Да преправим старите мебели с любов - 19 тема

• 81 127
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
Между другото, мислила ли си за някакво фолио... аз имам един такъв хладилник и сериозно мисля да го налепя някой хубав ден   Simple Smile. Получават се готини работи... можеш да дадеш да ти отпечатат на автомобилно фолио и ламинират (непременно, за да се мие без притеснения) някакво подходящо изображение, лепи се със сешоар, става сравнително лесно и е доста здраво... даже и в автомивка да го миеш  Joy

тук има такива фолиа, само че са лепени на стени (лалетата и това долу):
http://www.miodesign.net/index.php?option=com_content&view=a … -52&Itemid=46
орхидеи:
http://www.miodesign.net/index.php?option=com_content&view=a … -52&Itemid=46
виждала съм и доста по-хубави, но не мога да се сетя за линкове

а тук можеш да си изнамериш безплатни и достатъчно големи снимки (размерите са в пиксели - всичко, което е над 1200-1500 е приложимо за размера на голям хладилник):
http://www.sxc.hu/

А къде мога да дам да ми отпечатат и ламинират един мотив за стена? Искам да е хоризонтален, да речем - ноти. Благодаря.

# 61
всяко рекламно студио предлага такива услуги или потърси в гугъла "широкоформатен печат" и си избери; най-евтино ще ти е ако гледаш директно печатниците, те могат и да обработят/ вкарат в размер и подготовят за печат изображението ти ако не можеш.

# 62
Благодаря  bouquet

# 63
  • София
Аз съм на финаланта права с моя гардероб. Вратите не са закачени, но искам да споделя какво се получи. Нямаше как да го снимам "преди", че не ставаха снимките, но както вече писах подобен е на този.
Имаше лак, който благодарение виброшлайфа на една фенка (следи изкъсо темата, ама не иска да покаже красотите, които прави  Crazy), много лесно падна.
После две ръце масло (за 6 кв.м. ми отидоха точно 200мл)- едната с флок-мече, а другата с една проскубана стара четка та се получи ето това, ето още малко.
Лайсните са минати с черно масло и остатъците обрани с парцалче.
Взех три малки опаковки от бялото масло и едната си остана неотворена. Чудя се дали мога да я върна в магазина?  newsm78

Не съм избрала още дръжките, но благодаря на момичетата, които пуснаха линкове с антични моделчета. Simple Smile

# 64
Маминко, страхотен е станал гардеробът /поне това, което се вижда от скръндзавите ти снимки!/. Дай и по-общ план, де, не бъди толкова пестелива. Фладерът е подчертан перфектно. Предвкусвам нещо много апетитно.
Ако ми кажеш какво точно масло си ползвала, може да купя от теб останалата кутия. На мен също ми трябва бяло масло /последния път ползвах на заем, ама върнах кутийката и сега си нямам/, а все ме мързи да скокна до магазина.

# 65
Маминко, страхотно е станал гардероба! Моля, да споделиш какво масло на осмо си използвала! Имам една соц. секция, на която съм вдигнала мерника и като гледам е наложително да я разхубавя. Ефекта на твоя гардероб е направо невероятен, много ме вдъхнови!

# 66
maminko, ако не бяха снимките ти ( ама верно много скръндзави, снимай по-така, всичко да се вижда  Grinning ), нямаше да повярвам, че тая соц.мебел може така да се промени. Имам абсолютно същия и съм го нарочила за изхвърляне, като си купя дървен, ама сега май дадох заден. newsm78 Да взема лятото да пробвам, кой знае......Чудесно се е получило, много ми харесва това, което се вижда.  bouquet

# 67
супер е гардероба Simple Smile
Момичета, искам да си купя от този Ремовал, ходих до Практикер и Бриколажа, но не намерих... откъде го вземате/ Сф

# 68
  • София
baibibi, благодаря за хубавите думи. Работила съм с Осмото на други мебели, но точно по-този начин не го бях полагала. Да знаеш, че следвах съветите ти.   bouquet 
Не съм от най-скромните и в интерес на истината вратичките на живо изглеждат още по-добре. Радвам се, че дори и при не хубави снимки, пак ви харесва. Нека да направим монтажа на вратите (сменихме старите панти), че и там си има майсторлък за напасване и ще пусна по-цялостен изглед.

Въобще на този етап съм много доволна от резултата, да не говорим и за финансовата част.

jen4eto, маслото е 3111 - бялото на Осмо с прозрачен ефект.
labrex, наистина може да се получи нещо хубаво. Може да е добра идея да не сменяш твоя гардероб с нов. Така или иначе повечето мебели са рамки, на които ние се развихряме и не е нужно да даваме хиледарки, пък къде-къде е по-голямо удоволствието да го направиш със собствените си ръце.

lozette, по железариите не можеш ли да намериш? От какво искаш да махнеш/свалиш боята?

Чудя се дали да не поискам от мъжа ми за рождения ми ден да ми подари пистолет за горещ въздух. Някоя марка да ми препоръчате? Разбира се да е по-бюджетен вариант.

# 69
  • Sofia
Здравейте, бих искала да попитам имате ли опит с боядисване на ламперия? Искам да сложа в стаята на малката (на част от стената), но искам да е розов цвят и незнам дали ще стане. Идеи? Благодаря Ви предварително!

# 70
На някой ако му трябват палети  Peace

Аз бих взела 2, но няма да се поберат в колицата ми, а мъжът ми абсурд да ми се върже на акъла  Tired

# 71
Ох, момичета да ви се оплача!
В голяма чуденка съм! newsm78
Вчера си харесах една масичка по обява, за 5 долара и пратих мъжът ми да ми я вземе.
Това е тя -

Дървена, просто идеална, но се оказа, че като размер никак не подхожда за това, което си я бях намислила.
Искам да си слагам купа- мивка и нещо такова исках за тази маса-

Сега направо не ми се реже и съсипва масичката... Rolling Eyes
Около 90х90 см е и с нормално високи крака.

На мен ми трябва височика около 70 - 75 см и ширината да е не повече от 40-50.

А, мъжът ми не ми дава повече вещи в къщи и заплашва, че нещо ще ми изхвърли вече... #Crazy #Crazy #Crazy

# 72
@ maminko - искам да махна лака от едни поовехтели чамови шкафове, но не ми се шкури много... Мислех да ги мина първо със смивка и след това да шлайфам. Пробвала съм други марки върху същия лак и не съм доволна, видях че доста ползвате тази, а по железариите наоколо не са я чували даже   Sad
Искам да ги боядисам с акрилна боя но прозрачно, на 1 ръка, а тя не хваща добре ако е калпаво почистено... пробвано Simple Smile

# 73
Ох, пекнахте ме от смях с ровенето по кофите  Joy С глас съм се смяла. Щом сецнатия ми мъж се обръща да ме гледа....
Мелани - режи, не се замисляй. Да, хубава е, но ще стане още по-хубава с купата мивка, омаслена предполагам/масата де/. Пък и за 5 долара кво да му мислиш. Hug

# 74
Мелани, режи през средата. Ще си направиш две маси - една за банята, а друга - за където си искаш. Двата предни крака да останат оригиналните. Отзад слагаш други /може и метални, за да не се влияят толкова от влагата в банята/, предните може да удължиш с метални планки или направо едни къси метални крачета. От тая масичка ще стане чуден плот за под мивка.
Маминко, не разбрах дали си склонна да ми продадеш остатъка от бялото масло?
Роси, няма проблем да боядисаш или лакираш с цветен лак ламперия, ако е дървена. За други материали нямам опит и не мога да съветвам.

Общи условия

Активация на акаунт