ТУЕС - 3 тема През ТУЕС със страст минаваме и за супер работа се стягаме

• 43 374
  • 751
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Ех, колко бързо минават почивните дни  Rolling Eyes Rolling Eyes Утре - пак на работа и училище

Честит имен ден на всички именяци! Да са живи, здрави и с лекота да постигат набелязаните цели  Hug Hug

Скрит текст:

# 286
  • София
Ех, красива си е наШта родина  Hug Hug Hug

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

# 287
Хубави снимки, Надя!Много хубави и пожеланията за празниците - да ти се връщат, както се казва:)
Да са ни здрави дечицата, пък успехите ако не успеем да ги достигнем, те ще ни догонят Wink
Тази година почти приключи - идва време за Класните работи и равносметката.
Моят младеж вчера не го пуснали да плува в басейна, заради раните на коленете от падане с колело. Предполагам че и следващия път няма да може да плува, защото доста добре си е обелил коленете. Счупила му се спирачката на колелото и паднал, но вместо да се ориентира да си почисти раните, човека се прибира и търси с какво да си поправи спирачката, за да излиза пак да кара...
Според синът ми доста деца от училището (8клас)  ходели на уроци по математика и по други предмети, защото имали нужда от допълнителна помощ. Дали наистина е така? Според мен повечето деца имат нужда от повече време над учебниците, но явно с учител е по-лесно. Питам от любопитство.
Нещо всички се изгубиха от темата. Добре че е Надя да поддържа темата и да ни радва със снимки и пожелания  bouquet

# 288
Явно всичко си върви спокойно, щом в темата е затишие Simple Smile
Настъпи хубавото време Simple Smile

# 289
  • София
Браво на такива деца   bouquet  bouquet  bouquet

http://www.elsys-bg.org/notifications/qa-eliza-what-is-to-work-in-

Ами то такова хубаво слънчице е пекнало, че само то ти е достатъчно да ти е едно такова спокойно. А като чуваш от тук от там какви буйни огньове пламтят при седмокласниците  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil ти става още по-спокойно и хубаво  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

За уроците по математика - сигурно ходят. Ако имат двойки или тройки, те родителите са ги засилили  Rolling Eyes Rolling Eyes. Ние сме в диапазона 4 - 6. Последната пълна 6 (поне в бележника) е по СИП. То и аз се замислям обаче за БЕЛ, е не тази година, но догодина  ooooh! ooooh! Че те като почнат специалните предмети съвсем няма да обръщат внимание на БЕЛ, а матурата ей сега ще почука на вратата  :banghead и после ще има  Shocked Shocked

А и никога не е късно да започнем да се подготвяме психически  Mr. Green

http://lubo.elsys-bg.org/2012/06/12/diplom/  & … sp;    

http://lubo.elsys-bg.or … sp;    

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 12:26 от Naddya

# 290
  • София
Здравейте мами!
Ние ще кандидатстваме тази година в ТУЕС. В документите, които се подават за кандидатстване трябва да се носи :
"пълно медицинско удостоверение със задължително отразени цветоусещане и диоптри"
Вие какво сте правили миналата година-пълно медицинско изследване (аз го разбирам така) или нещо друго?
Трябва ли да се подава заявление за полагане на изпити за проверка на способностите?
Хубав ден на всички!

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 13:27 от svet_cvet

# 291
  • София
svet_cvet ние взехме медицинско от личната лекарка, като му направи и тест за цветоусещане.
Молба се подава само в училището, в рамките на периода, посочен на сайта им: http://www.elsys-bg.org/admission/campaign/
Успех ви желая и наесен съученици!!!  Hug

# 292
  • София
Благодаря ти, Мими75.
От твоите уста-в божиите уши!

# 293
  • София
Може да се запишете и на някой от курсовете към училището. Бяха обявили дати на сайта им. Ние ходихме миналата година. Общо взето бяха полезни, тъй като задачите, според синът ми, са били по-различни като тип, от тези на ВО.

# 294
  • София
Успех и от мен svet_cvet и стискам палци. След проучване миналата година установихме, че задачите да изпита на ТУЕС са нещо средно - по-трудни от ВО, но по-лесни от тези за математическите гимназии.

# 295
  • София
Добро и усмихнато утро на всички!

Малко хумор в изборния ден  Mr. Green Mr. Green И гласувайте днес с разум  Hug Hug

Скрит текст:

А в другата осмокласна тема мислят за езикови ваканции  newsm78 newsm78 Никак не е лоша идеята, но дали наШте синковци знаят достатъчно добре езика, че да се оправят в чужда държава сами  newsm78

# 296
  • София
Скрит текст:

Е чудеса стават понякога - не за нас, но за децата почивните дни ги докарахме до три  Mr. Green Mr. Green

# 297
Аз искам да попитам копието на първата страница от бележника къде трябва да се даде за сравнение с оригинала ?  newsm78 Благодаря предварително !  Simple Smile

# 298
  • София
Добре дошъл GameSpy  Hug Hug Hug

Копие от първата страници и белижника представяте при записването за изпита. Те просто поглеждат и билижника, за да са сигурни, че всичко е наред.

Днес попаднах на това

http://www.elsys-bg.org/notifications/%D1%83%D1%81%D0%BB%D … 0%B4%D0%B8%D0%B8/

и по конкретно - това

Учениците от 8. клас не получават стипендии за постигнати образователни резултати.

Това решение е взето съвсем скоро, но нали на родителската среща казаха, че 3 деца от 8а получават стипендия  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

То това си е дискриминация. След като от втория срок може да се получава възостова на успеха от първия, защо 8 клас е дискриминиран по този начин.  Shocked Shocked Не, че ние сме от отличниците, но въпросът е принципен.

# 299
Може би не раздават стипендии в 8 клас, защото няма на кого  hahaha
Това в кръга на шегата, макар да се доближава до истината.

И аз да пожелая успех на кандидатстващите тази година в ТУЕС!
Медицинското удостоверение за очите и цветоусещане беше при очен лекар - личната ни прати - отнема 5 мин.

Общи условия

Активация на акаунт