Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 064
  • 936
  •   1
Отговори
# 735
Ох, пак кортикостероиди ли да пръскам...  Confused Гледам я като в саксия горката, снега го гледа само през прозореца, ще доживеем ли до тази операция не знам...

# 736
Angel Dust, басейнът на х-л Берлин в Бояна се озонира и е без хлор и химикали. Ако не ти е далече, го провери.

Имам инхалатор, да. Така правим Вентолина (през 4 часа, вкл. и нощем). Ние сега не пием АБ, щото правихме кръвни изследвания, които показаха, че няма инфекция, а и Т няма, нито червено гърло. Но пък уртикария получи и ми изкара акъла Crazy Миналия път дадоха АБ, защото вдигаше високи Т и CRP-то увеличено.

Днес я водих да я слушат - имало още малко свиркане (вие нали това наричате спазъм?). Но доста дълго продължава - 10 дни вече. Аз го чувам като си долепя ухото на гърба и я накарам да диша по-силно - чува се накрая на издишането. Поне спряха урбазона. Оставаме на Вентолин и Сингулер (при нас е Алвокаст) + сироп за кашлицата и Ксизал.

веничка, освен да попиташ УНГ защо не потича. Вие чайниче ли взехте или бутилка? Единият вариант е да е много набъбнала лигавицата и да не пропуска струята. И през двете ноздри ли не става? През носа може ли да диша или само през устата?

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 19:16 от I see you

# 737
Ох, пак кортикостероиди ли да пръскам...  Confused Гледам я като в саксия горката, снега го гледа само през прозореца, ще доживеем ли до тази операция не знам...
Не се притеснявай, заради тази  хрема. Лекувайте се според предписанията на доктора ви и не бързайте за операцията. Давай някакви витамини или имуностимулатори каквито понася и действат при нея. Според мен много е лошо времето за операции. То лекарите вече не ги интересува кое време на годината е ама най-добре е на пролет и есен, защото времето нито е много студено, нито е горещо и като че ли няма толкова вируси. Операция е все пак това и след нея децата никак не са весели.Най добре е детенцето да е 100% здраво, за да понесе по-леко операцията и възстановяването след това.Преди операцията за хремата на моят син нашият УНГ ни изписа след промивките със морска вода да слагаме Тантум протект http://www.tantum-verde.com/products_inner/tantum_protekt_nazalen_sprei. След операцията продължихме да слагаме тантум протект и доста го облекчаваше.

# 738
Уф, свива ми се сърцето като ви чета... Hug Hug Hug

# 739
  • София

geryger, защо сте на Сингулер вие? Колко бронхита, че да ви го изпишат?

Рони е с алергичен ринит и алергичен ларингит. Прави спазми от мръсен въздух и силни алергени.
За който си мисля, че пак са мърсотии  newsm78
Например, м.г. бяхме на море 2-3 седмици. Нищо му нямаше на детето. Дойдонме си в София в 9ч. вечерта. Сутринта се събуждам и като я чувам как кашля, право ми идва да умра. Пристига и ми вика мамо пак правя спазъм давай инхалатора. Направо ми се дорева.
На сингулер сме от година, след като за 6 м преди това изкарахме две двустранни пневмонии и 3 бронхита. Спряхме го Май м.г., но юни пак направи спазъм и пневмония. Лекувах ме се с урбазон и инхалации вентолин. Тогава Райчева ни назначи отново Сингулер и Плумикорт по здравна каса. Много съм доволна от Плумикорта. После го спряхме.
От началото на годината не спираше да кашля, и ходихме отново при Райчева и ни назначи Плумикорт по 2 пъти на ден инхалации за 6м. Първата седмица още кашляше но сега вече е друго дете.
Дори се усещам, че съм по спкойна  Laughing Просто не чувам ужасния звук.  Laughing
Плумикорта е за лечение на астма. Рони не е с астма, а с ларингит, но се лекува със същите лекарства. Предполагам, защото са с алергичен причинител.  newsm78
Сега се подготвяме да махаме третата сливица, заради отитите, но всички лекари ми казват, че ако е с астма, може да се влоши астмата.  Confused
Надявам се да не се влоши ларингита.  Thinking Но съм решила, махам я!  Naughty

А за това, че се чуват сополи, а такива няма...
Такъв е вируса - носа ти е запушен, лигавицата подута, а сополите вътре. Много е гадно и аз го изкарах преди Коледа. Трябва нещо за да отбъбне лигавицата. После тръгват сополите. И на мен много ми бяха заглъхнали ушите и боляха ужасно. Аз се оправих с хомеопатия, но Рони го закъса  Sad

Ще ме осветлите ли за Earcheck ?

Доколкото знам спазамът е когато стисне бронхите и те не могат да секретират нормално. Секрета се задържа вътре в бронхиолите, а после бронхите. Дето кашля иска да се изкашля добре, но неможе и кашля все повече и повече. Рони така е кашляла без да спира. Тогава се дава лекарство потискащо кашлицата, за да може дето да спи - пример.
След това, ако са пълни вече бронхите и започват да се пълнят пневмите. Те са по-голями кухини, където влиза въздуха, който дишаме. Мисля, че  newsm78 тогава започват да свиркат. Като направят пневмония. Но, знам ли може доктора да е имал друго предвид  newsm78. Питай го? Дават АБ, защото има инфекция. Но ние като силно алергични се лекуваме с урбазон (медрол)  без АБ. Сега пак и беще много възпален бронхита, дори един лекар ми твърдеше, че е с пневмония, но не пихме АБ.

Бързо оздравяване на всички!  Hug

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 23:34 от geryger

# 740
Earcheck е нещо като домашен тимпанометър - измерва дали в ухото има течност или неизравнено налягане. Само че дава резултата в зелена, жълта и червена зона (а не в графики като професионалните). Eardoc е уред, който се слага зад ухото и вибрира. Вибрациите отблокират Евстахиевата тръба и събраният секрет се дренира свободно. Така се избягва възпаление и задържане за по-дълго време (серозен отит). И двата уреда ги препоръчвам с 2 ръце. Поръчват се от щатите.

При нас има свиркане, но кашлицата е съвсем прилична в момента - много продуктивна и не е начесто. А и от самото начало кашлицата беше доста нарядко, в началото суха, сега е перфектна. (имам позната - нейното дете прави спазми + затруднено дишане без изобщо да кашля  Rolling Eyes ). Притеснителното е алергичния характер и при нас - няма възпаление/инфекция, няма Т, но бронхиална реактивност + уртикария.

# 741
  • София
Благодаря ти!
Това с уртикарията е много гадно. Ние бяхме така миналата година по това време.
I see you Вие не сте махали трета сливица?

Как да се сдобия с такъв вълшебен уред?

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 15:41 от geryger

# 742
Заведох Ивайло при д-р Ботева от Транспортна преди около месец. Гледа му третата сливица- нормална.
Но слуха му е намален, тимпанометрията показа права линия и на двете уши.Обясни ни, че в момента детето чува заглъхнало, като под вода. Предписа ни капки за носа, по рецепта, които капахме 8 дни и противоалергичен сироп който да пие 2 месеца. Обясни ни, че има течност в ушите и по този начин ще се опита да я махне постепенно( капките и сиропа да отпушат тръбата и течността да изтече) В началото на февруари сме на преглед да се види дали има някакво подобрение, дори и минимално.

Ботева каза, че ако 2 месеца резултата е нулев, ще се мислят други варианти, включително и вaдене на 3тата сливица и макарички ooooh!

Някой може ли да сподели дали подобно лечение е имало ефект?

Относно тези два уреда, които I see you споменава: поръчвали ли сте до сега и как точно мога да го направя, с доставката и т.н?

Извинявам се ако задавам въпроси на които вече е отговаряно, но не съм се връщала много назад в темата.

# 743
  • София
Мечо Пух - при нас това не помогна, помогна еър док и ръчни масажи(има по-назад в темата  линкче към масажа) + аз слагах горчивка на фитилче докато спеше следобед, в крайна сметка в деня на приемането ни  за операция, се оказа, че  има подобрение и просто в последният миг, отменихме всичко.
Също и доста дъвки изсдъвчи, доста надуваше ушите(поемаш дъх, запушваш уши и надуваш)
Тогава и противоалергични пи и лимфомиазот....и какво ли не пи... при него не бяха и прави линиите ми направо отрицателни.
Другото уредче за меренето е супер и него си имаме и лекарите като им го показаха, мн се изкефиха на него.
Ние поръчахме обаче по познат, той ги получи в щатите и после като идваше ни ги донесе.

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 15:25 от Angel_Dust

# 744
geryger, не сме с извадена сливица. Нашата е 1-ва към 2-ра степен, не е за операция.

Уредите ги има на американския амазон, но не могат да се поръчат до Бг. Трябва да се намери човек в щатите (или Канада примерно), който да ги поръча и да ги препрати до Бг. Аз така направих - поръчах си ги с моята кр.карта, но за адрес на доставка посочих този на приятел в щатите. Той ги получи и ми ги препрати.

Сега, ако има хрема - меря всеки ден. Ако покаже жълто или червено, правя 1 мин. масаж с eardoc, премервам - зелено (т.е. дренирало се е ухото). Ако не стане от 1 път, след 1/2 час пак повтарям и така, докато секрета не изтече (в евст. тръба). Ако знаех за тези уреди мин.г. по това време, щях да си спестя 3 АБ и купища противоалергични и капки.

# 745
  • На един клон
Уредите ги видях и в ибей,обаче доставката е солена, особено на "тимпанометъра".

# 746
  • София
От тук дали може да се поръчат?

https://www.paypal.com/bg/cgi-bin/webscr?cmd=_flow&SESSION=_ … 315dd45f3fe2ad43b
Разрешава доставка до България  newsm78
Може би, ако поръчаме няколко, доставката ще е по изгодна?  newsm78

# 747
  • На един клон
Едното,ако е това  http://www.ebay.co.uk/itm/290490934494?ssPageName=STRK:MEWAX:IT& … p3984.m1438.l2649 е към 10 долара доставка на 1 бр.,а пр. на 3 е 18 $.
Другото нали е това http://www.ebay.co.uk/itm/Quest-Products-Innovia-EarCheck-Middle … sh=item3cbe220e36 ? И там за1 бр. е 44$ а за пр.3 - 69$ и т.н. ...Ако го има някъде из Европата сигурно ще е по-добре,но аз не знам.Ето ги и балоните,за който се интересува  http://www.ebay.co.uk/itm/380384207256?ssPageName=STRK:MEWAX:IT& … p3984.m1438.l2649 .   А плащането е през пейпал. bouquet

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 21:28 от Кукумявка под прикритие

# 748
На нас преди 2 седмици ни махнаха сливицата. Дъщеря ми е на 4 и половина. С вечна необяснима кашлица, случвало се е дни да кашля цял ден през 30 секунди и да не може да се храни даже. До сега от като беше на 2 и половина и започнаха сополите, после и кашлицата, всички доктори ми се оправдават с алергии - алергична хрема, алергична кашлица. Тъпчех я с кортикостероиди и антихистамини, но по едно време вече някаха ефект. Вентолин не й понесе и бяхме на новфилин. А те нали объркват сърдечния ритъм, толкова ми трябва на мен да се паникьосам и да я проверявам цяла нощ. Не изтърпях и този месец я водих на алерголог, нищо, че няма 5г., оказа се, че не е алергична. Да бях я завела по-рано, нямаше да я натъпча излишно с всички тези лекарства. Накрая диагнозата излезе вазомоторен ринит - от рязка промяна на температути и влажност. Единствения изход остана да махнем 3-тата сливица, защото спирала свободното изтичане на секретите и те се инфектирали. Всичко стана толкова бързо, за една седмица - от драскането при алерголожката, до ваденето на сливицата. Минах през двама специалисти, за всеки случай, и тестове за поносимост към упойките. Много леко мина всичко, без да я боли, даже нямаше кръв като ми я върнаха, и не ми се е оплаквала въобще и след това че я боли. След 2 часа ревна от глад и се тръшкаше за едно рогче, ми дадох го, изяде го с кеф, значи наистина не я боли. Водих я 2 пъти на контролен. Тя пък като по какво чудо невиждано седмица преди това спря да кашля - за тестовете за алергии трябваше да спрем всички лекарства и направо не ми се мислеше как ще караме безсънни нощи кащляйки в леглото, но не, чудо невиждано, аз такова нещо от 2 години не съм виждала, да не кашли и да не й тече носа без лекарства.
И сега като гледах новините и пак ме обхвана паника, за момичето, което починало от операция на сливиците, при същия доктор, същата клиника, същите упойки,.... благодаря на Бога, че всичко мина успешно и се надявам да е към по-добре вече. За сега 2 седмици малко прокашля, много на рядко и то само някой дни, давам само билково сиропче. Наистина се храни повече, макар че при нас увеличението на сливицата не беше много голямо, дишаше си през носа винаги, не ми е правила температури, но секретите се усещаха и слизаха на бронхити много бързо, а апетит нулев.
Чакам да стане чудото и това детенце да си почине - от кашлица и от лекарства, и от висене през 4-5 дни по доктори. Нормално ли е дете на 4г да си знае лекарствата, чак ми се кара като забравя някое,.. ужас.
Успех милички, и стискайте ни палци!

# 749
lady_Vi, чудесно е минало! Дано нормализацията настъпи час по-скоро.

Сега правя това:

Вибрационен масаж (дренаж) при бронхит: детето ляга на страни, като горният крак е свит в коляното. Под гърдите на детето се поставя малка възглавничка (да повдигне гръдния кош), така че главата му да е под нивото на гърдите. С дланта на ръката се потупва по гръдния кош на детето в посока отдолу нагоре (към главата) около 20-30 пъти за всяка гръдна половина. След всеки 10 потупвания детето се подканя да кашля. Манипулацията се прави на гладно, за да се избегне появата на повръщане. За да си сигурна, че правиш масажа правилно, обсъди го с доктора.

Общи условия

Активация на акаунт