Безплатен курс по компютри за деца 3-6 клас

• 42 049
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
  • София
разбирам, но аз лично нямам 6 дни отпуск, за да си го позволя... здраве да е, желая ви успех

# 151
разбирам, но аз лично нямам 6 дни отпуск, за да си го позволя... здраве да е, желая ви успех

Лекциите на Яшу ги има онлайн. Мисля, че са качени в YouTube. Можете да се възползвате от този вариант. Имах позната от друг град, която много искаше детето й да учи при Яшу и дори мислеше дали да не пътуват. Мисля, че решиха да се спрат на онлайн обучението. В началото, когато синът ми изпуснеше някоя лекция, също си пускаше това, което е преподавано и така наваксваше. В наше време онлайн обучението си навлиза все повече и постепенно ще свикнем да го ползваме. В залата е по-весело, но пък като няма възможност и виртуалните лекции са вариант, според мен.

# 152
  • София
благодаря, ще пробвам   bouquet

# 153
  • Sofia
Е, надявам се че децата са изкарали чудесно на морския лагер, догодина живот и здраве и ние там Grinning
Моят син е много доволен от лагер-школата. Повече програмиране , по-малко плаж, но когато го взехме последния ден въздъхна тъжно в колата и каза:" Жалко , че свърши. Искам пак!".
 Било е весело  и макар, че е изкарал за два дни някакъв вирус - нищо не му е помрачило преживяването. Най-важното за мен беше, че тръгвайки от София не познаваше никой , а когато го взехме имаше много приятели и даже се уговаряха да седят заедно на школите.
 Специални поздравления за организаторите на лагера и дано има повече такива инициативи.

# 154
Детето също е много доволно и от лагер-школата в Китен и от Националната лагер-школа във Варна.
Върна се от Варна с грамота за първо място  от индивидуалното, трето от отборното състезание, с шеговитата номинация от Яшу за най-усърден контестатор и с един  чужд анцуг в багажа си. Simple Smile.
Пишете на лични, ако си го познаете да ви го върнем. С мъка затворих куфара му на тръгване и се притеснявах дали ще се справи сам да го подреди на връщане  така, че да успее да го затвори, а той добавил и допълнително багаж. Laughing
Благодарности на организаторите, Яшу и батковците, които са обгрижвали децата ни, а също и за допълнителните знания, които са им давали след лекции по стаите. Като се върна  се хвалеше, че Христо Венев го научил да работи и с  Linox. Във Варна почти не е ходил на плаж, защото  не са им заключвали лаптопите след лекции (и нали майка му я няма да мрънка) си е прекарал с удоволствие необезпокояван цялото време на компютъра Simple Smile. Благодаря и на г-н Келеведжиев, че му даде възможност  да участва на лагер-школата  със шестокласниците на база добрите му  постижения в ранглистата, защото за петокласници национална лагер-школа не била предвидена, а имаше голямо желание да отиде.

# 155
Вчера беше първата сбирка за тазгодишните напълно зайци в Телерик. Стартираха 2 групи- четвъртък сутрин и четвъртък следобед и ако доста от вас са се включили- то издайте как ви се стори. Вече започналите 2 групи ще проведат няколко занятия разделени и след контролно класираните ще продължат в 1 обща неделна група. Очертава се, обаче че има още младежи, които не успяха да се включат до сега. Заради тях решихме да обявим още една група която ще стартира скоро и на която първите занятия ще са по- интензивни.

Та: Ако все още се чудите дали да се запишете на telerik-kids.com : Вече стартира записването за още една група за напълно начинаещи!

Последна редакция: пт, 27 сеп 2013, 17:24 от Яшу

# 156
  • Варна
Моля за телефон за връзка с варненската школа. Успешна нова година на всички!  Hug

# 157
Школите на 26ти започнаха и мисля, че лапетата се забавляват и понаучават доста. Свободни места останаха само в сутрешната група, като регистрацията продължава от telerik-kids.com а поради запълнената следобедна група решихме да предложим още един вариант за закъснялите да се запишат: на 13ти октомври стартира още една група за начинаещи в програмирането, която ще се провежда в неделя от 8:00. След 4 интензивни сбирки ще проведем състезание и всички класирани деца от трите групи ще продължат в неделя. Ако новото време ви е удобно и имате желание лапето да програмира и то напълно безплатно- записвайте го смело, докато още има места!!!

# 158
Изпуснала съм началото - къде се провеждат занятията? Само в Младост или и на Скобелев?

# 159
  • София
Здравейте,
синът ми посещава школата, но ни възникна малък проблем. Нуждая се от помощ. Бях инсталирала програмата Code blocks и тя му работи няколко седмици без проблем. Сега обаче дава грешка. Преинсталирах я няколко пъти, трих - свалях, все дава грешка. Има ли някакви тънкости в инсталирането, нещо което пропускам?

# 160
Здравейте,
синът ми посещава школата, но ни възникна малък проблем. Нуждая се от помощ. Бях инсталирала програмата Code blocks и тя му работи няколко седмици без проблем. Сега обаче дава грешка. Преинсталирах я няколко пъти, трих - свалях, все дава грешка. Има ли някакви тънкости в инсталирането, нещо което пропускам?

Каква грешка дава?

http://www.codeblocks.org/downloads/26

за windows :
codeblocks-12.11mingw-setup.exe

codeblocks-12.11mingw-setup_user.exe

# 161
Тъй като нямаме друга тема за информатика, ще го напиша тук. Току-що видях, че за националните състезания е въведен квотен принцип на участие.
http://www.math.bas.bg/infos/files/Prilojenie-1-2_za_kvoti.pdf
На сайта на РИО - София има следната информация относно първия турнир в Шумен.

Във връзка с изпълнение на дейностите по организиране и провеждане на ученическите олимпиади и национални състезания през учебната 2013/2014 година и Заповед № РД 09-1433/17.10.2013 г. на Министъра на образованието и науката  на 23-24 ноември в гр. Шумен ще се проведе Национален есенен турнир по информатика „Джон Атанасов”.
Националната комисия за организиране и провеждане на турнира е определила квотите за участници по области. Броят на участниците за София-град е 41 състезатели.

За определяне на състезателите в София-град ще се проведе подборен кръг на 09.11.2013 г. от 08:30 часа до 10:30 часа.
Ще бъдат дадени две задачи. Регистрация за участие се прави на адрес: http://npmg.org/ до 07.11.2013 г.

Ако не се лъжа съвпада със СМТ и ЕМТ.  Thinking

# 162
За определяне на състезателите в София-град ще се проведе подборен кръг на 09.11.2013 г. от 08:30 часа до 10:30 часа.
Ще бъдат дадени две задачи. Регистрация за участие се прави на адрес: http://npmg.org/2013/10/30/kvalif2013/ до 07.11.2013 г.

Ако не се лъжа съвпада със СМТ и ЕМТ.  Thinking

За съжаление не може да се направи квалификацията сегашната събота или неделя - прекалено скоро е след обявата и не може технически да се подготви изявата. Не може и на 16 или 17 ноември, защото до 18 ноември състезателите трябва да са регистрирани в Шумен - т.е. няма време да се проведе квалификацията, да се прверят работите и да се свършат разни административни процедури в РИО преди това. Остават само 9 и 10 ноемри, но на 10-ти е информатичното състезание "Бобър" и ние не желаем "да захлупваме" точно него. Остава единствената възможност - съботата (9-ти), когато е СМТ Sad
Все пак сме определили време на проявата така, че децата да могат да се явят и на двете състезания, ако чувстват достатъчно сили в себе си.
Задължително трябва да спомена категоричната ни позиция:
Цитат
Явяване на две състезания в един ден е вредно! Както за здравето на състезателя, така и за резултатите му в състезанията.
Настоятелната ни препоръка е всеки състезател да си подреди приоритетите и да предпочете по-силната му дисциплина за явяване в злощастния 9 ноември.

# 163
Аз хубаво ще си подредя приоритетно информатиката, но гаранция, че ще се класирам за самото състезание, няма. И накрая от два стола-на земята. По-тъпо нямаше как да бъде измислено  Sick поне следобед да беше тази квалификация.

# 164
А в НПМГ има ли СМТ? Може би е добре да се прехвърлят участниците в двете състезания да се явяват в НПМГ на СМТ.

Общи условия

Активация на акаунт