Ето, че ОКТОМВРИйската дружина премина първата третина!

• 39 078
  • 728
  •   1
Отговори
# 480

И още нещо, не знам дали ви е интересно, но в света има над 200 милиона "липсващи" момичета-бебета. В Китай и Индия има предпочитания към мъжка рожба, защото когато момичето се омъжва се плаща dowery на семейството на мъжа, един вид му плащат да се грижи за нея. Ужасни традиции имат, но като резултат от това, че в моя щат има доста индийци и китайци в софтуерните фирми, е въведена забрана да се съобщава пола преди 20-та седмица, за да се избегнат аборти на момичета. И така, накратко вие си говорите за пола на бебетата, а аз имам още поне 6 седмици преди да ми кажат.  Crazy Crazy Ама само да е добре бебето, какъвто ще пол да е..

Това обяснява защо и в Англия сканът е на 20-тата седмица Close И аз ще си чакам с теб, спокойно - не си самичка Simple Smile

dianjelly1982 и при нас са само 2 скана...аз се притеснявам много да не стане така, че на 2-рия скан бебо може да се окаже в позиция, при която не може да се види полът и така до края няма да имаме идея Rolling Eyes Дано сме късметлии и се види Praynig

Аз след малко отивам да чуя бебчо, стискайте палци всичко да е наред, че ми е много притеснено /ама вие ме разбирате/  Crazy ooooh!

# 481
blasphemy  аз досега съм нямала корем и сега като почна да ми ръсте може за това да е така опънат не е подут защото  почти не ям.
Като ви  чета за тези изследвания за БХС и ФМ ви ли си решавате да ги правите или лекар в ги препоръчвал.Понеже аз не знам, още на къде да се ориентирам а времето лети.
Имам едно питане към тези които са глада ли кошарките,  аз като ходих до един магазин да питам за тях ми казаха че трябва да я купя 3-4 седмици по рано защото миришели и трябва да се проветряват.

# 482
Здравейте, мамчета! Записвам се и аз а следя темичката. С термин 30.10, първа бременност

# 483
 Milsi, добре дошла!   bouquet

# 484
Здравейте сладуранки ,
бих искала да поканя мамите , които бременеят извън територията  България да се присъединят към отбора на
БРЕМЕННИ И МАЙКИ В ЧУЖБИНА  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=654789.0     и да помоля момичето , което води темата да обнови инфото на първа страничка /т.е. да сложи този линк , тъй като другата е стара тема / .
Пожелавам на всички мамчета леки и безпроблемни дни до финала   Hug

# 485
Добре заварили!

# 486

Имам едно питане към тези които са глада ли кошарките,  аз като ходих до един магазин да питам за тях ми казаха че трябва да я купя 3-4 седмици по рано защото миришели и трябва да се проветряват.

всяка нова мебел, особено ако е по поръчка и е дървена(лакирана) е хубаво да наистина да постои известно време на открито, а не в кашон...не се бях замисляла, но има логика...

а за пластмасовите, те няма какво да им мирише, но не стига че всичко около нас е изкуствено, ами и леглата да са им изкуствени, някак не ми допада...

да се похваля за количката...брат ми работи във фирма, на която собственика има и офис в маями, та количката е поръчана, утре ще е там и в понеделник при мен...и понеже брат ми и собственика са си дружки май ще ми е подарък...не че 300лв за тая количка са нещо въобще...такива тук както казах вече са около 1000лв...и нагоре...говоря освен за модела и за категория на марката...иначе подобен модел на чиполино, кангаро и бертони са около 600лв мисля...
аз по принцип не държа на марката, но за тези пари мисля, че си е супер...

Smiley аз наистина съм убедена, че ще е момиче, не е просто моя прищявка...въпреки, че със срам ще си призная как като ми каза момче първата ми мисъл беше и сега какво...всички розово-лилави дрешки, 20 чифта момичешки обувки какво ще ги правя...и понеже съм голям инат и всички ми казват как този път ще е момче, ето сега познаха, как ще се изправя и ще си призная грешката...хахахах...представяте ли си...

# 487
Момичета, имам удоволствието да ви съобщя за съвместната инициатива на BG-Mamma и Ла Лече Лига България, която се осъществява във всички отчетни теми, които желаят да участват в нея.  
Този проект стартира успешно преди повече от 2 години в отчетната тема на Март-енки 2010, както и в почти всички отчетни теми - в тях отговарят други консултанти от ЛЛЛ. Целта ни е да помогнем на бъдещите майки да се чувстват спокойни, информирани и щастливи по време на един от най-прекрасните периоди с бебетата.

На вашите въпроси, свързани с кърмене и  захранване Шаманката, Cveteto и аз, Amorevole, като Ла Лече Лидери, помощници по кърмене към Ла Лече Лига и майки с добър опит, с радост ще се отзоваваме, като ще ви предоставяме възможно най-пълна информация, за да вземете най-доброто решение за бебетата си! Целта ни е да помогнем на бъдещите, а когато му дойде времето - и настоящи майки да се чувстват спокойни, информирани и щастливи по време на един от най-прекрасните периоди с бебетата. Heart Eyes
Чудесно е, че сред вас е и lorini, която със своя опит и знания като консултант към НАПК ще бъде изключително полезна. Надявам се заедно да можем да дадем нужната ви информация и подкрепа за кърменето, която да ви помогне да изживеете едно уверено, спокойно и прекрасно майчинство.  bouquet

Ако желаете вашата отчетна тема да участва в инициативата (трябва да го решите и кажете в темата); ще ви пускаме и информация кога и къде ще се провеждат кърмачески лекции, срещи и бебешки кафета на ЛЛЛ в цялата страна  

В отчетните теми, които до момента участват в проекта, записаха на 1ва страница тези подробности, за да е по-лесно за помнене и справки  

За да откриваме по-лесно въпросите ви, ще е чудесно ако ги маркирате някак (за да се открояват по-лесно). Например с друг цвят и болднато: Шаманката, Amore, Cvete, или ЛЛЛ , интересувам се за... едикакво си. Извън питанките за кърмене/захранване/отбиване, насочени изрично към нас, няма да се намесваме в темата, защото тя е ваша отчетна и не бихме искали да ви притесняваме или да ви се натрапваме.

От нас това, решавате вие.
Hug

# 488
Amorevole, благодарим ви! Прекрасна е инициативата и е много полезна за нас! Поздравления за труда!

# 489
Amorevole, инициативата ви е много хубава. В другата ми отчетна бяхте много полезни Hug

Лаленце, аз изпратих кръв за БХС от Хасково по куриер в хладилна чанта. Така че и това е вариант.

За вдигането на тежко, ами имам си една 11-килограмова тежест, наречена Петър, която няма как да се избегне Joy. Гледам да го вдигам по-малко пъти, ама пак се събират доста вдигания и носения. Няма как...

От седмица и нещо коремът ми изведнъж порасна и сега си е съвсем, съвсем бременен корем newsm44. Напоръчах си по интернет едни дрешки за бременни, да видим дали съм улучила...

# 490
Здравейте и от мен момичета. Тези дни май почти не е писано в темата. Аз вече си имам мъж от два дни и съм мн. щастлива. Не сме се виждали от 4-5 месеца и сега сме непрекъснато по разходки, кафета и т.н. Влизането ми в болница се отлага за петък.
lorini радвам се, че си намерила подходящата за теб количка и то на добра цена(подаръчна.... Grinning)
На новите момичета добре дошли!

# 491
Привет и от мен след неколкодневно отсъствие. Не мога да се похваля с нищо ново освен с няколко симпатични придобивки от Рени Фешън, за които стана дума по-рано. Намерих техен магазин докато бях в родната Стара Загора и останах много доволна. Купих си три туники, бял панталон и бежова права пола за 95 лв общо. Материите са естествени и страшно приятни, а кройките и цветовете наистина разнообразни. Цените също са много добри.
ЛЛЛ - момичета, благодаря за любезно предложената подкрепа. Мисля, че и останалите в отчетната тема ще се радват да присъствате сред нас със своите съвети.
Лека седмица на всички. Аз съм захванала един ремонт, който не върви особено добре, но се надявам тези дни да имам повече късмет и да го финализирам.

# 492
  • Бургас
Привет и от мен moresmile
Вече мога да кажа, че се чувствам перфектно. След като ви се оплаках миналата седмица от адските болки и срязване в корема, вечерта не можах да спя от сърцебиене, задух, болки и т.н. Сутринта веднага звъннах на гинеколожката и тя предположи, че са черва, а не контракции. От там на личния и наистина се оказа от червата. До понеделник бях на препечен хляб, варени картофи и сирене. Поне нямах разстройство. Пих хидрасек и още нещо, дето му забравих в момента името. После си отидох и на ЖК. Оказа се, че съм свалила 3 кг и 2 см на талия, от както не прекалявам със сладкото и хляба. Иначе бебо си върви седмица и нещо напред. За пръв път на видеозона го видях да рита с краката, че явно до сега все спеше. Чухме и сърцето. Всичко беше наред. Пак каза, че ще е момиче. Та може да ми сложите един розов щъркел Grinning На 31.05 съм на ФМ. Иначе каза, че до 15.05 трябва да започна да усещам ритници. Определено това бебе е много по-спокойно от сина ми по същото време. Него го усетих с ритници 17-18 г.с., като той вървеше около 2 седмици назад, но и не седеше на едно място на прегледите никога.
Иначе след четене из нета и една книжка за бременни разбрах, че това с паренето около изхода на уретера се появява при промяна на Рн на урината, ако не се пие достатъчно вода и т.н. Благодаря ви много момичета за отговорите Hug Успокоихте ме доста. Оказа се с помощта на едни  лакмуси в къщи, че урината ми е с Рн над 7 и е алкална, та наблегнах на киселото мляко и айряна и я докарах до 5. Съответно и паренето изчезна. Днес давах кръв за захар, че нали в началото ми беше 6,17. Сега ми е 5,17 и съм в норма. Изследвах си и урината. Нищо ми няма за мое успокоение. Много ме е страх в следствие чревна инфекция да не се принесат бактерии по влагалище и уретера. И без това си ги имах при влагалищния секрет и не ми дадоха нищо за тях.
Взех да пия и центрум матерна. Явно организма ми има нужда от плодове и зеленчуци, но като не трябва да прекалявам с ягоди и зелении, заради нитрати и дразнене на червата, почвам химията.

Лорини, много е яко количката Peace

Моя дивак за малко да се удави вчера. Отидохме след Флората да играе на плажа. Нашия се съблече чисто гол и взе да бяга по брега, да го пличка водата по краката. Обаче изтърва едно топче и директно навътре. На втората крачка вече не можеше да стига дъното, че явно се е изронило от вълните, и само гърба му отгоре. Мъжа ми влезе с панталона и обувките да го вади. Разправя, че като шамандурка драпал с краката в опит да се задържи. Нищо не му стана, но явно се е уплашил. Каза, че вече няма да ходим дори и на пясъка, че да не го вземело морето. Спа супер неспокойно. Дори на 2 пъти се стряскаше и сядаше в леглото все едно не може да си поеме въздух. Горкото ми. И ме е яд на мен, че в такива кризистни ситуации направо замръзвам, гледам и чакам, вместо да направя някакво действие.

Направихме и страхотен пикник в неделя на Минералните бани. Бургазлийки, да знаете, че има кърлежи, въпреки, че са косили и уж са пръскали. На дребния 2 му извадихме, като единия беше светъл и колкото точка голям, а другия тъмен и по-едричък. Сега ще го наблюдаваме 10 дни за Т.

В общи линии чудно си починах. Днес дори не ми се спи на работа и ми е работно, ама ще е до 2-3 дни.

Лек и усмихнат ден на всички newsm44

# 493
  • София
Поли, честити придобивки   bouquet И аз се каня в понеделник да поръчам, но от "Конти", че там им знам размерите Simple Smile

bubabo, добре, че с детенцето всичко е ОК, сигурно много си се изплашила  Hug

Ivality, честит ти мъж  Laughing

Лорини, за тези пари направо е перфектно!  Peace

Момичета, аз имам такъв въпрос: по адресна регистрация съм в Овча купел, но живеем в Люлин. Кога най-късно трябва да си взема бележка от общината за постоянно местоживеене тук, за да не се разкарвам излишно до другия край на града за щяло и нещяло?  newsm78

# 494
  • Бургас
Момичета, има много странен въпрос: Кой трябва да ми издава болнични? Днес ходих при личния за направление за УНГ. УНГ ми изписа капки за сенната хрема и сироп за гърлото и ме прати пак при личния за болничен, а личния ме препрати при АГ-то? АГ- то работи само във вторник.... А аз до вторник какво да правя Sad Ще се ходи утре на работа с гърлобол и настинка  Confused То се е видяло....... Та за следващия път (въпреки че се надявам да няма такъв) от кой да искам направление, че Б-с не е много малък Sad Мерси момичета......... Confused

Общи условия

Активация на акаунт