~*~ Съла-(С участието на Джансу Дере) Тема 1 ~*~

• 95 697
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
  • Разград

# 256
  • Learn to fly. Fly away.
Малко преди края на сериала. МА казва, че му е мъчно, защото с желание е изиграл ролята на Боран ага. Особено при снимките на последния епизод му е било много тъжно. "Съла" е бил сниман цели три години, а ролята ще бъде много различна е казал той. За нея с готвил с четене на книги.

Първият въпрос е,за това  че сериала свършва.
МА отговаря, че финала е чудесен.

Не може да се сравнят "Съла" и думата "забавление"?!
МА: Точно за това говоря, защото върша работата си с любов и се забалявам работейки.

После го питат за финала на филма, но той отговаря, че дори и на майка си не е издал нищо.

казват му, че две години е бил в ролята на Боран ага, а сега с/у журналистите стои съвсем различен човек, с различно облекло.
МА: Не се е опитвал да пренесе ролята в реалния живот и, че той е съвсем различен човек.Не се опитва да впечатли никого, защото е една отделна личност.

Питат го, дали му е по лесно да изиграе роля като Боран ага или роля близка до същността му.
МА: Нямал предпочитания, само искал да почуства ролята.

Питат го дали, хората по улиците искат от него да бъде като Боран или да бъде самият себе си.
МА: Сега хората са наясно, че това е роля и нямат такива очаквания, но се намират и разочаровани.

Питат го за ролята му преди "Съла", "Хаджи".
МА: Казва, че не си представя да играе в младежки филми, защото не е учил за актьор. И затова и в този филм е играл ролята на феодал/земевладелец.

Питат го дали дали е видял и използвал физиката си като предимство в ролите.
МА: Да физиката е едно предимство, но може да стане и недостатък, ако не използваш правилно предимствата си.

Дали е прекратил кариерата си на модел?
МА: Не работел с модна агенция, но много обичал да работи като манекен и модел. Бил е много взискателен и затова трудно избирал какво да представя, но не е прекратил кариерата си на модел.

Заговорило се е че изиграл ролята без да никакви мимики.
МА: Така е видял и преценил  ролята на Боран ага и така я е изиграл. защото всеки работи по различен начин, но неговото виждане било такова.

През цялото време на снимките се говорело, че те с Джансу Дере са сърдити един друг и не си говорят.
МА: това са лични неща и не иска да навлиза в това. Това е безмислен въпрос.

Но, как може две години да работите един с/у друг, да играете ролите на двама влюбени и да сте скарани?
МА: Радвам се, че добре сме си свършили работата, щом никой не се е усъмнил. не искам да говоря за други хора.Всеки е с различен характер.

накрая говори за това, че има сценарий, който е приел и ще изиграе роля с много мимики и да видят тези, които го обвиняват, че не показва чувства.

ПП момичета, надявам се да разберете превода, защото основно е това.

Първо искам да благодаря на Невин и Мари за преводите! Страхотни сте!   bouquet

С интерес прочетох и второто интервю, Останах с усещането, че е вземано от друг човек - спокоен и уравновесен    newsm78 newsm78 Grinning
Къде е истината, кой да ти каже?!  Laughing При всички случаи, мъжът който е отговарял на тези въпроси ми харесва повече.  Heart Eyes

А за Джансу не знам нищо, гледала съм я в "Езел" .
Много елегантна жена е и добре се облича, като актриса не ми е била сред фаворитките никога,
 но в тази роля определено стои много добре до Боран ага. Има химия и то каква!  Heart Eyes

# 257
Привет,

относно последната статия - в общи линии преразказ на вече писаното - интервю на хърватска журналистка от тяхната Нова тв, която е пътувала до Истанбул за интервю с Мехмет Акиф за онова за което вече превеждах. Само че тука малко е окрасена статията - като например " Ако Мехмет беше сбъднал детската си мечта да стане пилот,  по него щяха да въздишат стюардесите и пътници, но сега по него въздишат обожателки от 17 страни от югоизточна Европа и Близкия изток". Когато е бил в Хърватска първия път все още не е бил популярен, т.к. филма Съла все още не е бил излъчван там по това време, но сега планирал отново да дойде за поне 3 дни. Докато не си намерел жената на живота, щял да се отдаде на кариерата си.Отново споменават, че не иска за съпруга еманципирана жена, а жена послушна домакиня. Ще цитирам това което е предадено като негови думи " Аз се грижа за жената до себе си, защото го нося този защитнически нагон в себе си. Може би понякога дори прекалявам" - незнам дали ясно го преведох, в смисъл той се чувства длъжен да се грижи за жената до себе си. Много образно журналистката го описала по време на интервюта - казва следното :джентълменски преметнал своето сако върху раменете си"
Отново посочват с кои две дами е имал връзки, Йезда от Съла и Идил от Аданалъ, като с последната е живял заедно в бохемски квартал на Истанбул, който не съм чувала - посочили са го като Сihangiru. Това е. Що се отнася до различното усещане с което човек остава след двете интервюта  е в това , че едното е дадено за турската публика, другото за хърватската, а журналистите си имат задача какво следва да внушат на читателите, така че всичко е политика. Но аз не оставам с лоши чувства към Мехмет Акиф, нито от едното нито от другото интервю.  Пък и не се знае кое, кога и как го е казал и как някой го е представил

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 20:31 от Mar-Mil

# 258
  • Разград
Mar-Mil,
за хърватската телевизия беше малко по-вече от преди месец. Ако не си го гледала да пусна линковете отново /имаше ги по-назад в темата/.

# 259

vania_e, ако имаш предвид линкове за филма, аз ги имам и го следя редовно. Аз преведах това което пише в статията, но от кога е тази статия незнам и към кой момент Мехмет е бил в Хърватска и кога е това "сега" дето планирал пак да дойде незнам.
Само не разбрах какво имаш предвид с това -
Цитат
за хърватската телевизия беше малко по-вече от преди месец
Моля те поясни, че нещо съм разсеяна

# 260
  • Learn to fly. Fly away.
Много правилно си го написала, Мари: "Пък и не се знае кое, кога и как го е казал и как някой го е представил"
Има и друго - хубаво е да приемаме другите без да поставяме условия.
"Хората никога няма да бъдат такива, каквито искаме. Нито пък ние сме това, което другите искат."
/това го цитирам по памет, дори не знам кой го е казал/   Laughing

Сериалът е прекрасен и личния живот и мироглед на актьорите не може да ме разколебае да го гледам, както и да се радвам на голямата им екранна любов.

Мари, мисля че става дума за Джихангир махала в интервюто, а може и да не съм права.

Di_ni, текста от подписа ми не е мой, прочетох го някъде преди доста време и ми се запечата в съзнанието.  Heart Eyes Наистина в него има послание, което кореспондира със сериала.  Hug

# 261
Цитат
"Хората никога няма да бъдат такива, каквито искаме. Нито пък ние сме това, което другите искат."
newsm10

# 262
  • Разград

vania_e, ако имаш предвид линкове за филма, аз ги имам и го следя редовно. Аз преведах това което пише в статията, но от кога е тази статия незнам и към кой момент Мехмет е бил в Хърватска и кога е това "сега" дето планирал пак да дойде незнам.
Само не разбрах какво имаш предвид с това -
Цитат
за хърватската телевизия беше малко по-вече от преди месец
Моля те поясни, че нещо съм разсеяна

Ето интервюто за хърватската телевизия.
http://www.youtube.com/watch?v=YnaUdxap9bM
http://www.youtube.com/watch?v=UNbEKsg7dkw
http://www.youtube.com/watch?v=uVkkAjoyUBk
http://www.youtube.com/watch?v=1Jq5yWzrkeQ
http://www.youtube.com/watch?v=1Jq5yWzrkeQ
http://www.youtube.com/watch?v=efZZLbZxZ7s
Първите три клипчета са от интервюто което журналистката е взела в Турция, за което пишеше и в статията, а другите са от магазинни предавания.

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 21:00 от vania_e

# 263
Ваня, погледнах първата част, интервюто е интересно и определено някои думи са преиначени в пресата. Ще го прегледам подробно и ще поправя и допълня това което в пресата не е отразено вярно или пропуснато.

# 264
  • Разград

# 265
  • Разград

# 266
интервю първа част:
Журналистката казва, че вероятно цяла Хърватска в момента я ревнува, заради възможността да го интервюира. Преди това се поздравиха с добър ден, съответно той на хърватски,тя на турски.
Мехмет- преди 2-3 месеца посетих Хърватска. Поне тогава да го бяхме правили това занимание / има предвид интервюто/
Водеща: Къде бяхте в Хърватска2
М.: На Дубровнишката крепост, както и в околността. Имат хубава риба. Много добре се навечеряхме. Забавлявах се. Обмислям отново да се върна тези дни.
В: Очакваме Ви
М. Ще дойда
В.: Имате брада/ тук мисля че стана ясно защо е с брада/ В началото му е било трудно да свикне с нея, но  когато е пораснала е свикнал с нея. Водещата се учуди - "Дали е възможно това"
м. : /явно си е суетен/ "Зле ли изглеждам?"
в: Добре ви стои, но ви прави малко по -стар/възрастен. Как ви се отрази филма Съла?
М.: Само работех. Донесе ми  малко повече пари, отколкото преди. Освен това се отрази добре и на моята кариера. Покрай Съла се запознах и с нови хора. През това време Мардин се посещаваше от стотици и хиляди хора от чужбина - Америка и Европа. Естеството на работата е било такова, че да прави хората такива - т. е. да влияе на хората/ тук малко не схванах смисъла/. Такива проекти трудно се намирали - от 10 проекта - 2 или 3 били такива. В този смисъл бил доволен, от това което е постигнал, захващайки се със Съла.
В.: Има ли го още това агуване в Турция?
М.: Това е била актуално през 19 век и е давало възможност на лицето което владее земята да контролира и всички , които живеят на нея. Сега било рядко срещано. Не може да се каже, че се е задържало в Турция. Било е по разпространено в югоизточната част на страната. Ние със Съла се опитахме да нарушим поне малко този ред на агуване и да направим крачка в тази посока. Това е едната страна на проекта и вярвам, че постигнахме нещо. Този извод направихме от реакциите на хората от изтока и от това което чухме от тях.
в.: Доколко имате прилика с образа който играехте?
м.: А вие какво мислите?
В. Че имате малко
М.: Мисля, че имате предвид това - Ами аз се грижа за жената с която е с мен. Не съм ревнив, но съм много грижовен. /следва/

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 22:59 от Mar-Mil

# 267
  • Разград

# 268
продължение - интервю 1
Докато са работили там са открили/построили домове, здравна служба и училище, защото това са много потребни неща в този регион.
М.: В този смисъл аз много ценях нашите продуценти, защото на практика тук никой нищо не прави. Взема си печалбата и си заминава. Що се отнася до хората в Мардин, аз се запознах с много добри хора. Мардин има още една уникалност - в него живеят християни, кюрди, турци. В Турция всичко това е сложно, но в Мардин има организация, която позволява заедно да живеят. Хората много обичат да помагат. Там бяхме повече от 2 години. З атози период направиха всичко което можаха за нас. Грижеха се за нас много искрено и сърдечно. Беше хубаво. Н авсеки препоръчвам да го посети. Аз самият също понякога се връщам да посетя града и да хапна нещо. Храната там е много добра"
 Това е накратно интервю № 1, без претенции за изчерпателност.

# 269
Момичета,възхитена съм от вас! Hug Hug Hug
Такъв добър екип стана тук - да не му се излиза на човек от темата.
Ванче - ти си абсолютна екциклопедия
Мари,Невин - благодаря ви за отделеното време и труд!Аз наистина много ценя всеки,които на такива като мен "незрящи" отваряте прозорец!
Сега аз изгледах всички преведени хърватски серии.
Утре,други ден ще си пусна и руските до сега.мисля ,че оригиналната номерация там са стигнали до 26 епизод. А ние тук как ще процедираме newsm78  Има толкова много неща за разнищване!
Някоя от вас знае ли в какъв период се качват хърватските преводи!
Още веднъж - благодаря на всички ви!
Харесвам Мехмед Акиф бей и Джансу и каквото и да е било - филмът е чудесен и ми доставя удоволствие тяхната игра.
Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт