Коледен пост 2012

• 37 442
  • 517
  •   1
Отговори
# 195
Цитат
Искам да ви попитам - тази седмица риба може да се хапва от сряда или от четвъртък. По мои изчисления е от сряда, но все пак ще се радвам, ако някой потвърди 
Риба се яде от сряда, тази сряда е Въведение Богородично,  затова се позволява риба.

# 196
  • София, града голяма
Мерси! Именно това се чудех - дали е от самия празник или след него  Grinning newsm51

# 197
  • София
 Тази вечер сме на ориз с гъби и спанак.

# 198
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
а ние на ориз с праз и маслини, утре ще направя крем супа с картофи и броколи

# 199
Явно е оризен ден  Grinning. Ние сме на ориз с грах, царевица и пиперка.

# 200
  • На острова
Днес наобяд си доядох и аз ориза  Mr. Green

Невероятен пилаф бях спретнала - с червена чушка, леща и кедрови ядки. Овкусен с лимон и черен пипер. Ядеш и ревеш  Laughing

За вечеря - бургерите на brazilka с хумус. Мажа хумус, маслинова паста, малко горчица, настърган морков, краставица. Мушнах и няколко пържени картофа вътре и станаха невъзможни направо... Crazy

Обмислям да си стана аз една веганка и това си е. И без това, постите са единственото време през годината, когато яденето ме кара да се чуствам сита, прави ме щастлива. И се чуствам добре.

# 201
И аз съм на оризов ден - спанак с ориз и салата от зеле, моркови, червено цвекло и орехи!!!

# 202
Здравейте!
Искам да ви питам,има ли готови храни,които са постни?
Например аз мисля,че такива са солетите Хрус-Хрус,вафли Марица,бисквити Житен дар?! newsm78

# 203
  • Sofia
Има много - всички ядки, варена царевица, почти всички солети (освен тези със сирене), повечето обикновенни бисквити (без шоколад) - гледай само да нямат суроватка и масло, гевреци, сухари, повечето обикновенни вафли, локум, локумени вафли, чипс и зрънчо (без тези с бекон, сирене и др. подобни), оризовки, пуканки и т.н. Чети все пак етикетите, защото съм попадала на нуга халва с белтъци, крекери със суроватка и др. подобни. Не са най-полезната храна на света, но ако не можеш да си носиш храна от в къщи на работа или навън и това е вариант.

# 204
Тортилите на сух тиган ли се пекат или само с една идея олио като палачинките?

# 205
  • София
Тортилите на сух тиган ли се пекат или само с една идея олио като палачинките?

Зависи от тигана. Аз понеже напоследък ги пека на уред за палачинки и карам без олио. Ама за твое спокойствие няма проблем да намажеш тигана с мазнина.

# 206
  • Варна.....
Тези тарали по рецепта на съфорумка съм замислила за днес- изглеждат уникално!

http://zabliznacite.wordpress.com/2012/11/20/domashni-taralli/

# 207
  • На топло...
Много сполучливи постни лимонови мъфини с банан успях да спретна по случай утрешния празник (който за нас е и лично семеен Wink).

Споделям рецептата за 12 средно големи (стандартни) мъфина - беличките са на снимката. Всичко меря като обем Peace.
1. Включваме фурната на 175 градуса с вентилатор или 190 - горен и долен реотан.
2. Суха смес:                                                Мокра смес:
          350 мл. брашно                                          1 презрял банан  
          200 мл. пудра захар                                   2-3 с.л. лимонов сок
          50 - 100 мл. ситни овесени ядки                70 мл. олио
          1 ванилия                                                    180-190 мл. соево мляко
          3 ч.л. бакпулвер                                     Пасирам банана, лимоновия сок и олиото, добавям
          щипка сол                                               млякото и обърквам с лъжицата.  
          настъргана кората на 1 лимон
    Размесвам съставките хубаво.
3. Запълвам формичките с хартиени кошнички или мажа с олио и поръсвам с брашно.
4. Изливам течната при сухата смес, с вилица набързо обърквам до що-годе еднородна смес и разсипвам по формичките.
5. Пека 20 минути, вадя от фурната, след 2 минутки и от формичките (с хартийките). Оставям да изстинат.
6. Правя глазура от 150 гр. пудра захар и 4-5 с.л. лимонов сок - да се получи гъста каша, но удачна за размазване. Разпределям по мъфините, оставям да засъхне - воала!

Последна редакция: вт, 20 ное 2012, 23:26 от Нану

# 208
  • София, града голяма
Страхотнииииии изглеждат тези мъфини!!!  Crazy

# 209
  • Sofia
Честит празник на всички! Пожелавам здраве и спокойствие на вас и семействата ви!

Нашето меню днес: салата краставици, картофена салата, печена скумрия (+панирана бяла риба за децата), хайвер, домашна питка, постни сладки с халва.

Общи условия

Активация на акаунт