Номинации за книгите на 2012 г.

• 14 607
  • 153
  •   1
Отговори
  • Ямбол
Моля, заповядайте! Hug

Вече може да се каже в традиционната тема за номиниране на книгите, които най-много са ни впечатлили,  харесали, развълнували, допаднали, разтърсили и т.н. през тази година.

Нека всеки да предложи своите 5-6 книги, а аз след известно време ще обобщя и заглавията ще подложа на гласуване в друга тема. Накрая ще има книга на 2012г.

Няма ограничения за издаването на книгите, само да сте си ги чели през изминаващата година.

Номинационните теми преди:
Номинации за книгите на 2010 г.
Номинации за книгите на 2011 г.

И темите, в които сме гласували:
Гласуване за книгите, прочетени през 2010г.
Гласуване за книгите, прочетени през 2011г

Нека номинациите започнат сега  Hug

# 1
  • София
"Трънски разкази" - Петър Делчев
"Размишления в катраненото буре" - Джак Харт
"Да дойдеш на света" - Маргарет Мацантини
"Прелюбодейци" - Вида Огненович
"Стая" - Ема Донахю ( angelina ме подсети : ) )

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 13:42 от NеDа

# 2
  • España
Номинирам три книги засега, ще допълвам.

"22 ноември 1963"-  Стивън Кинг
"Затворникът на Рая"-  Карлос Руис Сафон
"Песен за огън и лед"-  Джордж. Р.Р. Мартин

# 3
  • Казанлък of all places
"1Q84" на Харуки Муриками
"Стая " на Ема Донахю
"Слугинята" на Катрин Стокет

# 4
Сега, за да не се само записвам - вкарвам "На изток от рая", - Джон Стайнбек, защото я препрочетох тази година и няма как да я подмина в номинациите. По-късно и останалите.

Много обичам традициите, а определянето на Книга на годината ми е от най-любимите такива  Hug

Лиляна, благодаря   bouquet. Голяма зораджийка съм, нали?!?  Laughing

# 5
  • София
Лиляна, благодаря, че за поредна година се грижиш за така обичаната тема на литературните номинации!  bouquet

Моите номинации за 2012г.:

Физика на тъгата- Георги Господинов
Стая- Ема Донахю
Прелюбодейци- Вида Огненович
Възвишение- Милен Русков
Забравени от небето- Екатерина Томова
Вълшебният април- Елизабет фон Арним
Невидимият мост- Джули Оринджър
Разломи- Нанси Хюстън

# 6
  • Пловдив
Благодарности на Лиляна за темата  bouquet
Аз се включвам с:
"Размишления в катраненото буре" - Джак Харт
"Чуй ме" - Маргарет Мацантини (имам и новата й - "Да дойдеш на света", но още не съм я прочела  Embarassed)
"На изток от рая" - Джон Стайбек - за мен беше първи прочит и не мога да не я номинирам, макар, че не е нова  Heart Eyes
Вероятно ще се включа отново, "Затворникът на Рая" също ме чака за прочит, дори да не успея да я номинирам, ако ми хареса  ще гласувам за нея.

# 7
  • Ямбол
Моля, ако някой допълва, да го прави в нов пост, че не обобщавам наведнъж, а си правя файл, в който добавям и не се връщам в мненията да следя дали някой е обновил. Не че не може, но ще ме улесните.

Аз моите номинации ще ги обмисля и по-късно ще ги оповестя. Тази година като че ли нямам много големи попадения, но все пак имаше и хубави книги.

Гери, аз отдавна се каня, понеже обещах за средата на ноември, но имах малко натоварена седмица, та сега между контролните и домашните работи се вмъквам и за любимите ни книги.

# 8
Възвишение- Милен Русков
 Хиперион - Дан Симънс
Клара и сянката - Хосе Карлос Сомоса
Върколашки метаморфози - Виктор Пелевин
Време за жени - Елена Чижова

# 9
  • Видин
Толкова са много, че не смея да избера само 5-6, за да не ми се разсърдят другите  Laughing Но ви следя с интерес

# 10
Толкова са много, че не смея да избера само 5-6, за да не ми се разсърдят другите  Laughing Но ви следя с интерес

Давай, давай, няма да се сърдят  Joy Joy Joy и ние няма да се сърдим, ако са повече от 5-6. То 5-6 е образно  казано. Аз също имам много силна година, та ще видя кои точно ще номинирам и дали и аз ще вляза в тази бройка. Може чувството ми да е за повече от 5-6  Laughing, а да не са толкова, не знам  newsm78

# 11
  • Видин
Ами добре тогава, да ги почвам  Laughing
"Отива една жена при лекаря" и "Без нея" на Рей Клуун
"Затворникът на рая" - Сафон
Двете книги на Халед Хюсейни
"Стая" на Ема Донахю
"Стъкленият замък" на Уолс
"На изток - в рая" на Изабела Шопова
"Слугинята" - Катрин Стокет
"Изгубената дъщеря" - Гауда
"Чест" на Е. Шафак
"Американски дервиш" - Аяд Актар
"Последна любов" Уортън
Сигурно има и други, ама на пръв прочит тези. Подчертаните искам да влязат в моята класация  Laughing

# 12
  • На високо
Моите книги за 2012 са:

"Медея и нейните деца" на Людмила Улицка
"Сонечка/Бедни роднини" на същата авторка
"Искрено ваш Шурик" пак от нея
"Отива една жена при лекаря" на Рей Клуун
"Указания за спасяването на света" на Роса Монтеро
"Рецепта за пчели" на Гейл Андерсън-Даргац
 Трилогията на Анне Рагде

И аз със сигурност пропускам някои, а и годината още не е свършила. Може да попадна на още някоя впечатляваща  книга.

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 17:48 от Авлига

# 13
Всичко прочетено до края на декември влиза.  Peace
Сега като гледам книгите ви и виждам как някои стоят в купчинката на чакащите, ама не знам дали ще са в тази година  Hug

Трябва да си преровя електронния читателски дневник и да си направя и моя избор...

# 14
  • Пловдив
Трилогията на Рагде, както и книгите на Л.Улицка и на мен много ми харесаха, но мисля, че ги четох в края на предишната година. Все пак май Улицка в началото на тази година я четох, така че ще гласувам за книгите й  вероятно, въпреки, че нямат шанс за победа.

Общи условия

Активация на акаунт