Редно ли е ?

• 4 686
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
Защото имам усещането , че тя има фикс идея за дете , без изобщо да е наясно каква отговорност е това.
Ужас!... Confused  Независимо от това, кое (според нас) е редно и кое - не, подобно изказване не звучи никак добре...

Съгласна съм.
Но е възможно да си влошите отношенията. Имай го предвид. Hug

# 16
Н-да... недоброжелателно обсъждане на близки ли, на роднини ли, с непознати във форум.

Съгласна съм, че квалификациите ти, Хепи мама, звучат ужасно неетично, просто клюкарски...

# 17
Н-да... недоброжелателно обсъждане на близки ли, на роднини ли, с непознати във форум.

Съгласна съм, че квалификациите ти, Хепи мама, звучат ужасно неетично, просто клюкарски...

Кое по-точно е неетично , че не разбрах ? Thinking
Аз питам от чисто човешка гледна точка .
Ако исках клюкарски коментари , да , щях да отворя темата в Клюкарника .

Неетично е само намерението на някои да осиновяват деца , за да ги гледат на старини .

# 18
Хепи мама, щом си сигурна, че мотива на жената е да я гледа някой на старини, то и 1000% да беше здрава и млада, аз също бих била против подобно осиновяване. Но ти ката или иначе си наясно с това, не виждам какво повече трябва да кажем ние.
Но, искам дебело да подчертая, че все пак твоята позната може да е една жена, от която да излезе прекрасна майка, не я познавам.

# 19
sislie , Hug

Пак ще кажа , че исках мнение , относно техническите подробности , какво друго да кажете ?
Вие сте минали по този път и знаете как се случват нещата .
Жената иска дете , това е ясно .
Но редно ли е при такива обстоятелства да го направи ?
Никой не знае какво го чака , но , съгласи се , че , хипотетично , да си здрав , на млада възраст , с доходи  , шанса да отгледаш дете до възраст , когато то само да се грижи за себе си е в пъти по-голям от нейния .

Поразяващата уста преди мен го каза , за гледането на старини .
Дори да беше бременна , пак щях да имам същото мнение .

# 20
  • Вън от пространство и време
Ако исках клюкарски коментари , да , щях да отворя темата в Клюкарника .
Неетично е само намерението на някои да осиновяват деца , за да ги гледат на старини .

Подкрепям схващането, че е неетично и не бива да се допуска хора да осиновяват деца "за да има кой да ги гледа на старини".

А темата си е клюкарска... защото в България няма горна граница за възрастова разлика между осиновители и осиновени, но има граница за зачеване ин витро и тя е 51 години доколкото знам. Значи от гледна точка на законодателя и хората, които прокараха тези промени (а те не са малко) няма нищо неетично и неморално да станеш майка на 51-2 години. Каква е разликата ако осиновяваш дете? Според мен дори е по-рисково да родиш - и за майката, и за детето - на тази възраст.

В описания от теб случай имаме заболяване, което предполагаш, че жената умишлено крие от социалните. А го предполагаш, защото не била минала на ТЕЛК. Ами тя може да има десетки други причини да не минава на ТЕЛК и може би несбъднатото майчинство е най-малкия й проблем в момента. По-добре поговори с нея човешки и ако можеш й помогни в този толкова труден за нея момент да се пребори и продължи да живее. Не искам да звуча назидателно, или наставнически, но не се безпокой толкова за хипотетични ситуации (осиновяване на бебе), а се опитай да застанеш до нея и я подкрепиш, а ако не можеш - поне не й причинявай още болка.  Peace  Hug

# 21
В същност Форест е права. най-важното е жената да е жива и здрава, да пребори болестта, пък не е толкова възрастна. В живота нищо не се знае.

# 22
Аз ще я подкрепя и ще й помогна , но не мога да поема грижата за нейното дете , защото си имам достатъчно мои грижи .
Ако желаете , помолете темата да се заключи . Peace

# 23
  • Колибите
Напоследък ме налегна много работа Rolling Eyes...и приятни емоции с приятеля ми newsm76 1dating.

Та набързо по темата - не мисля, че е възможно да се скрие заболяване, каквото и да било, от личен лекар и социални.
Не ми се вярва въпросната жена да подходи по този начин, би било глупаво.

Пък за гледането на старини - колко комшии с биологични деца ми подмятат - "Ех, теб няма да има кой да те гледа на старини, виж, ние имаме деца, а ти нямаш." Подозирам, че тайничко се питат кой ще ми вземе наследствената къща, апартамента, и  разни ми ти там разпарчетосани (земи с малка площ, пръснати на различни места из землището) земеделски земи...
Е, не че ми пука де...

И аз като sislie ше кажа, да е здрава жената, и нищо не се знае. Ние предполагаме, Господ разполага. Peace

# 24
Хепи мама, неетично ми изглежда да обсъждам болна жена, някога кандидатствала за осиновител, бореща се с болестта и все още таяща надежда, че ще живее, ще пребори болестта... защото ти си решила, че се отказва от ТЕЛК поради мечтата си.

Хората се отказват от ТЕЛК по много причини - трудно се намира работа с ТЕЛК, работодателите използват това за да назначават на по-лошо заплащане, гледат те по друг начин.

Неетично ми изглежда, да обсъждам някого, който дори не е писал тук, колко бил инфантилен и дали му стига акъла да помисли как се отглежда дете, дали е отговорен или не, има ли фикс идеи, незрял ли е...
А, и освен това, тя още не е осиновила, а ти я погреба и се хвана за главата, че ще се грижиш за нейното дете.

Като имаш толкова грижи, гледай своите си и не обсъждай чужд живот по разни форуми. Получи информация, че здравословното състояние се доказва с медицински документи на няколко пъти за  случая с твоята роднина и се спри.

Ти пусна темата, подкрепям да я закриеш.

# 25
mama-Ira ,

Защо е тази лична неприязън към мен , не знам ?  Sad

# 26
happy mama, не е лично, така разчетох конкретните ти постове и изразих мнение по повод такъв тип обсъждане.   Peace

Ще добава, че смятам за неетично, ако знаш, че си неизлечимо болен да тръгнеш да осиновяваш, да раждаш, жениш се...

Но това са човешки съдби, пълни със своите мечти, драми, болки, победи и радости. Дано роднината ти се оправи, бъде здрава и работоспособна и изживее живота си както може и съумее.

Искренно вярвам, че в живота има "второ дихание", дано й се случи...

Hug Винаги има начин - виж, че и ти така мислиш...

Весели празници!

# 27
Винаги има начин , мила !  Hug
На моята близка й пожелах да подреди живота си по желания от нея начин .  bouquet
Дано Бог да е с нея ! Praynig Praynig Praynig

Ще добава, че смятам за неетично, ако знаш, че си неизлечимо болен да тръгнеш да осиновяваш, да раждаш, жениш се...

Ето това мисля и аз ...

Светли празници и на теб и семейството ти !  bouquet

# 28
Тя самата от 1 година е с онкологична диагноза , оперирана е , мина лъче и химио , сега продължава терапия с херцептин .
Поне от 5 и повече години е задействала процедура по осиновяване . Защо до момента не се е получило , нямам информация .
Това , което ме озадачи и е причина да отворя темата е , че вчера разбрах , че тя няма ТЕЛК за заболяването си , съвсем умишлено , което според мен значи , че не се е отказала да осинови дете ...

happy mama, въпросът ти беше: "редно ли е" и описваш конкретен случай...  Доколкото мога да смятам, от написаното от тебе става ясно, че твоята близка е започнала процедурата по осиновяване (4 и повече години) преди да се разболее. А голият факт, че в момента тя няма ТЕЛК не изразява абсолютно нищо. Ти дори не си сигурна, дали самата тя не се е отказала от осиновяването, а информацията ти в тази връзка е плод на лични интерпретации. От там нататък обсъждаме, колко е безотговорна, финансово нестабилна или възрастово презряла - изобщо всичко, с което да докажем, че е "неспособна"... И това ти дава повод да отидеш при близката си, за да и разкажеш със загрижен тон, че не знае, каква "отговорност" са децата и че се е "фиксирала" в желанието си за деца... Sick

Мисля, че социалните не допускат в регистрите за осиновяващи хора със заболявания, застрашаващи живота им или представляващи риск за способността им да се грижат за децата. Разбира се, всичко има значение - все пак ако осиновителите са семейство, съществува и другият партньор и т.н... (в случаят жената е сама..)... Нашите медицински свидетелства изобщо не бяха "про форма" и личната лекарка държеше да запише в него само изводи, за които има доказателства под формата на изследвания. (Признавам обаче, че психо прегледа беше най-скъпата част и най-измислената... )

Относно болестите... Имам приятелка на 41, която с диагноза множествена склероза и многобройни инвитро опити имаше желание да осинови, но в крайна сметка (при последен опит) изненадващо забременя и роди. Simple Smile Тя е страхотна майка и в никакъв случай не бих могла да я нарека безотговорна! Освен това не мисля, че желанието и за деца е било свързано с това "да я гледа някой на старини" - дори и намек за подобни обвинения ме карат да се изчервя от срам...

Общи условия

Активация на акаунт