На море в Гърция 2013 - IV

• 74 053
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • London
Mи може ли едно подлярско "Запис" ...? Flutter

В процес на издирване съм.
Гледам, гледам и ... всичко ми харесва.Аз най-много искам на къмпинг , но мъжката част не иска и да чуе, че на втория ден и майка му нямало да го разпознае (сякаш аз съм виновна ама нейсе). Rolling Eyes
И понеже няма да е моето, не , че няма да наделея, но рискувам да получа три месеца по-рано всекидневно мрънкане , сега търся ОИ за да го плати той и да си мрънка на ум! Crossing Arms

Гледам и разни оферти по сайтове за намаления ама като нямам опит ..., всъщност имам , но от друга стара и тук всичко ми е защитено. Thinking

# 601
Скъпа приятелко, видя ли къде моята мъжка част реши да положи септември задни части?

Познати се колебаят за тук: http://www.artemis-villa.gr/ и тук http://www.studiosanagnostou.gr/. Обещах да попитам как е районът, плажът и пр.?

# 602
Поздрави от Агиа Триадес. Намира се на 22 км от Солун. Ние планирахме да сме на Солун с цел обиколки насам натам, а то каква стана Simple Smile)) Тъй като хотелите, които гледахме нямаха паркинг, а в Солун трудно се намират паркоместа реших да видя около града какви хотели има. И попаднах на хотел Алмира, 60 евро две нощувки за двама. Има и къде да се паркира. Спечели ни с това, че плажа беше на 10 метра Simple Smile))) Пристигнахме вчера и се метнахме на плажа. На мен ми е студеничка още водата, та влизам само до колене. Собственика с една количка ни извози шезлонги до плажа. Има и чадъри. Вечеряхме в една таверна. Разядка с патладжан и чесън, дзадзики, пържени скариди и калмари, бира, хляб и вода - 30 евро. Десертът беше подарък от заведението - сладолед със страхотно домашно сладко от череши. А днес се метнахме до Вурвуру, до плажовете Кариди и Лагуниси. Приказно беше. Хапнахме в Горгоната - октопод на грил, мусака, сок, пикантна фета + хляба - 25 евро. Скъпичко излиза, но е много вкусно. Утре ще се метнем към Солун и след това продължаваме към София. Какво ще препоръчате да се види в града?

# 603
  • София
Привет момичета
Не съм ходила до сега в Гърция, а ми е по близо от нашето черноморие...но си харесвам морето ни и ...
Абе направо с въпросите- дано не ме сметнете за нахална Wink
Обмислям едно мааалко пътувате за дните от 2 до 6 септември ,та ми се ще да отскочим с мъжлето и детето до Гърция
Но както споменах обичам морето- не басейните с екстрите им а пясъка под хавлията и вълните ...-абе морето....
Ще съм ви благодарна ако ми предложите нещо скромно ,не супер лукс ,а уютно и не много скъпичко ,така че да ме завладее и аз също да се върна като някои от вас отново в Гърция
Търся нещо не много далеч от София...с плаж на който мога да се излежавам до залез,в някое уютно  семейно хотелче,не задължително в голям курорт - където да си почина за 2-3 дни,но и да мога да се поглезя с вкусна и не много скъпа храна....мислите ли че мога да намеря такова място за около 50-60лв на човак на ден?
Имам достатъчно време -ще се радвам да споделите  с мен
Благодаря предварително
  bouquet

# 604
  • София
Здравейте от слънчева Гърция. Директно включване от плажа, въпреки лошата прогноза, времето е прекрасно и плажовете са пълни, с нас заедно. Нашето ранно море започна с пълна пара.
Да карам подред, пътуването премина спокойно, независимо че са празници. Отсечката преди Кулата все още се ремонтира и това ще продължи доста дълго, в пикови часове се образуват задръствания, но за кратко. Пътят между Промахон и Серес е в същото състояние и едва ли скоро ще се подобри. В отсечката на три места имаше полиция, така че внимавайте с ограниченията. Преди да стигнем морето пристигаме в Серес, не е на морето, но ще му отделя малко внимание. Ние винаги спираме тук, понякога и в двете посоки, и то с приспиване. Съветвам ви когато имате време да направите същото. Прекрасно градче с множество забележителности в него и около него. Няма да споменавам всичко, защото е извън темата. Само ще кажа качете се поне на хълма където е Koulas – Akropoli, открива се целият град с чудесна панорама. Обиколете, ако имате време част от невероятните манастири в близост до Серес, тоест:  Monastery of Profitis Ilias Agiou Pneumatos, Monastery of Timios Prodromos и др. Няколко църкви в града също заслужават внимание, но стига толкова. Ако ви итересува подробно ми пишете.
Спираме за една нощувка в хотел:
http://www.elpidahotel.eu/indexenglish.html
Лични снимки тук:
http://www.album.bg/bled/albums/201884/
Веднага отиваме на прекрасният басейн, където правим първият за сезона плаж. Толкова за Серес, на следващият ден продължаваме за Керамоти. Отново спокойно пътуване, тук там малко лош път, но без никакви проблеми минаваме покрай Драма и Кавала и още на обяд сме в Керамоти. Настаняваме се в апарт-хотел:
http://www.hotel-aphrodite.gr/
на цената от 30 евро на вечер в идеално студио с кухня и всичко необходимо и след много кратко време вече сме на плажа…….
Ще се попеча малко, а вие очаквайте продължение и ако има въпроси ги задавайте.

Момичета благодаря ви, вие знаете защо………

vnd Обърни внимание на това място, попада в изискванията ти за близост, спокойствие, цена и хубав плаж. Ще продължа да пиша за него при наличие на време, надявам се да ти хареса.

Последна редакция: сб, 25 май 2013, 21:24 от Bled

# 605
Пак влизам с въпрос, този път за о.Амулиани. Коментирано място през последните дни, но се чудя необходима ли е кола там, или може да се остави в Трипити и да се поразходи човек. Има ли какво да се види в самия град, или е по-ценно с колата да се разгледа острова и плажовете. Прочетох, че има корабчета, които обикалят острова и спират на по-известните плажове - ако някой ги е ползвал, моля да сподели от къде тръгват, цени и каквото друго се сетите.

# 606
  • София
Пак влизам с въпрос, този път за о.Амулиани. Коментирано място през последните дни, но се чудя необходима ли е кола там, или може да се остави в Трипити и да се поразходи човек. Има ли какво да се види в самия град, или е по-ценно с колата да се разгледа острова и плажовете. Прочетох, че има корабчета, които обикалят острова и спират на по-известните плажове - ако някой ги е ползвал, моля да сподели от къде тръгват, цени и каквото друго се сетите.
Not ME, за еднодневна екскурзия до Амулиани ли става дума? Ако е така и си оставите колата в Трипити ще видите само селцето, което не е кой знае какво. Виждала съм корабчета, които правят обиколка на острова в активния сезон, но не сме ги ползвали. От пристанището също така съм виждала магарешки каручки, които превозват туристи до плажа Аликес. Но според мен е добре да си вземете колата - не е толкова скъпо 10 Е в едната посока. С корабчето едва ли ще излезе по-евтино, пък и то тръгва веднъж на ден в определен час.

# 607
dechy, За еднодневна екскурзия говоря, благодаря за включването.   bouquet Може би наистина е по-добре с кола, достатъчно е, че ще трябва да се съобразим с разписанието на ферибота, почивка е все пак...

# 608
  • London
Скъпа приятелко, видя ли къде моята мъжка част реши да положи септември задни части?

Познати се колебаят за тук: http://www.artemis-villa.gr/ и тук http://www.studiosanagnostou.gr/. Обещах да попитам как е районът, плажът и пр.?

Наде,
после ще те накисна теб!
Ми така де, то ОИ не било рентабилно за Гърция и добре, че сдвоиха акаунтите ни та сега да плащам за студио 40 куит е смешна цена.
Тази вила Артемис ми взе ума, а и да ти кажа, че ние точно семптември искаме. Sunglasses

# 609
  • София
Утре ще се метнем към Солун и след това продължаваме към София. Какво ще препоръчате да се види в града?

Избрали сте добър вариант за посещение на Солун, защото можете да паркирате почти безпроблемно. И те имат нещо като синя зона, която в събота следобед и неделя е безплатна. Има и общински паркинги, които са с вдигнати бариери, за да се паркира свободно. Ако погледнеш на картата точно на нивото на площад Аристотел, но навътре в града се вижда градинка (едната ѝ страна е на бул. Егнатия). В градинката има паметник и турски хамам. Зад градинката има паркинг и множество свободни места. Ние почти винаги паркираме някъде в района. От там се спуснете към площад Аристотел, който е от основните забележителности на града. За мен най-хубавото място в Солун е крайбрежната улица. Ще си направите една хубава разходка покрай морето. Толкова ми харесва там, че дори и фучащите наблизо коли не чувам.  Wink  Основна забележителност е Бялата кула (Левкос Пиргос), обаче не знам дали работи в неделя. Спомням си, че преди 1-2 години затвори под носа ни, защото работеше до 15 часа, но не си спомням дали е било събота или неделя. След кулата, отново край морето има голям паметник на Александър Македонски. Там има и корабчета - кафенета, които разхождат из залива срещу консумация. Цените бяха почти същите като в крайбрежните кафенета. Сега не знам как са.

На връщане откъдето и да минете в карето между бул. Агио Димитриу, Аристотел и крайбрежната, все на някоя забележителност ще се натъкнете. Ако обичате руини - най-впечатляващ е площад Наварино. Над градинката, която споменах, че е удобна за спиране също има голяма древна Агора. От църквите може би най-впечатляваща е ротондата Свети Георги (била е и джамия и минарето е оставено), Света София, най-голямата църква на града Свети Димитър (патрон на града) и куп други малки, стари, полуразрушени, леко пропаднали и т.н. църквички и параклиси на всяка крачка из уличките, сгушени между жилищните сгради. На ъгъла на бул.Егнатия и улицата, която води към Ротондата се намират Арката и гробницата на Галерий. Има запазена и крепостна стена, където е добре да се качите с колата. Най-добре е да е в най-източната част, където е най-запазената част от крепостта. Има прекрасна гледка към целия град и залива.

Пожелавам на всички, които сте в Гърция да си изкарате чудесно!
Скрит текст:
Ние почти за пръв път по празници сме в София и сме очаровани - София е празна, дори и на фона на абитуриентските балове.  Wink

# 610
[quote author=millenitta link=topic=718206.msg25255035#msg25255035 date=1369469498

Зависи в коя част. Попаднах на места, където отпред ивицата не е хубава.
Касита, ще чакам отзиви за там след като се приберете. Аз си бях набелязала това място, но в последния момент си промених мнението.  Точно отпред в морето има голяма скала. Малко по-всктрани е ок.

Аз пък дето толкова пъти съм се къпал там , що не попаднах ни на скали ни, на лоша част.Карай аз съм кьорав.
Не може да се пишат такива глупости.Какви скали какви камъни ,къде па баш отпред в морето , то морето как си го представят  някой , като в чаша ли?Който иска снимки от там ,как се къпем на плажа по миналата седмица и миналата година да ми пише на лични.
[/quot

Едва ли си се къпал пред всяка къща и познаваш в детайли брега по цялото му протежение. Аман от всезнайковци, на които всичко им е ясно и чуждото мнение е глупост. Говоря конкретно за цитираното студио и информацията за голяма скала в морето точно отпред е от собственика, когато попитах как е във водата пред неговата къща. Вижда се и на гугъл мапс, когато откриеш точната локация и обърнеш внимание на по-черното петно отпред във водата.

# 611
  • Варна
Едва ли си се къпал пред всяка къща и познаваш в детайли брега по цялото му протежение. Аман от всезнайковци, на които всичко им е ясно и чуждото мнение е глупост. Говоря конкретно за цитираното студио и информацията за голяма скала в морето точно отпред е от собственика, когато попитах как е във водата пред неговата къща. Вижда се и на гугъл мапс, когато откриеш точната локация и обърнеш внимание на по-черното петно отпред във водата.

Ние говорим за лични впечетления които са твърде различни от снимки в нета.Пред цялото Неа Скиони плажа е пясък.Естествено има много вили наоколо и много камъни пред тях   Smile
Плажовете на Палиури и Неа Скиони са най хубавите на Касандра-вярвай , лично сме ги пробвали.
И не се заяждаме , а съвсем сме добронамерени , особено към любими места. Имаме прекрасни спомени от един рожден  в една от псаротаверните на плажа        SmileSmileSmile
Смятаме ,че не е честно да се зачерква такова хубаво градче заради някаква си скала , по някаква си снимка нейде наоколо.Никой не отрича чуждото мнение стига да е меродаво.

# 612
Здравейте,
Имам нужда от помощ . до сега 4 години под ред ходим в Гърция . Тази година бяхме избрали това място http://www.feelgreece.com/bg/griavas-studios-and-apartments , но за съжаления вече всичко им е резервирано от 1 септември . И сега се чудя къде да почиваме. Ще се радвам да ми помогнете. търсим нещо подобно на това от линка, до 35 евро на студио за 3-ма възрастни и едно дете , 2 семейства сме  с 3-ма възрастни и по едно дете Simple Smile И да е пак така на до 20-тина метра от плажа. Много , много ще съм ви благодарна, ако се вклщчите Simple Smile

# 613
С инфо за хотели и пътища не мога да се включа но относно храната - да. Издавам тайни от кухнята. Mr. Green
Ако сядате в псаротаверна, не си поръчвайте готвено (мусака, гемиста, суджукакя и т.н.) и обратно, ако сядате в таверна, не си поръчвайте риба. Не, че го няма като асортимент, но акцентът пада върху вида таверна. Салатите и предястията винаги са пресни.
Ципурата Ви може да е прясна в псаротаверната, но мусаката 99% ще е от фризера. Има начини да изглежда като току що извадена от тавата  Laughing
Също не се хващайте на “пресни калмари“ и замразени калмари. И двата са замразени, само цената е различна.
Както и скаридите. Дребните пържени скариди са 2 пъти по-евтини от големите.

Прословутият десерт тук е задължителен и безплатен, след като си поръчал храна. За една слата и едно дзадзики може и да няма десерт, по усмотрение на собственика.След като си поискате сметката, можете да попитате какво сладко има и да Ви предложат избор.
Ако поръчвате обилно, със сигурност ще Ви почерпят вино, бира или там каквото пиете, може и мезе....Особено, ако сте редовни клиенти - вниманието към Вас е гарантитано. Ще бъдете обгрижени с внимание и бонуси.Всичко зависи от начина на работа на собственика.

# 614
  • София
Продължавам с включването от Керамоти, преди да вземем ферибота за Тасос.

Хотел http://www.hotel-aphrodite.gr/
Лични снимки тук:
http://www.album.bg/bled/albums/201886/
Хотелът, в който сме отседнали се намира точно срещу плажа на 50 метра. Има апартаменти и студиа, широки и удобни, кухня, хладилник, маса със столове, тераса също с маса, нормална баня… Налични са климатик и LCD tv. Комарници, плътни щори и огромен сенник на терасата допълват интериора.Не блести с лукс, но за двете си звезди, честно казано очаквах доста по-малко.

Плаж
Лични снимки тук:
http://www.album.bg/bled/albums/201889/
Писано е за него много, но да повторя, заслужава си. Дълга и широка ивица, в голяма част дори не се употребява, ситен пясък, ако на децата им трябват камъчета, трудно ще ги намерят. Бистра вода, далеч навътре остава доста плитко, прекрасна гледка с Тасос отсреща. Тази част, срещу хотела в който сме се поддържа от COCO beach bar с чадъри и шезлонги, които в момента са напълно безплатни. Достатъчно е да си поръчаш едно кафе и да стоиш цял ден.

Селище
Спокойствие. Нищо особено, известно най-вече с фериботната линия до Тасос. Няколко магазина, заведения и кафета и най-вече прекрасния плаж. Доста хотели тип апарт, липсват такива с басейни и много екстри, разчита се изцяло на морето.

Следващото включване ще бъде в темата за Тасос, пътуването продължава с ферибота към острова.

bonbonnin Мисля, че и вие може да намерите тук това което търсите. Има изобилие от подобни студиа и апартаменти близо до плажа, на малко повече от 20 метра.

Общи условия

Активация на акаунт