Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 2

• 215 775
  • 1 064
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Те са на промоция със събиране на точки. Със 10 точки, тавичката струва 20 лв.

Оооо, супер е цената!
А 10 точки срещу каква сума се дават?

Edit: Осведомих се от брошурата, 10 лв е 1 точка.
Благодаря за информацията!

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 22:02 от alpha_beta

# 271
  • София
От доста време търся термокана с корпус изцяло от неръждаема стомана, педи време ни подариха една стара Milde 2000Вт, от неръждаема стомана, много бързо загрява, но така и не намерих такава, сред тези на пазара има, но са с някакви гумине/силиконови прозорчета и индикатори...

По същата логика търся и хлебопекарна/тестомесачка - с корпус от неръжд. стомана или емайлирана (но не и от тефлон).

А за тиган/тенджера незалепващи - какво бихте препоръчали от ниския клас? Има ли керамични покрития с вреден ефект? Чел съм за старите емайлирани съдове, че съдържат тежки медали или нещо подобно беше. ooooh!

# 272
  • Варна
А някой има ли отзиви за марките Баларини и Контакто...

# 273
От доста време търся термокана с корпус изцяло от неръждаема стомана, педи време ни подариха една стара Milde 2000Вт, от неръждаема стомана, много бързо загрява, но така и не намерих такава, сред тези на пазара има, но са с някакви гумине/силиконови прозорчета и индикатори...

По същата логика търся и хлебопекарна/тестомесачка - с корпус от неръжд. стомана или емайлирана (но не и от тефлон).

А за тиган/тенджера незалепващи - какво бихте препоръчали от ниския клас? Има ли керамични покрития с вреден ефект? Чел съм за старите емайлирани съдове, че съдържат тежки медали или нещо подобно беше. ooooh!
Да, почти всички кани имат такива прозорчета, но сигурно се намират и без.
За месенето на тестото не е проблем в тефлоновия съд на хлебопекараната - там проблема идва при много високи температури -някъде пишеше над 190 градуса, но може и да бъркам. Не знам също и каква температура развиват хлебопекарните при печене-мисля, че не достигат тази граница при която се отделят токсични газове от тефлона. Също и тефлоновите съдове трябва да се пазят от издраскване.На всички тях пише да не се ползват ако се наруши покритието.
Нисък клас с керамично покритие тигани - тези от реномирана марка са, добре е да се видят на живо как са http://shop.gamaelit.bg/?module=viewProduct&id=699 Може би са по-тънки и по-внимателно трябва да се борави с тях.

# 274
  • София
От съдовете Stoneline с частици от Швейцарските Алпи смятам, че няма по- добри и безвредни, а и са удивително лесни за поддръжка/почистване! Казвам го от личен опит.
Продават се и в България, но са доста скъпи. Аз ги потърсих в www.ebay.de и бях приятно изненадана от цените им там. Купих си доста съдове и съм изключително доволна!!!
Поинтересувайте се и няма да съжалите.
Не правя реклама, а с най-добри намерения препоръчвам на всички, които искат да готвят здравословно и да имат качествени съдове!

# 275
От съдовете Stoneline с частици от Швейцарските Алпи смятам, че няма по- добри и безвредни, а и са удивително лесни за поддръжка/почистване! Казвам го от личен опит.
Продават се и в България, но са доста скъпи. Аз ги потърсих в www.ebay.de и бях приятно изненадана от цените им там. Купих си доста съдове и съм изключително доволна!!!
Поинтересувайте се и няма да съжалите.
Не правя реклама, а с най-добри намерения препоръчвам на всички, които искат да готвят здравословно и да имат качествени съдове!
Коментирани са из форума поне на 2-3 места и не можем да разберем тези каменни частици с какво са слепени -  дали пише на етикетите или упътването към тези които имаш  и имат ли сертификат който да потвърждава тяхната безвредност?

# 276
  • София
Трябва да погледна в къщи, ако пазя техните рекламни брошури и самите опаковки на съдовете. На тях май имаше холограмен печат за качество  Thinking
Аз чак не детайлизирам в такава степен надежността и трайността на покупките си, в случая това, че са направени в Германия ми е достатъчен атестат / пак от опит Simple Smile /. Готвя в тях вече 4-5 месеца и все едно не са ползвани изобщо, а и вкусът е по-различен, по-"вкусен".
Ще ми е интересно ако друг ги има какво би казал...

# 277
  • София
 Ето каталог на български , на стр 7 пише точно за сертификатите им
stoneline_2012_web.pdf     

# 278
Тотално се обърках с всички тези видове, материали и т.н. Понеже си взехме нова печка и трябваше да обновим и съдовете за готвене , след дълго лутане вчера си взехме тиган-Баларини с незалепващо покритие и тиган с тенджера на KORKMAZ-турски, произвеждали продуктите на Цептер....така ми казаха в магазина. Тези вторите са по-тежки и масивни, май пише в книжката хром-никел или поне това разбирам,понеже няма на български. Важното ми беше да са подходящи за плота и безвредни за нас.....някой има ли мнение за тези продукти ???

http://www.moreselection.bg/shop/articles.php?usr=all&lng=bg … p;qid=397&ID=
От тази серия са нещата.
http://www.moreselection.bg/shop/article_details.php?usr=all& … =389&aid=2540 А това е тигана.
Може би, трябваше да търся мнение преди да ги купя, но все пак.......ще съм по-спокойна Simple Smile

# 279
  • София
Привет отново.

Мисля, че попаднах в продавалника на немски кани (нови) с неръждаем съд (без пластамсови индикатори и т.н.) и скрит реотан на цена 32лв. Има и втора употреба от 15лв, но понеже е с куриер май ще се откажа от идеята.
Други предложения?

Търся си шише за вода - за изпът (нестъклено/метално) - може би поликарбонат и за вкъщи (може и стъклено) но с нормално дуло (не широко или с дозатор...) - обем 500-1000л

Голям съд/контейнер, в който да си покълвам семена. Мисля, че имах някъде схеми за направата му. Продава ли се такъв без вредни материали - до 40-50лв?

# 280
  • София
 Здравейте:) Какво ви е мнението за Pensoafal?

# 281
Здравейте:) Какво ви е мнението за Pensoafal?
Коментирано е на няколко места и също тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=492830.495 съдържа полимер и т.н.

А ,аз за тези ALLUFLON Ceramica®  предлагани от VERTEX http://www.alluflon.it/ не разбрах дали са безвредни?

# 282
Ето каталог на български , на стр 7 пише точно за сертификатите им
stoneline_2012_web.pdf     

В сертификата им пише само, че не съдържат PFOA

# 283
  • София
Момичета, чудя се какъв тиган с керамично покритие да си взема
Delimano или BEKA?

# 284
Момичета, чудя се какъв тиган с керамично покритие да си взема
Delimano или BEKA?
За тези Delimano повечето казват, че залепвали. BEKA виждах само онлайн и сравнително евтини-казват,че са тънички, но все пак е реномирана марка.  За мен Delimano са си китайски. Ако BEKA  са истински и след като ги разгледаш на живо и ти харесат взимай от тях. 
Аз търся мнения за тези ALLUFLON рекламирани като "... най-доброто на пазара. Ceramica® е керамично покритие удостоено с LGA сертификат." http://alluflonbg.blogspot.com/

Общи условия

Активация на акаунт