Отговори
# 720
Не ям месо, но ви благодаря за предложенията Simple Smile!
Ех, забавно е да делиш хладилник с още 5 човека, мислиш си, че имаш нещо, а кога ти потрябва... Laughing
Слагам то в хладилника, пък здраве да е Simple Smile.

# 721

Ех, забавно е да делиш хладилник с още 5 човека, мислиш си, че имаш нещо, а кога ти потрябва... Laughing

винаги  е така  Peace Аз правя двойно повече тесто, отколокто ми трябва, правя половината, другата половина - до два дни изтрайва в хладилник. Само да не се окаже, че когато решиш да правиш пастата след ден-два, тестото го няма  Wink Гери, пробвай с искрящи-цветни-лепенки/етикети, на които си пишеш името. Дано има резултат  Peace 

*Ally*, купих една нарязана сьомга и риба тон на кубчета за супа от магазина, не съм пратила на куче все още, но просто забравям - не ми харесва, ама никак. Не знам на Берьозка каква е. По-добре си купи парче хубава риба и направи супа.  Или микс от рибни продукти общо (има ги в Метро) Н о  ако стигнеш до него - винаги можеш да си купиш от морските продукти - количества по желание и да сготвиш.

Поли, ако ще купуваш риба за кюфтета, по-добре вземи филе от таранка и скумрия. Цацата я прескочи. Ако си купувала филе от таранка, кажи как е, защото от две седмици гледам едно в  магазина, попипам, попипам го, пък го оставя  Blush

# 722
А каква рецепта ще ми препоръчаш пеп-4о, със замразения микс, и евентуално допълнително да взема някакво филе от риба? Какво филе да бъде?   bouquet

# 723
парче сьомга - задължително, че е по-мазна.   Може дори глава да е - в нея има достатъчно месо. Иначе - каквато вземеш. От рибари знам, че колкото повече видове сложиш, толкова по-вкусна става. И някоя с кости, за по-силен бульон
Иначе - картоф, морков, дивесил - по малко от всичко, ако искаш ориз, арпа фиде.. както я направиш. Той само аромата на рибите е достатъчен. Имам една с маслини - те придават приятна киселина.
Ако ще слагаш риба с кост, за да не събираш костите после из цялата тенджера, сложи рибите в парче марля/тензух и така сложи да се вари. После от марлята ще извадиш само месото.

# 724
  bouquet  bouquet  bouquet
Много благодаря за прекрасните съвети!

# 725
от теб остана да сготвиш  Hug

# 726
Ми аз цял ден бълнувам за тази супа, още утре ще я сготвя, стига да стигна до Метро. Ще се похваля като стане! Hug

# 727
Момичета, благодаря за отзивчивостта и отговорите ви, макар и 3 страници по-късно, за което се извинявам   bouquet

# 728
Момичета, имам над 10 кг. броколи, които искам да съхраня във фризера. Трябва ли да ги бланширам или може и сурови?

# 729
Moже и сурови. Не е кой-знай каква разликата.
Виж, карфиолът доста потъмнява, ако не е бланширан.

# 730
Запис, на 49 стр.  Laughing

# 731

Хайде запис на 1 стр. в

НОВАТА   ТЕМА

Кифличките се изядоха, благодаря ви!!! Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт