Оставам в леглото при мама и тати!

• 20 438
  • 492
  •   1
Отговори
# 300
Тоест всичко конвенционално е изпробвано и идва ред или на императивните решения

какво например?Аз си представям нещо като строг тон, заповед, това ли имаш предвид?

те са в една стая. аз имам чувството, че е по-лесно да го отдели в друга стая, отколкото да се справи с това в същата. Според мен детето е голямо вече, за да бъде в една стая с родителите си

настояването да се 'учи на бюро' е нещо като припев  на моето детство. Simple Smile
сядай там, така се учи, не на леглото, не на пода , седни си на бюрото, ще си развалиш очите бе, детенце.. единственият ефект от това в/у мен беше, че не можах да създам навик, и мразя бюра

както например много дечица свързват сядането на 'семейството на маса' с някакво насилие  - дръж вилицата, не я дръж така, не прави трохи, не замеряй, къде тръгна, изяде ли си го, защо не си го изял,  не ставай, ела тука седни, изправи се, с хляба не се играе, не яж само каймата, яж и от чушката, не се разсейвай. Била съм няколко пъти на такива
маси и напълно ми е ясно защо децата не желаят да седнат на масата и да се задържат повече от минимума и само гледат да се чупят от семейната вечеря

# 301
какво например?Аз си представям нещо като строг тон, заповед, това ли имаш предвид?

Ами, съобщаване на факт бих го нарекла. "От утре спиш тук" и толкова. Заповед не знам как се дава, а за строгия тон... пак не знам. У нас подобни факти се съобщават с нормален тон, а понякога дори шеговит. Когато събитията търпят коментар и корекции, задаваме на децата въпрос и се съобразяваме с тяхното мнение. Когато не подлежат на коментар и корекции, съобщаваме факти. Само че това разделение съществува в ума им от ден едно едва ли не, та нямам идея дали при шестгодишно тепърва може да проработи. По-скоро не, няма да е честно спрямо него.

# 302
10 c's ,навика да се храниш на маса не се изгражда така...     Joy
А с примера....Знам,че пак ще кажете,че се хваля,ама .....
Моите деца ядат с нас на маса,откакто могат да стоят стабилно седнали.Не са имали столчета за хранене,на обикновен стол,на възглавница.
И така свикнаха,яденето е на масата.Не пред тв-то,не пред компютъра,не на леглото ....или друго.
И досега и на ум не им минава да носят храна в детската стая.....
Който огладнее ,отива в кухнята ,взима си и сяда на масата да яде.
Също,у нас е традиция вечер да се храним всички заедно...освен по изключения.
На обяд,ако съм у дома,също сядам със сина да ядем заедно....
МОже да е отживелица,може да е старомодно,но за мен това е част от семейното общуване.

Ако родителите не се хранят заедно,ядат навсякъде и по всяко време,само с изискване към децата трудно ще ги накараш да спазват нещо,което ти не спазваш.
Аз и в други теми съм писала:ВАжно е какво виждат ,а не какво им казваш.Децата копират ,не изпълняват сляпо....

# 303
Същото като факта-учи на бюро.Съобщиха ми го, но не го отразих въобще, нищо, че на мен специално, от ден първи ми е създадено усещането за Факта-спане в собствено легло.Т.е за фактите принципно.Тук даже не говоря за моите деца, които тепърва се изграждат и започват да анализират разни факти, а за мен самата-като продукт на такива факти.Не е било с "правилния" тон сигурно.Или аз не съм го изтълкувала като "неправилен"Майка ми е решила тогава, че това е факт и че го съобщава с нормален тон.Точно скоро си говорихме тези неща. Grinning
У нас пък е традиция да не се вечеря, но това не пречи на децата да седнат на масата да ядат, когато са гладни.Без да им изграждам навика.Същото е като вкуса.Аз бабани не понасям, рядко се сещам да купя.Но децата ми ядат, голямата сама си купува, аз като не се сещам. Laughing

# 304
 Не мога да намеря теория в която се твърди, че  детския мозък не генерира желания до определена възраст, а възпроизвежда записи, но сигурно не търся правилно.
  Ако някой е попадал на такова нещо, моля да ме упъти, защото попитах и детски психолог, но и за него е новост.

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 14:12 от Iris04

# 305
Аз казах какви са моите съображения. Не виждам причина всички да се гъчкат в едно легло.  И какво пречи таткото да се изнесе, щом хърка?

Баси последиците ще има, когато семействата се разделят поради хъркане, пърдене или други неща нощем...Е това вече са си последици, спор няма. hahaha

А не, всички трябва да са наблъскани в една стая, за по-уютно и кучето и котката.  Пък нямало  жилища.  Че та на вас една стая ви е достатъчна.  Може и кухнята да е там, защото по-уютно ще мирише на манджа.

# 306
Сърцата все още ги раздават на всички, защо някои хора не ги ползват?

Темата придоби сълзливо-сладникав тон подобен на турски сериал или стар чалга хит Joy
Аха....    smile3521
Освен това разбрах ,че моите деца са най-НЕобичаните на света,защото никога не са спали между нас.   Joy

Честно да ви кажа , идея си нямах колко хора спят в едно легло с децата си , преди да прочета темата .
За мен е абсолютно странно , защото нито ние като деца сме спали с родителите си , живяли сме по квартири доста време и сме били ограничени откъм място , но спалнята на родителите си е била само тяхна . Нямам близки роднини , нито приятели , които да споделят или да знам , че спят с децата си в едно легло .
И изведнъж , тук , където всички са по-по-най  bowuu, с висок коефициент на интелигентност , модерно мислене и финансови възможности над средните , се оказва , че съвместното спане било масово ?! newsm78
Назад към природата , както се казва ! Wink
Радвам се , че съм израстнала , без страхове и без да спя с родителите ми , също така , че и моето дете никога не е изявило желание да спим заедно .  Peace
Ама като се замисля , то ние сме отклонение от правилото ...
Егоисти сме значи ! Crossing Arms

# 307
happy mama , и аз не съм спала с родителите си, но пък не съм пъдила моите деца.Чудна работа. Thinking
Егоисти са онези, които са се вкопчили в Своя начин като най-... Peace
Трещо,у вас може да понамирисва, не знам, аз рядко готвя, та и върху печката да легна-пак няма да ми мирише. Laughing

# 308
Имаше една приказка за птичето, дето майка му го изхвърлила от гнездото.  Жестока майка, вместо да го държи и да го храни.

# 309
Треща от собствен опит анализира на сляпо чуждите животи.Много елементарна.

# 310
  • Бургас
Ами във форума има психолог,най-лесното е там да се зададе въпросът,дали има проблем детето,почти първокласник,да спи между мама и татко,съществува ли риск от някакви бъдещи последствия и на какво може да се дължи това желание на детето.
Не се сърди човече,наистина ли мислиш,че нормалната горна граница да се пие от шише с биберон е 4-5г Crazy?Добре,че повечето хора около мен не знаят за тая граница Laughing.Просто не разбирам защо..Освен да вреди,друго не прави тоя биберон за 5г. дете.Биберонът се използва за нуждите на бебето,едно 5-годишно отдавна няма такива нужди.Наистина,не разбирам. Crazy Синът ми е на 5г. в момента,ако го видя с бибка в устата,ще припадна сигурно Laughing.

# 311
  • София
това с "възпроизвежане на записи" е голяма смехория! Мозъкът генерира "желания" още от раждането, а се твърди, че е и преди раждането, например, че бебето си смуче пръста още в корема на майка си. Щом има правилно функциониращ мозък, значи той генерира желания, макар и не винаги съзнателни.
Аз съм за "назад към природата" в известни граници, като тази всеки да си знае кревата, но можем всички да спим в една стая, поне до момента, в който някой от населението не изяви нужда от самостоятелност. Например, нашите деца проявиха сами желание за отделна стая на около 5-6-годишна възраст. При равни други условия не искам и не бих спала с детето си на едно легло, освен като бяха бебета и то денем (върху покривката, а не в личните ми чаршафи  Wink). Аз навремето спях в една стая с баба си, не ми е пречело, цялото ми детство, че и почти цялата гимназия са ми минали с нея - така се е случило, така съм го приела. А това за бюрото като го чуя и ме напушва смях - и на мен специално ми направиха бюро, баща ми лично го измайстори, но аз така и не съм сядала повече от 2-3 пъти за 11 години ученичество. Все си учех на кухненската маса, докато баба ми готви да си правим компания, там винаги ухаеше прекрасно и беше най-топло зимно време. После започнах да уча на масата в стаята, на леглото си и където ще да е, но не и на въпросното бюро. Но въпросното бюро още стои в стаята ми и като склад със спомени, е много привлекателно щерката да рови там и да ми изучава миналото.  Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 14:10 от Andariel

# 312
  • Варна
Ирис, част от децата тук нямат собствени желания, пък и да имат, със спокоен тон им се казва, че друг взима решенията. А и как посмя да намесваш психолози - тези невежи преписвачи на теории. Те не разбират нищо от потребностите на родителите и децата.
Аз пък оценявам като грешка това, че оставих голямото да спи само като бебе. Трябваше да спи с мен. Сега виждам разликите с малкото, което е много по-отворено, самоуверено и открито любящо и спането до мен със сигурност има значение.

# 313

И изведнъж , тук , където всички са по-по-най  bowuu, с висок коефициент на интелигентност , модерно мислене и финансови възможности над средните , се оказва , че съвместното спане било масово ?! newsm78
Назад към природата , както се казва ! Wink

Има много обяснения за този "феномен", на мен поне най-достоверно ми звучи, че така се запълват известни дефицити. Поколението на сегашните родители масово е било неглижирано от своите (виж темите за седмичните ясли, за отглеждането от баба и дядо, за ужасяващите спомени от детски градини и т.н.), така че сега някои хора се опитват да дадат на децата си това, което те самите не са получили.
Моля, никой да не се припознава  Stop Говоря принципно, кое обяснение на явлението ми се струва смислено на мен, лично.

# 314
  • София
Елфче, много зависи въпросният психолог към коя школа клони. Ако е от фройдистите, като нищо може да каже, че това спане между мама и тати обърква ролите в семейството. Между другото, едни познати имаха подобен проблем със сина си - детето в първи клас не само че спеше при родителите си на едно легло, ами и в един момент започна да се опитва всячески да изгони баща си оттам, да му се ежи и изобщо да се държи така, все едно то иска да е мъжа в семейството. Имаха сериозни проблеми, защото детето се държеше лошо с баща си, постоянно се конкурираше болезнено с него, не го слушаше, дори гледаше да скара родителите си. Та, един фройдист им помогна, каза им какво и как да направят, та се оправиха хората за няколко месеца. Ние тук може да си приказваме всичко, че и майтап да си правим, ама при някои семейства нещата могат да се обърнат доста зле. Все пак си мисля, че в един момент децата сами решават да се отделят.

Общи условия

Активация на акаунт