Необходими продукти:
- 1 малка до средно голяма тиквичка
1 средно голям морков
1 главичка лук
1-2 картофа (в случая не съм сложила)
1-2 с.л. универсална подправка за супи (тя е домашно производство и съдържа целина,ситни морковчета, доматка, пиперка, магданоз и силно осолена)
фиде- 1 топка от навитото
магданоз
целина
черен пипер и сол на вкус
1-2 с.л. олио
За застройка- 2 жълтъка + малко оцет (много често го изпускам)
В тенджера с гореща вода слагам ситно нарязаните лук и моркова и 1-2 с.л. мазнина. Като поврат 5 минути, добавям измитата и нарязана на кубчета тиквичка. Не я беля, само отстранявам двата края. Сега е момента и на картофите, ако решите. Може да се добави ситно нарязана пиперка или в моя случай универсалната зеленчукова подправка. Като заври супата, намалям котлона и оставям да ври на по-бавен огън до сваряване на зеленчуците. Малко преди да е готова добавям натрошеното фиде, зелените подправки, черния пипер и посолявам. Варя до готовност на фидето.
За заливката разбивам в купа двата жълтъка с малко оцет. Изчаквам супата за кратко да изстине, да не е съвсем вряща и много бавно и внимателно застройвам.
Ние обичаме този вид застройка. Вие можете да я направите според предпочитанията ви- с кисело мляко или варена.