Отговори
# 540
Момичета,искам да разтопя шоколад с прясно мляко за глазура на торта,но до сега винаги ми е ставал на бучки,кажете как да го направя за да се получи Praynig

# 541
  • Бургас/Пз
Момичета,искам да разтопя шоколад с прясно мляко за глазура на торта,но до сега винаги ми е ставал на бучки,кажете как да го направя за да се получи Praynig

Най-напред начупваш шоколада на квадратчета, или още по-добре да го настържеш на ренде. Слагаш в една тенджерка вряща вода и потапяш купичката с шоколада вътре и бъркаш докато се стопи, после сипваш прясното мляко колкото искаш /гледай да не е ледено студено/ Този вид глазура обаче трудно стяга. Може да ползваш сметана , или пък масло или олио, става доста по-лесно!

# 542

Шоколада на парчета, в купичка на водна баня. Като започне да се разтапя, наливаш млякото по малко и бъркаш.

Аз лично го правя с краве масло, понякога и с олио, но като е с олио, усещам дъх на олио.

# 543
Ани,Таничка,мноооого благодаря Hug

# 544
Аз за глазура натрошавам шоколада в една купа, завирам мляко с масло и заливам шоколада със заврялото мляко с разтопеното масло в него. Става идеаално!

# 545
Както казва младият господин вкъщи - мамо, ти си цар на купуването на неща, които после не знаеш какво да правиш. Та и сега така - да не съм капо от новата месарница в квартала, си излязох с половинка свински дъвкателници. Никога не съм подозирала, че такова нещо се продава. Обясниха ми, че е от главата (то си е логично де). Обаче проблемът ми си остава - как се приготвя това? Предполагам, че е по-жилаво, но знам ли. Приемам съвети всякакви   Peace

# 546
  • София
Дори и Гуглето никога не е чувало за свински дъвкателници  Shocked

# 547
Да не е бузи?  Rolling Eyes

# 548
зурли  newsm78 

# 549
  • Пловдив
интересно ми е и аз да разбера какво е свински дъвкателници  Laughing
момичета,искам да ви питам нещо  Whistling киселото зеле от буркан (купено) трябва ли много да се вари (изобщо трябва ли  newsm78 ) преди да му се сложи запърженото оризче  Whistling

# 550
Момичета, не става въпрос нито за зурли, нито за бузи. Казвам го, защото във въпросното магазинче се продават като отделна стока И такива неща (това със зурлите просто ме втрещи - наредени в тарелка, бррр). Абе ще пробвам довечера една класическа яхния, пък да видим какво ще стане. Макар че като се замисля - според продавачката шефовете й само това си печали .

# 551

момичета,искам да ви питам нещо  Whistling киселото зеле от буркан (купено) трябва ли много да се вари (изобщо трябва ли  newsm78 ) преди да му се сложи запърженото оризче  Whistling

не, малко му трябва. понякога дори 15-20 мин., зависи колко е меко, като го отвориш ще си покаже Peace

Момичета, не става въпрос нито за зурли, нито за бузи. Казвам го, защото във въпросното магазинче се продават като отделна стока И такива неща (това със зурлите просто ме втрещи - наредени в тарелка, бррр). Абе ще пробвам довечера една класическа яхния, пък да видим какво ще стане. Макар че като се замисля - според продавачката шефовете й само това си печали .

добре де, но що е то свински дъвкателници ? Такава част от прасето няма.  Naughty
за разлика от зурли, бузи, крака и уши, каквито има  Peace

# 552
добре де, но що е то свински дъвкателници ? Такава част от прасето няма.  Naughty
за разлика от зурли, бузи, крака и уши, каквито има  Peace
[/quote]

И аз не бях срещала досега такова нещо, но факт - така пишеше на етикета. Обяснявам си, че е нещо като мускул, който задвижва ченетата, знам ли. Другият път ще се отбия да разпитам още

# 553
Момичета я кажете как да изпека цяло пиле - в плик. Мисля да има и картофи. Обаче картофите в тавата с бира и пилето в плика или при пилето в плика и там бирата? Сол, пипер предполагам е достатъчно?

Hug

# 554
  • София
Treisy, според мен, ако искаш пиле с бира, нека е без картофи в тавата http://anispersonalthings.blogspot.com/search/label/%D0%9F%D0%B8%D0%BB%D0%B5, направи си отделно гарнитурата или от сосът на пилето си свари пиян ориз.
А ако искаш с картофи - опитай това http://anispersonalthings.blogspot.com/2012/11/blog-post_23.html, само трябва да срежеш на две пилето, са да "легне" в тавата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт