Безплатен курс по компютри за деца 3-6 клас

• 42 075
  • 298
  •   1
Отговори
# 135
Изпозвам раздвижването на темата, за да си задам въпросите отново:

Здравейте!
Поздравления за всички такантливи програмисти!

В разстояние на няколко месеца вече 2 пъти пиша на мейла посочен за връзка относно обучение във Варна(5 клас) и отговор нямам. Има ли някой актуална информация относно реда на записване и сроковете? За София видях, че има регистрационна форма, а за Варна само е-мейл адрес. Ще съм благодарна на всякаква информация!   bouquet

Лагера е чудесна идея! А деца от други градове могат ли да се включат?

Здравейте

Вече има 2 записани деца от Варна а и на предишни школи са идвали деца от най- различни места- добре дошли сте Simple Smile

Мислих да разказвам колко много се забавляват лапетата по време на лагер- школа и как се справяме заедно с всякакви проблеми които могат да притеснят малчугана... обаче ще пропусна, щото е наистина по- добре на тоя въпрос да отговорят самите деца/родители които вече са се престрашили някой от миналите пъти Simple Smile

# 136
  • София
Миналата година моят младеж беше на лагера в Китен. Тази е много разочарован, че няма да може да отиде, но няма как да стане.
Той беше останал много доволен, очевидно са се забавлявали много Simple Smile Това, което стигна до мен беше, че всеки ден са ходили на плаж и/или басейн, имали са и други забавни мероприятия и игри - сещам се за пейнтбол и рожден ден Simple Smile. От храната оплаквания не е имал. Аз се притеснявах, че ще му дойде много ученето, защото не е особено ученолюбив, обаче и от това не се е оплакал. Заключението му накрая беше, че това е най-якия лагер, на който е ходил.

Това, от което аз бях много впечталена са няколко неща:
- пралвилникът, който така е написан, че може да служи за пример за писане на правилници за деца. Моят младеж го беше научил почти наизуст преди да отиде още Simple Smile
- лаптопите им са им били прибрани и са ги ползвали само, за да програмират по време на занятията
- стриктното спазване на часа за лягане и гасене на лампите

Разбира се, от последните две неща имаше много телефонни оплаквания през първите дни, но после свикна с правилата Simple Smile

За тези, които се притесняват, да кажа, че с децата имаше и жена - една какичка, която се грижеше за битовите, здравословни и други проблеми. С нея можех по всяко време да се свържа за информация. Беше много мила.

# 137
Елл, това, което описваш, звучи супер. Харесва ми и това, че е имало ред и дисциплина  Simple Smile  Мен основно ме притеснява контрола около басейна и в морето, особено за недобре плуващи  Rolling Eyes Иначе за дребни битови проблеми сме решили по същото време да почиваме и ние наблизо, и в случай на нужда (не дай Боже), да можем да помагаме. Ще им спестим и иначе толкова вълнуващото пътуване с влак. Като за първи път - толкова. Ако издържат теста, догодина живот и здраве ще са по-самостоятелни  Simple Smile

# 138
За лагер-школата в Китен въпрос: единственият контакт с организаторите е тормоз на Яшу по телефона ли? Има ли мейл, за коментиране на не спешни, но съществени въпроси?

# 139
За лагер-школата в Китен въпрос: единственият контакт с организаторите е тормоз на Яшу по телефона ли? Има ли мейл, за коментиране на не спешни, но съществени въпроси?

aми ето тук е още един начин за контакт Simple Smile

Доста от съществените неща ще ги обявим в скоро време на сайта- за други, които ще пропусна- питайте смело по който начин ви е удобно Simple Smile

# 140
Яшу, благодаря!
Тъй като едва ли ще е полезно инфото за някого, минавам на лични.

# 141

aми ето тук е още един начин за контакт Simple Smile

Доста от съществените неща ще ги обявим в скоро време на сайта- за други, които ще пропусна- питайте смело по който начин ви е удобно Simple Smile

ETO ги
Вече сме над 60 и записването е към края си (все още има места и няма да върнем никой дори и съвсем късно да се сети за нас, ама ако може почудващите се да побързат все пак, ние влак гониме Simple Smile )
Срещата за заминаване е в 21:45 на 25ти август, ще се запознаем, ще си полафим и ще вземем влак 8627 тръгващ в 22:50Той пристига в Бургас в 7:32 от където ще вземем запазения за нас автобус и приблизително около 9:00 трябва да сме в хотел Шипка, да оставим багажа, закусим и да цопнем в морето лапетата докато даскалите нагласим залите за следобеда.На 4ти септември в 21:40 заминаваме с влак 8626 и на сутринта на 5ти наспали се удобно в собствения ни спален вагон пристигаме в 6:11 в София
Намалението за участници, предупредили, че няма да пътуват изобщо с влак е 15 леваНамалението за участници, предупредили, че няма да ползват и автобусния трансфер Бургас-Китен-Бургас е още 10 лева.Ще има група с възрастен, който ще заведе децата класирани на националната лагер- школа във Варна от 5ти до 11ти септември с организиран превоз. Повече за пътуването до Варна на децата идващи от Китен или пък идващи от София (тоест- недошли на Китен) четете на
Всяко дете трябва да си носи:-ръкописна декларация в свободен текст подписана от родител, за съгласие за участие в лагер- школата (не се притеснявайте за текста, както и да го направите ще свърши работа)-1 електрически разклонител, по възможност с повече дупки и по възможност с по- дълъг кабел(но вземете какъвто имате, всякак ще се справим)-лаптоп, ако сте обещали да си вземете-документ за банков превод ако е платено по този начин-джобни пари за подаръци за родителите а и за гаджета, който си ги оставя в София... също ще ви трябват и за вход в 1-2 чудесии-достатъчно дрехи, плажни принадлежности и всичко друго което може да се окаже полезно-спортни и други групови игри, като футболни топки, бордови игри, шах, карти (НО НЕ ЕЛЕКТРОННИ ИГРИ! Децата ще прекарват предостатъчно време на компютрите, няма да ги оставяме да си тормозят очите повече)-вода за изпът (и за големи гладници- може и храна, ама само за изпът, щото в хотела са ни обещали разнообразни вкуснотии, няма да си взимате чипсове и фафли!)-нещо с което да ни изненада, което тотално не сме очаквали!Нещото което е на мястото на правила:
https://docs.google.com/document/d/1eLHBQ62geG7XPATj9rGZV5vj-M-2 … dit?usp=drive_web
Сега малко да се похвалим с това колко готини хора ще сме: Освен голяма банда софиянци, този път идват и по няколко участника от Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, които могат да си съдействат при транспортирането. В случай, че родителите от даден град не се познават, ще им съдействаме да се свържат, уговорят и да си улеснят превоза до Китен или Бургас. Също така имаме и записан участник от Свиленград Simple Smile Сред лекторите ни освен Яшу и бац Евгений, има и златен медалист от International Olympiad in Informatics и двама негови батковци, които чакат да го бият следващия път. В групата е и отговорничка за спорта и свободното време (някой я познават като заловеният еднорог от Китен 2012 Wink ).

# 142
Нещо се обърках с тези дати  newsm78 Последно кога ще е първата нощувка и кога последната. Бях останала с впечатление, че е от 25-ти до 5-ти.

# 143
Нещо се обърках с тези дати  newsm78 Последно кога ще е първата нощувка и кога последната. Бях останала с впечатление, че е от 25-ти до 5-ти.

То верно, че сложно стана  Grinning

На 25ти август в 21:45 се събираме на централна гара София за заминаване,а на 26ти започваме занятия в Китен.

На 4ти септември са последните занимания на лагер- школата, вечерта след тях поемаме обратно.
Пристигаме в София на 5ти септември в 6:11

# 144
Днес се подосетих за един важен пропуск в обявата за лагер- школата на Китен, в списъка с неща за взимане:
Носете си и флашка с която да си запазвате всяка написана програмка, ако няма да ползвате собствен лаптоп.

Иначе още има хора, които сега се сещат да се включат, пък мен вече ме тресе предстартовата треска  Joy

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 17:21 от Яшу

# 145
И нас ни тресе  Grinning Дано да си изкарате весело и безпроблемно, да се забавляват и да научат много нови неща децата, за да са готови за състезателни подвизи наесен Simple Smile

# 146
  • София
Е, надявам се че децата са изкарали чудесно на морския лагер, догодина живот и здраве и ние там Grinning
Понеже знам че Яшу се включва във форума да питам следното за предстоящата учебна година.
Информираха ме с мейл от телерик че курсовете се възобновяват. Проблема е че след като минахме във второ ниво някъде през май спряхме да посещаваме курса по ред семейни причини. Сега обаче искаме да продължим без да започваме от начало. Та въпроса ми е как, кога и кой трябва да прецени за кое ниво сме и как да продължим наесен.
Предварителни благодарности на Яшу за включването и изчерпателните му /както винаги/ отговори и насоки Hug

# 147
Е, надявам се че децата са изкарали чудесно на морския лагер, догодина живот и здраве и ние там Grinning
Понеже знам че Яшу се включва във форума да питам следното за предстоящата учебна година.
Информираха ме с мейл от телерик че курсовете се възобновяват. Проблема е че след като минахме във второ ниво някъде през май спряхме да посещаваме курса по ред семейни причини. Сега обаче искаме да продължим без да започваме от начало. Та въпроса ми е как, кога и кой трябва да прецени за кое ниво сме и как да продължим наесен.
Предварителни благодарности на Яшу за включването и изчерпателните му /както винаги/ отговори и насоки Hug

тоя път съм кратък: 15 септември от 10 до 14часа е последната лятна сборна школа. На нея ще се разпределим в новите отделни неделни групи. Който я пропусне- и след нея да дойде пак ще го насоча.

На 26ти пък започват първите начинаещи в сутрешна и следобедна смяна.

# 148
  • София
Здравейте,
следя ви от миналата учебна година, защото се интересувам за сина си, който сега ще бъде в трети клас, обаче днес видях, че групата за начинаещи е предвидена за работен ден. Няма ли някакъв начин да се помисли за работещите родители, които няма как да водят децата си в работни дни никъде и да се премести в неработен?

# 149
Здравейте,
следя ви от миналата учебна година, защото се интересувам за сина си, който сега ще бъде в трети клас, обаче днес видях, че групата за начинаещи е предвидена за работен ден. Няма ли някакъв начин да се помисли за работещите родители, които няма как да водят децата си в работни дни никъде и да се премести в неработен?

Занятията, които ще се провеждат сутрин и следобед в четвъртъците са само първите 6, за да може да се отговори на първоначалния голям интерес. Написано си е на сайта: продължаващите след тях ще бъдат събрани в обща неделна група.

Общи условия

Активация на акаунт