Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 215 731
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Ето каталог на български , на стр 7 пише точно за сертификатите им
stoneline_2012_web.pdf     

В сертификата им пише само, че не съдържат PFOA

И дават 25 г. гаранция, и имат сертификат TUV, и независима агенция непрекъснато проверява процеса на производство.... А ти какъв сертификат търсиш?
Като чета за какви марки се интересувате, явно колко разбирате. Исках да помогна, но всеки както си реши.

# 286
  • София
Момичета, чудя се какъв тиган с керамично покритие да си взема
Delimano или BEKA?
ВЕКА на живо могат да се видят в дъ Мол, на нивото на Карфур, в магазин Гама Елит. Бяхме там днес, тези по-евтините, не ми вдъхват доверие, че ще са издръжливи, но за 20лв. и безвредно, какво повече да се желае? Прочетох само тази тема вчера, но не видях мнение срещу ВЕКА. Сега такъв, пък по-нататък, Ле Крюзе и без това не ползвам често тигана..
 В магазина ми препоръчаха марката Sola, но имам спомен, че някой се беше изказал негативно или греша, нямаше много мнения. Моля, някой по-запознат, да се включи Peace

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 17:13 от *Elle*

# 287
stoneline_2012_web.pdf     

И дават 25 г. гаранция, и имат сертификат TUV, и независима агенция непрекъснато проверява процеса на производство.... А ти какъв сертификат търсиш?
Като чета за какви марки се интересувате, явно колко разбирате. Исках да помогна, но всеки както си реши.
Благодаря,  че си споделила.  Simple Smile Аз преди доста време търсих повече инфо за Stoneline. Още докато издирвах незалепващ тиган. Не намерих подробности за производствения процес и за свързващия компонент на частиците. Това, което намерих не ме удовлетвори. Многопластов  материал. Също и дали частиците са доведени до нано- размери. Това дали изходен продукт са камъни от Швейцарските или румънските Алпи ми е все тая.  Wink
едното неналичие на  PFOA  за мен не е достатъчно. Спокойно може да има PTFE или друга органика Wink Никъде не намерих точно от какво се състои покритието. "EASY-Clean system integrated into the coating " е достатъчно неясно.  Peace

# 288
  • Пловдив
За мен тези гаранции от 25 години са пълна мъгла... ходи ти да търсиш, този който ти е дал гаранцията след 25 години  Laughing , я фалирал, я нещо друго... , трябва да се заложи на изпитано качество, тези гаранции.... хм... Тези съдове , за които става въпрос с покритието от камък аз до колкото разбрах представителя им за България е искал за започне да продава някакви съдове и е отишъл на изложение на съдове в чужбина и там си е харесал тази марка. Лошо няма, ако се наложат също бих ги пробвала , интересно ми е още повече, че се придавало някакъв по-различен вкус на храната.

# 289
  • София
Delimano или BEKA?
ВЕКА на живо могат да се видят в дъ Мол, на нивото на Карфур, в магазин Гама Елит. Бяхме там днес, тези по-евтините, не ми вдъхват доверие, че ще са издръжливи, но за 20лв. и безвредно, какво повече да се желае? Прочетох само тази тема вчера, но не видях мнение срещу ВЕКА. Сега такъв, пък по-нататък, Ле Крюзе и без това не ползвам често тигана..
 В магазина ми препоръчаха марката Sola, но имам спомен, че някой се беше изказал негативно или греша, нямаше много мнения. Моля, някой по-запознат, да се включи Peace

Ами този, който съм харесала е 90 лв., за мен поне, не е евтин. В събота ще ходя до МОЛ-а да го видя "на живо", че си го избирах от интернет страницата им и ще пиша ....

# 290
  • Варна
В Карфур има промоция керамични тигани-24,26 и 28 см. ,китайски
от 9 до 14 лв. Абсолютно не залепва  месо , тестени , риба и то без масло , изгаря ,но пак не залепва Simple Smile

# 291
  • София
stoneline_2012_web.pdf     

Благодаря,  че си споделила.  Simple Smile Аз преди доста време търсих повече инфо за Stoneline. Още докато издирвах незалепващ тиган. Не намерих подробности за производствения процес и за свързващия компонент на частиците. Това, което намерих не ме удовлетвори. Многопластов  материал. Също и дали частиците са доведени до нано- размери. Това дали изходен продукт са камъни от Швейцарските или румънските Алпи ми е все тая.  Wink
едното неналичие на  PFOA  за мен не е достатъчно. Спокойно може да има PTFE или друга органика Wink Никъде не намерих точно от какво се състои покритието. "EASY-Clean system integrated into the coating " е достатъчно неясно.  Peace

Нищо лично, но като чета как проучвате, как разнищвате всяка съставка и материал,  химическите им свойства  и какво ли още не, искренно се чудя изобщо имате ли си някакви съдове у дома Joy

# 292
Delimano или BEKA?
Да, питах за тези Бека на Гама Елит - за аламинути са подходящи-не издържат на високи температури. За универсална употреба препоръчват  Maxeo Comfort http://shop.gamaelit.bg/?module=viewProduct&id=59  който е от стомана.Всъшност има такива и от алуминии които са по-евтини. За алуминиевите освен че не стават за индукционни котлони,проблема беше, че ако се надраскат само тогава стават вредни, нали? Но ,то наруши ли се керамичното покритие каквато и да е основата трябва да се купува нов.
За Sola не намирам с керамично покритие,а само от стомана.

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 11:54 от deteliana

# 293
  • София
Delimano или BEKA?
Да, питах за тези Бека на Гама Елит - за аламинути са подходящи-не издържат на високи температури. За универсална употреба препоръчват  Maxeo Comfort http://shop.gamaelit.bg/?module=viewProduct&id=59  който е от стомана.Всъшност има такива и от алуминии които са по-евтини. За алуминиевите освен че не стават за индукционни котлони,проблема беше, че ако се надраскат само тогава стават вредни, нали? Но ,то наруши ли се керамичното покритие каквато и да е основата трябва да се купува нов.
За Sola не намирам с керамично покритие,а само от стомана.

Тази БЕКА издържа 250 градуса, днес говорих с магазина
http://shop.gamaelit.bg/?module=viewProduct&id=744

# 294
Да, по-скъпите БЕКА са по-добри и по-здрави, но четох, че покритието им Bekadur Ceramica е с нанотехология, затова смятам издържащите до 400 градуса за по-сигурни например Silit Durado ,Fissler  Maxeo и лично аз се колебая между тях двата засега, въпреки че предпочитам да не бяха черни отвътре...

# 295
  • София
 Значи и по-скъпите БЕКА не са съвсем безвредни..отпадат в такъв случай. Не бях срещала коментари, че е използвана нанотехнология.
Тази касерола  може да се използва и във фурната, та се чудя дали да не си реша проблема 2 в 1 - тава и тиган, пък и със сигурна марка..

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 17:00 от *Elle*

# 296
Да, по-скъпите БЕКА са по-добри и по-здрави, но четох, че покритието им Bekadur Ceramica е с нанотехология, затова смятам издържащите до 400 градуса за по-сигурни например Silit Durado ,Fissler  Maxeo и лично аз се колебая между тях двата засега, въпреки че предпочитам да не бяха черни отвътре...
Искам специално да обърна внимание на болднaтите марки. Преди доста време / ~ 2 години/  си купих  Дурадо и съм споделяла, че съм много доволна. Ползвам го редовно с успех. Но за съжаление, някои съфорумки, които също си купиха Дурадо, имат несполука. При тях залепва и имат проблеми. Не знам каква е причината. В последно време на пазара излязоха доста нови предложения за керамични съдове. Сигурна съм, че сред тях има добри Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 19:16 от take a smile

# 297
  • Варна
Момичета, да ви попитам...откъде мога да си купя съдове на Силекс...имам една тава и един тиган и съм влюбена в тях направо  Heart Eyes ... и друго да попитам...намерих една малка драскотина по тавата си...това проблем ли е и да спра ли да я използвам? Чувала съм, че при определени съдове тези драскотини са опасни, но не знам как стои въпроса за съдовете с керамично покритие  Rolling Eyes

# 298
  • Пловдив
Тази касерола  може да се използва и във фурната, та се чудя дали да не си реша проблема 2 в 1 - тава и тиган, пък и със сигурна марка..

За какво желаеш да изпозлваш тигана? Ако е за яйца на очи, пържоли, палачинки, мисля, че не е добър вариант тази касерола.
Аз имам този вариант: http://www.amazon.de/Le-Creuset-25031220902460-Marmitout-ofenrot … 607693&sr=8-7
Супер доволна съм, но тигана не става за приготвяне на гореспоменатите продукти.

Добър вариант за тиган мисля, че е : http://www.amazon.de/Le-Creuset-20124230900460-Servierpfanne-ofe … 07902&sr=8-18

# 299
  • София
 Искам да го ползвам основно за палачинки и питки, за пържоли - не. Към втория модел и аз се бях насочила, но исках ако мога да си взема нещо, което е 2 в 1, защото в момента мога да си позволя само едно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт