С помощта на Дюкан ето - като русалка ще съм в морето - 265

• 50 949
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
  • Бургас
Майки, пробвай да пиеш кола лайт за глада от сладко, поне на мен ми помага.
Аз като голямо магаре, даже не прочетох рецептата, стигнах до нея и спрях, така де не ми се яде нещо за което не съм прочела. Peace
Но пък аз съм като кон с капаци, реша ли че ще постигам нещо, блокирам всякакви желания за набиване на калорични храни. Има един момент обаче, при продължителна втора, когато волята силно намалява, е тогава трябва да се удържите Peace

# 706
Аз да кажа,че все още съм с вас. Hug
Е не съм много стрикна,но не се и отпускам много   де.
Трудничко ми е,но се старая.Резултат -1-1,5 кг.Продължавам,че до -10 има ехеееее

# 707
  • Italia
Момичета, елдата може ли да се използва вместо триците? 4 ден на 1-ва фаза съм, а не намирам трици тук (Дюкан явно не е толкова популярен тук).

# 708
  • Испания
Аз да кажа,че все още съм с вас. Hug
Е не съм много стрикна,но не се и отпускам много   де.
Трудничко ми е,но се старая.Резултат -1-1,5 кг.Продължавам,че до -10 има ехеееее

Това хвалба ли е?  newsm78 Или си стриктна /и спазваш режима така, както е написан от доктора/ или не си /тогава не си на режима и може да има много отрицателни последствия, макар да не се проявят веднага/.

Не разбира смисъла на поста ти.  Shocked

Ще се самоцитирам отпреди години:

С риск да досадя отново, /но пак казвам, след като се пише във форума, може да се очакват всякакви коментари,/ искам да кажа, че всеки може да си интерпретира режима както си иска и както му е удобно. Но!  Naughty  После се оказва, че нещо не вървиииии, килограмите не падаааааат, не се получава очакваният ефект, започват /не дай, Боже, но и това се случва често, здравословни проблеми вследствие от неточното прилагане/. И защо, според вас? Според мен е точно благодарение на индивидуалните интерпретации. Няма как да сме по-католици от папата!   Няма как да готвиш пилешка супа и да очакваш да се получи крем карамел. Няма как да следваш филология и да очакваш да получиш диплома по математика.  

Дюкан пише: "Става дума за режим, който не може да се приеме наполовина. Той отговаря на големия закон „или всичко, или нищо", което обяснява не само метаболичната му ефикасност, но и забележителния му психологически ефект върху дебелия човек, функциониращ по същия този закон на крайностите."

Пиша ти с най-искрено желание да помогна.

Момичета, елдата може ли да се използва вместо триците? 4 ден на 1-ва фаза съм, а не намирам трици тук (Дюкан явно не е толкова популярен тук).

Триците не могат да бъдат заменени с нищо друго. Излишно е дори да се търси калорийната й стойност, но ето:

Калорийната стойност на варената елда е /за 100 г/:

калории - 336, белтъчини - 12,6, мазнини - 3,1, въглехидрати - 69,3

гликемичен индекс - 74, т. е. много висок.

ЕДИТ: Има в Словакия овесени трици: http://www.bioland.sk/bezvajecne-potraviny/717-ovsene-otruby-cou … ry-life-250g.html

Цена: 1,24 €

И още:

За режима: http://www.dieta-protal.sk/, има и форум: http://www.forum.dieta-protal.sk/. Прочетох във форума, че дават линк към тези трици /дори са по-евтини от цената, за която ти писах горе/: http://www.dukan-shop.sk/otruby/ovsene-otruby-country-life Ето че има и словашки дюкански магазин.  Wink http://www.dukan-shop.sk/index.php?route=common/home

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 23:51 от smileys

# 709
  • София :(
                    Добро утро  Hug
               По едно кафе рано сутринта в последния работен ден за седмицата?

Усмихнат, слънчев и режимен ден  Hug

# 710
  • София
Добро утро, ден или вечер - за всекиго по нещо  Hug
Благодаря за кафето, Мимс - за мен това от втората снимка, с розичките  Flutter
Задържам банално - половин кг нагоре - половин кг надолу. Чакам да свърши МЦ, какво ще каже тогава везната  Crossing Arms Днес мисля да съм с рибно меню, че да видим - кой кого.

# 711
Добър ден Simple Smile
Аз се включвам с молба към тези, които са на ти с италианския. Попаднах на нещо доста интересно, но не разбирам грам от този език  Embarassed Ето линк http://www.dietadukanitalia.net/ ако някой има възможност има страхотни рецепти (поне на снимките така ми изглежда  Laughing )
Днес ми е 7ми последен протеинов от ударната -3кг. (по калкулатора показа -2.8кг.) движа се по график  Flutter
Хубав и усмихнат ден на всички   bouquet

# 712
  • Пловдив
Пловдивска среща-09.09.2012 г.,неделя,16 часа на Симфония в Градската градина !

Очаквам да се съберем всички- GalaEluard,dodojoro,freshhh,velvetvoice,Only,Almeg и сестра !

Ако има други в района,нека да заповядат !

# 713
Добре заварили, момичета  Hug
От вчера и аз съм в редиците Simple Smile  Нарочно не започнах понеделнишки. Засега се чувствам добре, само сухотата в устата и главоболието се появиха, но сефте!
Малчо суче още, но приема и доста твърда храна. Вече е почти на 11 месеца и от другия месец тръгва на ясла, така че трябва да го отбия и да суче само вечер и сутрин примерно.
От предния ми Дюкан са минали 3 години. Тогава стартирах от 80,5 кг, сега са 84. На 31 години съм без две седмици Simple Smile Предстои ми дълъг път и се радвам, че ви има  Hug

# 714
  • Плевен
Флучия, добре дошла отново при нас! Аз те помня отпреди, но може и тогава само да съм чела без да пиша във форума.
Иии, Кари и аз си избрах това кафенце с розичките - май е чайче то!
Уф, какъв аватар и подпис на NikolForAll...малко множко са тези снимки ...То не е по темата, ама все си мисля, че аватара е свързан със същността на човека, който го слага! Та се чудя какво да мисля за Никол...и откъде пък измисли тази елда сега!?!
И това ме подсети за другата - божествената Натали-Никол, дето щеше да ни пише роман от няколко части и ние все още чакаме с интерес! Просто няма такъв изказ, няма такава оригинална мисъл и слово! Хайде, Натали-Никол, отпечатай първата част или поне драсни 2-3 реда! Да не си посмяла да си развалиш страхотното постижение и да си си разплела краката!!!
Аз като Карито - те малко надолу, ту - малко нагоре но още съм циклична!
Ако не се чуем и видим - чака в понеделника ще е! Приятни почивни дни на всички сладурки!

# 715
  • Испания
Добре дошла отново, Флучия!  Hug

Нали караш Трета олекотена? Ще ми се да вярвам, че не си започнала от първа фаза, на която мисъл ме навежда написаното за сухота в устата и главоболие... newsm78

GalaEluard, само заради теб  Hug пробвах да преведа първата рецепта от сайта, който си дала. Познанията ми по италиански са доста оскъдни  Embarassed, та се надявам да се появи някоя италиано-говоряща дюканка с желание да превежда.

Написала съм бележки под линия и в скоби.

ZUCOTTO*

За блата:

4 яйца
подсладител
есенция ванилия
80 г Маисена
10 г обезмаслено какао

За пълнежа:

200 г рикота лайт**
250 г обезмаслено прясно сирене**
есенция ванилия
шоколадов чипс /не зная за режимен такъв, може да се пропусне или приготви напр. режимни шоколадови семенца
желатин 6 г.

Разбийте белтъците на сняг с няколко капки подсладител. Разбъркайте добре жълтъците с есенцията ванилия. Добавете белтъците, Маисената и какаото.

Печете върху хартия за печене 10-15 минути.

Пригответе пълнежа с всички продукти за него, като предварително подготвите желатина, за да набъбне.

Сложете блата върху прозрачно домакинско фолио и леко го намокрете с обезмаслено прясно мляко. Разпределете пълнежа в половината част и покрийте внимателно с другата част на блата.

Изстудете в хладилника за не по-малко от 4 часа.

Източник

----------------------------------------------------------------------------------------------
*Не знам дали е правописна грешка, но търсейки какво означава, срещам изписано zuccotto.
Това е италиански сладкиш, подобен на тирамису. В днешно време има формата на полустудена сладоледена торта. Говори се, че оргиналът е с флорентински произход, но няма доказателства за това.

** Могат да се заменят с Ексуиза и Кварк

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 13:18 от smileys

# 716
Разглеждах и страница във фейсбук, където момичета като нас бяха слагали снимки с техни творения и ми изглеждаха доста апетитни като за дюкански. Не, че дюканските не могат да изглеждат апетитни, но на външен вид си ги знаем, че доста трудно може да се получи като истинска торта например, или пък питка, или нещо по-засукано.
Смайлсче благодаря, че си се постарала толкова  Hug Имам приятелка с много добър италиански, но е на почивка и ще се завърне чак след 10ти, а нямах търпение да разбера поне какви продукти ползват  Laughing Имах аз някакво предчувствие, че не са чак толкова режимни рецептите, но може да си ги доизмислим, или да заменяме с наличните в Бг продукти  Whistling

# 717
Влизам със леко намаляла воля (но без прегрешения)и с огромно главоболие от няколко дни.На всичко отгоре и задържам.Не съм мръднала и с грам за почти 2 седмици.От какво ли е?Гледам да се разсейвам,да си намирам занимания,но главоболът не ме оставя.Хах,да ви кажа смешка от преди няколко дни.Отидох до болницата да взема рецептурната книжка и ме среща една позната мед. сестра.Почна да ахка колко съм свалила,пита с каква диета,отговорих с Дюкан и  като се хвана за главата "Леле,ще ти откажат бъбреците,ще се наложи да минеш на диализа,този лекар го съдят хиляди хора" ooooh! Опитах се да обясня,че не ме интересува кой го съди,аз съм приела диетата доброволно,не е като да ми е  опрял пистолет в челото да се водя по неговия акъл...
Та така,дори медицински лица,уж интелигентни хора,като не знаят за какво иде реч почват да говорят наизуст.Яд ме хвана как се плюе Дюкан и режима,ей така,без никакви знания за него.

Последна редакция: ср, 05 сеп 2012, 15:25 от Achillea millefolium

# 718
  • Испания
Влизам със леко намаляла воля (но без прегрешения)и с огромно главоболие от няколко дни.На всичко отгоре и задържам.Не съм мръднала и с грам за почти 2 седмици.От какво ли е?Гледам да се разсейвам,да си намирам занимания,но главоболът не ме оставя.Хах,да ви кажа смешка от преди няколко дни.Отидох до болницата да взема рецептурната книжка и ме среща една позната мед. сестра.Почна да ахка колко съм свалила,пита с каква диета,отговорих с Дюкан и  като се хвана за главата "Леле,ще ти откажат бъбреците,ще се наложи да минеш на диализа,този лекар го съдят хиляди хора" ooooh! Опитах се да обясня,че не ме интересува кой го съди,аз съм приела диетата доброволно,не е като да ми е  опрял пистолет в челото да се водя по неговия акъл...
Та така,дори медицински лица,уж интелигентни хора,като не знаят за какво иде реч почват да говорят наизуст.Яд ме хвана как се плюе Дюкан и режима,ей така,без никакви знания за него.

Благодаря   bouquet  bouquet  bouquet
Аз ям всеки ден яйца,понякога 1,понякога 2,понякога 3.Зависи колко съм гладна,но винаги си ги правя по един начин,в тефлоновия тиган без мазнина,просто ги разбърквам и добавям  няколко парчета пилешко.
Кантар днес- 51,400

50.700 тази сутрин smile3508 цикъла се опита да ме откаже от Дюки ама немааа .. 
от 28.07 до 29.08 съм свалила близо 7 кила

Колкото и да гледам, не виждам никакви 2 седмици.

Как е по-добре да въртя ПЗ и П дните?Сега правя 4ПЗ 3П,но дали е удачно?Имам близо 15 кила за сваляне

Т. е. остават ти да свалиш още 8 кг? Искаш да станеш 42?  Shocked Не мога да коментирам.  Naughty

# 719
smileys аз искам да стана 45, амаа даже и те са ми много за моите 162см. НЕ! Ще стана 30кг. това е перфектното тегло  smile3532  То точно заради такива експерименти се налага да го съдят Дюкан... човека калкулатор е дал... Колкото и да ми се иска да съм отново 50кг. знам, че няма как да стане... била съм на 17год. тогава, сега съм на 30г.
Абе... всеки сам да отговаря за себе си и да прави каквото е решил, но да не забравя, че здравето е на 1во място.

Общи условия

Активация на акаунт