Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

В кухнята на ninfil

  • 177 851
  • 190
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас
  • Мнения: 103
Шопска домашна баница



Продукти:

1 яйце
3 с.л. олио
1 чаена чаша (200 мл) хладка вода
1 чаена лъжичка сол
брашно -не измерих количеството, но да се получи тесто, което не се лепи много по ръцете

За намазване:
250 грама масло или 50:50 масло и мас

Плънка:
3 яйца и 300 грама краве сирене

Начин на приготвяне:
Слагате в голяма купа яйцето, солта, олиото и водата. Започвате да прибавяте брашното, докато получите тесто, което може да месите с ръце, без да ви се лепи много. Тук мога да добавя,че и повече вода да сте сложили, няма голямо значение. Добавяте брашно, колкото е необходимо. Тестото се дели на 3 топки. Маслото го стопявате. Разточвате всяка топка на кора, колкото можете тънка, намазвате с разтопената мазнина обилно. Сгъвате кората на 4 като салфетка. По същия начин се точат и сгъват другите кори. Оставете на страна за кратко.
През това време разбъркайте плънката. За всяка кора са предвидени по 1 яйце и 100 грама сирене. Сместа е добре да е повече,за да има навсякъде от нея, по цялата кора. В противен случай има вероятност корите да станат сбити.
Взимате всяка кора, разточвате отново на кора, така както е сгъната. намазвате пак с мазнина и наръсвате от сместа равномерно навсякъде. Много е важно да има по цялата кора смес. Навивате кората и е нареждате в предварително намазнената тава за печене. ПО същия начин с останалите кори.
Преди да е сложете да се пече, полейте баницата с останалата мазнина. Печете на умерено загрята фурна до зачервяване. Готовата баница още гореща се напръсква със студена вода и се завива добре с кърпа, да се задуши.

Източник: Блонди

# 31
  • Бургас
  • Мнения: 103
Вита баница с одрински кори



Бях слушала много добри отзиви за тези кори и скоро ги намерих в кварталния магазин. Веднага реших да ги изпробвам. Наистина се оказаха много хубави, баницата стана мека,пухкава и с вкус на домашно точена.Варианти на приготвяне на вита баница има безброй. Но докато се чудех как да я приготвя този път, реших да навия корите със сместа за обичайно приготвяната от мен наложена баница.

В една купа натроших около 200 грама сирене, добавих още 1 кофичка кисело мляко, 3 яйца, 1 бакпулвер, разтворен в киселото мляко, 1/2 чаена чаша олио
Всичко смесих в купата и с получената смес поръсвах всяка една кора. Навивах ги на руло и ги наредих в намазнена тава. Ако ви е останала смес може да полеете баницата отгоре. Пече се на предварително загрята умерена фурна.

# 32
  • Бургас
  • Мнения: 103
Банички с майонеза



Необходими са ви:
1 пакет кори за баница (аз използвам Фамилия)
около 300 грама сирене
и 2-3 яйца

за поливане:
3 супени лъжици майонеза
1/2 чаена чаша топла вода

Корите се разтварят и се разрязват първо на две половиниСлед това всяка половина на още 2. Получават се общо 4 ленти. Слагаме ги всички на един куп, за по-удобно.Преди това сме натрошили сиренето и сме го смесили с яйцата. Върху лентата се слага от плънката, толкова, колкото желаете. Аз , обикновено, слагам по цялата дължина, да има навсякъде. Ако не обичате с много плънка, сложете по ваш вкус. След това, взимате 6-7 листа едновременно и заедно навивате на триъгълна баничка, докато свърши цялата лента.Триъгълника се нанася по листа толкова пъти,колкото е необходимо до достигане на горния край. Надявам се, че сте ме разбрали.
Понякога съм навивала и с 8 листа,и с 5. Но с 8 стават доста по-дебели,а с 5 ми се струват тънки.Нареждат се в намазнена тава с отвора надолу, за да не се разтворят.Поливат се със смес от майонезата и топла вода. По принцип загрявам водата малко повече в микровълновата. Така ми се струва,че по-добре се разбива майонезата. Не може да стане на идеално гладка смес, но това въобще да не ви притеснява. С лъжица поливам по веднъж- два пъти всяка баничка и ако остане разпределям навсякъде от сместа.
Пека ги на умерена фурна до златисто.

# 33
  • Бургас
  • Мнения: 103
Миди с ориз



Необходими продукти:
500 гр. миди с черупките
1 гл. лук
1 ч.ч. ориз
500 гр. домати от консерва (или според предпочитанията ви)
1 ч.л. червен пипер
джоджен
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Първо добре остържете мидените черупки от водорасли и други. Може да използвате някаква по-твърда четка или с нож. Измийте ги добре.
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в тенджера с малко мазнина. Към него се добавя измития ориз и също запържете до прозрачно. Сложете червения пипер, разбъркайте и добавете доматите. Оставете 2-3 минути да поври с тях и долейте студена вода. Обикновено се прави в съотношение ориз-вода 1:3, но тук се добавя малко повече. Аз слагам 4 ч.ч. вода (т.е. 1:4).
Веднага след водата сложете мидите, за да може постепенно да се затоплят и отворят. Не се добавят при вече завряло ястие. Варете до крайна готовност като е добре да оставите ястието по-рядко, за да имате възможността да си хапнете с мидена лъжичка.

# 34
  • Бургас
  • Мнения: 103
Свинско с лапад



Начин на приготвяне:

    около 700 гр. свинско или пилешко месо
    1 кг пресен спанак или лапад
    1 връзка пресен лук или 2 глави кромид лук
    1 с.л. брашно
    1 ч.л. червен пипер
    джоджен
    сол на вкус

Спанака или лапада се почистват, измиват се и се попарват във вряща вода да променят цвета си. Изваждат се с решетъчна лъжица и се отцеждат от водата. С вилица се намачкват и претриват.
Месото се измива и нарязва на едро. Можете предварително да го сварите малко и след това да се запържи съвсем леко.
Пресния лук се почиства и нарязва на по-едро, а ако използвате кромид лук- нарежете го на ситно.
В тенджера с малко мазнина задушете първо лука до омекване. Прибавете лапада или спанака и запържете 5-10 минути. Сложете 1 лъжица брашно, червения пипер и разбъркайте. Предварително свареното месо върнете в тенджерата с лапада. Долива се топла вода и може съвсем леко да посолите. Гответе ястието на бавен огън. Към средата на готвенето можете да добавите пресен или сух джоджен и да посолите според вашите предпочитания. Оставете да ври до готовност на месото и желаната гъстота.

Ако предпочитате да приготвите ястието с пилешко месо, не е нужно предварително месото да се вари, тъй като е нежно и крехко месо и ще се разпадне в процеса на готвене.

# 35
  • Бургас
  • Мнения: 103
Яхния асорти със сини сливи



Такова творение не бях правила - яхния със сини сливи като основа, а за вкус и различни видове мръвка.
В един от мразовитите дни ми се прияде яхния. Добре, ама с какво да бъде? Хем да е нещо, което скоро не сме яли, хем малко по-различно, ама и без месце не става. Намерих забравено парче свински бут във фризера, резен изсъхнала луканка, към която никой не посягаше отдавна и едно срамежливо парче печена наденица. Сините сливи "отлежаваха" от коледните празници. И ето я манджичката!


Какво сложих в тенджерата:
2 глави лук
300 грама свинско месо
100-150 грама луканка
200-300 грама сурова наденица
100-150 гр. сушени сини сливи
1/2 буркан консерва домати или 2-3 пресни домата
черен пипер на зърна
1-2 зърна бахар
1-2 давинови листа
червен пипер
1 с.л. с връх брашно
сол

Начин на приготвяне:
Предварително нарязах месото и го запържих в тенджера с малко мазнина да се зачерви. Ако наденицата не ви е изпечена от преди това, нарежете я на колелца и я изпържете след месото. Луканката само нарязах на по-дебели филийки. Стар шпеков салам също върши страхотна работа.
Извадете месата и в същата мазнина задушете лука, предварително ситно нарязан. Сложете малко брашно и го запържете да смени цвета си. Добавете червения пипер, разбъркайте и сложете 1/2 буркан консерва домати. Може и 2 домата пресни, почистени и настъргани на едро (може и нарязани,както предпочитате).
Върнете месото обратно в тенджерата, разбъркайте и долейте с вода. Никога не меря количеството вода. Но за една средно голяма тенджера и за да излезе ядене за 3-4 членно семейство- около 1 1/2-2 л вода може би слагам. Зависи и от количеството продукти. Подправете с подправките, сол на вкус и варете на бавен огън. Около средата на варенето прибавете сините сливи.

# 36
  • Бургас
  • Мнения: 103
Пилешки кебап в хартия



Ястието се приготвя лесно. Не отнема много време за предварителна подготовка, а резултата е божествен. Ще ви кажа аз как го приготвих, а оригиналната рецепта можете да я видите при Ева Тонева. Като цяло съм спазила рецептата, само замених вида на месото и мазнината.


Необходими са ви:

    500 гр. бяло пилешко месо
    1 голяма глава лук
    1-2 моркова според големината
    3-4 картофа
    1 домат
    100 гр. замразен или от консерва грах
    3-4 с.л. мазнина (аз използвах олио)
    сол и черен пипер на вкус
    магданоз
    люта чушка по желание аз не сложих)

Месото се измива, почиства (ако има нужда) и се нарязва на кубчета.
Лукът се реже на дребно, морковите - на кръгчета, а картофите- на кубчета.
Домата се бели и почиства от семената, също се нарязва на ситно.
В тиган загрейте мазнината и запържете месотодо леко златисто. Добавете към него лука и задушете до прозрачност. Прибавят се картофите и морковите и те да се задушат 10-тина минути. Прибавете домата и граха, налейте малко водичка или бульон и оставете още 5 мин да се задуши ястието. Накрая прибавете ситно нарязания магданоз.
От хартия за печене изрежете 4 листа с размери 35/35 см. Честно казано аз изрязах само 2 листа, тъй като сместа ми се видя малко, но порциите после ни бяха големички.
Ястието разделете по равно в хартиените квадрати като го разполагате по диагонала. Ако желаете сложете люта чушка.
Загънете двата диагонални края на хартията и хубаво усучете от всички страни. Може да разпределите кебапа и в средата и пак да сгънете на две. На мен по диагонал ми се видя по-лесно.
Поставете пакетите в тава. Напръскайте ги с вода. Печете ястието около 20 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
Готовия кебап поднесете в хартията като предварително я разрежете отгоре.

# 37
  • Бургас
  • Мнения: 103
Бюрек



Необходими продукти:

500 гр. брашно

250-300 мл. вода

сол на вкус.

-300 гр. сирене.

200 мл. мазнина (масло - олио 50/50)

Приготвяне:

От брашното, водата и солта замесваме меко тесто.

Оформяме топка и нарязваме на пет парчета.
Всяко парче се оформя на топче и след това на малка питка с големина, колкото малка чинийка.Смесваме разтопеното масло и олио и слагаме в дълбок съд или чиния.
Корите престояват в мазнината 10-15 минути.
След това всяка кора поотделно се слага директно от мазнината на плота или масата. Притискаме и разтегляме настрани кората. Издърпваме внимателно, докато се образува тънка кора. Дърпайте от всички страни до получаване на тънка прозрачна кора. Става бързо и лесно.В средата на всяка кора поръсваме натрошено сирене, което заема площ, колкото ще е голяма тавата, в която ще се пече. Тестото извън диаметъра на сиренето се загъва навътре.

Втората кора разтеглете по същия начин на тънко. Натрошете в средата й сирене и върху сиренето прехвърлете първата вече сгъната и оформена кора. Получават се една в друга. Краищата извън получения диаметър отново нагънете на вътре.

Разтеглете третата питка на тънка кора. Пак поръсете със сирене. Върху него прехвърлете двете нагънати заедно кори и краищата загънете навътре. Получават се три кори една в друга.

Разтеглете четвъртата кора на тънко. Повторете същата процедура с натрошеното сирене и върху него трите заедно нагънати кори. Краищата се загъват отново навътре.

Процедурата се повтаря и с петата кора- разтеглена тънко, сирене и в нея се слагат четирите заедно нагънати кори. Дооформяте като прибирате краищата и като последна кора, се опитайте да нагънете по-красиво, за да има по-добра визия бюрека ви.

Само да уточня, че при нагъване на първата кора, същата няма никакъв вид, много е мека и не може да добие красив облик. Поне при мен беше така. Но с поставянето им една в друга, бюрека се уплътнява и постепенно добива форма и вид. Несъвършенствата ги "замаскирайте" с петата кора.

Прехвърляме в намаслена тава и печем на 200*С фурна до порозовяване от всички страни. Изваждаме напръскваме с малко вода и покриваме с кърпа.

Обяснението е дълго, но изпълнението е лесно и бързо. Не отнема много време да разтеглите корите, а като добиете тренинг, се прави за още по-кратко време.

 Източник: Вкусно и красиво

# 38
  • Бургас
  • Мнения: 103
Бърза баница с коприва



Необходими продукти:
   
    коприва (около 1 торбичка с вместимост 1 кг)
    1 кофичка кисело мляко
    4 яйца
    2/3 ч.ч. олио
    250 гр. сирене
    1 бакпулвер
    1-2 щипки сол
    13 с.л. брашно (тъй като големината на яйцата е различна,ако ви се стори,че е прекалено рядка сместа, добавете още 2-3 лъжици брашно)

Почистете копривата от дръжките, попарете я във вряща вода да смени цвета си. Нарежете я колкото е възможно по-ситно, а ако желаете можете и да е стриете с вилицата.
Разбиват се яйцата с тел. Бакпулвера се разтваря в киселото мляко и се добавя към яйцата. Прибавете олиото, натрошеното сирене,1-2 щипки сол според вкуса ви и накрая разбъркайте и с брашното. Сместа е малко по-гъста от кексово тесто.
Добавете отцедената и наситнена коприва в горната смес.
Изсипете я в намазнена и набрашнена тавичка. Пече се на 200 градуса до златисто.

# 39
  • Бургас
  • Мнения: 103
Баница-аламинут със сирене



Няма съществена разлика от варианта с коприва. Просто се пропуска добавянето й. И все пак ще спомена точните продукти за улеснение.

    1 кофичка кисело мляко
    4 яйца
    2/3 ч.ч. олио
    250 гр. сирене
    1 бакпулвер
    1-2 щипки сол
    13 с.л. брашно
(тъй като големината на яйцата е различна,ако ви се стори,че е прекалено рядка сместа, добавете още 2-3 лъжици брашно)

Разбиват се яйцата с тел. Бакпулвера се разтваря в киселото мляко и се добавя към яйцата. Прибавете олиото, натрошеното сирене,1-2 щипки сол според вкуса ви и накрая разбъркайте и с брашното. Сместа е малко по-гъста от кексово тесто. Изсипете я в намазнена и набрашнена тавичка. Пече се на 200 градуса до златисто.

# 40
  • Бургас
  • Мнения: 103
Катми



Преди много години катмите ги печахме на глинен сач, след това напреднаха технологиите и измислиха ел.сачове. Много удобно и лесно беше с него. Но и то не е вечно. Сега ги приготвям на най-обикновен тиган за палачинки и като че ли вкусът си е почти същия.
Но задължително ги мажа с парче сланинка - и тигана, и готовата катмичка.


Необходими продуктиSadдозата е голяма)

    1 яйце
    1 кофичка кисело мляко
    1/2 ч.л. сода бикарбонат
    щипка сол или на вкус
    вода колкото желаете
    брашно за гъста каша, която лесно да се разстила върху тигана

Начин на приготвяне:

В тенджера разбийте с тел яйцето, "погасете" содата в киселото мляко и ги добавете към яйцето. Сложете вода, колкото желаете според това какво количество искате да направите. Обикновено правя една голяма тенджера палачинкова смес и излиза голяма купчина. Ядем ги 2 дни и разбира се повече хора. Нямам представа колко вода слагам, но поне 2-3 литра има. От там нататък започвам да добавям малко по малко брашно, бия с тел да не стане на бучки и сгъстявам ,докато получа желаната гъстота. Щипка сол за овкусяване или малко повече, ако е необходимо. Сместта се получава по-гъста, да можете да е разлеете по тигана и да не ви лепи по него. Ако видите,че не се зачервяват катмите добре и стоят все бели, добавете малко брашно ( но само ако не сте на много бавен огън). И най-важната стъпка- мажете тигана преди всяка катмичка с парче осолена сланинка без кожа. Вкусът е страхотен !

# 41
  • Бургас
  • Мнения: 103
Саралии



Няма точна рецепта. Просто са ви необходими:

    1 пакет кори за баница (аз ползвам Фамилия)
    масло за намазване на корите
    смлени орехи
    канела
    захар за плънката


За сиропа : 1 литър вода и 700 гр.захар. (Винаги го правя на око)

Разтворете пакета с корите и ги разрежете на две. Получавате две купчинки с правоъгълници. От всеки лист се получава саралия, т.е. колкото са корите за баница двойно количество бройки ще излязат.
В купа смесете смлени орехи, канела и захар, всичко според предпочитанията ви.
Намажете цялата кора с разтопено масло (може и с олио). До половината наръсете от сухата смес.

И сега идва момента с навиването. Необходима ви е тънка и дълга пръчка,кука или каквото успеете да измислите за тази цел. Аз използвам една стара пластмасова кука за плетене.Взима се само 1 кора и се навива стегнато около куката. Преди да сложите саралията в тавата, с двете ръце сгънете рулцето като хармоника, да стане накъдрена саралията. Измушете от куката и наредете в намазнена тава.Така процедирайте с всички останали кори. Не нареждайте прекалено плътно саралиите една до друга, за да не ви останат тестени в средата.
Намажете готовите саралийки с останало масло или олио. Печете на 180-200 градуса до леко златисто.
Направете си сиропа и спазвайте правилото- горещ сироп-студена баклава, или обратно.

# 42
  • Бургас
  • Мнения: 103
Еклери с ванилов крем



Обикновено, еклерите ги приготвяме зимно време, поради голямото количество яйца. Една доза никога не ни е достатъчна и ви препоръчвам,ако решите да правите, да забъркате двойна доза.

Необходими продукти:

за пареното тесто:
1 чаена чаша вода
1/2 чаена чаша олио
1 чаена чаша брашно
щипка сол
5 яйца

Крем ванилия :
1 литър прясно мляко
5 жълтъка
10 с. л. брашно
9 с. л. пълни захар
2 ванилии

Начин на приготвяне на пареното тесто: Водата с олиото се завират в тенджера. Във врящата смес се изсипва брашното изведнъж и се бърка енергично и непрекъснато, докато се отлепи тестото от стените (около 1-2 мин.) Сваля се от котлона и се прибавят едно по едно яйцата като всяко следващо яйце се прибавя след като предходното е било поето от тестото. Бърка се непрекъснато, докато се поемат всичките 5 яйца.
Намазва се тавата за печене с олио и с помощта на супена лъжица се слагат купчинки тесто като се стараете да им придадете по-висока и кръгла форма. Пекат се на силна фурна до зачервяване. Преди време когато ги правих,бях забравила тънкоста за печенето и ги пекох на умерена фурна. Разляха се и станаха като питчици. Осъзнах грешката си, но късно. А тези от снимките са печени на 275 градуса(това е максимума на моята фурна,без вентилатор).
Готовите еклери се пълнят с крем ванилия след като изстинат.

Крем ванилия: От 1 литър мляко се отделя 1 чаша, в която се разтварят 10-те лъжици брашно. Към брашняната кашичка добавете един по един жълтъците. Останалото мляко се сварява ,добавя се захарта. Прибавяме горната смес към врящото мляко и непрекъснато бъркаме, за да се сгъсти. За да не ви стане на бучки, може да отстраните тенджерата от котлона, добавете сместа,разбъркайте добре и отново върнете на котлона. Варете крема до желаната гъстота. Дръпнете от огъня и като позастине малко, ароматизирайте с 2 ванилии.
Изчакайте крема да изстине напълно и със шприц напълнете еклерите. Ако нямате шприц, може да ги цепнете и много внимателно да ги напълните с лъжичка. Тъй като се пълнят със студен крем, не го сгъстявайте прекалено много, но и внимавайте да не го оставите да тече. Ще ви е трудно да ги напълните,ако е много течен.
По желание ги поръсете с пудра захар или ги напръскайте с малко шоколад.

# 43
  • Бургас
  • Мнения: 103
Банички-хапки с кашкавал



У дома еднообразието в ястията и печивата не се тачи много. Всеки гледа нещо ново, различно да хапне и вече се бях поизчерпала от към идеи. Докато не попаднах на интересните банички-хапки на Йоли. Веднага ме грабнаха с апетитния си вид, но тъй като не обичаме баница с месо и колбаси, реших да използвам само идеята. Плънката е стандартна за обикновена баница със сирене и яйца.

Моят вариант на баница е следния:

    1/2 кофичка кисело мляко
    3 яйца
    200 грама сирене
    1/2 чаена чаша олио
    1 бакпулвер


Бакпулвера се смесва с киселото мляко, да шупне. Яйцата се разбиват и се смесват с останалите продукти.
С тази смес правя традиционната баница, а сега и тези малки вкусотии.

Необходими са ви още:
1 пакет фини точени кори (аз използвам само Фамилия и от тях излизат 9 броя)Разтворете пакета с корите. Взимайте по 2 листа за 1 баничка. Сгънете 1/4 от листа, с лъжица поръсете смес по цялата дължина. Сгънете още веднъж. Пак сложете смес. Сгънете трети път и отново смес.Тъй като крайния резултат е доста широк за баничка, реших да сгъна на още две, да намаля ширината. Получи се по-тънка лента от горната снимка, идеално широка да не стърчи от тавата.
Навийте на руло като внимавате да не се начупи охлювчето.Сложете в намазана тавичка.
На мен ми останаха няколко лъжици от сместа и за да не я хвърлям, я разпределих върху всички банички по-малко.Настържете обилно кашкавал.Сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете до златиста коричка.
Може да сложите кашкавала малко по-късно. Ние го харесваме хрупкав и затова всичко правя наведнъж.P.S. Моите банички ги пекох в йена, но отдолу не могат да се запекат ,така както в нормална тавичка. Отчитам го като свой пропуск и несъобразяване, за сметка на естетиката.

Източник : Йоли

# 44
  • Бургас
  • Мнения: 103
Лозови сармички със сос Бешамел



Нямам търпение да излязат лозовите листа и задължително , първо приготвям тези сармички, а след това събирам листа и за фризера. Така целогодишно си осигурявам това ястие на трапезата. Особено на Бъдни вечер.а
Плънката е с кайма и ориз, както приготвям пълнените пиперки . Преди това, обаче, лозовите листа ги измивам много добре и ги попарвам във вряла вода, докато сменят цвета си. За предпочитане е да се берат по-млади листа, защото по-старите имат дебели жили, които не са много приятни за ядене. Ако, все пак, нямате избор на листа, попарвайте старите по-дълго време.
Отцедете листата от водата и навийте сърмичките. Наредете ги в тавичка, долейте вода, подсолете я с 1 щипка сол и запечете сармите в загрята на 200-220 градуса фурна.
Аз слагам повече вода, както и при чушките, за да остане бульон за бешамела. Приготвен със соса от печеното ядене, бешамела е по-вкусен.

Сос Бешамел
Първо искам да уточня, че това не е точно истинския бешамел, който се прави с прясно мляко. По-скоро си е бял сос, но ние така го наричаме.
В тенджера загрявам около 30 мл олио. Към него добавям 1-2 с.л. брашно, които разбърквам много добре, да поемат цялата мазнина и същевременно брашното да придобие кафеникав цвят. Оттеглям тенджерата от котлона. По малко, на части, наливам отделения бульон от сармичките и бъркам да няма бучки и да се изглади соса. При всички случаи бульонът няма да е достатъчен и затова доливам още малко вода. Много ми е трудно да напиша точни милилитри, защото всеки път ми излиза различно количество бульон. Ако се затруднявате, сложете по-малко в началото, а ако има нужда, винаги може да долеете още малко вода. Оставете соса да ври до сгъстяване. Имайте предвид, че като изстине ще се сгъсти още. Така че го оставете леко течен, не като крем-нишесте. Simple Smile Готовия сос изтеглете от котлона.
В по-голяма купа( като за миксер) разбийте 3 яйца и 1 кофичка кисело мляко. Много бавно и внимателно добавяйте сос към яйцата и бъркайте непрекъснато, за да се темперират яйцата и да не се пресекат. Като понапълните купата, получената застройка върнете в тенджерата с останалия сос и разбъркайте. Върнете на котлона и варете соса още 5 минутки. Овкусете на сол.
С така приготвения сос се поднасят сармичките.

Общи условия

Активация на акаунт