Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

В кухнята на ninfil

  • 177 818
  • 190
  •   1
Отговори
  • Бургас
  • Мнения: 103

Добре дошли в

"Kухнята на ninfil"

От доста време се каня да поместя кулинарните си творения и тук. Създала съм си свое местенце, в което ми е много уютно, но сред повече приятели човек се чувства по-богат и по-щастлив.



С Ъ Д Ъ Р Ж А Н И Е  


САЛАТИ

Домати с моцарела и босилек
Турска салата
Патладжанена салата Катя
Унгарска салата
Зелена салата със сусам и скариди



ПРЕДЯСТИЯ

Ордьовър с яйца и кисели краставички
Панирани палачинки
Байганети със сирене
Топчета от сирене
Крекери
Език в масло
Кладница с масло,чесън и копър
Сиренца в орехова панировка



СУПИ И ЧОРБИ

Крем супа от червена леща с куркума
Пролетна супа от коприва
Лятна супа от тиквички

БЕЗМЕСНИ ЯСТИЯ

Панирани тиквички на фурна
Панирано сирене
Грах яхния
Пататник
Постен гювеч
Картофено-гъбена запеканка - labrex
Имамбаялдъ
Гювече с пържени картофи
Картофелки
Тиквички с прясно мляко
Картофи соте - TheN'Master's
Тиквички на фурна
Гъбена каша
Боб с маслини и гъби
Ветрило от патладжани - Pep-4o
Пикантни картофи - Pep-4o
Бъркани яйца със сирене
Омлет с пържени картофи
Ориз с гъби и тиквички - Ginger Cookies
Боб с кисело зеле
Домати с ориз
Чушки с яйца и пушено сирене или мързеливи чушки бюрек
Боб със зеле
Shakshouka или яйца на очи с доматен сос
Пържени картофи с чеснова марината
Вегетарианска лазаня с гъби и топено сирене
Картофени мъфини
Магданозени кюфтета





ПТИЦИ
Пилешки кебап в хартия - Ева Тонева
Кокошка с картофи яхния
Панирани пилешки бон филенца
Пиле Жулиен
Пияно пиле
Пилешка кавърма - Пеп-4о
Пиле по ловджийски
Пилешко руло "Пролет" със сос Бристол




СВИНСКО

Руладини с кайма
Свинско с лапад
Яхния асорти със сини сливи
Кавърма от свинско в гювече
Порк СтроганоФ
Филе с гъби
Запеканка
Ловджийско по сръбски
Празнична капама
Свинско каре с подправки
Виенски шницел




ТЕЛЕШКО И ГОВЕЖДО
Силкме или телешко с патладжани- Йоли



АГНЕШКО МЕСО

Агнешко с пресен лук
Печени агнешки главички




ЯСТИЯ С МЛЯНО МЕСО
Лозови сармички със сос Бешамел
Пълнени пиперки с кайма и ориз
Боб с кюфтета
Очите на ламята
Шницел от мляно месо
Убийствена мусака - Иван Звездев
Вълчите семки на Pep-4o
Руло Стефани
Табиетлийска плескавица
Механджийски кюфтета с кашкавал
Канелони Болонезе



РИБИ И МОРСКИ ДАРОВЕ

Панирани рулца от раци
Миди с ориз
Как се варят скариди
Салата от рулца от раци
Хайвер
Панирана цаца
Рибник с цаца


СУБПРОДУКТИ
Пилешки дробчета по селски
Свински черен дроб с бяло вино




ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ

Дърпани банички със сирене - bordovsky
Шопска домашна баница - Блонди
Вита баница с одрински кори
Банички с майонеза
Бюрек
Бърза баница с коприва
Баница-аламинут със сирене
Катми
Банички-хапки с кашкавал - Йоли
Добруджанки
Пица на клечка
Хот дог - пица пай
Тутманика на Аелис
Пръчици
Шуменски улични мекици
Мекици за внуче
Ушички
Пенкейкс
Солените бухти на баба
Стисни-пусни
Лазаня Болонезе
Лучено хлебче Йоли
Питка по идея на Валентина Цуркан
Кхачапури с микс от сирена
Топки-тутманик
Пълнени питки
Кашкавалка
Житен клас
Питка
Бобат
Домашна пица
Милинки по Ямболски
Питка с тестото на Хриси
Рулца с ванилов крем
Франзели
Намесник
Усуканица с лук и сирене  Йоли
Вкусните питки на Карина
Пица- охлювчета
Содена питка с чубрица
Питка - Невин Исмет
Питки с чесън и кашкавал
Биренки
Баница с готови кори
Бърз хляб с мед
Пиде с луканка, кашкавал и яйце
Рогчетата на Пина
Пърленки - Vens
Солени мъфини
Соленки с кашкавал
Въздушни (улични) мекици - Танита
Въздушни мекици
Фокача със зехтин и чубрица
Фокача със зехтин и чубрица
Питка за делник и празник
Неделна закуска- макарони със запържени хапки
Кашкавалки с чубрица
Баница със спанак
Пица "Куатро Формаджи"
Соленки със сусам и кашкавал
Бързи и лесни мекички
Домашна тестяна баница с ронена чубрица
Варени гевречета
Баницата на Ани
Ароматен хляб с кашкавал
Домашен козунак







ДЕСЕРТИ

Саралии
Еклери с ванилов крем
Понички с крем
Бели сладки
Пурички с локум
Шоколадови бисквити трюфел
Линцерови сладки
Ореховки
Великденски курабийки
Домашни курабийки
Приплетени курабийки
Кексчета с локум и орехи
Шоколадови мъфини с кафе
Ябълков кекс със стафиди
Мъфини с череши
Най-вкусната шоколадова торта - Ирина Купенска
Добуш торта
Домашен козунак
Бързо и лесно бисквитено руло с мармалад
Лятна торта с бишкоти
Пай с праскови и шоколад
Shogetten сладки
Меденки " Домино"
Арменско жито
Полумесеци
Баклава с кадаиф
Десерт в чаша с аромат на портокал
Кекс със сладко от праскови
Кекс с череши,крема сирене и шоколад




ЗИМНИНА
Пастет от чушки и сирене
Подправка за супа
Люти чушки в сироп
Мариновани чорбаджийски чушки със сирене и копър
Чорбаджийска апетитка
Сладко от праскови
Сладко от ягоди

Последна редакция: вт, 21 юли 2015, 09:57 от ninfil

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 103
Домати с моцарела и босилек



Това е най-обикновена салата, но заради името на сиренето звучи някак си много специална.
Необходими продукти:
  • 1-2 домата
    1-2 парчета моцарела
    малко сух босилек
    няколко капки зехтин
В чиния си подреждаме резен домат, резен сирене. Количествата са според това колко бира или ракия ще се пие Simple Smile Поръсвате с малко босилек отгоре и капвате няколко капки зехтин.

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 20:03 от ninfil

# 2
  • Бургас
  • Мнения: 103
Турска салата


Приготвя се изключително лесно и бързо.

Необходими са :

    1 кутийка (около 400 гр.) консервиран червен боб
    1 кутиийка (около 400 гр.) сладка царевица
    1 връзка магданоз
    1 връзка копър
    няколко стръка пресен лук

Дресинг: сок от 1/2 лимон
около 30 мл зехтин
щипка сол

Бобът и царевицата се отцеждат от сока в консервите и се промиват с вода в гевгир. Зелените подправки се нарязват на ситно и се смесват с боба и царевицата.
В отделна купичка се смесват съставките за дресинга, разбъркват се добре и салатата се полива. Ако е необходимо подправете по ваш вкус салатата. Количествата зехтин и лимон са ориентировъчни.

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 20:01 от ninfil

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 103
Патладжанена салата Катя



Рецептата е от една колежка, която преди повече от 3-4 години беше донесла да я опитаме.Горещо ви я препоръчвам. Има сладко-кисел вкус, ароматна е и към нея ви е необходимо единствено малко хляб.

Необходими продукти:

    3 кг патладжан
    3 кг червена капия
    магданоз
    чесън на вкус

За маринатата:

    300 гр. захар
    300 мл олио
    300 мл оцет
    3 суп.лъж. сол

Патладжана се бели и режи на кубчета. Пипера е изпечен, обелен и нарязан на парчета. Завира се маринатата и в нея се слага патладжана да се изпържи до прозрачност. Добавя се нарязания пипер и се запържва още малко, да поомекне и пипера. Прибавят се магданоза нарязан на ситно и предварително почистени и нарязани на по-дребни парченца скилидки чесън. Чесъна е на вкус, според предпочитанията ви.
Напълнете салатата в бурканчета и стерилизирайте 5 минути.
Ако е за директна консумация можете да намалите количеството на продуктите и да поизпържите зеленчуците малко повече.

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 103
Унгарска салата



Вкусна и лесна зимна салата. А и не само зимна.
Срещала съм я много из форумите и сайтовете в различни варианти и още по-многобройни имена. Но този начин на приготвяне го научих от кака ми преди доста години.

Необходими продукти:

    4 картофа
    5-6 кисели краставички
    2 варени яйца
    1 - 2 кутийки майонеза
    малко сол
    кашкавал за настъргване

Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват, обелват се. В купата, в която ще се сервира, на дъното се настъргват на едро ренде двата картофа. Посолете много леко, ако желаете. Отгоре се слага половината нарязани на ситно кисели краставички (може и настъргани). Върху тях настържете 1 яйце. Намажете с пласт майонеза. И всички продукти се изреждат втори път -пласт настъргани картофи, отгоре кисели краставички, второто яйце настъргано. Покрива се с пласт майонеза и се настъргва обилно кашкавал. Украсете с маслинки, краставички или каквото имате под ръка.


# 5
  • Бургас
  • Мнения: 103
Ордьовър с яйца и кисели краставички



Много лесен и вкусен ордьовър. Приготвя се бързо и е подходящ при внезапни гости.

Необходими са ви:

    3-4 половинки сварени яйца /на човек/
    1 майонеза
    2-3 с.л. кисело мляко
    2-3 кисели краставички

Сварете яйцата според броя на хората. Охладете ги и ги обелете.
През това време в купа настържете на най-ситно киселите краставички. Отцедете ги от сока. Смесете майонезата и киселите краставички и добавете първо 2 лъжици кисело мляко. Сместа трябва да не е много гъста, нито да тече. Трябва да може спокойно да се загребва с вилица. Ако е необходимо разредете соса с още 1 лъжица кисело мляко, до желаната гъстота. Обърнете половинките яйца с жълтъка надолу и върху всяко яйчице полейте с по 1 супена лъжица от соса. декорирайте по желание.
Прекрасно мезе за ракия и бира.

# 6
  • Бургас
  • Мнения: 103
Панирани палачинки



Продуктите са за 4 порции.
За палачинките

    1 яйце
    6 с.л. брашно
    250 мл газирана вода
    1/2 ч.л. сол

За пълнежа

    50 г сирене тип дунавия
    30 г топено сирене
    30 г пушено сирене
    2 с. л. настърган кашкавал
    1 с. л. нарязан магданоз
    черен пипер на вкус

Панировка

    1 яйце
    2 с. л. брашно
    3 с. л. галета
    1 с. л.мак
    1 с. л. сусам
    олио за пържене


Яйцето се разбива със солта, прибавят се брашното и газираната вода. От получената смес се изпичат 4 палачинки. Всички сирена за плънката се смесват, разпределят се върху палачинките и се завиват на пакетчета. (аз замених пушеното сирене и кашкавала с 50 грама пушен кашкавал). Количеството на продуктите за пълнежа ги увеличих малко, тъй като ми се видяха недостатъчни. Също така, реших да не ги завивам на пакетчета, а на рулца. Преметнах двата странични края навътре и навих на рулца. Плънката нанесох по цялата палачинка, за да се усеща.
Рулцата ( пакетчетата) се топват последователно в брашно, разбито яйце и галета, разбъркана с мак и сусам и се изпържват до златисто. Сервират се топли със салата по ваш избор.


Източник

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 103
Байганети със сирене



Необходими продукти:
2 яйца
200 мл бира
Брашно около 300-400 грама
щипка сол, ако пълнежа е друг и има нужда.
200 гр сирене или друго по желание (колбас, кашкавал, шунка,гъби, зеленчуци)

Разделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците на пухкав сняг. Жълтъците смесете с малко бира, добавете и малко брашно. Разбъркайте и продължете да редувате бира- брашно-бира... , докато не свърши бирата и не се получи гъста каша. Толкова да е гъста кашата,че след като се добавят белтъците, пастата да е с консистенция на малко по-гъсто палачинково тесто. Добавете белтъците бавно и внимателно с дървена или силиконова лопатка без много енергично да разбърквате. Необходимо е само да се поемат белтъците от другата смес.
Нарежете сиренето на малки кубчета. С лъжица потопете сиренцата в пастата и пържете в силно сгорещена маслена баня. Количеството мазнина за пържене трябва да е повече, за да плуват байганетите като се обърнат. Иначе стават като сплескани питчици. Пържете до бледо златисто. Готовите байганети отцедете с решетъчна лъжица и поставете върху кухненска хартия да попие излишната мазнина.

# 8
  • Бургас
  • Мнения: 103
Топчета от сирене



Рецептата е взета някъде от форумите, но незнам първоизточника. Приготвяни са от много съфорумки по различни начини.

300 гр. меко сирене
1/2 чаена чаша смлени орехи
5-6 скилидки чесън
черен пипер
връзка наситнен магданоз
червен пипер за овалване
1/2 ч.ч. сусам или орехи

Сиренето се смачква с вилица и се смесва с половината от орехите. Добавят се счуканият чесън и черния пипер. Сместа се разбърква и от нея с мокри ръце се оформят топчета. Една част от топчетата ги овалях в орехи или сусам, втора част ги овалях в червен пипер и трети вариант- оваляни в наситнен магданоз. Слагат се в хладилника да се стегнат.
Забележка: сиренето не беше обезсолено и топчетата се получиха по-солени. Добре е предварително да се изкиснеа може да се замести или смеси с крема сирене.

# 9
  • Бургас
  • Мнения: 103
Панирани тиквички на фурна



Необходими продукти:

    1 тиквичка


За панировката:

    1 кофичка кисело мляко
    1 ч.л. горчица
    2-3 скилидки чесън
    сол на вкус
    2 пакетчета готова панировка
    2-3 с.л. олио
    1 връзка копър

Начин на приготвяне:

Тиквичките се нарязват на жулиени с ширина около 1 см. или друга форма.
Приготвя се млечен сос като киселото мляко се разрежда с 3-4 с.л. вода, в зависимост от неговата гъстота. Прибавят се горчицата, счуканият чесън и солта.
В чиния си подгответе панировката, в която ще оваляте тиквичките.
Тук ще вметна, че аз използвах обикновена галета примесена с мак и сусам.
Потопете тиквичките първо в млечния сос и после оваляйте в галетата или панировката, която сте избрали.
Подреждат се на разстояние в намаслена тава, поливат се отгоре с тънка струйка олио и се пекат на фурна, загрята на 200 градуса.
Готовите тиквички се поръсват с предварително нарязания на ситно копър (по желание)

Източник: сп. Кулинарен журнал

# 10
  • Бургас
  • Мнения: 103
Панирано сирене



Бърза и вкусна вечеря, с продукти, които винаги имаме в хладилника.

Необходими са ви:
2-3 яйца (според количеството порции)
150 грама брашно
150 грама галета
150 грама сухо картофено пюре

Няма никаква философия в приготвянето. Затова пък картофеното пюре в панировката, прави коричката още по-хрупкава.
Нарежете сиренето на филийки,не много дебели- около 1 пръст дебелина.
Потопете сиренето първо в брашното, след това в разбиите яйца и накрая в смесените заедно галета и картофено пюре. Изпържете в силно сгорещено олио за кратко от двете страни. Става много бързо и не се нуждае от дълго пържене. Необходим е само златистия цвят. Поднесете с предпочитаната от вас салата.

# 11
  • Бургас
  • Мнения: 103
Руладини с кайма



Големи благодарности на Еликсир за страхотната рецепта!
Страшно вкусни рулца, невероятно мезе за бира и вино, а и за основно ястие!
Единствено съжалих,че не съм обърнала внимание на тази рецепта по-рано. Преминавам направо към необходимите продукти,тъй като няма какво да се описва повече. Просто ги направете и гарантирам, че ще останете доволни!

Необходими продукти:

    250 грама кайма
    1 яйце
    1 филия стар хляб
    1/2 глава лук
    чубрица
    червен пипер
    черен пипер

или просто омесете каймата по ваш вкус и предпочитания

    около 12-14 тънки резена шунка, пушено филе или друг вид подходящо месо за ролета

За пълнежа още:

    малко кашкавал на филийки
    гъбки на ситно
    печен пипер
    варено яйце

- или каквото ви се намира под ръка.Тук е възможна пълна импровизация.
Аз сложих единствено кашкавал и гъбки.

Освен това са необходими още:

    50 мл сметана
    1 голям домат настърган или доматено пюре, размито с 1 чаша вода
    кашкавал за настъргване
    риган

Начин на приготвяне:

Намажете филийките филе с омесената кайма като за странджанки. В средата на резена сложете плънката, която сте приготвили и избрали. Както споменах в моя случай беше кашкавал на лентички и няколко кубчета пресни гъби.Завиийте на рулца и наредете в намазнена тавичка едно до друго.
Настържете домата или разтворете доматеното пюре с чаша вода и полейте върху рулцата. Завиийте ги с фолио или в йена с капак и печете около 30 минути на 200-220 градуса. Извадете тавичката от фурната. 1/3 кофичка заквасена сметана разтворих с бульона от месото в тавичката,но ако не ви е останал, може с малко вода. В оригиналната рецепта се добавя малко брашно за спойка, но предполагам там е използвана течна готварска сметана.
С тази смес се поливат рулцата, настъргва се кашкавал и се поръсва ригана. Запечете до крайна готовност и поднесете с чаша студена бира или вино!

# 12
  • Бургас
  • Мнения: 103
Панирани рулца от раци



Използвах същата панировка като при панираните палачинки със сирена. Получиха се прекрасни рулца, много хрупкави и с прекрасен сладникав рачешки вкус.

# 13
  • Бургас
  • Мнения: 103
Крем супа от червена леща с куркума



Търсих нещо по-различно, което да сервирам на гости и попаднах на тази крем супа на Еликсирчето. Много вкусна, лесна за направа и сравнително бърза. Само добавих някоя друга подправка, а сиренето Чедър замених с чеснови крутончета.

Необходими продукти:

    250 грама червена леща
    1 глава лук
    2-3 скилидки чесън
    1 настърган морков
    1 малък картоф (в оригинала няма, но незнайно как имах записано на листа и разбира се добавих. Вкусът не се промени с нищо)
    4 -5 с.л. пасирани домати
    1/3 ч.л. червен пипер
    щипка куркума
    черен пипер и сол на вкус
    чубрица според предпочитанията ви
    олио или зехтин за задушаване


Продукти за чесновите крутончета:

    1-2 филии по-сух бял хляб
    1 ч.л. зехтин или олио
    1 скилидка чесън


Начин на приготвяне :
В загрятата мазнина се задушава ситно нарязания лук, настъргания морков и чесъна. Добавете измитата леща, доматите и гореща вода в количество да покрие продуктите и още малко над нивото им. Като заври супата, намалете на по-бавен огън и оставете да къкри до омекване на лещата. Като набъбне долейте още малко вода до желаната гъстота. Оставете още 10 минути да поври. Подправете с желаните подправки, сол на вкус. Горещата супа пасирайте.
Сервирайте с чеснови крутончета или с друго по ваш вкус.

Приготвяне на чеснови крутони:
Нарежете хляба на филии, ако е цял. Отстранете корите и средата нарежете на еднакви малки кубчета. Пресовайте главичката чесън или намачкайте и я смесете с 1 лъжичка мазнина. Хлебните кубчета сложете в тавичка, посолете,ако желаете и полейте с чесновото олио. Разбъркайте ги добре и печете в загрята фурна на 220 градуса (може и на грил). Периодично се бъркат, за да се изпекат равномерно.

# 14
  • Бургас
  • Мнения: 103
Пролетна супа от коприва



Необходими продукти:

    300-500 грама почистена коприва
    1 к.ч. ориз
    1 глава лук или 2-3 стръка пресен лук
    черен пипер и сол на вкус
    магданоз
    2 жълтъка за застройка

Начин на приготвяне:
Копривата,предварително почистена от дръжките, се попарва във вряща вода. Аз обикновено я оставям да поври 5-10 минути, тъй като е по-остра и не ни е приятна , ако не е добре попарена. Извадете копривата с решетъчна лъжица, отцедете я и с вилица намачкайте колкото може повече.
В тенджера с малко мазнина задушете ситно нарязания лук, добавете копривата и задушете още 5 минути. Налейте топла вода ,малко сол (половината от необходимото ви количество) и оставете да поври .Към средата на варенето добавете почистения и измит ориз, подправете с черния пипер,сол и магданоз. Варете до пълна готовност. Застройте,ако предпочитате. Аз застройвам само с 2 жълтъка и няколко капки оцет в тях.

Общи условия

Активация на акаунт