Отговори
# 435
  • Beyond the Frontiers
О, в тези квартали родителите са с много изисквания и съм убедена, че са гласували за "елитни" училища. Simple Smile

Това как го измислихте... ooooh!

# 436
  • София
О, в тези квартали родителите са с много изисквания и съм убедена, че са гласували за "елитни" училища. Simple Smile

Това как го измислихте... ooooh!

работат ми ме е срещала с много хора живеещи в тези квартали. На 90% от тях знам изискванията им. Simple Smile По това "го измислих". Simple Smile

# 437
  • sofia
Не, че родителите са с много изисквания, просто ситуацията на повечето места е толкова кофти, че исканията за елементарни неща биват тълкувани като претенции.
Това е от скромния ми опит с две училища и 5 сменени учителки, и едноседмични престои в съседни класове.

# 438
  • София
Не, че родителите са с много изисквания, просто ситуацията на повечето места е толкова кофти, че исканията за елементарни неща биват тълкувани като претенции.
Това е от скромния ми опит с две училища и 5 сменени учителки, и едноседмични престои в съседни класове.

И това е вярно! Simple Smile

# 439
  • СОФИЯ

И това е вярно! Simple Smile

Много вярно и според мен!

# 440
  • София
Ние засега, пу-пу, случихме на г-жи и у-ще  Peace Съучениците (разбирай родителите им  Simple Smile ) в ДГ повече ми допадаха, ама пълно щастие няма, а и има вр. да се опознаем...

# 441
  • Beyond the Frontiers
Много е странно да квалифицираш хора според квартала, в който живеят. Защото надали една улица разстояние определя манталитета.

Не ме отчайвайте  Sad

# 442
  • София

Не ме отчайвайте  Sad
подкрепям - ситуацията в някои училища е такава, че се чудиш ти ли не си наред, директорката ли....

# 443
Това, което разбрах за малкото ми време обратно в БГ много ме плаши. Получих толкова съвети как да си направя фалшив адрес до училището, как да си извадя медицинско за хронично заболяване - алергия на детето и изобщо ... ???????? #Crazy

Това се прави за да може децата да имат шанс за детско заведение и родителите да не плащат фрапантни такси всеки месец.

Виж когато става дума за образование на детето и избиране на училище нещата ще загрубеят, особено ако се приемат каквито и да било критерии - броя на самотните майки рязко ще скочи, заболяванията с ТЕЛК също (нищо чудно всяко второ дете да се окаже с такъв - сега всяко второ ромче дето тича свободно по дворовете е с ТЕЛК заради социалните помощи), това с района даже не го смятам за фалшификация - ако общината не е построила детско заведение/училище в твоя квартал, но е пък те са приели критерий да приемат само от съседните улици какво правят родителите...  Peace

В този ред на мисли на мен най-удобно като транспорт ми е въпросното 107, изпаднах в шок като разбрах че е елитно и че сме на километри от съседните улици, които са приели като критерий. Сега се надявам само че 2008ма като излезе първата вълна с множество родени деца общината ще почне бурното строителство на училища  Mr. Green

# 444
  • София
Това, което разбрах за малкото ми време обратно в БГ много ме плаши. Получих толкова съвети как да си направя фалшив адрес до училището, как да си извадя медицинско за хронично заболяване - алергия на детето и изобщо ... ???????? #Crazy

Това се прави за да може децата да имат шанс за детско заведение и родителите да не плащат фрапантни такси всеки месец.

Виж когато става дума за образование на детето и избиране на училище нещата ще загрубеят, особено ако се приемат каквито и да било критерии - броя на самотните майки рязко ще скочи, заболяванията с ТЕЛК също (нищо чудно всяко второ дете да се окаже с такъв - сега всяко второ ромче дето тича свободно по дворовете е с ТЕЛК заради социалните помощи), това с района даже не го смятам за фалшификация - ако общината не е построила детско заведение/училище в твоя квартал, но е пък те са приели критерий да приемат само от съседните улици какво правят родителите...  Peace

В този ред на мисли на мен най-удобно като транспорт ми е въпросното 107, изпаднах в шок като разбрах че е елитно и че сме на километри от съседните улици, които са приели като критерий. Сега се надявам само че 2008ма като излезе първата вълна с множество родени деца общината ще почне бурното строителство на училища  Mr. Green

newsm10
Че то е ясно какво правят родителите! Simple Smile

# 445
  • София
До къде стигнахте със записване на децата? Доволни ли сте от избора / класацията? Simple Smile

# 446
  • Върху лъчите на Слънцето.
До къде стигнахте със записване на децата? Доволни ли сте от избора / класацията? Simple Smile

Още чакаме класиранията... дали и къде сме приети.

# 447
  • София (Възраждане)
Следя приема в кварталните училища, понатрупаха се доста оплаквания за непрозрачен прием: деца, приети на първо класиране в паралелка от второ желание и съответно отпадане на деца с първо желание от съответния език; за деца, липсващи в списъка за събеседване но приети; за деца с братя и сестри в училището останали извън класирането; за такива, които са получили предварително уверение, че ще бъдат приети, но не са и т.н, както и че в едно от училищата изрично са казали, че няма да има второ класиране. Така ли е и в останалите квартали? Не е ли редно да се мисли, че една електронна система би пресякла (поне част от) подобни практики?

# 448
  • Върху лъчите на Слънцето.
Не мисля, че една електронна система би пресяка порочните практики за прием. Както не успя да го стори и с приема за ДГ. Просто "работите" се вършат на по-високо ниво.

# 449
  • София
Да ги пресече едва ли, но да би могло ги намали, особено ако се вземе предвид опитът от ИСОДЗ.

Общи условия

Активация на акаунт