СТРАСТИ - градините в София кампания 2012/2013

• 144 580
  • 1 244
  •   1
Отговори
# 960
  • София
Но ако градините са избрали критерия -> от 1-ва страница на темата:
 5. Служебна бележка - Служебната бележка трябва да бъде с мокър печат, изходящ номер, ЕИК (Булстат) на работодателя, име и подпис на длъжностно лице - управител, изп. директор или главен счетоводител. Трябва да бъдат указани длъжността, дата на постъпване и адрес на месторабота (не на регистрация на фирмата).

А датата на постъпване каква връзка има? Ако междувременно човек напусне, да речем  newsm78

# 961
Ако градините, за които кандидатстваш, не са избрали допълнителния критерий за месторабота, може и нищо да не попълваш за район.

Но ако градините са избрали критерия -> от 1-ва страница на темата:
 5. Служебна бележка - Служебната бележка трябва да бъде с мокър печат, изходящ номер, ЕИК (Булстат) на работодателя, име и подпис на длъжностно лице - управител, изп. директор или главен счетоводител. Трябва да бъдат указани длъжността, дата на постъпване и адрес на месторабота (не на регистрация на фирмата).

Много благодаря! Градините, за които ще кандидатстваме, са от различен район и няма да имаме допълнителни точки. Просто ми се иска да попълня инфото коректно и да не стане после някой гаф Simple Smile

# 962
А датата на постъпване каква връзка има? Ако междувременно човек напусне, да речем  newsm78
Какво значи "междувременно"?  Thinking Информацията в системата може да се обнови по всяко време преди класирането и има опция за "безработен"

# 963
  • София
Въпросът е за служебната бележка. Ако се изисква бележка с датата на постъпване и не се обнови в системата напускането, какво тогава? Няма логика, това имам предвид.

# 964
Въпросът е за служебната бележка. Ако се изисква бележка с датата на постъпване и не се обнови в системата напускането, какво тогава? Няма логика, това имам предвид.

Идеята на това предимство е да има донякъде равнопоставеност м/у децата, посещаващи яслена група на ОДЗ и самостоятелна ясла. Тези от ОДЗ продължават в по-горна група, затова и се дава по-голям шанс за прием на посещаващите СДЯ при кандидатстване в 1-ва градинска група.
Ако детето е напуснало към датата на класиране не би следвало да получава точка, точно както и напуснало яслена група на ОДЗ не получава предимство при кандидатстване.

# 965
инсп. Гаджет, ако чета правилно, ми се струва, че зелено човече (.)(.), има предвид служебните бележки от местоработата на родителите.

# 966
Момичета, знам че много пъти е поствано и мислех, че съм си го копнала, но не го намирам, та може ли пак да кажете колко дечица трябваше да посещават, за да НЕ се разформирова групата? Беше нещо средно на месец по 18 деца и ако повече от 3 месеца няма бройка.... Мерси!

# 967
  • София
Флучия, ако правилно съм разбрала от тук - поне 16 деца тр. да е посещаемостта. Ако 2 месеца е под този минимум, може да се разформирова групата.  Но ако пък има карантина/епидемия - тогава това за минималната посещаемост не се гледа.

2. Когато обявят свободните бройки, преглеждам опашките в желаните места, за да преценя къде шансът е най-голям.
Привилегия от социален критерий по принцип до по-малко места ли дава достъп?
Не, ако имаш точки от соц. критерий - ще попаднеш в социалната опашка. За соц. опашка се отделя квота от 40% от всички места.
Изобщо как разбирам къде вероятността е най-голяма вероятността за прием - напр. ако са отпуснати 20 бройки и в списъка детето ми е на 10 място, това означава ли, че ще го приемат и няма нужда да продължавам с пренареждане на желанията,
Зависи от точките. При тези 20 места - има 5 деца с 10 и нагоре точки, има 5 деца с 9т и 40 деца с 8т. Тези с 10т и 9т. влизат. 40-те  деца с 8т. ще се борят за 10-те останали места. Това е така наречената гранична група. Тегли се жребий и децата с най-малък изтеглен номер влизат.
или трябва да се следи постоянно до 25 април (ако не се лъжа), когато ще е първото класиране?
Следиш до края, понеже всички разместват до последно.
Всъщност когато обявят свободните места, се подреждат опашките, но това не е класиране, нали?
Не е. Това е списък с чакакщите деца, който се обновява мисля в реално време.
Реално дори детето някъде да е на първо място, не го записваш, а изчакваш след 25 април, нали така?  
Да, тогава ще се публикуват резултатите и ще е ясно кой е класиран, след това започва записването.
Питам, защото не мога да разбира каква е идеята на толкова дългия срок - два месеца от обявяването до първото класиране.
Да има достатъчно време да се направят кандидатурите.

3. Ако след първото класиране детето го приемат в някое от по-малко желаните места, какво правиш? Записваш ли го веднага, за да не остане извън борда, или изчакваш второто класиране с надеждата, че ще остане незаета бройка в първото желание?
Записваш. От миналата година не се гледа датата на кандидатурата. Затова, ако си класиран по 2-ро желание, записваш се. И след това си се редиш за градината по 1-во желание.
Децата със стандартните 8т. обаче имат шанс за класиране по 1-во желание. По 2-ро желание е почти невъзможно със 7т.

И един последен въпрос по отношение на служебната бележка от местоработата - работя във фирма, която има филиали из целия град - някъде прочетох, че е важен адресът на месторабота, посочен в бележката, а не централното управление на фирмата. Така ли е?
Посочваш, ако градината е избрала допълнителен критерий за месторабота - така ще ти се начисли допълнителна 0.1т. Може вместо адреса на регистрация да посочиш реалния адрес на месторабота. Ако градината не е избрала този критерий, може и нищо да не попълваш.

# 968
  • СОФИЯ
Имам информация, че 12те деца, които бяха приети през ИСОДЗ и трябваше да посещават ЕСПА, всъщност не са били допуснати там и към момента посещават други общински ДЗ. Моля да повече иф, може и на лични.
На 26.02 ще има среща при Савина, настояхме и за участие на Чобанов.

# 969
  • Beyond the Frontiers
Аз за тези служебни бележки да питам - има ли изискване за период - от който да се работи на даденото място. А ако е по втори трудов договор?

# 970
  • София
Здравейте! Предварително се извинявам, ако не нацелвам правилната тема!
Включвам се с въпрос за бебе, родено през декември 2012. Реално ще участваме в класирането на 25.02. Питам се каква е ситуацията после /ако ни приемат/- детето трябва ли да тръгне задължително от септември 2013 на ясла, т.к. аз ще съм все още по майчинство? Имам ли право да отлагам с няколко месеца фактическото "тръгване" на ясла, т.е. може ли детето да бъде записано и да започне да посещава по-късно?
Предварително благодаря за отговорите!

# 971
Детето ще го приемат някъде през май да речем, ако го приемат.
Самото начало на учебната година е през септември, а доколко е "гратисният" период може би се определя от директора. Знам, че сестрите не се радват да приемат наведнъж 30 ревящи деца, затова със сигурност има прием до средата на октомври.

# 972
  • Beyond the Frontiers
Здравейте! Предварително се извинявам, ако не нацелвам правилната тема!
Включвам се с въпрос за бебе, родено през декември 2012. Реално ще участваме в класирането на 25.02. Питам се каква е ситуацията после /ако ни приемат/- детето трябва ли да тръгне задължително от септември 2013 на ясла, т.к. аз ще съм все още по майчинство? Имам ли право да отлагам с няколко месеца фактическото "тръгване" на ясла, т.е. може ли детето да бъде записано и да започне да посещава по-късно?
Предварително благодаря за отговорите!

Понеже миналата година бях в същото положение - отговарям: говорете с директорката, само тя решава. На мен ми предложиха да я запиша и да я пусна декември месец, като стане на годинка. Не съм наясно обаче, какво се случва с майчинските обаче в срока от септември до декември.

# 973
  • София
Не съм наясно обаче, какво се случва с майчинските обаче в срока от септември до декември.
Няма да има проблем.
След като изтекат обаче 410-те дни, не може да се ползва отпуск за гледане на дете до 2г и в същото време детето да е записано на ясла.
Питала съм на мейла на НОИ - noi@nssi.bg. Но съм затрила отговора им и не мога да цитирам точно. Ако те притеснява, пиши им.

Аз за тези служебни бележки да питам - има ли изискване за период - от който да се работи на даденото място. А ако е по втори трудов договор?
Не, няма изискване за периода. Може договорът ти да е от 24.04 и да имаш реално 1 работен ден преди класирането. Към момента на класирането трябва да си на тр. договор.
Имам позната - назначиха я между 2-ро и 3-то класиране. Тя го отрази в профила и детето с 8т. вече го приеха на 3-то класиране с лотратия. Нямаше проблем със служебната бележка.

Не съм мн. наясно какво става вече ако има 2 тр. договора. Не се ли води единия основен и той да се гледа  newsm78 ?

# 974
  • София, Люлин-8
Сетих се едно бързо въпросче  Simple Smile

Казусът е следният. Висим си ние на общата опашка и на голямото класиране "О чудо" ни класират за желаната градина. Но за да запиша детето в новата градина, първо трябва да го отпиша от старата. То хубаво ама нали това класиране ще е за новата учебна година от септември. То тогава в периода май-септември детето коя градина ще посещава, като от старата е отписано, но в новата е в група от септември месец?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт