Успешно "олежани" бебета / или продължението на Лежащи бъдещи мами/

• 33 659
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Миличка Мила  Hug, нормално е да почнеш да се притесняваш, мисля, че с всички бъдещи майки е така, независимо от това дали са раждали преди  Heart Eyes

За херпеса - аз съм твърдо -ЗА  Peace Ако ще пускаш кръвни пусни само ИгМ /за активна инфекция/, ако ще пускаш от цервикален секрет, отиди в клона на лаборатория Геника /поликлиника Младост/ и да ти пуснат ДНК тест за Херпес /това е най-достоверния начин/. Целувам те - и аз нямам търпение вече  Hug

# 76
Дюнче, много ти благодаря мила, имах нужда от такава подкрепа  Hug Наистина понякога се чувствам виновна, че не правя всичко както трябва, че заради мен детето ми стои гладно, че ме домързява да ставам през нощта през 2 часа и затова дохранвам Embarassed Искам да дохранвам, но получавам постоянни упреци от мои близки приятелки, които са кърмили успешно, че не бива да давам добавка, защото щял да свикне на шише и да се отбие и защото кърмата намалявала така Sad Аз обаче не искам да се вманиачавам в това кърмене, ами каквото - такова в края на краищата колко деца са отгледани живи и здрави на АМ.
Деска, храним се през два часа през деня, понякога не издържа и толкова. Вечер го къпем в 21 и кърмя в 22, след което давам добавка. После се буди към 2-3/това е най - голямата му пауза/, кърмим се, след което се буди в 6 и се почва отново през 1, 30 - 2 кърмене. Деси, аз различавам плача на бебето си и знам кога реве от глад. А той милия ми е такъв лакомник, че гладен ли е нищо не може да го успокои и залъже докато не си получи манджата. вечер давам добавка 90 мл и то след кърмене от по 15 минути на гърда, която той си изяжда с охота. Това ме кара да мисля, че той нищо не си взема от гърда и затова е вечно гладен. Затова сериозно се замислям за редовно дохранване, пък ако ще да се отбива. Деси, извини ме, но не съм съгласна с това, че всяка жена е способна да произведе нужото за бебето й количество кърма. Някакси това винаги ми е звучало като теоретичен постулат, за да се стимулират майките да кърмят.
Хайде стига съм ви занимавала с мойте кърмачески несгоди, сигурно ви омръзна от мен Blush
Спокойна нощ на всички  мамчета и бебчоци Hug

# 77
Момичета всеки път влизам с надежда нашата мила Мото да се е включила с добри новини...дано малкият Ники да е добре и да се радват един на друг Praynig
Дива напълно съгласна съм с теб PeaceКакво ли не опитах за да възпроизведа някакво количество кърма но уви...така че явно само които не го е изпатил тои незнае как е..
лека вечер на всички мами и бебоци Hug

# 78
Ди ва, никой не говори за вина. Спор няма, че на бебо е необходима отпочинала и спокойна мама. Hug Също така не казвам, че е лесно. На мен до към третия месец хиляди пъти ми идваше да се откажа от това цедене. След 3ия май някак нещата се нормализираха, изградихме режим, спрях нощтното цедене и сега ми е по-леко. Пробно кърмене правила ли си? Както и да е, аз в момента питам от чисто любопитсво. Аз те разбирам и за умората и за всичко, особено ако няма кой да ти помага.

# 79
Лелееее ама съм толкова застреляна Rolling EyesДюнче, браво ти си направила темичка ма аз нали съм си за Наречен още от преди година изобщо не съм видяла EmbarassedМного е готина браво smile3501
На всички мами и бебоци  много гушки ,че отиваме да се къпем Laughing
Куинче,  Hug
Мила,хайде муцунко и ти  да щипеш сладки бузки  Laughing

# 80
Привет момичета.Чета ви всеки ден, но все не остава време да пиша.Ние сме добре.От неделя започнахме да излизаме по разходки.За сега нямам смелост да се отдалечавам много от блока, заради кърменето.Надявам се с времето да преодолея притеснението и да започнем да се кърмим навън.Засега нямаме режим и се кърмим, когато ни падне.Искам да кажа, че не винаги когато детето иска на гърда е  гладно.Моя Димо не иска биберони и редовно ме ползва за такъв.Затова редовно се прехранваме и повръщаме.Нощем редовно си правим купони.Храним се през 2-2,5 часа и след това малкия трудно заспива.Дори като го взема при нас в леглото се кокори и само охка и пъшка.И аз съм все недоспала, но си поспиваме до 10 часа.

Алекс, ние имахме проблеми с акането след като започнах да давам капки за колики и затова съм ги спряла.Борим коликите без лекарства.
Засега това е от мен, че малкия се събуди. Hug

# 81
Дива, мила, не се чувствай виновна за своя избор. Абсолютно е без значение дали бебето е на кърма или АМ - това не предначертава по никакъв начин съдбата му  Hug

И аз като Деси те разбирам много добре - и за умората, и за колебанията, и за чуденията дали му стига, дали не е гладен, още повече, че Андрей в началото се хранеше мног нервно, с изключая на нощните кърмения, всяко хранене завършваше с рев и тръшкане. На моменти съм била толкова отчаяна, че съм била на крачка да пратя всичко по дяволите и да започна да давам АМ - там всичко е ясно, вижда се колко изпива бебето. Всичко това продължи до първата консултация, когато видях, че въпреки всичките протести и трудности, все пак Андрей е качил 1400 гр. и няма как да е направил това тегло, ако не хапва достатъчно.
Това, което описваш като поведение, ми изглежда напълно нормално за едно кърмаче. Съдя от Андрей и другите бебочета в отчетната, както и от изчетения от мен материал по въпроса. Ето, например, Андрей има нощи, в които се буди по два пъти, друг път се буди по четири пъти. Има нощи, в които прави по - дълга пауза, има нощи, в които купонясваме. Днес например през деня направи две три часови паузи, а иначе суче на около два часа, че и по - малко. Всеки ден е различно и няма как да е иначе - ти нали не хапваш едни и същи количества в едно и също време всеки ден  Wink Simple Smile
Виждам, че си взела вече решение, но и аз от чисто любопитство - казваш Алекс изсуква едната гърда, след което му даваш АМ, а предлагала ли си му и втората гърда? И още - Алекс сам ли пуска гърдата, и ако да - продължава ли да търси да суче? Как върви качването на теглото? Имате ли достатъчно мокри пелени?
Всъщност изобщо не се чувствай длъжна да ми отговаряш. Просто за себе си се опитвам да разбера къде е проблемът при вас и какво те тревожи.
След като ти си открила начин да се чувстваш ти и Алекс спокойни, то това е най - правилното решение за вас  Hug
Недей да се обвиняваш за нищо, човек чувства вина, когато не е уверен в решенията и действията, които предприема, а виждам, че ти се чувстваш по - добре, давайки добавката  Hug

Ники, браво на вас  Hug За кърменето навън - само първият път е търсене  Wink
Днес използвахме хубавото време и цял ден бяхме навън по задачки и разходки и съм го кърмила четири или пет пъти, като единия път беше в една пицария  Grinning Е, малко шашнах обслужващия персонал, но здраве да е. Аз не мога да се цедя и затова не нося в шише, ами разчитам на циците  Simple Smile

Деси, нощното кърмене как го спря? В смисъл - бебка ли спря да търси или?

Дидке, на теб ще ти дърпам ушите, кога ще се видим??

Зори, как сте? Не писа как е минал прегледа и какво е казал гастрото за акото на беба  newsm78

# 82
Кокетка, нощното ядене го отказа съвсем на скоро сама. Според мен ако не давам нищо когато е гладна или я залъгвам с вода, само ще си разваля съня. Въпреки това се събужда между 3 и 4. Предлагам мляко, но не хапва, давам биба и заспива. Имаше периоди, в които искаше да яде и на 1-2 часа през ноща.

Сега, като ти прочетох началото на поста се сетих за първите месеци на Йоана. Както споменах аз храня с изцедена кърма, така че при мен дилемата дали има мляко не съществува. Винаги виждам в шишето и колко е изпила. Ами имала е вечери, в които постоянно иска да хапва, почти през час (като се почне в 20 та до 0 часа). Тогава си мислех, че ако я кърмя и не виждам дали има мляко, сигурно щях да прибегна до АМ. Това се получава в моменти, с т.нар. скок в растежа. В тези дни бебетата сучат по-активно, за да си изработят повече мляко.
Но пък Ди ва пише, че дава вечер 90мл, което е много. В смисъл, че явно наистина нещо не му достига на бебчето  newsm78

# 83
  • Бургас
Цоп и аз!

Ди-Ва,знаеш че това ми е трето дете.При трите едно с друго кърмене не си приличаха.При първия кошмар-не мляко ,а кръв от гърдите.тогава си казах-никога!При втория-няма такова блаженство!Тогава разбрах какво имат предвид майките,че кърменето е удоволствие.Сега на 41год.имах огромно желание да кърмя,обаче мляко нямаааа.Още от РД-цедене,слагане непрекъснато на гърда.При мен стресът си оказза влияние.Взеха майка ми в болница за цветне снимка на сърцето,пръснаха и една вена,а тя е с диабет.Трябваше да я оперират,но после се отказаха.Плюс новия режим и умората,все пак не съм в първя младост.Резултатът беше все едно с кранче ми спряха кърмата.Не акита,а пиши нямаше по пампите-сухи!Важното е детето да е нахранено.Сега и с АМ Криста е добре.По принцип не само за кърменето,а за всяко друго нещо аз мразя това "на всяка цена".Гледай си здравето,че още сте млади,но после тези нерви и тревоги се отразяват.Като го гледам Сашко,пу да не му е уроки!Давай му да суче,ако има -добре,ако няма даже при твоите усилия,хич не си го слагай!Всяка майка знае себе си,а ти най-добре усещаш рожбата си.Абсолютно ти вярвам,че чуваш кога плаче гладен,а кога от нещо друго.И преди съм писала,че от майчиното сърце,по-добър индикатор няма.Ти си прекрасна майка и си много добър човек,усещам го от твоите постове.За това се притесняваш,иначе не би ти пукало.Пази се и гледай детето ти да е нахранено. Hug

Диди,къде изчезна?Предателка си ти,приятелко,предателка! Laughing Hug

Дюнче,навестявай ни и ти!

Ние с Керал се виждаме почти всеки ден.Режимите ни се разминават,пък и тя кърми и все се скатава по разни кафета,но за малко се засичаме.

Милла,чакаме те тук!Дръж се ,миличка!

Целувки на всички!

# 84
Добро утро, момичета Hug
Кокетка, ще отговоря на всичките ти въпроси с охота, макар че се чувствам неудобно, че занимавам цялата аудитория с мойте неща  Embarassed До скоро винаги кърмих Александър и от двете гърди - по 15-20 минути на гърда, а понякога и повече. Отскро кърмя от едната гърда, откакто имам усещането, че той се научи да суче по итензивно. Той никога, ама никога освен нощем не пуска гърдата сам. Именно поради тази причина доскоро сме се кърмили буквално с часове. Стои си на цицата човека, заспива си там, но не пуска. Единствено през нощта се нацоква интензивно за 5 минути, пуска гърдата и заспива. Вечер след храненето в 18 ч. настъпва неспокойния му период и буквално иска да суче през час. Така до къпането в 21 ч. си изкарваме почти на цица/къде суче, къде само се лигави на зърното/. След банята го кърмя 15-20 минути и давам добавката /както казах винаги изпива по 90 мл/. Иначе мокри пелени си имаме достатъчно, първия месец наддаде 1300 гр., но и тогава той не беше изцяло на кърма, имаше периоди в които дохранвах. Деска не съм пробвала пробно кърмене, дори не зная какво значи  Embarassed
Ох, момичета, нека спрем с тая тема, моля ви. Благодаря на всички ви за подкрепата и за желанието да помогнете. Много ми е тежко, това бебе съм го чакала 12 години, а сега се чувствам виновна, че въпреки това не съм добра майка и не правя всичко, което е най - добро за него. Незнам следродилна депресия ли е какво е, но никак не ми е лесно. А и не срещам подкрепа в мъжа ми, той настоява да го дохранвам, имам чувството че ме упреква, че държа детето му гладно Sad/той нашия тати си има мнение за всичко, че и обича да си го налага/ Славче, никак не съм млада аз мила, ние с тебе сме си почти наборки - на 38 съм, че и гоня 39 - те  Grinning Каки сме им тука на всички момичета Simple Smile
Доно сте добре всички и бебенцата също, прегръщам ви  Hug

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 08:54 от di_va

# 85
Дива, миличка  Hug Hug Hug
Изобщо недей да се чувстваш виновна. Та ти правиш най - доброто за своето дете  Hug Hug Hug
Славчето е права - нищо не трябва да правим на всяка цена. Важното е ти и Алекс да сте спокойни и щастливи. Виждам, че се чувстваш по - добре, давайки добавка и това е най - важно. Защото, ако ти си изнервена, то и Алекс ще е нервен и тогава нещата с кърменето няма да се получават гладко.
Давай му да суче, а когато сметнеш за нужно - додавай АМ.
Никой тук няма да те укори (поне не аз), защото аз мога да кажа, че кърменето е лесно и приятно от позицията на успешно кърмеща за момента, но това съвсем не е така за жените, които срещат трудности с това по една или друга причина. Аз винаги гледам да се поставям на мястото на другите и тогава да давам съвети или пък да си правя заключения, ето защо те разбирам и подкрепям.

Хайде, горе гравата, мила  Hug  Идете и си направете една хубава разходка с Алекс и изгони всички лоши мисли, терзания и съмнения  Hug

Деси, да, точно за скоковете в растежа става въпрос. Тогава бях много зле психически и ако не бяха консултантите от ЛЛЛ, мъжът ми и педиатърката на детето, нямаше да се справя. Сега вече ги посрещам със спокойствие и давам на Андрей да суче тогава и толкова, колкото иска. Но наистина си е стресиращо.

А за нощното кърмене - явно ще трябва да си почакам още, докато се наспя  Whistling

Моят юнак днес се събуди в 5.40 и оттогава не иска да спи. Тази нощ пак правих опити да го слагам да спи в креватчето му, при което загубих два часа и сумарно съм спала 3-4 часа, защото вчера сглупих и не си легнах навреме, понеже гледах един филм и сега се чувствам направо "супер"...

Хайде, бай от нас, ще се стягаме за разходка, а после ще го водя на консултация. Днес ще му слагат ваксини, дано ги понесе добре, че ми е много притеснено  Confused

# 86
  • Бургас
Добър ден и от мен преди разходката!

Ди-Ва,наборе  Hug!

Кокетче,направих същата грешка.Стоях до късно да гледам един тъп филм и сега ближа рани.

Деси, Hug!

Само ние ли пишем тук?Хубава работа!

Чао за сега,после пак.Не мога без вас,без да ви чета и споделя.

# 87
  • Варна
Здравейте момичета  Hug
Моля ви помогнете ми - виждам се в чудо. Дани реве още повече от преди, сега сценария е следния - почва да яде - АМ, цока примерно 7-80 мл и почва да реве - ама силно, успокоява се, пъхам шишето пак рев. Слагам я на гърда заспива на зърното. Да не би да и има нещо, вчера педито каза, че е здрава. Да не би да е от ваксината това състояние  Confused Слагам я по-корем - млъква... Но с това хранене - незнам. Капнала съм...
Целувки  Heart Eyes

# 88
Привет мили дами!

Светле, кога бихте ваксината? По принцип 48 часа след поставянето и повечето бебчета са раздразнителни, нещо им е некомфортно. Дори да няма температура, може да и дадеш малко капки парацетамол/ панадол, ще и олекне. Другият вариант е да има някоя колика или да се напъва за изхождане, също се нервират.. Спокойно, всяка майка си мисли, че бебето и е болно при най-малкия сигнал Confused Нещата се оправят към третата година, когато могат да ти кажат какво точно ги мъчи Laughing

Гледам Милла е пуснала 9та част на Лежащите майки... ех, като че беше вчера, когато Мото пусна първата тема... не че ми липсва лежането де Stop 
Мото, дано сте добре и скоро да се включиш! Ще и пусна едно лс с  новата тема.

Милла, как си? Четох, че ти е призляло...

В другата тема "познавам" само силвър, кари, милла и мими... участниците в играта се смениха...

Бягам, че и без това пиша с едната ръка,
хубав ви ден, при нас е топло, но доста облачно... няма да има разходка, само в градината малко  Simple Smile

bouquet

# 89
  • Sofia
Здравейте и от мен, мили майчета!

Ние сме готови за разходка, но тъй като ви четох, докато се хранихме, няма как да не драсна два-три реда.

По повод терзанията на Ди ва, миличка, искам и аз да ти кажа (дори и да ти е втръснало от нашите съвети и успокоения вече), че ти си най-добрата майка за твоето детенце и нищо и никой не може да каже противното.  Naughty Намерила си начина, за да се чувствате и двамата с Алекс добре и спокойни, тогава нищо друго не трябва да те интересува, най-малкото пък мнението на околните. Аз Софи я кърмех и дохранвах, така че знам какво ти е и как се чувстваш. И аз се притеснявах, и аз се обвинявах и плачех, че не съм добра майка и не мога да се справя с отглеждането на детето си, но после се успокоих и прецених, че ще правя това, което отговаря на нуждите на моето дете, независимо дали е правилно или не е. Така и двете се чувствахме добре. Никой няма да постъпи по-добре с детето ти от теб и то самото не иска никой друг, освен теб, това трябва да си го втълпиш в главата и да продължаваш напред горда и уверена!  Hug

Светле, няма да плащаме ваксинините. Поемат се от ЗК, ако искаш някоя допълнителна, която е извън календара, тогава се плащат. Както описваш, напълно е възможно Дани да е неспокойна вследствие на ваксината.

Мамчета, аз тези дни не пиша често, защото сме по цял ден навън все по разходки, а като сме у дома гледам да свърша нещата, които имам по програма и време все не ми остава. Като захладнее обаче, със сигурност ще съм от най-редовните, защото по принцип не мога без форума и много обичам да си чета и пиша и да ви чувствам близо до себе си, споделяйки нещата, които ни вълнуват всички. Тези дни обаче гледам да използваме максимално слънчицето и хубавото време, защото съвсем скоро няма да можем да сме по цял ден навън, както обичам най-много.

Целувки на всички ви и на бебчетата!  Heart Eyes  Hug  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт