Оставам в леглото при мама и тати!

• 20 422
  • 492
  •   1
Отговори
# 330
Дали пък да не се върнем към темата? Дорис искаше съвети как да отучи детето да спи при тях.  Получи много съвети калко е нормално.  А тя питаше  ли за това?

# 331
Треща от собствен опит анализира на сляпо чуждите животи.Много елементарна.

А бе, Jizzlobber , кога съм те настъпила, закуската ли ти изядох, че съм доста  лакомичка?

просто се забавлявам с теб.Като бабичка на пейката пред блока си. Grinning PeaceТвоята манджа е най-вкусната. Laughing

# 332
  • София
Аз затова казах, че е най-добре Дорис първо сама да си отговори на въпроса какви са й мотивите да иска да отдели детето - дали е натиск отвън ("нормално или не), или е нейно вътрешно желание и усещане, и да действа според крайния отговор - ако е заради натиск може да не прави нищо, а ако е вътрешно усещане - да предприема мерки. Конкретно за мерките, вероятно аз не бих направила нищо, а ща-неща щях да чакам момента детето да прояви желание да се отдели. При наличие на кошмари и страх от тъмното, вече бих работила по този проблем, защото според мен неискането да спи в своето легло е свързано със страха.

# 333
Ба гу! Термините "традиции", "западна пропаганда" и "психология" тук се вадят като зайци от шапката на фокусник Simple Smile
Традицията, повелявщата да се спи в едно легло, върви ръка за ръка с тази думата на свекъра да е закон, а в семейния дом да живеят по 8-10 семейства от 4-5 поколения... Пак с нея върви неупотребата на памперс (западна пропаганда от последните 20-30 години), което пряко кореспондира с ползване на гърне далеч преди 2-годишна възраст. За бибероните Чико и Авент, пристрастяващи, пардон, успокояващи децата до 4-5 годишна възраст, хич няма и да споменавам Wink

# 334
Ако е вътрешно усещане, рано или късно предприетите мерки ще дадат резултат. Hug

# 335
"Сега, когато сме наясно, че децата са истински, завършени хора от самото си раждане, е нелепо да говорим за „методи”. Помислете как би прозвучало, ако се опитаме да пренесем тази терминология върху взаимоотношенията между възрастните. Представете си, примерно, мъж, който споделя с приятел или с терапевта си: „Влюбен съм в една висока, тъмнокоса португалка, но ми създава много главоболия. Дали не би могъл да ми предложиш някакъв метод, за да ми е по-лесно да живея с нея?”
Йеспер Юл, "Your competent child". До няколко дни на български в превод на Елка Виденова

Това не съм сигурна, че помага на Дорис, но смятам, че за охлаждането (или нажежаването) на някои страсти ще свърши работа...

# 336
Моите лични доводи (не ми е нужно всеки тук да ги споделя и одобрява, естествено) zа НЕспане на деца и родители накуп са съвсем прости, но zа мен важни - няма на света толкова широко легло, в което да ми е удобно, ама истински удобно, ако сме повече от двама там. Не обичам калабалък и хора нагъчкани около мен, zадушавам се, не мога да спя. Никога не съм могла.

Което пък не zначи, че и на мен не ми е било мило някое дете да спи с нас/мен като е поискало някоя нощ. Но когато това не е всеки ден, много ми кеф даже. И раzбира се благодаря се на това, че децата ми са поzволили да бъде така. Благодарна съм им, че винаги са си обичали леглата, неzависимо къде се намират те. Иначе ще ше да ми е много кофти, ама сигурно щеях да го преглътна и да търпя (но не с искрен кеф, приzнавам си), какво да ги прави човек  Crazy

Но пък съвсем ясно ми е, че друг вероятно може и да не чувства същото по въпроса. И хич не го намирам zа страшна драма  Wink

Моите доводи са същите .
В темата се пита за ежедневно спане заедно , а не инцидентно .

Инцидентно и ние сме спали заедно .

# 337
защото според мен неискането да спи в своето легло е свързано със страха.

Или с ината и с ревността.

# 338
Дотук не срещнах родители, които спят заедно с двете/трите си деца. Само в семействата с едно дете ли се мисли за чувства, достойнство, емоции, желания и съобразяване?

# 339
Аз само като си представя гледката аз, мъжа ми и близначетата в една спалня и ми става смешно... а както искаме и още деца, ще е страхотно, напомня ми на едно съседско семейство цигани в детството ми, които спяха 7 души в една стая.

# 340
Има.
Явно нямат време за форумски прения. Дори знам за един случай на спане с три, но там таткото по обясними причини е извън леглото Simple Smile
Това докато са малки. После - две или повече деца да спят заедно ликвидира проблема със самотата и страха почти толкова добре, колкото и спането с родител. Никой не го оспорва. И така.

По-горе попаднах на нещо за гъчкането и удобството - не е задължително тоже. При нас конкретно са двоен и единичен матрак, долепени един до друг - три метра е леглото. Смятам, че е достатъчно за всякакви цели Simple Smile

# 341
  • В заешката дупка
Мен ме пропусна явно, Крейзи  Grinning Да, спят в легла прикрепени за нашето, но на практика те просто разширяват общото легло, защото иначе ще ни е тясно.

# 342
Крейзи, аз съм спала и с двете.Да, инцидентно и с двете и поотделно.Голямата е спала като бебе, после съм спала с новото бебе и нея заедно, после са спали отделно, после са спали двете, всякакви вариации е имало при нас.Към днешна дата на голямата и е тясно-не на мен-сама си ходи, но си се гушкаме преди това.А пък малката си ляга сама, а по нощите може да се присети да дойде -описала съм как.Та-дет се вика-усетила съм от всичко по малко аз. Peace
ПП. Малката е зачената не на спалня и не нощем, а денем.Нощем аз спя. LaughingГолямата е на спалнята зачената, но пак не нощем.

# 343
Сова, благодаря, че сподели причините. Най-сетне един конкретен отговор Simple Smile който отново показва колко субективно е всичко  Peace

...
Не се сърди човече,наистина ли мислиш,че нормалната горна граница да се пие от шише с биберон е 4-5г Crazy?Добре,че повечето хора около мен не знаят за тая граница Laughing.Просто не разбирам защо..Освен да вреди,друго не прави тоя биберон за 5г. дете.Биберонът се използва за нуждите на бебето,едно 5-годишно отдавна няма такива нужди.Наистина,не разбирам. Crazy Синът ми е на 5г. в момента,ако го видя с бибка в устата,ще припадна сигурно Laughing.

Не го мисля аз. Доказано е, че е заложено в човека да се отбива естествено на тази възраст.

Дотук не срещнах родители, които спят заедно с двете/трите си деца. Само в семействата с едно дете ли се мисли за чувства, достойнство, емоции, желания и съобразяване?

Има, но има и друго. Децата не искат да спят сами в стая, тези, които имат братя и сестри не са сами. Искат или не, желанието им е изпълнено  Simple Smile

Доста изчетох от темата...
Да питам тези, които спите в една стая с децата си, още повече в едно легло? Къде остава интимността? Или мъжът ви вече си е "свършил" работата и вече сексът не е нужен? Защото аз не си представям да заспя с бебе в леглото, няма да ми е спокойно, още повече да се отпусна да се любим, като знам, че има някой друг в стаята.

Явно не достатъчно, защото обсъдихме доста подробно секса, нямам време да ровя, но има достатъчно отговорили   bouquet

# 344
Цитат
Доказано е, че е заложено в човека да се отбива естествено на тази възраст.

Не се сърди ,човече,не става въпрос за отбиване от кърменето ,а за пиенето със шише с биберон.
Което е различно....
Явно аз съм тъпа,ама....Биберона се използва от бебето,защото още няма рефлекса за дъвчене ,няма зъби и т.н.,т.е. приема вода и мляко ,ако не суче ,от шише.Не че не може да му се дават и с лъжичка,ама мъка ми е за майката,дето ще се мъчи с часове.
А и малкото бебе има нужда от сукателния рефлекс,поне докато се захрани .
На 4-5 години вече детето отдавна няма нужда и необходимост да суче.То има зъби,яде всичко ,напълно способно е да пие от чаша.....Е,питам се аз,за какво е биберона,освен нежелание да излезе от бебешката възраст,нежелание да порасне и да се почувства голямо?
И чия е "заслугата" детето да се чувства още бебе на възраст,на която вече би трябвало да мисли за училище,например?
Че те като въведат сега училището от 6 години,ако вече не е прието ,де,направо си представям картинката....деца-бебета с шишета,памперси и...раница с учебници на гърба.
  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт