През ДЕКЕМВРИ ще празнуваме – бебковците ще целуваме

• 36 520
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
  • Хасково
Привет дами как сте аз в последно време не съм много активна само ви чета набързо и излизам страшно ме боли кръста и гърба направо полудявам вие как сте

Да попитам има ли вече някоя от нас на която са дали документите за 45 дни преди раждане да сподели има ли списъци или не

# 601
  • София
И аз се включвам с поздравления за Фракеза!   bouquet

Мишела, я си отвори едно винце и пийни една чашка - мисля си, че ще прогони кофти мислите или пък нещо сладичко хапни.  Hug

# 602
  • София
Някой ползвал ли е диуретик по време на бременност? Какъв, моля?

# 603
Ние в Плевен нямаме нито руски, нито гръцки магазини. Wink Аз много обичам пелмени и варенинки със сливи и сметана.
Бях на прегледи-всичко е наред с бебето и съм спокойна. Уговорихме се с доки, че ще раждам в частната клиника Свето Марина, ще е секцио.
Бебенцето се развива добре, вече е 2000гр. и доста палаво.

Дадоха ми списъци за нещата за мен и бебето и за двете родилни - частно и държавно.
Ще излизаме, така че отивам да се оправям.
Спокойна вечер!

Миличка,доколкото знам ходим при един и същи док.И аз май ще съм секцио и в Св.Марина.Бях на преглед на 14.10.Ти попита ли за цени?Аз от зор забравих:)))

# 604
  • Хасково
тези които имат вече даден им списък за  тях и за бебетата моля ви да го публикувате

# 605
  • София
silvergreen, миналото секцио беше заради седалищно предлежание+ добавъчна плацента и усукана пъпна връв.
А това секцио ще е заради първото. На никого не му се рискува да ме пусне да раждам нормално, изброиха ми куп рискове, и то не с един лекар съм се консултирала.
Аз не че държа чак толкова, особено като ми изброяват негативите, но просто ми стана интересно при теб как е. Иначе първото ми раждане е нормално, така че и от това съм опитала Mr. Green

Fraqueza, честито   bouquet

Aumi, какви списъци точно имаш предвид? newsm78

# 606
  • София
Еее, ми то бременната и кърмещата жена не са болни, какво пък толкова опасно има в една трушия  newsm78
Ето и да не съм баш голословна:

Цитат
Много жени спазват здравословен, питателен режим на хранене по време на бременността си заради живота, който носят в себе си. Ако сте се хранили разумно, балансирано по време на бременността си, няма причина да променяте режима си на хранене след раждане на бебето. Можете да правите достатъчно мляко за бебето си, като същевременно се храните здравословно. Здравословният хранителен режим е добър за вас, за тялото ви и здравето ви – но истината е, че ще правите пълноценно мляко в достатъчно количество за бебето си и можете да го кърмите успешно, дори хранителният ви режим да не е перфектен.

Проучванията показват, че храненето на майката има минимално отражение върху състава и количеството на млякото, което тялото й прави. Обичайно, освен ако майката не страда от силно недохранване, млякото й е добро. Ако не се храните питателно, ако хранителният ви режим е беден на витамини и минерали, това ще се отрази на тялото ви, на здравето ви. Тялото ви ще изчерпва вашите натрупани енергийни запаси; можете да развиете анемия и да чувствате по-силна умора – но млякото ви ще бъде добро за бебето, защото организмът ви ще произвежда хубаво мляко за сметка на вашето тяло, а не за сметка на бебето.

Рядко жените тук страдат от липса на храна, а по-често се случва да се хранят с неправилни видове храна – прекаляване с мазни или преработени храни, нещо, което лесно може да се избегне, като същевременно храната остане достатъчно вкусна и проста за приготвяне.

Няма определени диетични правила, които да следвате по време на кърмене. Ако навиците ви на хранене са умерени и здравословни, няма причина да ги променяте след раждането на бебето. Почти няма специални храни, от които да се въздържате, или такива, които нарочно да консумирате (като прясно мляко или боза), за да бъде качествено млякото ви. Ако се храните балансирано, млякото ви ще бъде качествено и ще е най-доброто за бебето ви.

Можете да ядете почти всичко – включително шоколад, бобови храни, зеле, газирани напитки. Храните, които се смятат за газообразуващи, също са добри за консумация – дори да се образуват газове, те се образуват във вашия стомах и не преминават в кърмата, нито преминават самите съставки на газообразуващите храни. В страни, където традиционно се консумират много люти, бобови или сладко-кисели храни и където майката също се храни с местна храна, бебетата нямат повече газове или колики от бебетата в други страни.

Няма причина да консумирате прекалени количества от традиционно смятаната за увеличаваща кърмата напитка боза. Бозата, която сега се продава по магазините, не е бозата отпреди 20-50 години и в най-добрият случай ще действа увеличаващо на размера…на ханша ви.

Може да искате да ограничите количествата прясно мляко, което поемате, до 1-2 чаши на ден, защото сред алергизиращите храни прясното мляко е на първо място. Това не се отнася за преработения крави белтък в киселото мляко, кашкавалът и сиренето. Можете да пожелаете да ограничите количествата кофеин, които приемате – но няма причина да се лишавате от ежедневното си кафе, ако имате такъв навик. Много малък процент бебета проявяват такава чувствителност към храната на майките си и няма нужда да отдавате всяка негова нервност или плач на храната, която сте яли.

Много специалисти по лактация смятат, че вкусовете на храната, която майката консумира, преминават в кърмата – която мени състава си, вкуса и цвета си по време на растежа на бебето. Така, както вкусовете на консумираната от вас храна преминават отчасти през плацентата и придават различен вкус на околоплодните води, вкусовете на храните преминават донякъде и в кърмата. Това позволява на бебето да продължи запознанството си с традиционната за храненето на майка си кухня, което е започнало още в утробата и го подготвя за захранването. Храната, която обичайно семейството ви консумира, няма да е непозната за бебето ви, когато дойде време за захранване, защото то вече я познава като вкус от корема ви, а после – от кърмата ви.
...

Затова не се тревожете излишно за храните, които консумирате по време на кърмене. Наслаждавайте се на кърменето, хранете се както обичайно – един здравословен, разумен и балансиран хранителен режим ще ви позволи да се чувствате здрави и добре, а тялото ви така или иначе може да изхрани бебето ви без проблем.

А ето и цялата статия, от достоверен източник е: Хранене по време на кърмене

# 607
Мерси ,момичета!
И аз не знаех ,че трушиите пречат за кърменето.За зеле съм чувала да пречи,но за трушии... newsm78
Мисля,че вече трябва да има някой ,който да си е взел 45-дн. болничен...И на мен ще ми е интересно да видя списъка,който са дали... Hug

# 608
  • София
Аз ще си взема болничния в четвъртък, 20-ти. Ще видя дали ще дадат списък или не.
Никой не отговаря за срещата за утре  Sad

# 609
Fraqueza честито и от мен ! със здраве да си я ползваш дипломата  Simple Smile

Tonita.80 за утре си остава срещата така че смело идвай Simple Smile доста мами са потвърдили във фейсбук така че трябва да се посъбереме  Simple Smile

Лека от мене аз лягам да гледам филмче препоръчаха ми Crazy Srupid Love , ако някой е в депресантско настроение да си го дръпне да се посмее, че бил много забавен  Simple Smile

# 610
Сега прочетох поста на Мишела...Да ти кажа и аз се чувствам така...Излиза ми се,пийва ми се...И като си представя,че скоро няма да ми се случи ooooh!
Иначе tani4ka111 това не ми беше държавен...Аз сега се записах магистратура и това ми беше първия от нея... Hug

# 611
  • София
Танче, аз съм в добро настроение, но е сега прочетох коментарите за филма в Замунда и мисля да последвам примера ти и да го дръпна.  Grinning И без това не ми се спи.  Shocked

# 612
  • Варна
Танче, мерси за препоръката   bouquet ! Вече го дърпам!
Fraqueza, това ни чака още няколко месеца поне! Като помисля, че и като кърмим няма да можем да си пийваме... А за излизания не знам кога ли ще ни се случи отново. Промяната ще е коренна  Simple Smile
За болничните - със сигурност има мами, които вече са го взели. Поне като четох днес мисля, че Къдрокоска и още някоя беше взела.

# 613
Здравейте момичета  Hug Голямо четене докато ви настигна а несъм се вясвала 2-3 дни  Rolling Eyes
В петък бяхме при доктора и каза, че всичко за сега е ОК. Имаме добре оформени дебели крачета и тежим 2275 гр, което е повечко отколкото трябва за една манекенка но  Rolling Eyes Аз на килца съм +10 за сега- раста само накорем Thinking
Предния ден бях на ЖК и правихме запис на тоновете на беба. Някой може ли да каже те по здравна каса ли са или се заплащат???
Виждам обсъждали сте съкровищата  Mr. Green Аз от моята засега не се оплаквам а напротив- много разбрана жена Peace
За бобеца и винцето-без да искам си наготвих днес и с мъжо  cheers  Blush
*Mishela* и ние сме се спрели на конвектор но на АДАКС. двойно по-скъпи са, около 250-280 лв., Делонги но казват, че са много добри. Сподели впечатления като вземете Делонгито. Днес го гледахме в Бриколаж но там не ни дадоха кой знае каква информация.
Някой има ли информация за Йоана? Как е тя?

# 614
Аз взех моя болничен, но както казах и по-напред в темата не ми дадоха списък за болницата, а казаха само дамски превръзки и еднократни гащи. Аз по моя инициатива ще нося дрешки за бебока, козметика, памперси, биберон - залъгалка /за всеки случай/, шишенце, мокри кърпички /и на мен ще са ми от полза сигурно/, одеалце и/или олекотена завивка. За себе си ще взема козметика, пижама и нощница, ще накарам майка ми да ми свари тетра за подмиване и да ми донесе, крем за гърдите, един анцунг за всеки случай ако нещо ми стане много студено и ако се сетя още неща ще допълвам. /поне за сега за това се сещам от предното раждане/
Хайде лека нощ дами от мен. Лягам да гледам филм /или той да ме гледа/.

Общи условия

Активация на акаунт