ДЕКЕМВРИйчето расте - още има накъде

• 24 798
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Момичета я да ви питам тези от вас които пият Магнерот и от сорта.През цялото време ли си го пиете една и съща доза.На мен ми го предписа доки Магнерот + Нош Па 3*2 . Пия си го аз вече 10 дни ама изпих незнам колко таблетки Нош Па вече  ooooh! дали да не го намаля  newsm78  newsm78  newsm78 на 3*1 примерно , така или иначе си имам контракции все още

# 481
Оо-о-о мами ДОБРЕ ДОШЛИ  friendship в моя отбор,с болката в таза,кръста и свивката на крака най-горе  newsm51, вече не се чуствам като извънземна,но като знам как боли и като знам че си лягам вечер с болка и сълзи на очите и ставам с болка пак със сълзи Sad се надявам да ви мине от все сърце ви го желая  bouquet
А колкото до НеОх, аз не съм доволна не ми помогна,доки ми изписа нурофен ликвид,Coxamin D, и пак мазило което не върши работа... От днес вече ги пия и осетих само че нурофена спира до някъде болката но не нацяло Tired....

Гледам сте си споделели и съницата си ,и аз да се обадя Peace Една сутрин се събуждам стресната че много дълбоко съм спала и, че не съм чула скоро бебо да плаче и вече с надигната глава се оглеждам в стаята къде е кошарата Shocked hahaha изглежда преди това съм сънувала че съм родила и че сме си в къщи вече.... е признавам малко се бях разочаровала че го нямаше  Embarassed

# 482
Аз пия само Нутри-Маг. В началото беше 3х1, ама около 10-тия ден се видях с док за болничния и споделих, че все още има контракции - попитах го след колко време би трябвало да очаквам подобрение. Той го увеличи на 4х1 и в последните дни си мисля, че вече е подействало. Не съм усещала контракция скоро, дано не се и случва! Praynig Чувала съм, че магнезия за да помогне, трябва първо да се натрупа в организма. Може би и при теб е все още рано да се е случило. Но за Но-Шпа - то не знам какво да ти кажа... Не го ли дават само от време на време - само при нужда? Например ако ти се струва, че имаш прекалено много контракции за малък период от време...? newsm78

# 483
За третата ФМ аз смятам да я пропусна. Първата причина е тази,че на втората Марков ми каза,че повече нямам работа при него-всичко е ОК. И втората причина,че с баткото се съмнявам да съм правила каквото и да било освен Даун и първа ФМ. Това са си 100лв доста излишни за мен разбира се. След като се чувствам добре,нямам контракции,нямам усложнения някакви,само хемоглобина е нисък няма смисъл да се филмирам.Бебето си мърда,прави ме луда и така.  Crazy  Wink На обикновения  ехограф  като ме гледат пак всичко е наред.

# 484
  • София
зелено човече (.)(.) Ти си по-наясно и ще се радвам да ми обясниш,нещо което ме терзае  Simple Smile Когато детето се захрани напълно и се включат всички храни в менюто му,какъв е смисъла от кърменето?То не си ли набавя само всичко нужно ,като съставки,от храната ,която изяжда?

Ето какво препоръчва Световната здравна организация:

* До около 6 месеца (180 дни) бебето има нужда само от кърма - тя удовлетворява жаждата и глада му.

* На около 6 месеца, съобразно индивидуално показаните признаци за готовност на конкретното бебе: постепенно предлагане на други храни за запознаване с вкусове и текстури. Кърмата остава основната част от менюто на бебето до 1 година - около 75%, всичко друго е по-скоро за допълване. Характерно за изключително кърмените бебета е, че много от тях рядко заместват хранене преди годинката - някои майки се притесняват от това и решават, че бебето е злоядо (а то е по-скоро нормално).
Добре е да се отбележи, че за захранване се счита предлагането на други храни/течности, освен кърма, напр. предлагането на сок. Защо не се препоръчва може да видите тук: Становище на Американската академия по педиатрия относно соковете
Защо нашите майки са ни давали сок (и защо няма нужда ние да дав … ите деца от рано)

* Кърменето, съчетано с адекватен прием на други храни, се препоръчва поне до 2 години и повече - колкото майката и детето желаят. Кърменето е танц за двама и ако се остави на естествения ход на нещата, според проучванията на СЗО обикновено детето израства нуждата от кърмене между 2 и 4 години.

Кърмата е жива течност с уникални качества и съдържание. Природата е предвидила тя постоянно да се нагажда и променя според нуждите на конкретното бебе: в течение на всяко едно кърмене, в течение на деня, в течение на времето, с развитието на детето... Тя далеч не е просто само храна и напитка, а и сигурност, утеха, лекарство при болка и още много други неща... От особена важност е имунната защита, която осигурява - тук има кратко видео на проф. Хартман, което дава много интересна гледна точка (има субтитри).

# 485
зелено човече (.)(.)  Благодаря за подробния отговор!   bouquet

# 486
витамини за бременни – прочетете за трите най-важни витамини и минерали за бременни и какво е най-малкото количество, което задължително трябва да приемате!
Това е специална селекция от витамини и минерали, които осигуряват добро здраве на бебето и майката по време на бремеността. Специалната формула мултивитамини има за цел да набави липсващите съставки в диетата на майката. Най-важните витамини и минерали за бременниите са: фолиева киселина, желязо и калций – те задължително трябва да присъстват във витамите, които си избирате.

Фолиевата киселина намалява риска бебето да се роди с дефекти на мозъка и гръбначния стълб. Тези дефекти се развиват през първите 28 дни след оплождането, когато повечето жени все още не подозират, че са бременни.

Тъй като поне половината от бременностите не са планирани, добре е жените да приемат поне по 400 микро грама (400 mcg) фолиева киселина всеки ден. Ако не искате да приемате хапчета, натурални източници на фолиева киселина са зеленчуците със зелени листа, ядките (но са доста калорични), варивата (боб) и цитрусовите плодове. Трябва да знаете, че ако планирате бременност е добре да обмислите приемането на фолиева киселина като добавка и да не разчитате само на усвояването й само от храната, тъй като не е ясно какво количество си набавяте.

Жените, които са имали предишния раждания, при които бебето е имало увреждания на мозъка или гръбначния стълб трябва да се консултират с лекаря си и да обсъдят правилната доза фолиева киселина. Изследванията показват, че приемането на висока доза от 4000 mcg (4000 микро грама са 4 милиграма) преди и по време на първия триместър може да бъде много ползотворно.

Приемането на Калций по време на бременността може да предотврати загубата на костна плътност у бъдещата майка, тъй като зародишът използва този минерал при растежа на костите.

Желязото помага на транспорта на кислорада в кръвта на майката и бебето.

Кои са най-добрите витамини за бременни?

Има различни марки витамини за бременни, но най-важното е коцетрацията на всеки от жизненоважните витамини и минерали. Проверете вашите витамини дали съдържат най-малко следните количества:

Витамин А: 4000-5000 IU (international units)
Витамин C: 70 mg
Калций: над 300 mg
Желязо: над 30 mcg
Витамин D: 400 IU
Витамин B1 (тиамин): 1.5 mg
Витамин B2 (рибофлавин): 1.6 mg
Витамин B3: 17 mg
Витамин B6: 2.6 mg
Фолиева киселина: 800 mcg
Витамин B12: 2.2 mcg
Витамин Е: 10 mg
Цинк: 15 mg

публикувам това,защото днес останах много озадачена от една приятелка коята е вече в 9 месец,а освен фол.киселина нищо др не са и казали да пие Shocked и отгоре на всичко докторката и казала не чакай голямо бебе,най-много 2,800кг,вярно тя е от тези групи жени който имат раждане на бебе с увреждания заради недостиг на фол.киселина, но това дете не се храни в крайна сметка само с това!!! А уж е при баш лекар- Мазнейкова...
Някоя от вас да е при Мазнейкова???

# 487
  • София
Има един сайт за оценка на докторите... Мазнейкова води класацията по брой гласували за нея със слаб 2. Общата й оценка е малко над 2.

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 15:35 от KiaraTiara

# 488
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ами аз освен фолиева киселина до 3 месец, не пия абсолютно нищо друго - нито витамини, нито магнезий....По принцип ако майката се храни правилно и здравословно, не се нуждае от нищо изкуствено. Аз гледам да си взема витамините по естествен път. Вече ако имам някакъв недостиг, тогава бих пила химически витамини. През първата бременност бях по същия начин и винаги изследванията ми показваха перфектни стойности. Всички лекари предписват фолиева киселина до 3-ти месец, но пиенето на други витамини е само препоръчително.

За Мазнейкова конкретно имам впечатления само от ФМ и не бих казала, че се е отнесла лошо, непрофесионално или не ми е обърнала внимание. Иначе имам косвени впечатления от това, което ми е разказвал моят приятел гинеколог, който вече 3 пъти ходи при нея на курсове по ФМ. Според него е един от най-добрите специалисти по ФМ, явно е добра в това, а вече в операционната ...не знам.

# 489
Има един дайт за оценка на докторите... Мазнейкова води класацията по брой гласували за нея със слаб 2. Общата й оценка е малко над 2.
Къде това? Дай линк  Simple Smile

# 490
  • София
Кои са най - добрите доктори.

п.п. Неудобството на този сайт е, че трябва да знаеш в коя болница работи. Така например аз не мога да оценя инвитро докторът си, защото не знам как се казва клиниката му. Колко щеше да е да сложат една търсачка по име...

# 491
Аз също не пия никакви витамини и бебето си върви добре. Питала съм лекарката, която ми следи бременността и тази, при която ще раждам и двете ми казаха, че няма нужда от допълнителни витамини, стига да не се лишаваш от някоя група храни, а пък аз всичко си похапвам   chef
Фолиевата си я пиех още преди забременяването.

# 492
Е сега го погледнах сайта. В Св.София (Тина Киркова) Томи Попмарков е с оценка 6.00. Той ми прави секциото преди време. Много приятно ми стана!  Grinning

# 493
Здравейте,
виждам, че обсъждате витамините за бременни - аз пия от началото на бременността тези витамини и съм много доволна http://jamieson.bg/bg/product/12
 Hug

# 494
  • Sofia
Предната бременност пиех в началото до 3 месец само фолиева киселина.Към 7-8 започнах за малко желязо да пия и това ми са химиите така да се каже за цяла бременнот родих дъщеря си 3.850кг и 52см.  Peace

Сега пак си мислех , че ще е така и до сега пак само фолиева съм пила никакви витамини.От 10 дни обаче магнерота заради контракциите.Надявам се и съм сигурна , че бебо ще е ок.

За Мазнейкова имам мнение само от ФМ , правих я при нея и съм доволна като отношение и мнение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт