ДЮКАНСКИ ВКУСНОТИИ ПО ИСПАНСКИ И ОЩЕ НЕЩО...

  • 408 734
  • 728
  •   2
Отговори
# 285
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ЗАЕК С ЧЕРВЕН ПИПЕР



1 заек
сладък и лют червен пипер
вода

Сложете заека в тава. Сипете в чаша вода червения пипер и разбъркайте добре, за да се разтвори, и изсипете върху заека.

Печете на 180º.

Източник

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ако започне да се запича, а все още не е готово месото, покрийте с алуминиево фолио. Последните десетина минути оставете открито, за да се запече коричката.

# 286
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ЦИКОРИЯ С ПУЕШКА ШУНКА И СОС БЕШАМЕЛ



2 цикории
4 парчета пуешка шунка
1 глава лук

За сос бешамел: смесете 100 мл студено обезмаслено прясно мляко с 2 чаени лъжички Маисена. Затоплете на котлона /на бавен огън/, като бъркате напрекъснато, докато се сгъсти. Посолете, поръсете с черен пипер и индийско орехче.

Сварете цикорията в тенджера с осолена вода. Необходими са й 15 минути. Изцедете и оставете да изстине.

Разрежете всяка цикория на половина по дължина, сложете по средата парче шунка. С друго парче увийте цикорията.

Сложете в тавичка, залейте с бешамела.

Нарежете ситно лука и го запечете в тефлонов тиган. Поръсете бешамела с лука.

Печете 20 минути на 180º. Наблюдавайте да не загори.

Предложение: може да добавите в горещия бешамел обезмаслено сирене за мазане и да разбъркате добре. Ще си оближете пръстите!
 
Източник

# 287
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ТЕРИН ОТ РИБА ТОН И ДОМАТИ



Продукти за 4 порции:

6 домата
1 скилидка чесън
1 супена лъжица настъргана глава пресен лук
1 чаена лъжичка копър
300 г риба тон в собствен сос
сок от 1 лимон
2 супени лъжици обезмаслено кисело мляко
сол
черен пипер

Обелете доматите, отделете семките им, нарежете ги на парченца.

Нарежете ситно чесъна и го смесете с копъра. Добавете доматите, като оставите няколко парченца за декорация.

Посолете и поръсете с черен пипер сместа. Сложете я върху кухненска хартия, за да се изцеди.

Направете дресинг от киселото мляко, лимона и лука*.

За аранжирането използвайте кръгла индивидуална формичка без дъно /Как изглеждат подобни форми - в края на рецептата/. Сложете  първо 3 супени лъжици смес с домати и ги натиснете добре така, че да не остават кухи места. След това сложете 2 супени лъжици риба тон. Притиснете добре.

Украсете с парценца домат и лук.

Сложете в хладилника за минимум за 30 минути.

Източник

------------------------------------------------------------------------------------------
*В рецептата не се споменава повече нищо за дресинга.

# 288
  • Испания
  • Мнения: 37 503
КЮФТЕНЦА ОТ КАЙМА И ПУЕШКА ШУНКА



200 г режимна кайма
1 жълтък
2 парчета пуешка шунка
1 малка глава лук
сол
черен пипер

Нарежете много ситно шунката и лука.

В купа смесете с ръка всички продукти. Направете кюфтенца и ги наредете върху хартия за печене, с която сте застлали тавата на фурната.

Печете 20 минути на 180º, като след първите 10 минути ги обърнете.

Източник

# 289
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ШОКОЛАДОВ МУС ЕКСПРЕС



1 лист желатин
1 супена лъжица обезмаслено какао
1 яйце
подсладител
250 г обезмаслено кисело мляко

Натопете желатина в студена вода.

Отделете желтъка от белтъка. В купа разбийте добре жълтъка, подсладителя, какаото, 50 г от киселото мляко. Изсипете сместа в канче и го сварете на слаб огън, без да преставате да бъркате. Около 2 минути.

Дръпнете от огъня и добавете добре изцедения желатин. Разбъркайте много добре.

Разбийте остатъка кисело мляко така, че да стане напълно гладко, добавете към сместа.

Разбийте на сняг белтъка и го добавете към сместа.

Изсипете муса в подходящи чаши/чаша и го сложете в хладилника поне за 2 часа.

Източник

-----------------------------------------------------------------

Направих ШОКОЛАДОВ МУС ЕКСПРЕС

Вкусно, лесно и чудесно...

Снимки нямам понеже ги налях в чашите от кафе и на изглед не е нещо представително. Но е много вкусно.

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 18:16 от smileys

# 290
  • Испания
  • Мнения: 37 503
КИШ С ПИЛЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ



8 супени лъжици овесени трици
4 супени лъжици пшенични трици
4 супени лъжици обезмаслено кисело мляко
4 яйца
1 бакпулвер
1 патладжан
1 морков
2 домата
1 глава лук
200 г гъби
3 супени лъжици настъргани домати
150 г пилешко месо
подправки според вкуса ви

Нарежете всички зеленчуци на парченца и ги сложете в тенджера с малко вода да поврат 5 минути, за да станат хрупкави.

Нарежетете пилешкото месо на парченца.

В купа смесете триците, киселото мляко, яйцата, бакпулвера и доматите. Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес.

Добавете пилешкото месо, зеленчуците и подправките.

Изсипете сместа в кръгла силиконова форма и печете 30-40 минути на 180º.

Източник

--------------------------------------------------------------------------

Стана страхотен. Използвах пилешко, което бях поръсила с куп сухи подправки преди няколко дни и чакаше за печене.

 

Последна редакция: сб, 11 фев 2012, 20:01 от smileys

# 291
  • Испания
  • Мнения: 37 503
САЛАТА ОТ ПРОТЕИНИ СЪС СОС ОТ ЧЕСЪН И ФИНИ ПОДПРАВКИ



3 супени лъжици обезмаслено кисело мляко
1 парче топено сирене 0% /за БГ - Ескуиза/
1 чаена лъжичка чесън на прах
1 чаена лъжичка сухи подправки по избор
2 яйца
50 г парченца пуешка шунка
50 г пилешко/пуешко месо
1 малка глава лук
5 г настърган кашкавал лайт /за БГ – без него/
1 парче прясно сирене 0% /може да се замени с малко извара/

Смесете киселото мляко с топеното сирене/изварата, чесъна и подправките, за да направите соса.

Разбийте в купа яйцата и направете с тях палачинка в тефлонов тиган. Оставете я в чиния да изстине.

В тигана запечете много ситно нарязания лук. Добавете шунката и месото и ги запечете.

Нарежете прясното сирене и палачинката на парченца. Сложете в чиния всички продукти и завършете с настъргания кашкавал и соса отгоре.

Източник

--------------------------------------------------------------------------------------
В някои рецепти директно замествам липсващи у нас обезмаслени продукти, но мисля, че не е справедливо спрямо момичетата, които не живеят в България и могат да намерят такива продукти.

# 292
  • Испания
  • Мнения: 37 503
НЕАПОЛИТАНСКА ТОРТА



Продукти за 8 порции

За ваниловия блат:

3 яйца
2 чаени лъжички бакпулвер
1,5 супени лъжици Маисена
1 супена лъжица течен подсладител
1 чаена лъжичка есенция ванилия

За шоколадовия блат:

3 яйца
2 чаени лъжички бакпулвер
1,5 супени лъжици Маисена
1 супена лъжица течен подсладител
1 чаена лъжичка обезмаслено какао

За шоколадовия крем:

1 супена лъжица обезмаслено какао
2 супени лъжици подсладител на прах
12 супени лъжици обезмаслено мляко на прах
3 супени лъжици обезмаслено прясно мляко

За ваниловия крем:

1 чаена лъжичка есенция ванилия
1 супена лъжица подсладител на прах
8 супени лъжици обезмаслено мляко на прах
2 супени лъжици обезмаслено прясно мляко

Приготвяне

За шоколадовия и ваниловия кремове:

Смесете продуктите за двата вида крем отделно, като бъркате добре, за да не остане нито една бучка от млякото на прах. Трябва да получите хомогенна смес.

За ваниловия блат:

Разбийте 3 белтъка на сняг.

Смесете 3 жълтъка с подсладителя, Маисената, есенцията и бакпулвера. Добавете белтъците много внимателно.

Изсипете сместа върху хартия за печене, с която сте застлали тавата от фурната, и я оформете като правоъгълник 30 х 40 с дебелина около 2 см.

За шоколадовия блат:

Разбийте 3 белтъка на сняг.

Смесете 3 жълтъка с подсладителя, Маисената, какаото и бакпулвера. Добавете белтъците много внимателно.

Изсипете сместа/първо за единия блат, после за другия/ върху хартия за печене, с която сте застлали тавата от фурната, и я оформете като правоъгълник 30 х 40 с дебелина около 2 см.

Печете в средата на фурната около 8 минути на 170 градуса.

Оставете да изстинат блатовете. Обърнете ги с хартията нагоре. С четчица намокрете леко хартията, за да можете лесно да я отлепите.

Разрежете всеки блат хоризонтално, за да можете да го мажете. Така получавате 4 блата.

Започнете да редите: парче ванилов блат, отгоре 1/2 шоколадов крем. След това слагате шоколадов блат, 1/2 ванилов крем, отново шоколадов блат, шоколадов крем, ванилов блат, ванилов крем.

Поръсете с нес кафе.

Сложете поне за час в хладилника, преди да консумирате.

Източник

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 01:49 от smileys

# 293
  • Испания
  • Мнения: 37 503
НУТЕЛА ДЮКАН



1 чаена лъжичка обезмаслено какао
2 чаени лъжички подсладител
3 чаени лъжички обезмаслено мляко на прах
2 чаени лъжички обезмаслено кисело мляко /натурално или ванилия/
10 капки лешникова есенция

Смесете всички продукти в реда на изписването, за да получите смес, която е малко твърда.

Трябва да престои поне 1 час, преди да се дегустира.

Източник

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 22:39 от smileys

# 294
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ЛИМОНОВА ТОРТА С ЦЕЛУВКИ



6 яйца
2 белтъка
2 супени лъжици обезмаслено кисело мляко
2 супени лъжици пшенични трици
4 супени лъжици овесени трици
500 мл вода
настърганата кора на 1 лимон
сок от ½ лимон
40 г натурално царевично нишесте
7 супени лъжици подсладител

Смесете триците с 2 яйца и киселото мляко.

Застелете форма за киш с хартия за печене* и разпределете сместа, помагайки си с пръстите. Печете 10 минути на 180 градуса и оставете да изстине.

За сладкарския крем

Изсипете водата в тенджера, да заври на котлона. През това време в купа разбийте 4 яйца с част от подсладителя, царевичното нишесте, кората и сока от лимона. Малко по малко добавяйте врялата вода в купата, бъркайки. Изсипете крема в тенджерата.

Загрейте на котлона на тих огън, бъркайки непрекъснато, докато не се сгъсти. Изсипете върху блата и оставете да изстине.

Разбийте белтъците на сняг. Добавете остатъка от подсладителя.
Украсете тортата, използвайки сладкарски шприц. Сложете във фурната за 5 минути, за да се позапече отгоре.

Източник


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
*Може да се замени с кръгла силиконова форма.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Направих всичко по рецептата,  но сложих 1/2 пакетче бакпулвер в блата. Имах три тортени форми с катарама, но ги изхвърлих наскоро, защото не ставаха вече за употреба. Използвах силиконова форма.
Украсата направих, като слагах от белтъчения сняг с лъжица.
Още нещо: не беше необходимо да си помагам с пръсти, при разпределяне на сместа. Направих го със силиконова шпатула.

 

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 16:12 от 𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬

# 295
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПЪЛНЕНИ КРАСТАВИЦИ



1-2 краставици
1 чаена лъжичка хайвер /яйцата на риба, не разбит хайвер/
1 парче обезмаслено прясно сирене /за БГ Ескуиза или извара/
1 чаена лъжичка обезмаслено кисело мляко
1-2 доматчета чери
сол
черен пипер

Разрежете краставиците на парчета с желаната височина. Изрежете крайните заоблени части, за да можете да ги редите изправени.

Обелете ги в неправилна форма, така че да остане малко от кората. Извадете частта със семките с помощта на малка лъжичка, без да стигате до дъното.

Нарежете доматите на малки парченца.

Смесете сиренето/изварата с киселото мляко, добавете доматите и овкусете със солта и черния пипер.

Прибавете внимателно хайвера, за да не разкъсате яйцата.

Напълнете цилиндрите краставица със сместа и сложете в хладилника поне 1 час, преди да ги сервирате.

Украсете с парченца домат и хайвер.

Източник

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Пълних моите със смес от домати и риба тон и отделно едно парче само със сирене за мазане.

   

# 296
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ВЕГЕТАРИАНЦИТЕ И РЕЖИМЪТ НА ДЮКАН



Трябва да се различат:

1.Пълните вегетарианци, които не консумират никакви продукти от животински произход, затова не ядат месо и риба, но консумират млечни продукти и яйца
2.Хората, които са вегетарианци, но консумират риба
3.Вегетарианци, които ядат само зеленчуци и изключват всички животински продукти /мляко, яйца и т. н./

В своя сайт д-р Дюкан съветва пълните вегетарианци, отговаряйки на въпроса “Вегетарианец съм. Мога ли да спазвам режима Ви?”:

“Първо, сигурен ли сте, че наистина искате да се откажете от месото и рибата? Ако е така, трябва да коригирате диетата си, като включите соеви пържоли, тофу, много млечни продукти, яйца /1 жълтък на всеки 3 белтъка/ и най-важното: да увеличите овесените трици на 4 лъжици дневно и да консумирате 2 супени лъжици леща на ден в дните П и ПЗ, без да се лишавата от нищо изброено”.

Източник

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 01:13 от smileys

# 297
  • Испания
  • Мнения: 37 503
КИФЛИ С ПИЛЕ И ТИКВИЧКА



200 г пилешки пържоли
1 голяма тиквичка
1 глава лук
2 чаени лъжички смлян домат
3 яйца
2 супени лъжици овесени трици
1 супена лъжица пшенични трици
3 супени лъжици обезмаслено кисело мляко
1 супена лъжица бакпулвер
черен пипер
подправки според вкуса ви

Нарежете тиквичката, пилешкото месо и лука на парченца в блендера или чашата на миксера и смелете много ситно. Смесете остатъка от продуктите в купа до получаване на хомогенна смес.

Съединете двете смеси и овкусете с желаните подправки.

Разпределете в силиконови форми за мъфини и печете 30 минути на 180 градуса.

Източник
------------------------------------------------------------------------------------

Направих двойна доза. Станаха 20.

Последна редакция: сб, 11 фев 2012, 19:56 от smileys

# 298
  • Испания
  • Мнения: 37 503
КАКВО СГОТВИХ ДНЕС?

В края на седмицата готвя за цялата следваща седмица, защото не ми остава време. Всичко се приготвя, изстива, слага се в кутии с капак, в хладилника и готово!  Simple Smile

Днес правих тройна доза Дюкански мъфини с риба тон и лук. Сложих 12 яйца, 9 препълнени лъжици с извара, риба тон /на око, защото я слагам от голяма кутия/, нарязах ситно и една пилешка пържола, която няколко дни е престояла /заедно с още пилешко/ в маринатата за шишчета от стр. 7, 9 супени лъжици овесени и 9 супени лъжици пшенични трици, 3 пак. бакпулвер, сол, черен пипер. Разпределих в 6 форми за мъфини, 1 голяма силиконова форма и остатъка - на дъното на друга голяма форма. Първите две пекох във фурната 25 минути отгоре и отдолу и 10 минути само отдолу на 180 градуса. Третата част изпекох в МВ: 6 минути на максимална мощност и още 2 минути на програма Грил само отдолу. Това ми е закуската за 6 дни от понеделник.

   

За обеди и вечери: Пиле с кисело мляко, горчица и подправки /моя си рецепта/. На две пилета /по 2 килограма и кусур тегло/ мъж ми маха кожата, изхвърля мазнините, трътката и горната част на крилата. Реже месото на парченца, гръбнакът и ребрата - на по-малки части. В голям  тефлонов тиган слагам нарязан лук и половината от месото и кокалите с месо по тях да се "запържат" в собствен сос. Прибавям препълнена супена лъжица Дижонска горчица, 500 г кисело мляко, малко сол, черен пипер, кимион и куркума. Разбърквам добре. Захлупвам с капак с дупки и готвя, докато почти целият сос изври. Оставям малко от сосчето, за да не е сухо месото и защото е много вкусно. Преди самото ядене си правя някаква салата.
Ето една порция от месото:



И за десерт и междинни закуски: 1 1/2 доза шоколадов чийз кейк и шоколадово руло без шоколад.

ШОКОЛАДОВ ЧИЙЗКЕЙК
1 доза и половина. Формата ми е голяма и с една доза става тънък.

 

ШОКОЛАДОВО РУЛО БЕЗ ШОКОЛАД
За пълнежа и украсата: 250 г обезмаслено сирене за мазане и няколко препълнени лъжици извара. 2/3 оцветени с червена сладкарска боя и другата трета - с жълта за украсата отгоре.

   

Паралелно готвих и на мъжа ми за седмицата, но няма да споделя, защото е нережимно.  Wink

Дано съм ви дала някоя и друга идея!  Simple Smile

# 299
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ПЪЛНЕНИ ПАТЛАДЖАНИ И ТИКВИЧКИ В МВ



1 патладжан
1 тиквичка
1 глава лук
350 г режмина кайма
1 парче пуешка шунка
1 яйце
магданоз
чесън
сол
черен пипер

Измийте патладжана и тиквичката. Разрежете ги на две по дължина.

Издълбайте ги и нарежете издълбаното на парченца. Сложете “лодките” патладжан и тиквичка в две дълбоки чинии с по един пръст вода. Патладжана за 4 минути, а тиквичката за 3 минути на максимална мощност в МВ. Пробвайте с вилица дали са добре омекнали.

Нарежете ситно лука и го запечете в тефлонов тиган. Добавете каймата, вътрешността на патладжана, на тиквичката и нарязаната ситно шунка. Разбийте яйцето и го прибавете към сместа в тигана заедно с чесъна и магданоза. Посолете, поръсете с черен пипер.

Напълнете “лодките” патладжан и тиквичка и сервирайте.

Ако желаете, може да добавите отгоре Ексуиза и да запечете 3 минути в МВ.

Източник

Общи условия

Активация на акаунт