Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl) тема 36

• 71 485
  • 732
  •   1
Отговори
# 240

Ани, предполагам че това са снимки от новия епизод.  newsm78 Което означава, че Бали бей се е върнал.   GrinningPeace А султанът очевидно изпраща официално Мустафа в Маниса.  Peace Само се чудя дали и Махи заминава с него, след като няма какво повече да я задържа в двореца.  Mr. Green

Според мен това са стари фотоси от минала серия и , за съжаление, Бали Бей не се очаква да се върне скоро и е неизвестно дали ще се върне изобщо повече в сериала.

# 241

Може би си права, Izabele. Жалко.  Cry Cry Cry

# 242
# 243
Да, това е сериала "Bir Zamanlar Osmanli-Kiyam", дано знаещите и можещите отворят тема за него и ни го преведат на нас дето мнооого искаме да гледаме нещо през лятото  baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 244
А за Сюлейман..възможно е да е сън на Хюррем, може да се почувства виновна за смъртта на Валиде..може да е сън и на някой друг .. Но не мисля, че действително Сюлейман го казва на някой
Има желязна логика във финалните изречения на този постинг. Да, може би си права, BLUSH, това по всяка вероятност е сън.
+1  Peace

# 245
# 246
  • Истанбул

П.с. Тук, на срещата с вицепрезидентката се запознах с един юрист, бивш дипломат, българо-чех, 60 г., който тръгнал да учи турски, само за да може да чете поезия в оригинал.

Да не се казва Иван? Simple Smile

Мистик, сега видях превода на Istemem - е, много си добра!

Много благодаря! Simple Smile

# 247
# 248
Най-сърдечно  благодаря на Мистик,Невин и всички взели участие
 в подготовката на  техническата част на поредния епизод!

.

# 249
  • планетата Земя и по точно до морето
Много силна серия, голямо удоволствие.  Grinning
Благодаря на Мистик, Невин и завер ханъмките ( и в намален състав сте фурии), за перфектната работа !
Великолепни сте !  Hug Hug Hug

Края на серията ме остави без думи! Неземният Мевляна с великолепния глас и емоция на Халит, на фона на последните за сериала кадри с величествената Небахат....прекрасната режисьорска и операторска работа, изобщо всичко беше на границата на съвършенството. И отново прекрасни костюми, диалози, изобщо страхотна хармония.

И едно особено чувство, че толкова са трагични образите и епохата, та вселяват едно всеопрощаващо чувство на разбиране в мен.
Всеки образ е създаден с любов и разбиране и като че ли ти става близък със страданието и люшкането в дебрите на низките страсти.

Кой ли не сгреши и не се пусна по надолнището, повлечен от тъмната страна на човешката същност.
Дори и Сюлейман не прави изключение с дистанцираното си царствено уж "невиждане" на несправедливостите, вихрещи се пред него и заради него, а в същото време наказва за секунди жестоко един грубиян пред очите на смаяните му жена и дете.

Това редуващо показване на черното и бялото във всеки образ без изключение, показва високо ниво на доверие към реципрочната интелигентност на зрителя.
Сякаш непрестанно хвърлят ръкавицата към любопитния зрител, сам да търси и в други източници и сам да стигне до прозрението за голямата относителност на понятия като обективност, справедливост, хуманност... списъка е дълъг.

Мисля, че това е голямо достойнство, особено за формат сериал или поне за мен е така.

Тази серия ме подтикна да изгледам веднага и един разкошен суфи филм, та съвсем се "качих на черешата" от кеф.
Скрит текст:
http://www.imdb.com/title/tt0395461/
Несправедливо е написано, че е унгарски, а всъщност е многонационален - швейцарско, иранско, тунизийско, английско, унгарски... Joy

Това е историята на един дервиш наречен Азиз Баба и неговата храбра внучка, Ищар. Заедно те се скитат из пустинята в търсене на мястото на общата среща на дервишите която се провежда веднъж на всеки тридесет години. Вярата е техният единствен пътеводител в пътуването им през необятната враждебна земя. За да забавлява Ищар, Азиз Баба й разказва древната сага за Принца, който се отказал от престола за да се усамоти до малък извор в пустинята, взирайки се в дълбочината и съзерцавайки душата си. Докато историята на Принца се развива, двамата пътешественици срещат други пътници с техни собствени истории - включително тази на Осман, който разказва за прекрасната жена която е открил на дъното на един кладенец и Заид, който е в търсене на очарователна млада жена избягала от него след като е била прелъстена от песните му. Приказка за привързаност и принадлежност, заснета в омайните и непрекъснато променящи се пустини на Тунис и Иран.

Има го със субове в Замундата, за който се интересува

И една молба, ако някой открие повече за камъка Alaca Taş или как е неговото точно наименование на анг.  Praynig Praynig Praynig
[/i]

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 15:26 от Ari888

# 250
Ari888, направо ми покърти сърцето твоето резюме!  Heart Eyes  А филмът "Баба Азиз"
Скрит текст:
е един пир за душата, препоръчвам го горещо на всички и особено на тези, които се интересуват от суфизма.
Моите най-горещи благодарности на този, който го е качил във Вибокса!  Heart Eyes
Опс, субтитрите са на руски!

От тук можете да го изтеглите с БГ субтитри
http://nicksonti.data.bg/p/files/movies

А тук има торент
http://DMCA-removal-from-Google/catalogue/tt0395461/

П.П. Още за свойствата на халцедона http://nanocom-bg.com/test/index.php?page=shop.product_details&a … art&Itemid=52

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 16:44 от soya-fen

# 251
  • Истанбул

И една молба, ако някой открие повече за камъка Alaca Taş или как е неговото точно наименование на анг.  Praynig Praynig Praynig
[/i]

Alaca taşı (Пъстър камък) е вид халцедон Hug

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%B0%D0%BB%D1%86%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD

# 252
А за тези, които искат да го гледат онлайн, пускам този линк от ютуб с превод на бг. Кликнете на сс и избирате български. Филмът е с чудесно качество. Благодаря на Ари за филма, чудесният и пост и на Мистик за информацията  newsm51  love001

# 253
Мистик  bouquet
Камъка във филма ми прилича на оникс /полускъпоценен камък от групата на халцедона/.Среща се най-вече в Кападокия,Маниса,Болу. Peace
Ари благодаря за филма!

# 254
Тук има видео интервю с Небахат за участието и във ВВ. До колкото разбрах екипа е имал прощална вечеря в нейна чест, но ще помоля момичетата, които разбират да кажат повече  Praynig

http://www.beyazgazete.com/video/webtv/magazin-12/hayatimin-en-g … aberi-284035.html

Общи условия

Активация на акаунт