ДЕКЕМВРИйчето расте - още има накъде

• 24 812
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Аз всякакво съм го сънувала бебето така че нямам никаква идея какво ще се излюпи накрая. Сънувала съм я мургава, къдрава и с големи зелени очи, сънувала съм, че раждам кученце  Mr. Green както и че е без косичка и слабичко. Луда работа. А и реално в нашите 2 рода има всякакви гени, така че може да всичко от руса със сини очи  до мургаво цигане (каквато съм била аз като бебе)  Joy

# 466
оххххх, изчетох ви, с малки пропуски Wink
За Събота в 11ч в МОЛА на Цариградско аз съм ОК За Неделя по скоро не, но и времето ще е скапано.......
от толкова четене изгубих представа какво исках да напиша  Embarassed

Хубав ден на всички от мен   bouquet

# 467
Идеята за срещата е за The Mall на Цариградско  Peace
Аз държа лично да си избера всички дрешки, т.к. имам много конкретни изисквания и предпочитания и риска да не ми ги уцели някой е много голям.

И да ви кажа - от вчера започнаха да ме болят краката от вътрешната страна, където се свързват с таза - явно започват да ми се разширяват тазовите кости вече. За тази болка обаче май лек няма освен онзи неизбежния след 2 месеца  Mr. Green    Днес от 6 часа съм на ФМ - стискайте палци всичко да е наред с бебата.  Hug
Ти все пак се нави да отидеш. Аз също обмислям дали да не ида. Мислех си ако пъпната връв нещо се омотава или разни такива, ако може да видят на 3д-то
Да разкажеш дали казват нещо интересно на прегледа

# 468
  • София
gala, аз минах вече 3тата ФМ и никак не съжалявам. Докторът прегледа отново обстойно всички органи, гледа кръвотока, плацента, пъпна връв, слушахме сърцето. Имаше и екстри в сравнение с миналия път- видяхме на бебка лицето, снима ми го Mr. Green, видяхме й дългата коса и други такива глезотии.

# 469
Ами да - и аз се замислих, че има много неща, които макар и малко вероятно, може да се окажат проблемни и при положение, че имаме такава техника налична по-добре да отида, отколкото после да съжалявам цял живот, че съм решила да пропусна. Тъкмо ще се види и състоянието на плацентата, пъпната връв, органите на бебето и т.н. пък ако се случи да е в подходяща поза и за снимки вече съвсем доволна ще бъда  Mr. Green

# 470
gala, аз минах вече 3тата ФМ и никак не съжалявам. Докторът прегледа отново обстойно всички органи, гледа кръвотока, плацента, пъпна връв, слушахме сърцето. Имаше и екстри в сравнение с миналия път- видяхме на бебка лицето, снима ми го Mr. Green, видяхме й дългата коса и други такива глезотии.
ehaa, ами ще взема да отида. Ти при кой доктор беше

# 471
  • Sofia
Ами мисля, че 3 ФМ в никакъв случай не е излишна...там си се включва и фетален доплер, който не е маловажен. Така че, човек ако има възможност по-добре да иде. 
Ние днес отиваме нашата док да види бебо.....дано това детенце да се обърне вече, че така седалищно.....направо като ритне.....все едно ток през пикочния ми мехур минава.

# 472
  • Sofia
Ха добър ви ден мами.

И аз смятам , че не е излишна 3ФМ , но няма да я правя  Peace така реши.

По въпроса за каката и корема ми и при нас положението е обсебващо на моменти.Особенно види ли ме гола и е първа пушка да го целува и прегръща  Crazy голяма е картинка.Говори му разни неща и общо взето вече е нетърпелива да излиза.

За болежките и аз имам от към таза вече , но само като стоя тук на работа повечко време седнала.После като стана все едно вече съм родила вече  ooooh!

Хайде спорен ден за сега от мен

# 473
# 474
Здравейте, точно се чудех от няколко дни за болката в срамната кост и ето че май не съм само аз с такава. Сутрин като ставам е ужасно  Twisted Evil
Май си имам всички екстри и болки в хълбоците също, сякаш ми се откачат краката докато спя.
И течение си имам, което напоследък се увеличи, но ще изчакам малко и аз и ще пусна една микробиология. Пък може да опитам с теста, за който говорите Simple Smile

# 475
  • София
ehaa, ами ще взема да отида. Ти при кой доктор беше

При Марков Peace

# 476
Radostche, мерси за инфото. Ще проверя за този тест. Аз имам основно парене, от време на време сърбеж. И ще пробвам някоя промивка, но това вече чак вечерта като се прибера. Аз просто се притесних, защото чета, че някои мами пият антибиотик за да се справят с вагинална инфекция и затова се нашашках. Но ще видим как ще се развият нещата.
Благодаря Hug
С тая бременност бях 4 пъти на силен антибиотик-2 пъти направо венозно Shocked
Предния път един аналгин не даваха....направо ужасссс...

# 477
  • София
Нали съм на опашката по термин, та да обявя официално - всички вече сме в третия триместър  Mr. Green

И да ви споделя нещо смешно за коластрата. През първата бременност въобще нямах и капка. Това, както и други са казали, няма никаква връзка с успешното кърмене - просто при някои бременни има изтичане на коластра през бременността, а при други няма. Чопленето и отстраняването на засъхналата коластра от зърната по-скоро не се препоръчва, доколкото може да се стигне до разраняване. Обикновено ежедневният душ е достатъчен за поддържане на достатъчна хигиена.
Междувременно по различни причини се случи така, че буболец и до днес си суче само от едната гърда. Представете си изненадата ми, когато преди няколко седмици неактивната гърда започна да "пуска" коластра Simple Smile Така и аз се запознах с това явление - коластра през бременността. Сега от едната тече кърма, а от другата понякога капва коластра  Laughing

# 478
зелено човече (.)(.) Ти си по-наясно и ще се радвам да ми обясниш,нещо което ме терзае  Simple Smile Когато детето се захрани напълно и се включат всички храни в менюто му,какъв е смисъла от кърменето?То не си ли набавя само всичко нужно ,като съставки,от храната ,която изяжда?

# 479
Позволете да споделя идея: който желае, може да си добави името на болницата в подписа  Peace Така много лесно ще може да се следи и променя при нужда.

Браво!!! omm Тъкмо вече се канех да нареждам болниците, за да няма все пак сърдити накрая, че не съм уважила предложението им (според тях вероятно, защото не ми се занимава, а всъщност причината щеше да е, че наистина не виждам смисъл), но благодарение на твоята идея ще го пропусна!  friendship
Отправям призив към мамите, които искат болницата им да фигурира в темата - сложете си я в подписа и ще я виждаме! Peace

Теди, направо ми стана гадно като го разбрах това, че четейки темата, обновяваш инфото, според написаното а момента. То тва направо не знам как успяваш да го правиш, честно!  #Crazy И сега определено още повече оценявам направеното от теб!   bouquet Hug

Ами... В интерес на истината така ми е по-лесно. Като си отварям темата да я чета, си отварям и Word-файла с първия пост и ако засека нещо за добавяне/коригиране - го правя веднага. Защото съгласи се, че ако трябва да изчета 15-16 страници наведнъж (както ми се случи днес) и не записвам веднага, а после хвана да ровя из темата кой какво е казал и какво е за промяна, то тогава това си е чисто прочитане 2-ри път на тези 15-16 страници. Малко по-сложно става по този начин, нали? Wink
По темата за коластрата - и аз имам някъде от края на 5-ти месец. Предимно е от дясната гърда, лявата рядко се "включва". Обикновено виждам тънка засъхнала коричка, която отстранявам безболезнено. Само 2 пъти до сега направо се стичаше по гърдата ми (аз в по-топлото време из нас си ходя само по долни гащи), няколко пъти съм се забърсвала с ръка без да съм видяла, че точно тогава са избили няколко капчици и в първия момент се зачудвам къде съм успяла да се намокря, 2 пъти ми е оставяла петна по блузи... В последните дни обаче нищо не засичам, не знам що така. Ама и не се притеснявам - нали съм чела, че наличието или отсъствието на коластра през бременността няма отношение към кърменето след раждането. Mr. Green
В сряда бях на частния док - бебка е около 1600гр. според ехографа, като цяло върви мъничко напред с размерите. За сефте на преглед спеше и я измерихме лесно, друг път лекаря в чудо се вижда - то не е швъкане, то не е превъртане... Видях няколко много сладки прозявки, една от тях беше на 3D и успя да влезе и в клипчето. Видях личицето, макар пак малко да се криеше - според мен си прилича на таткото. Даже вечерта като гледа записа и той вика "ама тя май наистина прилича на мен" и на лицето му грейна една такава хубава усмивка... Много приятно ми стана! Док каза да не се безпокоя за нищо, според него всичко до края ще си е наред. Иска пак да ме види след около месец - мисля тогава да го накарам да погледне и за разкритие. Че тези от ЖК май се ослушват. Другата седмица съм именно на ЖК и ще видя ще благоволи ли най-сетне да ми пусне изследвания пак за кръв, урина, антитела, влагалищен секрет, ще ме тегли ли, кръвно ще мери ли, за разкритие ще гледа ли (или там за дължината на шийката на матката - не знам, щото до сега не са ми правени такива неща)... Понякога имам чувството, че чакат ти да си поискаш да ти се направи това и онова - иначе не си дават много зор. #2gunfire Мен защо ме е яд, че частния ми док не изражда?! Щото тоя човек ми е спечелил доверието на 100%!!! Както и да е.
Понеже стана много дълго и сигурно вече отегчих част от вас, ще си оставя разказа за това как казах на таткото за бременността за следващия път.

Общи условия

Активация на акаунт