Да преправим старите мебели - 8

• 100 666
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
Баст, не са с блажна боя- Sick мразя я! Естествен парен бук са, бяха лакирани с безцветен лак, който почти липсваше. Изстъргах го максимално и пак си ги лакирах с безцветен, на Лакпром, 2 ръце без междинно шкурене. Дръжките са 6бр., но само 2 си имат висулки, 4 са само основите, ако ме разбираш Wink Щом съм ти ги обещала, няма връщане назад Naughty Ще ти оставя тел. на лични, ако си прочистиш кутията, защото ти е препълнена или ти на мен....ще се спогодим.
Човечето, аз грунд досега не съм ползвала и не мога да кажа. Предполагам, че технологичното време е упоменато на опаковката Rolling Eyes Какво пак майсториш?
Благодаря и на теб, и на Мелани99 за комплиментите за столчетата bowuu Embarassed От близо 2год им се кумя, най- сетне станаха. Супер леки са за влачене от щерката и с удобни облегалки за подвиване на крак в кухнята Heart Eyes Само като се сетя, че ги спасих от печкита на мангалите ooooh! ooooh! ooooh!
Аcid, много интересни неща показваш. Добре дошла при нас, тук ти е мястото Peace Харесала съм си подобна машина, но с 4 чекмеджета и даже работи. Искат и обаче 180лв и ако не и намалят цената, ще броя морски пясък на Вожда да ми я купи като подарък за РД Wink
Момичета, преди доста време една мама показа албум със снимки от дома им с дървени омаслени мивки в банята и много интересна маса в трапезарията, залята с епоксидна смола. Не мога да ги намеря, не си спомням и ника на потребителката, да ми помогнете, плиииисссс Praynig Praynig Praynig
Имаше и интересна детска стая за близнаците им, прекрасен хол и невероятна стълба за втория етаж....За други жокери не се сещам.

Вижте тези мивки, наподобяващи куфари: http://www.1kindesign.com/wp-content/uploads/2011/03/11-Bathroom1-b.jpg мммм, яки са, налиии Heart Eyes

Очаквайте скоро включване от мен с единия картонен куфар, по- малкия....Според мъж ми е готов, но аз все още мисля, че нещо му липсва и като го измисля, и добавя първо на вас ще го покажа Grinning

Последна редакция: чт, 07 юли 2011, 01:06 от СедеФка

# 646
Момичета, боядисвам едни лачени соц. секции с бяла аквис, ама нещо не се получават нещата. Предварително намазах с бороконтакт и после боя. Минах сигурно вече 7 ръце. За две прекроени секции 2 боя кутии вече изхабих и все едно такова на валяци стои и сякаш не е достатъчно плътен цвета. Даже имам чувството, че лекинко прозира отдолу фурнира, който е много светъл. Като знам тука всички колко са доволни от тази боя?!?  newsm78  През зимата пребоядисвах други мебели МДФ, при това тъмно сини, в розови с акрилатна на Оргахим. Стана перфектно. Даже, които ги види, не може да повярва, че са пребоядисвани. Освен в материала, разликата е и, че тогава ги шкурих, а сега направо Боро и боя. Ама нали така правите вие? Да не  ви казвам, че лекичко да я бутна и се люпи. Направо съм изумена. Прави ми впечатление, че кутиите в магазина са едни такива издути, аха - да гръмнат. Дали е от жегата или боята е зле съхранявана?
У наше село освен Аквис, друга акрилатна няма. Даже на Оргахим няма, временно я спрели от производство. Има един магазин с латекси. Имат и Бенджамин Мур. Дали ще стане върху акрилатна латекс да сложа?
Помагайте, моля! Не може да няма начин да стане хубав цвят.

# 647
...
Човечето, аз грунд досега не съм ползвала и не мога да кажа. Предполагам, че технологичното време е упоменато на опаковката Rolling Eyes Какво пак майсториш? ...

На опаковката нищо не пише, спестили са си го  Mr. Green
Ще боядисвам утре едни етажерки за детската стая  Simple Smile

♥rumichka♥, аз съм боядисвала точно такава соц мебел, без шкурене, само Бороконтакт и после латекс + лак. Но стана само с 2 ръце  Rolling Eyes марката не помня, някаква евтина на промоция.
С акрилатната би трябвало да е още по-лесно  Rolling Eyes
Ако можеш някъде отстрани експериментирай с др. боя или с още ръце, после покрий с лак и като изсъхне, пробвай дали се лющи.

# 648

Имаш кухня Бристол на Абанос Севливево  Simple Smile

# 649
Човече, май аз точно от твои снимки се бях запалила да преправям тази секция. Какъв лак беше използвала?
А латекс директно върху акрилатна дали ще стане? Сега трябва да купувам 3-та кутия боя, ама се чудя има ли смисъл? Лекичко да я тръкна с нокът и тя се лющи. И друг проблем имам. Всичко трябва да е готово.... за вчера.

# 650
Седефка, това е съфорумката с интересното жилище  http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=20639, но линкът в подписа към снимка.бг не отваря
нейните албуми.

# 651
# 652
  • София и там където не се пуши
може да ви се стори странен въпросът ми, но имам ПЛАСТМАСОВА маса, тъмносиня, която от ползване и слънце поизбеля и се понадраска. Искам да и вдъхна нов живот - нещо естетично, но нямам идея как!?

Попитах племенницата ми и тя ми каза, че в магазините за художници продавали такава боя специално за пластмаса.

# 653
Човече, май аз точно от твои снимки се бях запалила да преправям тази секция. Какъв лак беше използвала?
А латекс директно върху акрилатна дали ще стане? Сега трябва да купувам 3-та кутия боя, ама се чудя има ли смисъл? Лекичко да я тръкна с нокът и тя се лющи. И друг проблем имам. Всичко трябва да е готово.... за вчера.

Този лак на Сократес ползвах, от Бриколаж го купих, но предполагам го има и на др. места.
Писах ти снощи, пробвай дали ще стане с латекс отгоре на малък участък накъде отстрани, за да не си хабиш и силите, и боята.
Не съм ползвала твоята марка и не знам какви видове има, но да не би да си взела някаква, която да е с прозрачен ефект, друго обяснение нямам, все пак това са 7 ръце, каквото и да е, да е покрило досега  Rolling Eyes

# 654
може да ви се стори странен въпросът ми, но имам ПЛАСТМАСОВА маса, тъмносиня, която от ползване и слънце поизбеля и се понадраска. Искам да и вдъхна нов живот - нещо естетично, но нямам идея как!?
Повечето акрилатни бои хващат и върху пластмаса. Пише си го на опаковките- "за дърво, метал и пластмаса". Просто си избери цвят или може би 2 и пляскай Heart Eyes
  Hug

# 655
Попитах племенницата ми и тя ми каза, че в магазините за художници продавали такава боя специално за пластмаса.
Hug залавям се и ще докладвам другата седмица

# 656
влизам само да се оплача, че детето все пак успя да влезе в стаята, която по принцип заключвам Banghead и да побоядисва върху готовото  Crazy Sick
Не мога да шкуря, защото боя вече нямам, а магазинът е на майната си Sad

Иначе мерси за съветите и успех на всички  Simple Smile

# 657
  • София
По повод пластмасовата маса-аз съм боядисавла такава градинска-шкурка,2 ръце няй обикновен латекс,(мислех да я рисувам,но бялото стана доста добра) и отгоре спрей лак(космо).Стои навън и си е супер.
 Снимка на прословутия паркет?(не можах да видя за какво става въпрос)

# 658
Момичета и аз да си споделя - към 7-8 ръка секциите ми станаха бели. Обаче има нещо дето не е на ред - я с боята, я с нещо друго. За 2 секции досега изхабих 3 кутии Аквис. Понеже не съм съвсем готова, може и да не ми стигнат. Реших да карам докрай с тази боя, но друг път може би няма да повторя. Дано утре ми остане време да пусна снимки да ми видите майсторлъка.

# 659
Радвам се,че харесахте  Laughing

Мебелите ,които съм показала са все наследство и щяха да бъдат изхвърлени от безотговорни роднини,за които са БОКЛУЦИ....
Аз ги спасих  Laughing
Попринцип у нас всичко е такова,но останалите неща са закупени от разни магазинчета с такива мебели  Simple Smile

pina да ,тази кухня имам  Laughing

Видях много хубави идеи за куфари,които сте сложили тук и съм много щастлива,че погледнах,защотоимам два,доста са запазени,твърди са.Сега обаче се чудя от къде да намеря крачета,защото искам да ги правя масичка  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт