Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 18

• 83 610
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
Адът си го правим сами Depends  Simple Smile.  Моята гледна точка се е променяла през годините. Срещите със специалисти, родители, деца. Това, което виждам всеки ден с очите си ми дава основание да защитавам позицията си  Simple Smile.  Да някой ще каже, че нямам образованието и т.н. Но имам опита. Има една приказка "Не питай старило, а питай патило" А когато старило и патило обменят опит се получава успешна комбинация  Simple Smile Мое мнение и не го налагам на никого. Всеки е свободен да търси пътя за себе си и децата си.

# 436
  • Стара Загора
...... Съгласна съм, че всички искат на имат "нормални" деца, но защо поне за миг не се поставихме наистина на мястото на децата си? ....... Дъщеря ми е щастлива в своя малък свят. Няма болка, злоба, обида и всички екстри на нашия живот! Бих казала, че понякога и завиждам на щастието и невинността и! Защо и другите не погледнат така на децата си? Защо искате те да бъдат част от всички останали? Защо не ги оставите да бъдат това, което са само им давайте насоки, кое може и кое не може, както правите и с децата си в норма  Hug.

bouquet   Hug
Дали е случайно съвпадение или не, но аз също стигнах до изводите на Таня.
Моята дъщеря ще навърши 11год. и наистина мога да кажа, че е едно щастливо дете, на което са чужди завистта, злобата и други подобни чувства, толкова присъщи на "нормалните" хора. Wink
А всички ние живеем чрез щастието на децата си ....

# 437
Всъщност 10 години са доста време. Аз от 1 година живея в този ад и се хващам, че от време на време организма ми иска почивка. Трудно е физически и психически да живееш по този начин. Скоро имах среща с екипа в ДЦДУ и започнаха да ме разпитват с какво си играе детето в къщи. Почувствах, че едва ли не не занимавам достатъчно Хриси. Как да им обясня, че след работа съм уморена и през седмицата не остава много време за игри. А и не винаги това, което трябва да прави в момента, тя може да не иска да се занимава с него.
Посъветваха ме да й забранявам да спи с книжките за Мики Маус.Само с играчки. Да не играе с дискове, въпреки че ги нарежда и брои.
Доста бях объркана за това до колко и какво да й позволявам. Cry

# 438
  • София
Таня,
Сетих се най-после какво имаш предвид. Не помня, че си пускала линка. Пък и аз писах целта, с която го пускам. Да се посъбудят майките. А нали повечето от нас са майки на деца от спектъра, защо да не се запознаваме с мнения и на други майки и хора от други сфери на обществения живот по въпроси, касаещи спектъра?! Вярно е, че авторката е малко крайна в някои от изразите си, но пише интересно по много проблеми. Аз не съм съгласна с други нейни постове, но това не ми пречи да я оценя като мислещ, културен и интересен човек.

Да кажа какво не ми харесва в http://mayamarkov.wordpress.com/2011/01/11/quacks_of_the_world_leave_autism/ .

- Авторката твърди, че е асистентка в асистентка в катедра Биология на Медицинския университет и от позицията на някакъв авторитет не мога да оборвам твърденията й. Обаче тя изключително агресивно говори срещу всичко алтернативно, а в някои аспекти от биохимичното лечение има смисъл.

- Има изключителен негативизъм в думите й към Мина Ламбовски и си мисля, че тя има стари взаимоотношения с нея. За това не знам доколко е обективна. В коментарите от 2012 има откровенни глупости за гробището и майката и ако тя е коректна не трябва да допуска такива обидни неща в болга си.

- В един абзац казва "Децата с аутизъм нямат нужда от изследвания, имат нужда от.....". Тя като асистентка по биохимия от къде знае от какво се нуждаят децата, ако това е лично нейно мнение е редно да го пише с по-спокоен тон - нито е имала опит с такива деца, нито е психолог. И е факт, че при доста деца, изследвани в нормални БГ лаборатории им намират бактерии в екстрементите или проблеми с щитовидната жлеза. Не разбирам защо забранява на едни деца да се изследват...

-Не съм чела и нямам намерение да чета блога й, но ми е интересно през работно време ли го списва. Прегледах заглавията и блога е пълен с неща, които нямат нищо общо с работата й. Тя най-вероятно го списва в работно време и това е изключително некоректно към нас, които й плащаме заплата. Активните блогъри са хора със свободни професии и ако са решили си пишат, не са седнали на държавен стол и да пишат през работно време. А нашата асистенкта в работно време се изявява като авторитет по обширни теми. Ако го пише в извънработно време не обръща внимание на 2-те си деца.

И за мен това е едно най-неприятните неща, публикувани в интернет. Не съм съгласна и с отношението показано в предаването "На кафе" и лутането на майките-активистки.

А всеки си избира дали да търси, дали да се развива, дали да се примирява, дали да гледа само едната страна на медала.
Едно е да се притесняваш за 3 годишното си дете дали ще проговори някога, дали ще може да ходи до тоалетна, друго е за дете ученичк, вече с доста ясноти по развитието си и с нужда да се намери място за детето според особеностите му.
Една майка ми беше писала преди време, че сигурно като постигна една цел, ще си набележа следваща, защото човек е амбициозно същество. Разбира се с порастването на децата е много по-лесно. А и се виждат реалистично възможноситте им.

# 439
Depends,
Не ме дразни Вашето присъствие. Вие очевидно сте образован, умен, амбициозен и целеустремен човек. Уважавайки тези Ваши качества и вярвайки във Вашата добронамереност, копирах нещо от dark_angel във форум “Камината” (февруари 2009г.) и озаглавено “Аз знам, че нищо не знам”.

“Актуален е все още въпроса, и мотото на Сократ - “ Аз знам, че нищо не знам”, - Е ли е валиден за ерата на информационните технологии и интернет? Можем ли да приемем без резерви идеята, че и сега сме нищожни прашинки пред необятното знание което се разпростира пред нас? Въпреки новите научни открития ние все още не сме си отговорили на същите въпроси, както не са си отговорили и древните гърци – “Какво представлява човека и светът около нас”? С ръка на сърцето трябва да си признаем, че и днес не е възможно нито да знаем всичко, нито да се стремим към такова знание. Онова което можем ние, ако имаме тази сократовска смелост и дързост е, да кажем: “Знам, че много неща още не знам, но имам голямото желание да науча важните за мен неща”.
Поуките от Сократовия метод валидни и за наши дни могат да бъдат няколко:
1. Никога не казвай, че това е единствената истина и друга не може да има. Истината се постига в добронамерен спор, с желанието да разбереш и осмислиш аргументите на другия, да се опиташ да признаеш и заедно с това да се откажеш от собствените си заблуди и грешки за нещата.
2. Не се стреми към научаване на всичко, а към най-важното научаване на принципите и причините които пораждат нещата, умният човек не учи всичко, а се научава от къде да вземе дадени знания, защото наученото днес може да се окаже ненужно утре.
3. В учението търси общовалидните закони, тези които можеш да почувстваш със сърцето си. Учи се да различаваш добро от зло, като се стремиш да служиш на доброто колкото и неблагодарно да изглежда то.
4. Не служи на чужди идоли и чужди истини които те карат да воюваш срещу хората само защото мислят различно от теб. Така могат да бъдат избегнати много кръвопролития и войни, защото един крехък мир е хиляди пъти по ценен от железните аргументи на всяка война.
5. Учи се от слабостите и грешките сам, без чужда намеса, защото така се открива единствената истина за която си струва да живееш. Не са врагове тези които ни критикуват, защото те ни помагат съзнателно или не, да бъдем по-добри. Врагове са ни тези които непрекъснато ни ласкаят, величаят казаното и направеното от нас, и пак съзнателно или не ни тласкат по този начин към провал и унижение.
6. Уважавайте учителите си не защото са по-възрастни и са ви научили на нещо, а за това, че са дали душата си за да направят нещо по-добро от Вас. До скоро у нас и стари и млади са сваляли шапка на учителя когато го срещнат на улицата, защото са знаели колко трудно се оглежда една млада и крехка фиданка, така че да устои на превратностите на живота (Природата).

Мотото - “ Аз знам, че нищо не знам” ни дава цялото богатство на човешката цивилизация стояло в пепелта през вековете – стремежа към доброта, търсене на истината в името на общественото благо, защото както истината, така и човека са преходни неща и гости на тази земя. Приемайки заедно моята и твоята истина, светът не само става по-мирен и добър, но и по-човечен и щастлив.”

# 440
Depends,
Не ме дразни Вашето присъствие. Вие очевидно сте образован, умен, амбициозен и целеустремен човек. Уважавайки тези Ваши качества и вярвайки във Вашата добронамереност, копирах нещо от dark_angel във форум “Камината” (февруари 2009г.) и озаглавено “Аз знам, че нищо не знам”.

“Актуален е все още въпроса, и мотото на Сократ - “ Аз знам, че нищо не знам”, - Е ли е валиден за ерата на информационните технологии и интернет? Можем ли да приемем без резерви идеята, че и сега сме нищожни прашинки пред необятното знание което се разпростира пред нас? Въпреки новите научни открития ние все още не сме си отговорили на същите въпроси, както не са си отговорили и древните гърци – “Какво представлява човека и светът около нас”? С ръка на сърцето трябва да си признаем, че и днес не е възможно нито да знаем всичко, нито да се стремим към такова знание. Онова което можем ние, ако имаме тази сократовска смелост и дързост е, да кажем: “Знам, че много неща още не знам, но имам голямото желание да науча важните за мен неща”.
Поуките от Сократовия метод валидни и за наши дни могат да бъдат няколко:
1. Никога не казвай, че това е единствената истина и друга не може да има. Истината се постига в добронамерен спор, с желанието да разбереш и осмислиш аргументите на другия, да се опиташ да признаеш и заедно с това да се откажеш от собствените си заблуди и грешки за нещата.
2. Не се стреми към научаване на всичко, а към най-важното научаване на принципите и причините които пораждат нещата, умният човек не учи всичко, а се научава от къде да вземе дадени знания, защото наученото днес може да се окаже ненужно утре.
3. В учението търси общовалидните закони, тези които можеш да почувстваш със сърцето си. Учи се да различаваш добро от зло, като се стремиш да служиш на доброто колкото и неблагодарно да изглежда то.
4. Не служи на чужди идоли и чужди истини които те карат да воюваш срещу хората само защото мислят различно от теб. Така могат да бъдат избегнати много кръвопролития и войни, защото един крехък мир е хиляди пъти по ценен от железните аргументи на всяка война.
5. Учи се от слабостите и грешките сам, без чужда намеса, защото така се открива единствената истина за която си струва да живееш. Не са врагове тези които ни критикуват, защото те ни помагат съзнателно или не, да бъдем по-добри. Врагове са ни тези които непрекъснато ни ласкаят, величаят казаното и направеното от нас, и пак съзнателно или не ни тласкат по този начин към провал и унижение.
6. Уважавайте учителите си не защото са по-възрастни и са ви научили на нещо, а за това, че са дали душата си за да направят нещо по-добро от Вас. До скоро у нас и стари и млади са сваляли шапка на учителя когато го срещнат на улицата, защото са знаели колко трудно се оглежда една млада и крехка фиданка, така че да устои на превратностите на живота (Природата).

Мотото - “ Аз знам, че нищо не знам” ни дава цялото богатство на човешката цивилизация стояло в пепелта през вековете – стремежа към доброта, търсене на истината в името на общественото благо, защото както истината, така и човека са преходни неща и гости на тази земя. Приемайки заедно моята и твоята истина, светът не само става по-мирен и добър, но и по-човечен и щастлив.”

Констанца,

Благодаря за четивото

Още съм с отворен ум, въпреки острият си език и това че се паля лесно. Наистина в аутизма цари голямо объркване и досега никой не е успял да установи унифицирана и устойчива теория, обясняваща всички отклонения в тези деца. Това което можем да правим е да предлагаме помощ, следвайки успешния опит на тези преди нас. Засега най-много ни пречат търговците на надежда, които всяват допълнителен хаос и отчаяние, затруднявайки искрените начинания. За мен нулевото доверие е еднакво лошо със наивността. И аз мразя крайностите и май не трябва винаги да го изразявам. Прекалена надежда е оксиморон.

# 441
Depends,
Четивото е предназначено за всички, четящи и пишещи в този форум. Ние също от време на време си устройваме битки, в които ожесточено защищаваме или отричаме нещо, често без да познаваме в детайли това, за което спорим. Това е продиктувано освен от човешката ни природа, и от вярването, насадено още в миналия век:  едно заболяване - една причина - едно лекарство. Измъчва ни неизвестното и невъзможността да "излекуваме" децата си с едно хапче. Сега не ми се връща към нещо, в което вярвам, а то е, че аутистите са генетично паралелен вид/подвид или по-скоро "надвид" (не в научния смисъл) на вида  Х.сапиенс.

Мами,
За мен този материал, написан от същата авторка (Мая М.) е най-доброто и най-достоверно  популярно описание на аутизма, което съм чела на български език. Простичко, ясно, без нито една нотка както на омаловажаване, така и на превъзнасяне на аутистичните личности.
Що е аутизъм? mayamarkov.wordpress.com/2011/03/06/what_is_autism

А това пък е за мен истинси шедьовър  
Що е нормалност? mayamarkov.wordpress.com/.../22/autism_part01

Ако не се отварят, копирайте  адресите в Гугъл.

# 442
А на мен тази Мая никак не ми харесва. Дава изключително крайни мнения за неща , за които не мисля че има лични впечатления. Не вярвам да има досег с деца , които все пак са се повлияли добре от тази "ужасна, унищожаваща"
 детето "без глутен/казеин диета , което автоматично изключва правото и на такива категорични оценки. Аз съм една такава майка , която незнайно защо , явно виждайки плацебо ефект от диетата съм го лишила от така "ценните' мляко и хляб. Даже се чудя как движи с тез изтънели кости и изобщо как доживя до 10 г. , че и хемоглобинът му е 135 направо да го ожалиш при положение , че е почти веган( това е защото не иска да яде, все пак не съм такъв изрод , че да държа гладно детето) , даже и калция му е в норма, ама това най-вероятно е грешка на лабораториите... както и да е. Мисълта ми е , че тази жена  звучи изключително негативно и злонамерено . И съм съгласна с Таня, че колкото и добър и компетентен специалист да се изкарва , думите и олекват , защото наистина и аз виждам като че ли не обективно и лично отношение .

# 443
Надежда,
Много доброто според мен тълкувание на Сократ от страна на dark_angel се отнася изобщо за съвременния човек и за всички нас, обменящи си мнения в този форум. Ти си прочела вероятно саио първото "Долу...", но не и второто, което е "Що е аутизъм". С ръка на сърце казвам, че не съм чела на български език по-добронамерено представяне на хората от спектъра. Не възвеличаване на гениите, нито унижаващо хората от ниската част на спектъра, а умерено и много информативно за онези, които не знаят нищо или знаят малко, но искат да научат повече за това, какво е аутизмът.

# 444
Depends,
Тъй като сте убеден, че живакът е причина за някои от страданията Ви, бихте ли споделили, къде сте правили изследването, по каква методика и евентуално какви бяха резултатите. След като съобщавате за ефективност на хелирането, сигурно често правите такива изследвания. Задавам Ви този въпрос, тъй като мисля преди няколко месеца една майка го зададе, а преди това и други майки са споделяли за изследвания в чуждестранни лаборатории.

# 445
Depends,
Тъй като сте убеден, че живакът е причина за някои от страданията Ви, бихте ли споделили, къде сте правили изследването, по каква методика и евентуално какви бяха резултатите. След като съобщавате за ефективност на хелирането, сигурно често правите такива изследвания. Задавам Ви този въпрос, тъй като мисля преди няколко месеца една майка го зададе, а преди това и други майки са споделяли за изследвания в чуждестранни лаборатории.

Констанца, изледванията са полезни доколкото още метали могат да бъдат замесени в картинката. За аутистите това често е оловото. Но това е друга тема.

Няма изследване което дава резултат рефлектиращ количеството живак в тялото. Биопсията е може би най-близо, но говорим за мозъка. На запад се използва тест на косата, резултатите обикновено показват нулеви или много ниски нива , защото аутистите не успяват да отделят живака. Тъй като аутизма по естество е хронично натравяне   нивата на живак в кръвта и урината са ниски. Има т.нар тест чрез провокация, при който се приема висока доза хелатор (обикновено ДМПС) и се следят нивата на метала в урината. Тези тестове са опасни, защото не са съобразени с фармакологията на хелаторният препарат  По-подходящ тест би бил преминаването на 1 рунд.

Аз самият постъпих точно така. След като установих, че липоеват акиселина ме подобрява вместо да дам пари за тест на косата - 250 лв, си купих от по-скъпият хелатор. След 6 месеца терапия симптомите ми изчезват, а бях почти на смъртно легло. Всъщност си бях класически пример за хронично натравяне с живак - асоциалност, тежки гастроентерологични смущения, неадекватна реакция към стрес ( нисък кортизол), много занижени когнитивни функции, тежка депресия, бъбречни и чернодробни проблеми. След началото на терапията започнах да получавам невралгии и спазми на лицевите мускули, заради мобилизацията. Много от горепосочените проблеми вече отшумяват.

Още от първите няколко дози липоева киселина поведението на детето ще се промени към единият от двата полюса. Това е достатъчна индикация. При здравите (свободни от живак) хора такива ефекти не се получават дори с десетократно по-високи дози липоева киселина. ЛК прониква в мозъка и мобилизира живака. Тя не е перфектен хелатор в смисъла че освен че маха част от живака премества една друга част. В момента няма същински хелатор за живак. Най-ефективните лекарства, които имаме сега - АЛК, ДМПС и ДМСА изпускат част от хванатия живак, но има шанс тази изпусната част да бъде подхваната от следващата доза. Така със всяка следваща доза мобилизираният живак се мести към органа за отделяне - черния дроб при АЛК  и бъбреците при ДМПС. Ядрото на протокола на Кътлър е ниското, но постоянно ниво на хелатор, за да се премахва колкото може повече живак без да се получава голяма мобилизация и "преместване". Нивата спадат на всеки няколко часа, затова е важно да се вземе следващата доза преди да се е екскретирал хелатора.

Точно заради този ефект високите, единични дози, които стандартните терапии (DAN и прочие) ползват само мобилизират живака и той в крайна сметка се връща в мозъка, към който има най-голям афинитет.

# 446
Таня,
Сетих се най-после какво имаш предвид. Не помня, че си пускала линка. Пък и аз писах целта, с която го пускам. Да се посъбудят майките. А нали повечето от нас са майки на деца от спектъра, защо да не се запознаваме с мнения и на други майки и хора от други сфери на обществения живот по въпроси, касаещи спектъра?! Вярно е, че авторката е малко крайна в някои от изразите си, но пише интересно по много проблеми. Аз не съм съгласна с други нейни постове, но това не ми пречи да я оценя като мислещ, културен и интересен човек.

Да кажа какво не ми харесва в http://mayamarkov.wordpress.com/2011/01/11/quacks_of_the_world_leave_autism/ .

- Авторката твърди, че е асистентка в асистентка в катедра Биология на Медицинския университет и от позицията на някакъв авторитет не мога да оборвам твърденията й. Обаче тя изключително агресивно говори срещу всичко алтернативно, а в някои аспекти от биохимичното лечение има смисъл.

- Има изключителен негативизъм в думите й към Мина Ламбовски и си мисля, че тя има стари взаимоотношения с нея. За това не знам доколко е обективна. В коментарите от 2012 има откровенни глупости за гробището и майката и ако тя е коректна не трябва да допуска такива обидни неща в болга си.

- В един абзац казва "Децата с аутизъм нямат нужда от изследвания, имат нужда от.....". Тя като асистентка по биохимия от къде знае от какво се нуждаят децата, ако това е лично нейно мнение е редно да го пише с по-спокоен тон - нито е имала опит с такива деца, нито е психолог. И е факт, че при доста деца, изследвани в нормални БГ лаборатории им намират бактерии в екстрементите или проблеми с щитовидната жлеза. Не разбирам защо забранява на едни деца да се изследват...

-Не съм чела и нямам намерение да чета блога й, но ми е интересно през работно време ли го списва. Прегледах заглавията и блога е пълен с неща, които нямат нищо общо с работата й. Тя най-вероятно го списва в работно време и това е изключително некоректно към нас, които й плащаме заплата. Активните блогъри са хора със свободни професии и ако са решили си пишат, не са седнали на държавен стол и да пишат през работно време. А нашата асистенкта в работно време се изявява като авторитет по обширни теми. Ако го пише в извънработно време не обръща внимание на 2-те си деца.

И за мен това е едно най-неприятните неща, публикувани в интернет. Не съм съгласна и с отношението показано в предаването "На кафе" и лутането на майките-активистки.

А всеки си избира дали да търси, дали да се развива, дали да се примирява, дали да гледа само едната страна на медала.
Едно е да се притесняваш за 3 годишното си дете дали ще проговори някога, дали ще може да ходи до тоалетна, друго е за дете ученичк, вече с доста ясноти по развитието си и с нужда да се намери място за детето според особеностите му.
Една майка ми беше писала преди време, че сигурно като постигна една цел, ще си набележа следваща, защото човек е амбициозно същество. Разбира се с порастването на децата е много по-лесно. А и се виждат реалистично възможноситте им.

TanyaMG,  моите уважения към теб и всички участващи във дискусията, но недейте така с лека ръка да отхвърляте по-агресивното чуждо мнение, винаги има две страни  на медала (както сама ти твърдиш). Лично аз подкрепям този пост, като  родител.  Лично аз нямам  никакви отношения с г-жа Ламбовски  и хората около нея, но също бих  апелирала за проверки! Скептично настроена съм  към семинарите, които провежда и обучението на кадри!
Спокойният тон към който постоянно се апелира е почти доказано , че в повечето случай е глас в пустиня. От личен опит знам, че колкото по-меко действам толкова повече ме игнорират и ми се качват на главата! Аз лично ви съветвам да намалите мекия тон и да почнете да действате по-агресивно (най-вече по Проекто закона за образованието).
И аз не съм чела блога, но пак ще кажа статията за Шарлатаните подкрепям с две ръце!
Нека не забравяме и че хора участващи в този форум също нямат преки наблюдения върху аутисти, но  не веднъж са твърдяли, че представляват  родителите на тези деца и имат реална представа от проблемите им. Не е редно да толерираме едните, а да плюем другите!
Кога човек пише едно или друго в свободното си време си е лично негова работа. Всеки би могъл да обвини и нас  тук в този форум, че не обръщаме достатъчно внимание на децата си като висим тук и си чешем езиците! Но всеки има право на поне малко свободно време и лично пространство!
За финал ще каза, че успях да се насиля да изгледам  няколко предавания на този ”феномен ” Гала, само и единствено заради интересни гости, които тя обезличава  с простотията си и глупостите, които ръси постоянно в ефир! За мен тази персона е гротеска на българската журналистика! Не мога да се сетя за по-ограничен и дразнещ журналист!!! Тя по никакъв начин не показва, че темите я интересуват и че ги разбира дори и в малка степен!

# 447
Depends,

Констанца, изледванията са полезни доколкото още метали могат да бъдат замесени в картинката. За аутистите това често е оловото. Но това е друга тема.

Няма изследване което дава резултат рефлектиращ количеството живак в тялото. Биопсията е може би най-близо, но говорим за мозъка. На запад се използва тест на косата, резултатите обикновено показват нулеви или много ниски нива , защото аутистите не успяват да отделят живака. Тъй като аутизма по естество е хронично натравяне   нивата на живак в кръвта и урината са ниски. Има т.нар тест чрез провокация, при който се приема висока доза хелатор (обикновено ДМПС) и се следят нивата на метала в урината. Тези тестове са опасни, защото не са съобразени с фармакологията на хелаторният препарат  По-подходящ тест би бил преминаването на 1 рунд.

Аз самият постъпих точно така. След като установих, че липоеват акиселина ме подобрява вместо да дам пари за тест на косата - 250 лв, си купих от по-скъпият хелатор. След 6 месеца терапия симптомите ми изчезват, а бях почти на смъртно легло. Всъщност си бях класически пример за хронично натравяне с живак - асоциалност, тежки гастроентерологични смущения, неадекватна реакция към стрес ( нисък кортизол), много занижени когнитивни функции, тежка депресия, бъбречни и чернодробни проблеми. След началото на терапията започнах да получавам невралгии и спазми на лицевите мускули, заради мобилизацията. Много от горепосочените проблеми вече отшумяват.

Още от първите няколко дози липоева киселина поведението на детето ще се промени към единият от двата полюса. Това е достатъчна индикация. При здравите (свободни от живак) хора такива ефекти не се получават дори с десетократно по-високи дози липоева киселина. ЛК прониква в мозъка и мобилизира живака. Тя не е перфектен хелатор в смисъла че освен че маха част от живака премества една друга част. В момента няма същински хелатор за живак. Най-ефективните лекарства, които имаме сега - АЛК, ДМПС и ДМСА изпускат част от хванатия живак, но има шанс тази изпусната част да бъде подхваната от следващата доза. Така със всяка следваща доза мобилизираният живак се мести към органа за отделяне - черния дроб при АЛК  и бъбреците при ДМПС. Ядрото на протокола на Кътлър е ниското, но постоянно ниво на хелатор, за да се премахва колкото може повече живак без да се получава голяма мобилизация и "преместване". Нивата спадат на всеки няколко часа, затова е важно да се вземе следващата доза преди да се е екскретирал хелатора.

Точно заради този ефект високите, единични дози, които стандартните терапии (DAN и прочие) ползват само мобилизират живака и той в крайна сметка се връща в мозъка, към който има най-голям афинитет.

Правилно ли съм разбрала-изследванията за тежки метали, които правят са неверни и всъщност дори и при перфектни показатели трябва да си хелираме децата? И ако да, колко точно аутиста са хелирани и аутизма им е изчезнал?

# 448
Depends,

Правилно ли съм разбрала-изследванията за тежки метали, които правят са неверни и всъщност дори и при перфектни показатели трябва да си хелираме децата? И ако да, колко точно аутиста са хелирани и аутизма им е изчезнал?

Тестовете с хелаторен агент индикират завишено количество живак в урината ( ако има такъв), но са опасни и могат да доведат до регрес, защото дозата е наистина огромна. Тестовете за метали в косата понякога показват високи нива живак (ако тялото на детето го отделя) и ниски или често нулеви (в повечето случай, счита се че повечето аутисти не го отделят почти)

Много деца аутисти за хелирани и аутизма им е изчезнал. Още повече са тези със значителни подобрения. Според Кътлър ако се подходи с търпение 90% от децата се повлияват до някаква степен. За някои това обаче означава повече от 2 години. В темата за протокола на кътлър съм пуснал линк със списък на английски с истории на майки със излекувани или поне прогресиращи деца.

Всеки има право на избор - ако живака не играе съществена роля в състоянието на едно дете то няма да се повлияе от липоевата киселина, но ако е класическата жертва на ваксини/ майчин товар с тежки метали ще се видят промени в поведението на детето. Единственият сигурен метод е експериментацията. При ниските дози, заложени в протокола - 1/4 мг на килограм доза шанса за опасни странични ефекти или регрес при правилно изпълнение на рунда е практически нулев.

# 449
 Depends, ще съм честна и ще призная, че не съм чела това, което сте писал в другата тема. Но утре това ще е първото нещо, което ще направя на компа като седна Simple Smile. Но също така ще ви призная, че Вие сте втория човек, който аз чувам да твърди, че Аутизма се лекува! Първия постигна зашеметяващи резултати с децата, които аз съм виждала (моето дете не му предоставих за мое щастие). Резултатът беше-съсипано детско здраве и абсолютен регрес при деца аутисти! За експериментите мога да кажа, че човек първо трябва да експериментира върху себе си, после върху децата си (в случая аутисти) и чак след това, след положителен резултат да препоръчват експериментиране! Защо експеримента си е за сметка на този, който ги прави, не за този, който ни го е препоръчал Simple Smile!

Общи условия

Активация на акаунт