ДЕКЕМВРИйчето расте - още има накъде

• 24 799
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
  • USA
Добро утро мамчетра,Гледам за ревността на децата си говорите.На мен това ми е първо,но със сигурност ревнува много като гушна друго бебе или детенце.Побърква се да рита #CrazyАнче знам как се чувства мехура ти и моето е седалищно.Всички ми викат то е приятно като рита бебето,а не мен ми се вие като си опъне крачетата #Crazy
За покупките не разчитаме на никой и затова всичко си купуваме сами.Само количката ще е от моите родители,защото това беше желанието на мама и за това ще изчакам татко да дойде и да щ купим заедно с него.Свеки като разбра,че нашите купуват количката и тя реши ,че и тя трябвало нещо да вземе #CrazyКазах и ,че не искам да купува нищо(познавам и вкуса -после ще трябва да го изхвърлям) и пари не искам(тя е безработна)
А за сънищата луда работа.И аз раждах тая нощ hahaha бях омотана с едни жици от всякъде,ама не ме болеше и се чудех защо викат другите ,че боляло JoyЩе видим тая работа след има няма 2 месеца Laughing

# 496
Стефи , че и аз не пия никакви витамини ? не знам какво му е странното , и при два лекаря ходих и двамата ми казаха , че няма нужда , до 4 месец само пиех фолиева. Сега особено лятото с всички тия плодове и зеленчуци , мисля че човек може си набави всичко необходимо и без излишни химии. Те витамините реално са за майката не за детето , то така или иначе си взима всичко нужно му от твоя организам

# 497
Аз пия едни френски - Top Levure .. Но се чудя и дали не ми трябва малко желязо .. Мисля да пия и цитросепт профилактично тука за 1-2 месеца , защото почват гриповете ... Някой друг пие ли и в каква доза ?

# 498
  • Beyond the Frontiers
Моята лекарка е против синтетичните витамини, аз я подкрепям. И първия път не съм пила - синът ми се роди 3850, 52 см - хич не е малък. Лятото тези химии са излишни според мен.

Мазнейкова ми следи втора бременност, аз съм доволна от ФМ. Впечатлението ми е, че е много добър и признат специалист във ФМ-тата, но клиниката куца при практическата част.

# 499
  • София
Излязоха ми резултати за Б12. Имам дефицит ( 88 при норма 141-489). Някой наясно ли е дали е причинена от бременността или е по принцип?

# 500
stefito_8986 аз също не съм пила никакви витамини, освен фолиевата киселина в началото. Още като се формира първата тема за декемврийските бебета казах, че имаме късмет, че бременеем в сезони когато има всичко. Зимата е по-различно, но и тогава гледам да ги избягвам, или да търся други алтернативи. Тия няколко месеца ядох до насита и плодове и зеленчуци и то предимно от градината, не и от пазара, тъй че не мисля, че синтетиката би ги заменила. За мое успокоение и АГ-то ми заяви да не вземам никакви химии.
За големината на бебето, не съм раждала, за да правя сравнение, не смятам и че ще родя голямо бебе, пък и не се стремя, защото аз самата в момента съм 50 кг тъй че... няма от къде да го извадят с гигантски размери Simple Smile Важното е да е здраво.

# 501
  • Sofia
Върнахме се от прегледа.....и продължава бебо да си е седнал върху пикочния ми мехур. Иначе, и аз като Киара имам цел....35-36 г.с. Бебо не е много голям - 1100 гр., но то и щерка ни се роди 2900. Но иначе той си е идеално.....

# 502
Ако става въпрос и аз не пия витамини като Центрум матерна или др. такива комбинирани понеже са ми гадни,но гледам всеки ден да удрям по някой др плод... Но Желязо май почти всички пием,като съдя по предишните ни теми за хемоглобина Peace , на дружката ми и правят изследванията в клиниката на мазнейкова и никой никакви резултати не и казва... и ми се стори странно затова и попитах, но както и да е както казва мимци здрави да са ни бебоците.... Hug

http://kasida.bg/chipolino-bebeshka-kolichka-maxima-blue-48-7787.html       сега това е желаната от мен количка Mr. Green,няма кош за кола но реших че ще ползвам зимния за такъв, понеже съм виждала бебе в такова кошче и е УЖАС свито и изкривено до няма и къде !!! Tired
Та как я нямирате ?

# 503
  • Отвъд алеята зад шкафа
stefito_8986 хубава е количката, но да ползваш зимния кош за столче за кола не ми се струва добра идея. Столчетата за кола са специално направени за кола заради сигурността на бебето/детето. Даже ако не се лъжа бебето няма право да пътува в колата в нещо различно от столче за кола по Закона за движение по пътищата.

Чл. 137б. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Системите за обезопасяване на деца в
зависимост от теглото на децата, за които са предназначени, се класифицират в пет
групи:
      1. група 0 - за деца с тегло под 10 кг;
      2. група 0+ - за деца с тегло под 13 кг;
      3. група I - за деца с тегло между 9 и 18 кг;
      4. група II - за деца с тегло между 15 и 25 кг;
      5. група III - за деца с тегло между 22 и 36 кг.
      (2) Системите за обезопасяване на деца се подразделят на два класа:
      1. пълен клас, който включва комбинация от ленти или гъвкави компоненти с
осигуряваща ключалка, регулиращи и присъединителни устройства и в някои случаи
допълнителна седалка и/или защитна преграда, и могат да се закрепват чрез нейната
вградена лента или ленти;
      2. непълен клас, който представлява цялостна система за обезопасяване на деца
и може да включва частично обезопасително устройство в комбинация с
обезопасителен колан за възрастни, който обхваща тялото на детето или задържа
устройството, в което детето е поставено.
      Чл. 137в. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Пътниците в моторни превозни
средства от категории М1, N1, N2 и N3, когато са в движение, използват системи за
обезопасяване, с които моторните превозни средства са оборудвани.
      (2) За деца с ръст под 150 сантиметра, които пътуват в моторни превозни
средства от категориите М1, N1, N2 и N3, оборудвани със системи за обезопасяване, се
използват системи за обезопасяване на деца от пълния или непълния клас по смисъла на
чл. 137б, ал. 2, съобразен с теглото на детето в съответствие с чл. 137б, ал. 1.
      (3) В моторните превозни средства от категории M1, N1, N2 и N3, които не са
оборудвани със системи за обезопасяване, не се допуска превозването на деца под
тригодишна възраст, а децата на възраст три и повече години и с ръст под 150
сантиметра заемат седалка, която не е предна.
      (4) В таксиметрови автомобили, които не са оборудвани със системи за
обезопасяване на деца, деца с ръст под 150 сантиметра се превозват на седалка, която не
е предна.
      (5) Не се допуска превозването на деца в система за обезопасяване на деца,
обърната в посока, обратна на нормалната посока на движение на превозното средство,
когато тя е закрепена на пътническа седалка, с предно разположена въздушна
възглавница, освен ако възглавницата не е деактивирана.
      Чл. 137г. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Системите за обезопасяване на деца
трябва да отговарят на изискванията на Правило 44/03 на Икономическата комисия за
Европа на Организацията на обединените нации или на наредба по чл. 138, ал. 4
относно одобряване типа на нови моторни превозни средства по отношение на
обезопасителните колани и на системите за обезопасяв

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 18:56 от gadamer

# 504
  • Beyond the Frontiers
stefito_8986, а гледали ли сте в Продавалника - там има нови колички също и горе долу са на добри цени.
http://prodavalnik.com/kombinirana-kolichka-maxi-cosi-streety-ot … bebe-con-i2605418
http://prodavalnik.com/kolichka-2-v-1-bebe-confort-streety-o2-black-i2612694

# 505
stefito_8986 хубава е количката, но да ползваш зимния кош за столче за кола не ми се струва добра идея. Столчетата за кола са специално направени за кола заради сигурността на бебето/детето. Даже ако не се лъжа бебето няма право да пътува в колата в нещо различно от столче за кола по Закона за движение по пътищата.

Чл. 137б. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Системите за обезопасяване на деца в
зависимост от теглото на децата, за които са предназначени, се класифицират в пет
групи:
      1. група 0 - за деца с тегло под 10 кг;
      2. група 0+ - за деца с тегло под 13 кг;
      3. група I - за деца с тегло между 9 и 18 кг;
      4. група II - за деца с тегло между 15 и 25 кг;
      5. група III - за деца с тегло между 22 и 36 кг.
      (2) Системите за обезопасяване на деца се подразделят на два класа:
      1. пълен клас, който включва комбинация от ленти или гъвкави компоненти с
осигуряваща ключалка, регулиращи и присъединителни устройства и в някои случаи
допълнителна седалка и/или защитна преграда, и могат да се закрепват чрез нейната
вградена лента или ленти;
      2. непълен клас, който представлява цялостна система за обезопасяване на деца
и може да включва частично обезопасително устройство в комбинация с
обезопасителен колан за възрастни, който обхваща тялото на детето или задържа
устройството, в което детето е поставено.
      Чл. 137в. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Пътниците в моторни превозни
средства от категории М1, N1, N2 и N3, когато са в движение, използват системи за
обезопасяване, с които моторните превозни средства са оборудвани.
      (2) За деца с ръст под 150 сантиметра, които пътуват в моторни превозни
средства от категориите М1, N1, N2 и N3, оборудвани със системи за обезопасяване, се
използват системи за обезопасяване на деца от пълния или непълния клас по смисъла на
чл. 137б, ал. 2, съобразен с теглото на детето в съответствие с чл. 137б, ал. 1.
      (3) В моторните превозни средства от категории M1, N1, N2 и N3, които не са
оборудвани със системи за обезопасяване, не се допуска превозването на деца под
тригодишна възраст, а децата на възраст три и повече години и с ръст под 150
сантиметра заемат седалка, която не е предна.
      (4) В таксиметрови автомобили, които не са оборудвани със системи за
обезопасяване на деца, деца с ръст под 150 сантиметра се превозват на седалка, която не
е предна.
      (5) Не се допуска превозването на деца в система за обезопасяване на деца,
обърната в посока, обратна на нормалната посока на движение на превозното средство,
когато тя е закрепена на пътническа седалка, с предно разположена въздушна
възглавница, освен ако възглавницата не е деактивирана.
      Чл. 137г. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Системите за обезопасяване на деца
трябва да отговарят на изискванията на Правило 44/03 на Икономическата комисия за
Европа на Организацията на обединените нации или на наредба по чл. 138, ал. 4
относно одобряване типа на нови моторни превозни средства по отношение на
обезопасителните колани и на системите за обезопасяв

ЕЕми тогава ще чакам подарък newsm47 от някой  Joy

# 506
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има доста изгодни кошчета за кола в Продавалника. Или питай някои твои познати дали не могат да ви дадат да ползвате тяхното. Тези първи кошчета се ползват за няколко месеца, така че ако има кой да ви даде, ще е най-добре.

# 507
mistlu, при описаното от теб положение не следва да имаш никакви пречки за майчинството, важното е, че си текат осигуровките, спокойно Peace

Мерси много за отговора.

# 508
  • София
... Мисля да пия и цитросепт профилактично тука за 1-2 месеца , защото почват гриповете ... Някой друг пие ли и в каква доза ?
Аз съм фен на цитросепта  Peace Пия го от години и като забременях не го спрях, док също каза, че няма проблем. За дозировката - аз си я предписвам. Преди пиех по 30 капки на ден, сега ако нещо усещам че ме дразни гърло или се стресна от вирус пия по 20 на ден (10 сутрин и 10 вечер). Иначе ти можеш да почнеш с по 10 капки вечер примерно. То има и сайт за цитросепта: http://www.citroseptbg.com/

За витамините - аз пия само фолиева по четири на ден, от третия месец (преди това по една). И сега ще пия за 10 дни диаспорал (магнезий), заради болките в ставите на ръцете и калций. И това е. Моя док (др Илиев, Токуда), също е привърженик на НЕпиенето на витамини  Peace

Marinamihailova, сподели като направиш теста за гъбичките, pleeeeease  Grinning

Какво стана със срещата утре?! Ще се виждаме ли? В The Mall?

# 509
Здравейте,предлагам срещата да е в неделя от 11 на последния етаж в мола на Цариградско-до прозореца Simple Smile Който стигне сяда на голяма маса и се търсим по коремите  preggo
За д-р Мазнейова-това е човекът благодарение на който сега пиша.Преди години,когато майка ми е била бременна е имала контракции от 6ти месец (подобно на нас,но тогава не е било нормално) Баща ми е учил медицина и не е като да не са ходили при всякакви светила.Отговорът на всички бил-тази бременност няма да трае още дълго и едвали ще завърши добре....
В майчин дом е работила д-р Мазнейкова-една от малкото работещи с ехограф по това време.Разгледала ме тя и изписала разни неща на мама...ей ме на-преносена с една седмица,родена по нормален път(мама не е шита от мен,макар след кака ми да има цяла бродерия ) сега съм си жива и здрава и си чакам детенцето Simple Smile Аз ходих при нея на ФМ и съм много доволна.Не ме следи тя,а д-р Кайрякова(работи в клиниката),семейна позната,която ми обръща страшно много внимание,но не ми взема и парите(докато Мазнейкова работи за пари).
Витамини пия-мама вита.Пия ги за себе си-кожа,коса,нокти....бебо изсмуква всичко и ми се иска да се запазя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт