Отговори
# 600
Цитат
пречупена , много е хубав подаръка, аз досега не съм видяла бебе да не му хареса да седи в такъв шезлонг! Много се кефят Very Happy

Много си права.Синът ми го приспивах в такъв и в зависимост от коя страна  комшиите вдигаха шум(маане или истерии и викове от 11 г.момиченце),го слагах в срещуположната стая и си спеше спокойно.Уж за малко ми го дадоха да го ползвам,а откарах около година  Laughing.Захранването ми беше много удобно в него .

Лек ден момичета,аз отивам да се потрудя малко  Whistling

# 601
ами нашия човек не искаше да заспива в шезлонг.аз не го изкарах веднага,а към 3-ти месец,защото ми се виждаше много изправен нашия. преди това го слагах през деня да спи в едно кошче за новородено.сега се чудя как да организирам нещата  и дали да пробвам пак с шезлонг ,нов .

# 602
gloria_calcar11 честити сини гащи  stork-boy

kisela krastavichka какво неприятно изживяване си имала с този лекар, аз много им се дразня на такива, все едно ти прави някаква услуга и може да се държи с теб както си иска. Имаш право на смяна на лекаря, следящ те по ЖК, както пречупена ти е казала, трябва да мине 1 календарен месец и личния лекар трябва да ти издаде ново направление. Но смяната може да е само веднъж и може да стане по всяко време на бременността, така ми каза моя лекар.

пречупена страхотен е подаръка!

Аз днес си направих една дълга разходка със сестра ми, след това седнахме да хапнем и на мен нищо не ми се яде. Хапнах един таратор и като се прибрах малко смокини, толкова много ми се ядяха, но след дългата разходка не ми се ходеше до пазара, но като се прибрах мъжа ми беше взел и ми каза че има изненада за мен в хладилника  newsm76 много ми е станал миличък, май ми се подмазва, че напоследък съм доста нервна и не знае кога пак ще яхна метлата  Laughing

# 603
Ladies, знам, че това сме го обсъждали, но го поствам за онези, които все още се чудят коя седмица на кой месец отговаря. Hug Стори ми се доста добре обяснено.

Отчитането на бременността започва винаги от първият ден на последната редовна менструация.

Продължителността на бременността е 280 дни – 10 месеца по 28 дена или 40 седмици по 7 дена

Седмицата по време на бременност се нарича гестационна седмица. Няма разлика между гестационната и календарната седмица.

от 1 до 4 г.с. = 1 лунарен месец
от 5 до 8 г.с. = 2 лунарен месец
от 9 до 12 г.с. = 3 лунарен месец
от 13 до 16 г.с. = 4 лунарен месец
от 17 до 20 г.с. = 5 лунарен месец
от 21 до 24 г.с. = 6 лунарен месец
от 25 до 28 г.с. = 7 лунарен месец
от 29 до 32 г.с. = 8 лунарен месец
от 33 до 36 г.с. = 9 лунарен месец
от 37 до 40 г.с. = 10 лунарен месец

Първи триместър (1-ва – 12-та гестационна седмица)
Втори триместър (13-та – 28-ма гестационна седмица)
Трети триместър (29-та – 40-а гестационна седмица)

За да разберете най-лесно и бързо до къде е стигнала бременността ви в лунарни месеци и гестационни седмици, разделете седмицата, в която сте на 4. Полученото цяло число отговаваря на навършения месец, а остатъка на седмица от следващия месец , в която си в момента.
Например ако сте 33 г.с.: 33:4= 8 лунарни месеца (навършени) и 1 седмица, т.е. сте в първата седмица на 9-ти лунарен месец.

Един лунарен месец (28дни) не се равнява на 1 календарен месец (30-31дни).

Най-лесния начин да следите коя г.с. в кой календарен месец е като си направите свой календар. Започвайки от датата на последната менструация, отбелязвате месец след месец до 9-тия като всеки месец от втория нататък увеличавате дните с 1 ден, т.е. ако последната менструация е била на 10.01 значи в 1-ви месец сте до 10.02, във 2-ри месец сте до 11.03, 3-ти месец – до 12.04 и т.н. След като си отбележете месеците, върху тях отбелязвате гестационните седмици, които започват също от датата на последната менструация.

1 календарен месец – от 1 до 4 г.с.
2 календарен месец – от 5 до 8 г.с.
3 календарен месец – от 9 до 13 г.с.
4 календарен месец – от 14 до 17 г.с.
5 календарен месец – от 18 до 21 г.с.
6 календарен месец – от 22 до 26 г.с.
7 календарен месец – от 27 до 30 г. с.
8 календарен месец – от 31 до 35 г.с.
9 календарен месец – от 35 до 40 г.с.

При ин-витро цикъл е коректно броенето да започва от деня след пункцията, който е първият ден от 3-та г.с. Например, ако пукцията ви е била на 24.01, тогава от 25.01 сте в 3-та г.с.

# 604
[kisela krastavichka какво неприятно изживяване си имала с този лекар, аз много им се дразня на такива, все едно ти прави някаква услуга и може да се държи с теб както си иска. Имаш право на смяна на лекаря, следящ те по ЖК, както пречупена ти е казала, трябва да мине 1 календарен месец и личния лекар трябва да ти издаде ново направление. Но смяната може да е само веднъж и може да стане по всяко време на бременността, така ми каза моя лекар.
[

Кисела краставичка, много се дразня на такива лекари - него какво го интересува къде ходиш и какво плащаш?  Twisted Evil Нали като му се водиш и той получава пари от ЗК? Еййй, аман от такива!
Аз първата бременност имах такъв проблем, затова знам със сигурност, че: имаш право да си смениш АГ-то, което ти следи бременността, колкото пъти пожелаеш, но джипито ти може да издаде ново направление едва 45 дни след датата на предходното.  Но щом се следиш и на частно,  не мисля че е голям проблем Grinning

Момичета, мен днес ми излязоха резултатите от ПКК и урина - всички показатели ми играят Sad Хемоглобина, RDW, MCH, CYE... Ужас!

# 605
Здравейте, здравейте...
Някой може ли да ми каже половинките ви вече усещат ли бебетата? Не помня от кога беше нормално да е така, но мъжа ми и детето само чакат да усетят нещо, обаче тц...

# 606
  • Бургас

И аз се нареждам сред Януарските бургаските мами   bouquet

# 607
  • Бургас
alllure, много мерси за тазиинформация. Не знам кога е било обсъждано, явно съм го изтървала, но ми беше много полезно. Даже според мен е за първа страничка  Hug

# 608
Здравейте, здравейте...
Някой може ли да ми каже половинките ви вече усещат ли бебетата? Не помня от кога беше нормално да е така, но мъжа ми и детето само чакат да усетят нещо, обаче тц...

Хмммм,а те какво трябва да усетят? Моя не е изявил желание още да слуша корема ми......нззз

# 609
Момиета да ви питам,някоя да знае къде могат да ми ушият булчинска рокля по снимка?(харесала съм си една в интернет)Трябва да е някъде около Пловдив или Асеновград..

# 610
Аз моята булчинска рокля я ших в Асеновград, студиото се казваше Милена. Модела беше техен, но мисля, че и по снимка правят, защото и аз се бях насочила за модел по снимка, но после реших, че може да не ми стои добре и се влюбих в моята рокля. Може да пробваш там да питаш, аз от моята рокля бях доволна, това беше 2009г.  Peace

# 611
Момиета да ви питам,някоя да знае къде могат да ми ушият булчинска рокля по снимка?(харесала съм си една в интернет)Трябва да е някъде около Пловдив или Асеновград..

За Пловдив с две ръце ти препоръчвам ателие Ванеса, имат салон срещу Младоженския дом (централния) - на мен там ми шиха роклята по модел на Проновиас, стана невероятна. Дизайнерката Ваня е факир.  Wink

# 612
Добро утро!
peers_fairy отдавна не ни е сервирала закуска(къде се загуби това момиче newsm78 ) и тъй като днес съм много раннобудна, ще поднеса аз:

Аз бебчето го усещам вече доста добре и то не само в легнало положение. Дори и права усещам как ме потбутва с краче (предполагам), при това често. Маринела я усетих за първи път след 18г.с. и само лекинко напомняше за присъствието си, истнски започна да ме "рита" едва след 6-и месец и пак доста лениво. Докато новото човече е бая активно, тати се шегува, че е момък, за да бушува толко Laughing
Но mimik другите все още не го усещат. Предният път си спомням, че доста късно започна и таткото да го усеща, даже се сърдеше Joy

Вчера излезнаха и моите резуктати от БХС, слава Богу са добри, няма лабораторни грешки и съм доволна. Другия петък съм на преглед - да видим как се развива бебока и да ми насрочи дата за ФМ.

От няколко дена усещам нещо като напрежение на влагалищните стени или малко по-нагоре  newsm78 Чудя се дали да изчакам до сряда или да скоча да ме видят? Не е болка, а като напрежение или боцкащо усещане... Таза ме боли много, предполагам се разширява, дали това напрежение се дължи на това разтягане?
Същите болежки усещам и аз от два дни, но нямам представа на какво се дължат. Има логика в това, което казваш Thinking

kisela krastavichka много неприятно, мила ooooh! Но това е балканската действителност за съжаление. Сменяй го веднага щом можеш и не се явявай при него повече.

пречупена страхотен подарък! Както казват и другите момичета, няма бебе, на което да не му харесва да стои в шезлонг. Ние не заспивахме в него, но по цял ден си стоеше там и така можех да свърша малко работа и да си поотпочина. Вярвам, че на кака ти ще и е много от полза този предмет Peace
Как мина консултацията?

Цитат
Момичета, мен днес ми излязоха резултатите от ПКК и урина - всички показатели ми играят Sad Хемоглобина, RDW, MCH, CYE... Ужас!
Nale защо така?

Айде спирам, че попрекалих Blush
Лек и прохладен ден!  Hug

# 613
Добро утро и от мен,Благодаря за прекрасната закуска!Усмихнат ден на всички мами!  Hug

# 614
Здравейте,
вчера ми излязоха резултатите от амниото---Норма--всичко е както трябва--толкова стрес за ...ама всичко е наред и сега дишам  спокойно Simple Smile Ще имаме момиченце Simple Smile
Пожелавам ви най- прекрасните дни :0)

Общи условия

Активация на акаунт