ми деца си бяха на АБ още преди операцият, оперираха ги на фона на АБ.

# 245
Звучи страшно....това когато се вадят всичките ли е?

# 246
marychery, а след операцията продължихте ли с антибиотика?
На мен докторът ми каза - ако след 3-тия ден продължава температурата - ще включим АБ. И то понеже днес е 5-тия... Но пък не е някаква сериозна темп - 37,5 като цяло, само снощи 38,2... newsm78 Аз се чудя дали един АБ ще подобри нещата - болките няма как, а то всичко останало си идва оттам... ooooh!

# 247
Да гвориме при операция на всички сливици. И предполагам че не винаги има такива усложнения, просто при моите деца така се случи.При нас операциите бяха доста отдавна и не помня вече, но мисля че Мария пи АБ включително и в деня на операцията, Минко май и той и после бяха без АБ. А АБ беше включен заради хронично стрептококово носителсто и реактивен артрит. Тогава нашият ревматолог препоръча операцията да се направи на фона на АБ.
Иначе болките са си нормални, оперираната площ си е голяма, но след това поне при нас нещата коренно се промениха. Аз може би го казах и по нагоре, но децата ми бяха асматици, Мария с тежка астма,. Сега боледуват веднъж годишно от хрема, рядко и кашлица, която никога не стига до гърдите.

# 248
Ние правихме консулт с кардиолог заради някакъв шум, тя също ни препоръча преди и след операцията по една доза зинат профилактично. Винаги при кръвни манипулации имало риск. Направи ми впечатление, че много от тук пишещите споменаваме и проблеми със сърцето, само на мен ли така ми се струва?

# 249
Здравейте, Включвам се с въпрос. Освен в ИСУЛ, къде другаде правят измерване на слуха? Иво се размина с операцията, от доста отдавна не е боледувал, но за свое успокоение искам да му направя това изследване. Определено чува избирателно, искам да съм сигурна, че се дължи на характер, а не на нещо друго.
Изследването предполагаме не се поема от касата, но обвързано ли е с посещение при УНГ преди това, или мога директно да запиша час? Ориентир за цени?

Май станаха няколко въпроса. Благодаря предварително.

# 250
Аз в повечето случаи съм го правила в Транспортна болница - аудиограмата е 15ле, тимпанометрията около 10. Но минаваш и на преглед при УНГ още 40
Правили сме го и в Исул, преди много време - взеха ми само 10лв, а нямах и талон, сестрата от аудиометричния кабинет настоя и техен лекар да види изследването и цяла седмица ни викаха на аудиограма и консултация с лекар без една стотинка да поискат и да имам и талон. Синът ми тогав аимаше сериозни проблеми със слуха.
Знам че и в Пета градска болница го правят, но за там вече няма актуални цени и представа трябвали да минеш през УНГ.Там сме го правили преди 7 години и вече не помня.

# 251
Ние сме правили в 5-та градска. Тимпанограмата е 10 лв, аудиограмата - не знам.  Би трябвало във всеки УНГ кабинет да има такива уреди.

Ние бяхме вчера при Френгов - всичко ни е ОК. Третата сливица била само малко увеличена, 1 към 2-ра степен. И така можело да си бъде до 10 г. възраст. Показах му Earcheck-a и Eardoc-a и много им се изкефи.

# 252
Записвам се да ви изчета.
Ние трябва да ходим при УНГ заради съмнения за увеличена трета сливица. Детето хърка нощем от време на време,  също чува избирателно. Мисля да я водя при д-р Улевинов. Добър ли е според вас?

# 253
Soleil* успех с прегледа. Но даали даден лекар е добър или не  - това е много относително. Винаги има за и против, едни са доволни други не, и докторите правят грешки... тъй че избери лекар и виж мнението му.

# 254
  • София
Здравейте и от нас.
Ще водя сина си на преглед при УНГ, тъй като имам претиснения от честите му боледувания- най-вече постоянна хрема, зелени сополи, нялколко ларингита, хъркане. Отити не е правил и не съм забелязала проблеми със слуха.
Бяхме 15 дена на море - там беше чудесно - здрав и дищаш по-леко. На 2 ден слад като се прибрахме в София вече е хремав и подкашлящ от задния секрет. Почвам да си мисля да не е някаква алергия, която да провокира този непрекъснат теч от носа, а да не е 3 сливица.  newsm78

Въпросът ми е дали УНГ специалистът ще ме препрати към алрголог или аз сама да го заведа?
Също така някъде чух, че за да видят реалното състояние на 3тата сливица детето трябва да е здраво. На мен ми се струва малко нелогично.

Нашата пеадиатърка е прекрасно запозната с честите му заболявания, но всеки път щом стане дума за сливицата е категорична, че е много малък за операция. Поради опасността от повторна поява. Но все пак ще го заведа.

Общи условия

Активация на акаунт