Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 16 фев. 2012, 15:28 ч.

Веганството - да споделим опит - 9

  • 41 521
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 965
От поста на Щастлвата се сетих, че четох подобна рецепта: Шипков мармалад без шипки, но и аз мисля, че бързо трябва да се консумира.

# 406
  • София
  • Мнения: 410
  В момента чета едно списание - befit, ново е, отскоро го издават. От него разбирам, че на "Оборище" е открит нов ресторант - "Cabra - Netural Foods and Bar". По това, което чета е точно за  хора, които се хранят здравословно, та дори и вегани Laughing

# 407
  • Португалия
  • Мнения: 1 957
Благодаря много за идеята за фурмите  Heart Eyes
исках обаче да „съсипя“и малко плодове,че нещо ми се е загнездило желание там ,в едно ъгълче на съзнанието  Embarassed,...та направих комбинация -
портокалово сладко с фурми  Grinning
5 портокала /с корите,че обичам да хрупам  hahaha,но ако се изчисти от кори,то трябва да е тънко,защото в бялата част се съдържа пектин/ и 1 лимон,измити и нарязани+ 2 пръчки канела/която после извадих/, 1:1 с вода,вряха,докато поомекнаха,пасирах,добавих 300гр. предварително накиснати,изчистени от костилки и смляни с вода фурми,оставих да ври ,докато се сгъсти достатъчно/не е съвсем петмез,а рядко сладко/- половината затворих така,а другата половина обогатих с нарязани орехи /излязоха 11 бурканчета от 125мл/


ей сега се облизахме,че още не е доизстинало,ама пусто нетърпение  и лакомия  Embarassed

# 408
  • Мнения: 3 869
Страхотно звучи това сладко!!! (био-портокали предполагам или при вас просто си растат в задния двор щеш-не щеш Simple Smile)

# 409
  • Португалия
  • Мнения: 1 957
да,в двора са ми  Grinning обаче преминават вече и аз „сетила се Мара,да се побара“  hahaha ,да не изпусна последните,затова се засилих вчера  Laughing

# 410
  • Мнения: 368
Mamagemelar, много се радвам, толкова добре звучи това сладко, потекоха ми лигите... Embarassed
/хм, да си призная, малко ти и завиждам, портокалите ти в задния двор, срамота е това направо Crazy, ще взема да включа и Португалия в списъка за места за миграция, въпреки че Бразилия си държи челното място/

Момичета, аз гладувам вече шести ден, мисля да изкарам десет. И единствените неща, които могат да ме съблазнят /ама то и без да гладувам е така/ са сурови плодове и зеленчуци...мисля, че определено съм си намерила стила на хранене, за мене няма такова вълшебство като суровоядството. Heart Eyes

# 411
  • Португалия
  • Мнения: 1 957
ооо,Бразилия е далеч по-добър избор ,и аз искам   Mr. Green
далеч напред са в алтернативното  Wink

# 412
  • София
  • Мнения: 3 075
Не знам къде да споделя за нов биомагазин, затова реших тук. И не случайно, а защото е на Живко, веган от 6 г. Simple Smile
Лично той ни обслужи, беше прекрасно да си поговорим и да научим разни неща един от друг Simple Smile
Помещението е просторно и това  го отличава от другите магазини, заприлича ми на библиотека Simple Smile
ТАка и не разбрах как се казва, нито точния адрес, опитах в интернет, но излиза само виртуален магазин.
Намира се на ул.Любен Каравелов, на 10-20 м. от ул. Раковски, в посока обратна на НДК.
Има много градско, квартално, съвременно излъчване, напомни ми на онзи смрадлив френски магазин (и тук беше наблегнато на френските био храни), но без френското сирене Simple Smile

Има спиролина и хлорела отпреди Фукушима. Обеща ми да пита вносителите, за по-сигурно. И искам да ви питам - кое да купя - хавайска спиролина с 2 химически съставки и по-скъпа ли или отглеждана изкуствено, веганска, био, без химия, доста по-евтина...

# 413
  • Мнения: 965
"Зелена земя" се казва магазинчето - същото, за което писахме преди няколко страници за българския био сусам. Точният адрес е ул."Любен Каравелов" 70. Има страница във фейсбук - Зелена земя.

Искам да попитам за сладките от амарант какви по-точно стават - хрупкави или плътни и леко дъвчащи? Моите станаха такива едни твърди и се дъвчат, не хрупат. За пръв път ги правя и затова не знам какъв резултат трябваше да очаквам  Simple Smile

# 414
  • Мнения: 4 376
Момичета,здравейте!От къде си купувате домашна мелничка за пшеница ( за приготвяне на пълнозърнест хляб).Погледнах в едни магазин,но цена над 600 лв ми е висока.Благодаря   bouquet

# 415
  • София
  • Мнения: 3 075
"Зелена земя" се казва магазинчето - същото, за което писахме преди няколко страници за българския био сусам. Точният адрес е ул."Любен Каравелов" 70. Има страница във фейсбук - Зелена земя.

Толкова е просто, ама като съм анти Фейсбук и си патя понякога Simple Smile
Обадих се в магазина, питах за сусама - сертифициран е, от Ивайловград (-ско)
НЕЛЮЩЕН , "жълт" сорт. Пакетиран е по половин кило- 6.50лв.

Казах, че от веганска тема съм прочела Simple Smile и ни поканиха на официалното откриване на магазина тази сряда. Аз с радост ще отида, може ли да се видим с някой от вас?

# 416
  • София
  • Мнения: 410
  Трапезица, причината да са толкова скъпи тези мелници е, че са с гранитни камъни. Това е единственият начин да се запази зародиша на зърното /поне така четох/, и което е основната идея да консумираш пълнозърнест хляб /+триците/. Т.е други вариации не са добра алтернатива.  Аз си поръчах моята от немски сайт и ми я доставиха с DHL. Отделно плащаш и за валутния превод, защото не работят с кредитни карти. Но за модела, който купих си заслужава по-трудния начин, защото има парична разлика с продаваните тук.

Последна редакция: пн, 26 мар 2012, 20:24 от cmilena

# 417
  • София
  • Мнения: 3 075
Откриването на "Зелена земя " е от 18 до 22 ч.Ние с Щастливата ще ходим Simple Smile (надявам се часът да й е удобен). Аз ще съм в началото.
Хайде, казвайте кой друг ще идва!

# 418
  • Мнения: 1 849
Аз също ще гледам да дойда, но може бикъм 19 часа ще стигнем  Simple Smile

Гледах как се храни и какво готви един приятел вегетарианец, който не ходи по никакви форуми и семинари, а до повечето неща стига сам. Много ми хареса, че той всъщност готви например кафявия ориз, само него, предварително за малко накиснат, без сол и олио, после като е готов си добавя подправки (зелени предпочита), солта и зехтина и всички зеленчуци са сурови, нарязва ги и ги добавя точно преди яденето - морков, чушка, лук,... разбърква и яде. Точно, както и ние си говорим, че би било най-добре (ако въобще се готви нещо). Така прави и със всички макарони, фидета, накисва за 20 мин. овес./пшен. ядки и бобовите леко заварява, лещата покълва.

# 419
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 3 826
Здравейте уважаеми!
исках да висподеля една рецепта за бадемово сирене,което копнах от един тукашен вегански форум Sunglasses Може и да сте обсъждали,та ще прощавате,ако повтарям
                                                  бадемово сирене
Накисвате за около 10-на мин. бадеми в гореща вода(така се белят по-лесно). Обелвате ги,може и с ципата,аз правя и по двата начина,зависи колко време имам за процедурата,доливате вода(за съжаление аз приготвям всичко,използвайки мярката"на око" Mr. Green и пасирам. Получавам бадемово мляко, което после прецеждам и от остатъкът приготвям мекото сирене,добавяйки малко чесъм, олио , сол и черен пипер
ябълкови кравайчета
тези ги видях днес в една програма кулинарна,малко ме смути пърженето ThinkingЗначи, нарязват се на кръгчета ябълки, с нож кръгъл се махат семките, та да се получи дупка, потапят се в смес за паниране-класическа:брашно,вода,яйце,бира и се пържат.Имаха страхотен вид

Общи условия

Активация на акаунт